Şimdi Ara

'Araç muayene geçerlilik tarihi' (Randevu) ile ilgili bir soru yardımcı olursanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda da paylaştım arabamızın ruhsatında, muayene geçerlilik tarihi: 15.11.2025 olarak görünüyor, yani 1 aydan az bir süre kaldı. Antalya'da ikamet ediyorum ve hayatımda ilk defa arabam oldu doğal olarak bu konuda hiçbir fikrim yok, benim sormak istediğim nasıl randevu alıyoruz sorusu değil, tüvtürk sitesinden bütün aşamaları geçip randevu alma tarihine kadar gelebiliyorum, gidilebilecek yerlerin doluluk oranlarıda aşağı yukarı %38-48 aralığında, fakat benim merak ettiğim aynı tarihte alsam bir sıkıntı olur mu? yani tam ruhsatta yazan tarihe randevu alsam herhangi bir ceza vs uygulanır mı? (yoksa 15'ine bırakmadan bir kaç gün öncesinden almak daha mı iyi olur? 13'ü 14'ü gibi)

2.sormak istediğim ise; (yine aşağıda paylaştığım) Muayene Hizmeti Seçiniz kısmındayken Genel Muayene/Muayene Tekrarı bölümünden ilerleyeceğiz değil mi? Sadece buradan ilerleyip randevu almak yeterli oluyor mu?, yoksa randevuyu aldıktan sonra birde Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü kısmına gelip burada da ayrı bir randevu daha mı almalıyız? bu konuda bilgisi ve tecrübesi bulunan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. (ayrıca tespit muayenesi veya tadilat muayenesinden randevu almamız gerekmiyordur heralde diye düşünüyorum) eğer yanlış biliyorsam lütfen bunuda düzeltin.

"Araç muayene geçerlilik tarihi" (Randevu) ile ilgili bir soru yardımcı olursanız sevinirim.

"Araç muayene geçerlilik tarihi" (Randevu) ile ilgili bir soru yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1e1 -- 22 Ekim 2025; 20:18:7 >

• eksoz ile araç muayene ayrı. ikisine ayrı alacaksın yada eksoz muayenesini gitmeden dışarıda yetkili özel servislerde de yaptırabiliyorsun.
    son geçerlilik 11 iyse 11 ine al.
    12 si olmaz cezalı olur o zaman.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam öncelikle cevap için teşekkürler, son geçerlilik tarihinden 1 gün önceye almaya karar verdim, bir sıkıntı çıkarsa 1 günüm daha kalmış olur, hem muayeneyi hemde egzoz muayenesini aynı gün alabilirmiyim? zaten egzoz uzun sürmüyormuş, yani atıyorum saat sabah 10:00'a egzoz muayenesini devamında aynı gün saat 11:00'e de normal muayeneyi alsam olur değil mi? aynı gün ikisinide halletmiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1e1 -- 22 Ekim 2025; 23:2:38 >
  • Merhaba olabilecek en erken saate randevu alip o saatten de bi yrim saat 1 saat once orada olun ve gider gitmez de numaratorden siranizi alin. Banka gibi numarator var orada. O siraya gore aliyor. 9 da diyelim randevu 8 de ordasiniz diyelim siranizi aldiniz ilk sizin arac girer ya da ilk partide girer. Yarim saate kalmadan isiniz biter insallah. Gun ortasi olunca sirada yigilma oluyor suruyor da suruyor. Egzozu disarida yaptirirsaniz daha cabuk isiniz biter istasyonda egzozla ugrasmazsiniz. Araciniz hibrit isr egzoz emisyon testi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Selamlar bir arkadaşta en son saati alın demişti, ya ilk saat ya son saat mi alınmalı:) hangisi daha mantıklı?

Arkadaşın yazdıkları;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcan -- 23 Ekim 2025; 0:26:52 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

size de cevabınız için teşekkür ederim, en erken saati alın dediniz fakat diğer arkadaşın "en son saati alın" alıntısıyla kafam biraz karıştı doğrusu, en erken saatimi yoksa en geç saatimi alayım sizce?

• Muayene geçerlilik tarihi 15-11-2025 ise; diyelim ki 15-11-2025 tarihinde randevu alıp aracı muayeneye götürdünüz fakat bi ağır kusur maddesinden aracınız muayeneden geçememiş ise o kusuru aynı gün yaptırıp muayeneden ağır kusur olmadan geçirebilecek misiniz? 

Şayet gün içinde bunu başaramazsanız 16/11/2025 tarihinde aracınızın "Muayene geçerlilik tarihi" yok/geçmiş demektir.

15/11 deki ağır kusurlu raporda yazılı olan 30 gün içinde ikinci muayene hakkınız, aracın muayene geçerlilik tarihini uzatan bir hüküm değildir, muayene tekrarını ücretsiz olarak yaptırabileceğiniz süredir.

Geçerli muayene tarihi olmayan bir araçla trafikte yakalanırsanız hem idari para cezası yazılır hem de aracınız trafikten men edilir, araç muayenesini yaptırabilmeniz için de rapor tutulur form verilir 7 iş günü içinde ve çekici üzerinde götürmek getirmek şartıyla izin verilir.Bu süre sonunda da aracın trafikten men durumunu kaldırtmanız gerekecek...

Yani son güne randevu almak risktir.Riskleri alabiliyorsanız 15/11/2025 in son saatine randevu alabilirsiniz. Ha ben risk almak istemiyorum derseniz 1-2 gün öncesine randevu almak en doğrusudur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.