Şimdi Ara

Araç-oto iç döşeme koltuk temizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
273.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • koltuğu sökerek temizleyenler için ufak bir uyarı normalde araba koltukları normal elle takılmaz özel torklu aletlerle takılırlarki kaza anında yerinden çıkmasın. bu yüzden koltukları takarken aman dikkat

    her sene halı yıkama makinası ile koltukları sökmeden temizliyorum. gayet güzel oluyor. derin lekeler için kosla oxi action lı suya bez batırıp lekenin üstünde 15-20 bekletiyorum. ve çıkıyor. tavsiye ederim...
  • halı yıkama makinası mucizeler yaratıyor eğer makina imkanı varsa evdeki halı yıkama deterjenlerı bile yeterli ama benim gibi her zaman o imkanınız yoksa ve iki tane küçük çocuğunuzz varsa gönül rahatlığı ile formula 1 koltuk temizleyicisini önerebilirim (vişne suyu lekesi - süt lekesi - kusmuk lekesi - su lekesi) arabada karşılaşacağınız genel lekeleri çözüyor ben koslayı denedim ama iz bıraktı elle yapınca makinada olmadı limon kokusu veriyor oda araba nemli iken bile hoş kokmasını sağlıyor ha maliyetimi 15 -25 arası sprey şeklinde kampanyalı oluyor bazen 15 falan ama en pahalı döneminde 25 tl ve size en az 1 yıl yeter tabii kullanıma göe değişir ben yoğun kullanıyorum:)))
  • Ilk once sunu belirteyim; Memlekette benim kuzen oto kuaforü isletiyor. Islem icin minimum 36 saat gerekiyor. Ornek sabah basladi aksama kadar koltuklar, doseme ve tavan ile ugrasiyor. Kir leke ciktiktan sonra da sabaha kadar bahsedilen hortumlu cihaz atip kurutuyor. Fiyat:200tl. Ben saga sola cok gittigm icin birakma sansim olmuyor.

    Istanbulda ise bir seferinde kendim yaptim; SIR diye bir temizlik markasi var onun hali icin olanlarini kullandim cok ucuz bisey koltugu sokmedim kopurtup kopugu koltuga yayip sonra hafif hafif ogdum, sonra temizli nemli bez ile kopugu aldim kirler filan iyi cikti. Esimde halilar icin artik bu urunu kullanir oldu.

    Yakin zamanda bi deneme daha yapmak istiyorum esim baska bir formul uyguluyor halida. Temizleme icin kullanilacak kopuklu suyun icine soda ve kabartma tozu atiyor bu sayede hali icindeki tozlar kabarak yukari cikiyor ve daha temiz oluyor. Arap sabununuda guzel kir cikariyor.

    Sokmeye ceserat edip birde koltuklari evin terasina cikartabilsem muhtesem sonuc alacagima eminim.




  • Merhaba Arkadaşlar...
    VW Touran Otomobilimin koltukları ve tavanı çocuklar yüzünden (meyve suları vb.) baya kirlenmiş durumda. 10 gün sonra önemli misafirlerim gelecek ve arabamın içinin temiz pırıl pırıl olmasını istiyorum.

    Biraz araştırma yaptım ve firmalardan derdimi anlatarak fiyat almaya karar verdim:
    ZIEBART (Merter) : 160-TL Sanırsam bu internet sitelerinde adı geçen ekspress iç temizlik oluyor. Ancak Ekspress iç temizlik nedir tam detayli bilgi alamadım, sitede yok.
    SONAX (Z.Burnu) : 200-TL Detaylı iç temizlik denildi. kredi kartına 300-TL , ancak nakit ödersek 200-TL olurmuş.
    AUTOWAX (Cevizlibağ) : 150-200-TL Malesef burdanda tam bilgi alamadım aracı görmemiz gerek dediler. Yani koltuk ve tavan döşemesindeki lekelerden kurtulmak için benden istedikleri ücret aralığı. Ekstra ne işlem yapacaklar malesef bilgi alamadım.

