Şimdi Ara

Araç Renk Seçimi (İlla Beyaz veya Gri mi Almak Zorundayız?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Belki bana aşina olanlar vardır 4-5 aydır bir araba alamadım çünkü işim gereğide farklı şeyleri seviyorum. Metalik gri bir range rover evoque olsa neysede gri bir corsaya yada focusa hayatta binmem. Beyazdan bahsetmiyorum zaten sokaklarda dolu şirket arabası gibi en nefret ettiğim renk. Siyahda malum zaten sıcakda çekilmez temizliği zor hemde içim kararır.

    Kısaca özetliyim 30-50 bin arası bir bütçeyle yola çıktım füme renkli kia sorento arayıp durdum bazı sebeplerden vazgeçince teknik gri astra h aramaya başladım, ondanda vazgeçip nehir gri astra j ye döndüm oda olmayınca ucuz yollu bir kırmızı clio 4 icon aradım durdum oda 1.2 motor diye vazgeçtim , 1.5 motorunada 45-50 bine değmez diye istemedim.

    Derken kum gri bir focus 3 aldım lakin boyanan parçalarında ton tutmaması vardı ve ucuza çözüm bulamadım başka sorunlarıda olunca uğraşmaya değmez diye almamla satmam bir oldu.

    Çok uzatmıyım son zamanlarda uzun yıllardır hayalim olan kahverengi yada bakır tonlarında bir araba almaya karar verdim. Ve buldumda ford fiesta duyan herkes bir daha satamazsın o arabayı desede fiyatıda diğer renklere nazaran daha uygun olan aracı kararsızlıklar içerisinde 3 hafta izlemledikten sonra yarın aracı almak için aradım sahibini, adam arabayı galeriye bırakmış yani temiz sayılabilicek 100 bin kmdeki fiyatı pahalı olmayan aracı sırf rengi kahverengi diye satamamış ve son çağre galeriye bırakmış.

    Şimdi sorum şu ayakkabı olsa kahverengini bayıla bayıla alan Türk milleti arabaya gelince niye buzdolabı gibi metalik gri tercih ediyor ? Yada bembeyaz ruh gibi araba niye alır bir insan ? Hadi bazılarına yakışıyo nissan qasgahi mesela beyaz çok şık yada ww jetta. Şirket arabası gibi bembeyaz fluence neden alınır mesela ? Hadi 1.2 motor alınmaz anlarımda bej renkli araba niye alınmaz ? Değişik renk araç alanların suçu ne ? İşin komik tarafıda metalik gride boyanınca renk tonunun tutturulması çok zor bir renk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim seat ibiza metalik gri. Araba alırken farklı renk istedim ama metalik güzel renk olanlar hep üst paketli arabalardı alamadım. Opak renkler de bomboştu donanım olarak. Bayi üst paket satabilmek için mi yapıyor bilmiyorum.
    Benimkinde en azından 1000 Liralık ek paket var. Onu da 2 ay beklemiştim.

    Yani demek istediğm renk güzelleştikçe donanım seviyesi artıyordu bayi de ve fiyat da artıyordu doğal olarak. Güzel strateji.
  • Ben maviciyim mevcutsa lacivert en kotu kirmizi.



    Su gri beyaz daha rahat satilirda safsata bence.



    Hatta 2.elde griden beyazdan uzak durmak lazim yuzde 70 filo cikmasidir.



    Hayirli gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freqX kullanıcısına yanıt
    O daha da kötü hem sıfır alırken farklı renk diye fazla ücret ödüyosun hemde satarken beyaz ve gri renkden daha fazla zarar ediyosun çifte zarar oluyor. Çok mantıksız tuhaf bir ön yargı var beyaz rengi sevmeyende gidip alıyo satışı kolay olsun diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz ve siyah renk bende sevmiyorum ama bugüne kadar sahip olduğum araçların(7aracım oldu 2siyah. 2beyaz. 1mavi. 1yeşil. 1gri) 4tanesi bu renkti çünkü 2.elde sayıları oldukça fazla ve metalik renkli araçlar genelde pahalı ve üst paketli oluyor



    Kahverengi çok beğeniyorum nasipse kahve İ20 veya Clio4 station bakınıyorum uygun fiyatlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahverengi arabaya bineceğime yürürüm
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Neden ama ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su metalik renkten fark alan markalari da anlamiyorum. Sonra mitsubishiyi kotulerler hic bir modelinde renk icin ayri para almaz. 12 yilda boya garantisi verir.



