Şimdi Ara

Araç Kredilerini Durdurun! 5 Kişi Aradı, Yalvardı Vermedim, Yarın da Fiyatı Arttırıyorum! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
22.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Böyle daha mantıklı belgeleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın araba falan manyak mısınız?

    6-7 ay sonra kriz değil buhran çıkınca bugün 50 bin dolara aldığınız arabayı 10 bin dolara satmak zorunda kalacaksınız ve o fiyata bile alıcı olmayacak.

    Yokuş aşağı değil uçurumdan aşağı gidiyor ülke

    Ekonomi bilen bunu anlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman söylüyoruz Türk lirasının değeri gittikçe azalıyor diye ve aslında herkes de bunu bilmesine rağmen hala aynı cümlelerle anlatıyoruz derdimizi.

    İkinci el oto piyasasındaki fırsatçı al-satçılar yeni çıkan bir şey değil.
    Malum sitede satmayacak olmasına rağmen arabasını yüksek fiyattan ilana koyanlar yeni çıkan bir durum değil.

    Bunların hepsi zaten yıllardır olan şeyler.

    Bugün bu kadar çok konuşulmasının tepki gösterilmesinin tek nedeni fakirleştin kardeşim. Senin paran yetmiyor anasını satıyım bir anla artık. ''Adam passat almış da 120 bine bir ay sonra 140'a ilan açmış terbiyesiz haysiyetsiz'' bilmem ne boş sözler. Geçin bunları birader.

    Vatandaşa çemkirmek yerine vergilerle anamızı ağlatan saçma sapan ekonomi politikalarıyla memleketi 20 sene önceki durumundan beter hale getiren ''yöneticilere'' gösterin tepkinizi ki birşeyler değişsin.

    Algınızla oynuyorlar ve her şeyi yutuyorsunuz. Önünüze ne sunulursa sorgulamadan saldırıyorsunuz. Lupo alan abiye de sövmeyen kalmamıştı mesela aynı mesele. Anlayan anlamıştır demek istediğimi neyse uzatmaya gerek yok.




  • Şu an ne araba alınacak zaman ne de para harcanacak zaman. Winter is coming.
    Elde avuçta ne varsa ₺'den çıkıp altın, gümüş, $, €, sterlin vb saklamak lazım.
    Kayınpedere araç bakıyoruz, bu fiyatlarla alınacak zaman değil dedim kışa kadar sabret idare et.
  • 0 almaya yonelin. Bayilerde arac yok deniyor onuda anlayabilmis degilim nasil is kac araba geliyor ki bayiye ellerinde kalmiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Kışa bir miktar daha eklemek zorunda kalır bu fiyatların altına araç bulmak hayal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almayın abi almayın o zaman, bu uygulamada boşuna yapılmadı alacağınız aracın değerine bakın öyle karar verin
    https://www.arabam.com/arabam-kac-para
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Yaz bitince bu ikinci el fiyatları böyle kalmaz. Yılsonuna doğru piyasayı canlandırmak için kısa süreli bir ötv indirimi gelebilir. Çünkü o zamana kadar döviz fiyatlarında da bir fırlama bekleniyor.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Döviz fırlarsa daha çok artar şu durumda ÖTV indirimi gelmez asla yol başından itibaren her ay ÖTV indirimi geliyor dendi 100 bin olan araba şu an 150 bin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperlp A kullanıcısına yanıt
    Hocam bankalar sorgusuz Sualsiz 2. El kredileri durdursun diyorsunuz da daha geçenlerde bankalara soruşturma açıldı kredi verme koşullarını zorluyorlar diye. (kabaca anlatırsam)

    Soylemlerinizde çok haklısınız ancak bu iş kolay çözülecek iş değil gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engellenmekte geç kalındı. O zamanlar dile getirdiğimizde serbest piyasa satacağım mala sen mi karar vereceksin diyorlardı. Şimdi onu yapacak küçük çakallar bile pişman oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kredi yok hiçbir şey alamıyoruz denilen zamanda tasarruf sahibinin en avantajlı zamanıdır, keşke o zaman davranıp alsaydın hocam.

    Avantajlı diyorum da kredi muslukları açılmadan önce de piyasasi olması gerekenin baya üstündeydi çünkü bilerek yapılıyor bu, galeri fiyatı gerçek seviyeye düşürmüyor şirket de fiyatı gerçek seviyeye düşürmek yerine daha az araç getiriyor ya da sipariş üzerine getiriyor. Gerçek fiyatta araç satmaktansa durgun piyasayı tercih ediyorlar.

    Durgun piyasanın küçük emrahligini oynuyorlar krediler açılsın araba satamıyoruz diye gözyaşı döküyorlar timsahlar.
    Çünkü durgun piyasanın sonunda fırsat var , fırsatçılık var. 2 eden mali 6 ya satmak var.

    Ekonomik okur yazarlığı olmayanlarin yanında hesabını bilen de yanıyor malesef. 2 eden arabaya 4.5 verip alırsak seviniyoruz elinde para olan insan olarak biliyorsun ki o etmez ama durum bu milleti bir anda parmak şaklatarak eğitmek bir şeyleri öğretmek mümkün değil.