    Bu 3 Firmayı tek tek dolaşıp zaman kaybetmek istemiyorum. Kendim temizleyemem bu konuda hem vaktim yok, hemde yetenekli olduğum söylenemez :P
    Değerli tavsiyelerinizi sabırsızlık ile bekliyorum.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen gün pikniğe gittik. Gitmez olaydım. Malum piknikte olmazsa olmaz mangal olacağı için bizde malzemelerle hazırlanıp gittik. Neyse piknik bitti eve geldik. Ertesi gün araca bindiğimde leş gibi bir koku vardı. Bagaja baktığımda kokunun temel kaynağı bagajtı. Büyük ihtimal mangala giderken götürdüğümüz donmuş etlerin mangal olana kadar geçen süreçte erimesi sonucu akan et suyunun bagaja gelmesi sonucu koku oluştu. Aracı tepeden tırnağa temizledim. Koltukları, bagajı, kapı içlerini komple temizledim ancak araçta halen leş gibi bir koku var. Araca bu gladein yarım elma boyutunda cam elma kokulu kokusundan koydum. Ancak şimdi araçta iki kokunun karışımı leş gibi bir koku var. O kadar temizlememe rağmen gitmiyor bu koku. Ne yapmalıyım? Bu koku gitmezse cidden araca binemiyeceğim. Çünkü kokuya karşı hassas bir burnum var. Nette falan araştırdım ancak pek kesin birşey bulamadım. Sonuçta dhda birinin başına gelmiş olabilir dedim. Yardımlarınızı bekliyorum.




  • Müsait bir yerde birgün akşama kadar bütün kapıları ve bagajı açıp iyice bir havalandır bakalım işe yarayabilir ...
  • Valla denedim ama bir daha deniycem. Aslında güvenebilsem bu havalarda bagajla kapıları sabaha kadar açık bırakıcağım. Ama işte zor. Bir de nette et kokusu ile turşu kokusunun çıkması en zor koku olduğundan bahsediliyordu. Neyse öneriniz için teşekkürler. Başka önerileri bekliyorum.
  • Arkadaşlar vinil yüzey nedir ?
  • ıslak kokusu gerçekten düşündürücü, ancak çeşitli kokular ile veya kullandığımız kimyasalı kokulu seçsek koku kalır mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucanhoroz

    Arkadaşlar vinil yüzey nedir ?


    vinil yüzey aracın ön göğüsde kullanılan deri ve plastik benzeri yerledir. direksiyon simitleri vinilden yapılmıştır. döşeme konudundada vinil deri kullanırsanız her istediğiniz zaman istediğiniz deterjanla silin renk kaybı olmadan ve bozulmadan temizlersiniz.
  • bence en güzel yöntem kaliteli bir kılıf alınır yırtılana kadar kullanılır sonra yenisi alınır
  • Arabanın pas paslarını gazı kaçmıs kolayla sılın yenı almıs gibi gözuksun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    2001 senesinde kışın şehirler arası yolculuğumda bir kazaya tanıklık ettim. Mercedes sollama esnasında buzlanmanın etkisi ile yoldan çıktı ve sol taraftaki tepeye yanlamasına girdi.

    Apar topar durup mercedesin yanına vardım, iki kişi idiler,karı koca... Adamda bişey yoktu, kadının suratı parçalanmıştı ama bilnci yerinde idi. Sanıyorum iç dikiz aynasına çarpmıştı. Kadın kemer takmamıştı, adam kemer taktığı için bişeysi yoktu. Adamın kemeri sıkışmıştı, zar zor çıkardım. Beraber kadıncağızı arabadan indirip benim arabaya almıştık.

    Dörtlüleri yakarak en kısa sürede en yakın hastaneye yetiştirdik. Sonradan duydum, kadıncağız yüzünden bir sürü operasyon geçirmiş.

    Yol boyuna kadıncağız kan kustu, sanıyorum dişleride dağılmış. Benim arka koltuk kan,kusmuk içinde kaldı. O lekeler için epey uğraşmıştım. Ama insan hayatı herşeye değer.

    Koltukları söküp yıkamıştım iki kez, anca çıkmıştı.

    Koltukları sökmek problem değil, vida sökme takma kabiliyetiniz varsa rahat rahat yaparsınız, korkmayınız... En temizi söküp temizlemek, arabanın üstünde olmuyor...

    Bu kadar acıklı bi olayı şu son iki cümleye bağlamak..... ilginçmişş




  • Arkadaşlar geçen ay 2006 model corolla aldım. iç döşemeleri krem rengi. ben aldığımda araç garaj arabasıydı. döşemeler ilk günkü gibiydi ama alır almaz tatile çıktım. Ter vs gibi şeylerle leke oldu bütün koltuklar. fakat araçta 8 hava yastığı var. koltukları kendim silmek isterim ama hava yastıklarına zarar verir miyim acaba diye düşünüyorum. O yüzden Ankara'ya dönünce işin ehli kişilere temizletmek istiyorum. Bana önerebileceğiniz yerler var mı ? ayrıca pasta cila ve boya koruması falan da yapılacak araca. Kapsamlı bir temizlik olacak yani. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.