    Hayirli gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabam siyah tavanında vernik atığı var güneşe gelmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasifik mavi bmw araçlarına yakışıyor.

    Beyaz mercedes a,e serisine yakışıyor.

    Siyah audi araçlarına yakışıyor.

    Kırmızı ise seat leon yada ibiza.



    Her marka araçlarının kendine yakışan rengi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski aracımı alırken beklemek istemediğim için beyaz aldım. Şimdiki aracım için de 2000₺ fark verdim. Yanlış anlaşılmasın, metalik boya farkı değil adam dedi beyaz istiyorsan daha ucuza bırakırım dedi, çünkü beyaz arabadan stokta daha fazla var. Malum sitede benimle aracımdan 1.100 tane var aşağı yukarı, beyazı ve griyi çıkarsan 300 küsur ilan çıkıyor. Bunun sebebi beyaza ekstra bir bakım gerekmiyor, istersen senede bir yıka. Boyası kolay, her markadan aşağı yukarı renk kodu aynı. Beyaz alınacaksa sedefli veya metalik beyaz alınmadığı sürece boş, mesela 5 Serisindeki beyaz. Onun haricinde beyaz harici renkleri satarken daha pahalıya satarsınız, hele ki az bulunan bir renkse arabaya bakan bir daha bakar. Hayatımda bir daha asla beyaz araba almam. Hele ki baz donanım + beyaz renk, al sana şirket arabası, tekerli çamaşır makinesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 4 Haziran 2017; 18:15:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazdan vazgeçmem, ama bu kez tungsten gri aldım; fakat ne temiz olduğu belli ne kirli olduğu bu rengin :))
  • Tamam beyaz güzel, kiri çok belli etmiyo diye herkes beyaz mı alacak yaaa. Bizim iş yerindeki otoparkta araçların yarısından fazlası beyaz. Bende bi tiksinçlik başldı beyaza karşı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski nesil .ok yeşili filan olsa neyse her aracın bir alıcısı vardır, renge bu kadar takılmayın bence. Bal rengi Opel Corsam vardı.Renginden dolayı satamazsın dediler, ilana koydum, 10 günde satıldı. Tabii biraz da kısmet bu işler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Kahverengi arabaya bineceğime yürürüm

  • ben önce beyaz tercih ederim, yazın daha serin oluyor
  • Buzdolabı beyazı candır.Benim aracımın beyazından ülkemizde yok denecek kadar az var,yetkili servis 40civarı anca var demişti.Ilanlarda arada denk geliyorum özellikle beyaz diye vurgu yapıyorlar



    Yaza girdiğinde bi yıka arada camları sil yeter yagmur çamur olmadıkça.Zaman geçtikce boyanın yanma derdi diger renklere göre daha az bence beyaz iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güzeli gümüş gri veya kum gri renk bence. Ne kiri belli eder ne çiziği. Hayatımda bir defa siyah renk arabam oldu pişman oldum aldığıma 6 ayda sattım. Araç alırken renk tercihim genelde açık renkler oluyor.
  • Opak olmayan rengi tercih etmem. sebebi rütuş tutmaz. burası türkiye araba kasıtlı veya değil, çok çiziliyor. çoğu markada metalik renk ücretli buda havaya giden para demek.



    Siyah renk ile ne kadar uğraşırsan uğraş hemen üzerine toz siner bütün emeğin boşa gider, biraz güneşi görse cehennem gibi olur.



    Yani beyaz candır. Camına film yaptırısın baz donanımda değilse şirket aracı gibi durmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah iyidir Ne o öyle her taraf buzdolabı gibi beyaz araba dolu. Hepsi filo aracı gibi duruyor. En lüks markada bile detayları göstermiyor beyaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.