Şimdi Ara

Araç nasıl bu hale gelmiş olabilir? (Ankara-ölümlü kaza) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biz bu forumda defalarca aynı tip kaza gördük fransız araçları olunca teneke plastik vs diyenlere cevaben yazdım marka fanatiğide değilim... amacım polemik yaratmak değil daha önce burada saçmalayanlara cevaben...

    Otomobil bunlar aşağı yukarı hepsi aynı halt... Hız yapmayacaksın bu kadar basit...
  • Bilincli olarak oraya 110 km ile girdigini zannetmiyorum.Bir yere mi yetismeye calisiyordu acaba ? Ayrica bu sekilde ucu sivri beton ayrimlara veya bariyerlere su bidonlari koyulamazmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • codemaster42 kullanıcısına yanıt
    Olay "rst78" isimli kullanıcının yazdığı gibi olmuş. Çok talihsiz bir kaza, darbe aracın 20 cm sağına gelse bu kadar büyük hasar oluşmaz ve yüksek ihtimalle yaşardı. Hürriyette var aynı haber, oradaki videoda görülüyor şanzuman bile paramparça olmuş grup dişlileri bir tarafa saçılmış, ayna ve mahruti başka bir tarafa fırlamış. Motor dahil olmak üzere kaputun altındaki metal aksam parçalanarak arabanın içine dolmuş.
    Tam ince uzun olan duvar köşesine vurunca dar ve çok sağlam bir alana çarpınca bütün darbenin yıkıcı etkisi küçük bir alana toplanmış ve sonuç çok ağır hasar olmuş.

    Kazanın olduğu yer aşırı hız yapmaya uygun bir nokta değil, normal şartlarda standart sedan bir aile arabası kullanan özellikle de bir hanımın orada o hıza neden çıktığını sorgulamak gerekir. Acaba birisi kovalıyordu yada taciz mi ediyordu, yada birileri korkuttu veya sıkıştırdı da kaçmaya çalışırken mi öyle oldu? Çünkü sağa doğru savrulup vurmuş, Esata doğru gittiğini yazmışsınız normalde düz gitmesi gerekir ancak kaza son anda sağa doğru dönmek istercesine direksiyon kırmaya çalışırken olmuşa benziyor. Düz gitse o alt geçit biraz daha devam ediyor ve sonra bir sokak kadar dar bir caddeye çıkıyor acaba birileri taciz etti de son anda sağa dönüp hemen alt geçidin bittiği kalabalık olan caddeye mi çıkmaya çalıştı.

    Allah rahmet eylesin umarım kazanın oluş nedeni kameralardan izlenerek aydınlatılır o alt geçitte ve öncesinde cadde boyunca kameralar var.




  • Buradan haftada 4-5 kere geçerim ortadaki beton kolona girmiş direk buraya vurması için yola bakmıyor olması lazım öyle hız yapılabilecek bir yer de değil.Allah rahmet eylesin...
  • bu duvara öyle bir hızla bırakın focusu dünyanın en güvenli aracı girse olacağı şey yine aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    focusun yol tutuşu çok iyi diyenler ve çok sağlam araba diyenlere gelsin.

    şu ne saçma bir yorumdur ya nerdeyse oh olsun diyeceksin. bir arabanın yol tutuşu nekadar iyi olursa olsun ölümlü kaza olabilir araba bu sonuçta.
  • Ankarada'yım o yolu biliyorum.

    Yol burası ;

     Araç nasıl bu hale gelmiş olabilir? (Ankara-ölümlü kaza)

    Kesinle hızdan kaynaklı bir kaza değil

    Küçükesat istikametinde (sağ taraf) zaten millet 100-110'la giriyor.

    Kızılay istikametine (sol taraf) girdi desek hızdan kaynaklı olsa orayı dönemez kaza yapardı.

    Kazanın sebebi = Muhtemelen kararsız kaldı sağdan mı soldan mı girsem diye ortaya daldı.

    Hızla alakası yok.

    Ki sol taraf kızılay istikametini 90'la çok rahat dönülür ufak bir frene bakar




  • hız yapıyorsan altında mercedes maybach de olsa bmw 7 serisi de olsa burdan canlı cıkamazdı.hızlı gidenlere duyrulur.sonunuz eninde sonunda boyle olcak.
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Oraya çarpan araç Linea, Fluence filan olsaydı siz o zaman görecektiniz bu konuyu. Neyse sonuçta kaza sonrası yorum yapmak çok hoş değil, hele arkada bıraktığı çocuğuna doyamadan gitmiş, o çocuğın Allah yardımcısı olsun ne diyelim, bayana Allah rahmet versin .
  • Bu kazanin aynisini baska bir araba yapsa durum ne olurdu bilmiyorum ancak, aracin on bolumu motor dahi aracin icine girmis. Bu thr on den carpismalarda motorun, kulaklardan kopup aracin altina girmesi gerekiyor. Focus ta neden boyle olmadi.. Kadin resmen motorun altinda kaldi ve can verdi.. Ne diyim.. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabirlar versin. Cok kotu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni doğmuş bir bebeği olan annenin bu kadar hızlı araç kullanması normal değil .