    Üstteki yorumlarda Ümitcey meguiars ürünlerinden bahsetmiş. Ben de biraz araştırdım gerçekten kaliteli ürünleri var. Bunlara hesaplı bir şekilde nereden ulaşabilirim. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejaymike2 -- 23 Ağustos 2010; 14:37:11 >
  • ya aynı olayda benm araçta oldu.arabann arka koltuğnda paspasın altnda et suyu aktı.1 haftadr sılıyom ama geçmiyo leş gibi kokuyo. camları açıp gezıyorm ya.bu ne pis bir koku. ne yapacm bilmiyormi.
  • Bende kosla ile koltukları yazın yıkadım aracı 3 gun kullanmadan güneş altında kurumasını bekledim.Ancak aradan 1 2 hafta geçince koltuk içindeki kirler o kadar ovalamama ragmen çıkmadı ve alttaki kir yüzeye vurdu sonuç olarak koltuklar eskisinden daha kirli hale geldi.Bej olduğu için daha belirgin oluyo siyahta bilmem ama bej koltuga amatör uygulama tavsiye etmiyorum.Hem zaman kaybı hemde boşa ugraşmış olduk.Saatlerce o koltukları temizlemekle ugraştım ama eskisinden beter oldu.Bu işin özel tabancası var ve derine ilacı nakledip sonrada çekiyor , daha sonrada araç hortumlarla sıcak hava eşliğinde iyice kurutuluyor.Bu işlemi bulundugum şehirde tabanca ile yapan yer yok ama başka şehirlerde yaptıranlar memnun.Alınabilicek en iyi sonuçta bu olsa gerek.

    video

    http://www.youtube.com/watch?v=uUV3rG6YlF8&feature=related




  • Çok sağlam bir oto kuaförüne gitmediğiniz taktirde fazla özenildiğini düşünmüyorum. O kadar abartı birşeyler almaya gerek yok bence araba için. Kimse kimsenin arabasına kendi gösterdiği kadar ilgi göstermez.

    • Yıkama süngeri
    • Mikrofiber bez
    • Cilalı şampuan
    • Oto cilası
    • Döşeme temizleyici

    Bunları aldıktan sonra bence herkes çok güzel bir biçimde aracının temizliğini yapabilir.


     Araç-oto  iç döşeme koltuk temizliği
     Araç-oto  iç döşeme koltuk temizliği
     Araç-oto  iç döşeme koltuk temizliği




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wurtz

    Çok sağlam bir oto kuaförüne gitmediğiniz taktirde fazla özenildiğini düşünmüyorum. O kadar abartı birşeyler almaya gerek yok bence araba için. Kimse kimsenin arabasına kendi gösterdiği kadar ilgi göstermez.

    • Yıkama süngeri
    • Mikrofiber bez
    • Cilalı şampuan
    • Oto cilası
    • Döşeme temizleyici

    Bunları aldıktan sonra bence herkes çok güzel bir biçimde aracının temizliğini yapabilir.


     Araç-oto  iç döşeme koltuk temizliği
     Araç-oto  iç döşeme koltuk temizliği
     Araç-oto  iç döşeme koltuk temizliği


    Cilalı şampuan tavsiye etmiyorum.Yıkandıktan sonra matlaşıyor araba , çok taktik denedim arabada bi değişiklik göremedim.En güzeli sonax püskürtmeli hızlı cilayı aracı yıkadıktan sonra bölgesel olarak püskürtüp sünger ile yayıp , daha sonrada bilgimiz atlet in kumaşıyla parlatmak.Ben en iyi sonuca böyle ulaştım.Ancak soguk havalarda araç dışarıdayken bu uygulama pek iyi olmuyor , çünki cila kurumuyor , nemli kalıp sonuç vermiyor.Ben garajda yapıyorum o yüzden bu uygulamayı.Mikrofiber bezdense tupperware in açık mavi bi bezi vardı evde , bu bezle çok güzel araç durulanıyor , hiçbir şekilde iz bırakmıyor.




  • hortlatmış gibi olcamda . bugn adanaya ilk yağmurunu yağdı geceleyin. ancak salaklığm sonucunda arabanın ön camı açık kalmış bitanesi ve içeri su girmiş. şok oldum yarım saat arkadaşlar zor kendime getirdi :D pencere kenarın koltuk ve tüm yer döşemesi cımcılık suydu.oto kuaföre götrdm 2 saatte anca normale döndürdüler . aklımda soru var acaba koltuklar lekeli kalır mı?? yıkamacı çamurlu su değil iz leke olmaz merak etme dedi ama içim huzursuz.
  • koltuğun kılıfını yıkasanız bile altındaki süngere renk geçer yani siz koltuğun kılıfını söktürdüğünüz anda iç kısımdani sünger rengarenk olur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.