    Konu doğru ama kimseyi bir yere götürecek veya durumu değiştirecek değil malesef bu kabullenmek zorunda olduğumuz bir gerçek.

    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalheadjm

    Hocam çok haklısın, bu krediler ilk çıktığı anda ihtiyacım olmamasına rağmen 150 bin hanıma çektirdim, 150 bin kendim çektim 0,79 orandan. Bu krediler zararına veriliyor besbelli. Bu zarar da ileride bizden enflasyonla vergiyle çıkarılacak. Başkasının zararına ortak olacağıma en azından ben kredi çekeyim millet benim zararımı ödesin. Düzenli garanti gelirin varsa şu an tl ile borçlanmak için harika zaman. Çek kredini, piyasa kafana yatmıyorsa alma araba. Elindeki parayı öldürmezsen 6 ay sonra nakit parayla istediğini alırsın.
    Benzer şeyi bende düşündüm. Ancak enflasyon nedeniyle 6 ay sonra elindeki 100bin liranın alım gücü muhtemelen şuanki seviyesinden düşük olacak. Yani parayı alır almaz alacağını aldın aldın, yoksa aynı para ile ertesi gün o ürünü alabileceğinin garantisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kimsenin kimseyi ilandan dolayı şikayet etmeye hakkı yok bence. Alan var ki adamlar da o fiyatı yazıyor. Benim arabamın değeri 90 bin liraysa tabiki de 95 bin veren bulursam ona satarım. Dolayısıyla ilana 100 bin yazarım. Baktım arayan soran yok satmak da istiyorsam çekerim fiyatımı 95'e 90'a. Fiyatı yüksek bulan almaz, almak zorunda da değil. Sıfırı var sonuçta o daha cazipse gidip onu alır. Bunun adını fırsatçılık koyup saldırmaya gerek yok. Araba lüks sonuçta. Bunu ben demiyorum. Ülkeye girişi 100 bin olan arabayı kdv ile ötv ile 200 bine satan bir sistem varsa ben de 90 binlik arabama 120 yazma hakkına sahibim. Araba bu ilaç değil aşı değil ki alamadığında ölmüyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 hafta olmadı daha aracımı değiştireli, 10bin üzerine satmak istesek satabiliyoruz. Herkes aç kalmış gibi arabalara saldırıyor. Alan belli bir süre satamama durumu olmadığı sürece bu artışlar bitmez..
  • abd mortgage krizini anımsayan var mı? şartlar neydi hani?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • notocord kullanıcısına yanıt
    Arttıkça 10 bin basarım, buldum ormanı kral benim diyorsun yani! Venezuela denen ülkede de benzer şeyler oluyor bir hafta kafasına esiyor diyor ki adam tuvalet kağıdını 5 e de alan var 3 e niye satayım! Bir hafta koymuyorum rafa! Sonra öbür hafta yine aynı. Dikkat et senin 90 a sonra 100 e sonra 110 a sonra 120 e... satarım diye fırsatçılık yaptığın gibi 1 ay sonra tuvalet kağıdına birisi de aynı şeyi yapar artık duvara silinirsin! Patates, soğan 10 liradan satilinca feryat etmek yok tamam mı koçum? Serbest piyasayı karaborsa sanıyorsunuz ya da biliyorsunuz da kırıtıyorsunuz ama şunu bil bu başka sektörlere de yansıyacak ev arabayla sınırlı kalmayacak o zaman göreceğim seni, istediğim fiyata satarım modunu, cakanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş çığrından çıkmış.
    Ev gibi araçlar da uçmuş. Hükümet kredi indirimi getireceğine evde 2.el arabada bir tavan fiyat belirlesin ne bu arkadaş.
  • ÖTV indirimini unutun.
    Hükümet 2.el arabadan çok iyi para kaldırıyor.
    İnşaatçıların evlerinden de iyi kar yapıyor. Bankalar da bayram yapıyor
    Vatandaş kredi çekip ömrün sonuna kadar çalışsın bana ne havasında
  • Araba alınacak ortam yoksa araba almayıverin.
    Erteleyin.
    Eski aracınızı kullanmaya devam edin.
    Aracınız yoksa şimdiye kadar nasıl ulaşım sağlıyorsanız o şekilde idare edin.
    Piyasada araba ve ev almak isteyenlere ve fiyatlardan şikayet etmek için konu açanlara bakıyorum, hepsinde "çok çişi gelmiş de artık tutamıyormuş" gibi bir telaş var.

    Mal uygun zamanda alınır.
    Uygun zamanı bekleyemiyorsanız cepten biraz fazla para çıkması doğal.

    Piyasayı sopayla hizaya getirecek değilsiniz. Serbest piyasa. Alıcı nasıl ki minimum fiyata almak istiyosa satıcı da maksimum fiyata satmak ister.

    Ayrıca piyasa düşükken kimse "kardeş senin arabanı çok ucuza aldık, vicdanım rahat değil, al 5 bin fazla vereyim" demiyor.
    Herkes fırsatı değerlendiriyor kendince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.