    Bu kazada bir iş var belki de gaz teli takılı kaldı ??? Bilmiyorum şu an The X Files izlediğim için mi ama bana çok garip geldi . İnsandır hata yapar ama bir kadın bu kadar hızlı kullanmaz hele ki bir anne yapmaz bunu .
  • Allah rahmet eylesin.
    Şu 4 tekerlekli tenekelere güvenmeyin.Seni bir yerden bir yere götürmesi için yapılmış.Hız yapmak,makas atmak için değil.
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    kaza yapış sebebi ise fren izi olmadığına göre ya telefona bakıyordu veya bişeyler için uyuyorduda olabilir yada yandan biri makas attı veya sıkıştırdı yoksa göz göre göre o duvara kimse fren yapmadan girmez. sonuç olarak ortada ya kendisinin bir hatası var yada başkasının.
  • su dolu variller koyuyorlar aralıklı olarak böyle duvarların önüne. bizde de konsa sorun olmazdı.
  • bu hızla böyle bir kazadan hangi araçla olsa kurtulmak imkansız gibi bu arada.

    belki otomatik fren sistemi olan bir araç işe yarardı, ya da volvo böyle kazalarda kendini yana atabiliyor gerçi bu süratte bu kadar ortalıyken o bile yetmeyebilir ne diyelim allah rahmet eylesin.

    kamera kaydı varsa bir aracın sıkıştırıp sıkıştırmadığına mutlaka bakılmalı.
  • Benim yorumumun saçma olmadığı aşağıda tescillendi. Lap diye yazmış hemen fluence ile linea yı.

    Biz oh demeyiz ama senin gibiler kaza gördüğünde arkasını dönüp gider bizim gibiler işini gücünü bırakır yaralıları çıkarmaya çalışır.

    Herkesi kendin sanma. Senin fikri zihniyetinle yazmadım.
  • Hız felakettir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyWorldLife

    Ankarada'yım o yolu biliyorum.

    Yol burası ;

     Araç nasıl bu hale gelmiş olabilir? (Ankara-ölümlü kaza)

    Kesinle hızdan kaynaklı bir kaza değil

    Küçükesat istikametinde (sağ taraf) zaten millet 100-110'la giriyor.

    Kızılay istikametine (sol taraf) girdi desek hızdan kaynaklı olsa orayı dönemez kaza yapardı.

    Kazanın sebebi = Muhtemelen kararsız kaldı sağdan mı soldan mı girsem diye ortaya daldı.

    Hızla alakası yok.

    Ki sol taraf kızılay istikametini 90'la çok rahat dönülür ufak bir frene bakar


    Hocam kazanın olduğu yer orası değil. Haberde Atatürk Bulvarından Küçükesat yönüne gittiğini söylüyor. Bu durumda Kızılay yönünden yukarı doğru gittiğini ve Vekaletler Caddesini orada alt geçide girip sola Esat yönüne gitmeye çalıştığını anlıyoruz. Aşağıdaki videonun 1:08 saniyesinden sonra açıkça görünüyor. Zaten merhume de sanıyorum havaalanından görevden geliyormuş.
    http://m.haberturk.com/gundem/haber/1250761-ankarada-hiz-olum-getirdi
    Orası çok dik bir inişli ve sonra sert virajlı bir yer. Bir de biliyorsunuz İçişleri Bakanlığının önünü kapattılar, Eskişehir yönü de artık oradan tek alternatif. İnsanımız da o alt geçide çılgın gibi giriyor. Otobüsler vs.
    Hanımefendi rahmetli ya çok hızlı (105 km kadranda) girdi yokuş aşağı virajı alamadı ya da birisi sıkıştırdı duvara çarpmak zorunda kaldı.
    Ben oraya 50-60 km'den süratli girsem tedirgin oluyorum, çünkü zemin çok bozuk.
    Sebep her neyse de sonuç çok üzücü. Allah rahmet eylesin.
    Marka tartışmaları da çok anlamsız ve boş. Ben o duvara benim XC90'la o şekilde girsem, ki güvenliğini herhalde kimse tartışmaz, sonuç yine benzer olurdu. Araçların güvenli olma durumunu çok abartmamak lazım. Sıradışı durumlar olabiliyor trafikte her zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 8 Haziran 2016; 19:48:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vefat eden kişi fordclubtr forumundan bi arkadaşın arkadaşı. Anlattığına göre genel olarak süratli kullanirmis arabayı, ibre de 105 te kalmış. Hiç bir teknoloji fizik kurallarını yenemez. Bu isterse yol tutuş konusunda uzman olan ford olsun isterse rayda giden hızlı tren olsun. Allah rahmet eylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arac ford. normal bu kadar hasar almasi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.