Şimdi Ara

Araç kamerası pili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba araç kamerası almayı düşünüyorum ama gördüğüm kadarıyla çoğunun pili sökülmüyor. Şimdiye kadar kullanmakta olduğum bozulan kameranın pili sökülüyordu. Malum özellikle yaz aylarında bu kameralar direkt güneş ışığına ve çok yüksek sıcaklıklara maruz kalabiliyor. Lityum piller bu durumda tehlike yaratabilir. Bu konuda neler düşünüyorsunuz neler yapabiliriz?

    Bu arada almayı düşündüğüm kamera şu:https://tr.gearbest.com/car-dvr/pp_009344135394.html







  • Tam bende 1 haftadır bu konu üzerine kafa yoruyorum. Bir çözüm bulabilmiş değilim.



    Sizin önceki kameranızın modeli neydi? Pil çıkarıldı mı kontağı kapatır kapatmaz enerji kesileceğinden, artık kaç dakikalık döngü ayarlandıysa son döngü kaydı keydedilemez galiba.



    Bende Xiaomi kadar kaliteli olmahan bir kamera aldım.110TL.



    Araç kamerası pili



    İçinde yaklaşık 250ma lik lipo var.



    Benim bataryayı kullanmam gerekli. Kameranın park modunda ufak bir sallantıda bile 3-4 saniyede açılıp 20s kayıt yapma özelliği var. Birisi önden sürterse görebilmek istiyorum.



    Aslında bu işlerin en güvenlisi; içinde pil yerine süper kondansatör olan modelleri. 8-10 saniye elektrik sağlayıp, cihazın sağlıklı bir şekilde kapanmasını sağlıyor sadece.



    Sizin önceki bozulan kameranız da muhtemelen bayarya söküldüğü için hard off ola ola bozuldu.



    Benim aklıma ilk Li-ion piller geldi, laptop bataryaları yani 18650 piller. Şarj mantıklarıda aynı aslında ama pillerin içinde devlereri olduğından tam emin değilim.



    Şimdilik aklma gelen en iyi fikir ise, 15 liraya lipo güvwnlik çantası alıp, btaryayı bagajda sağlam bir yere uzatıp kpymak. Araba içi çok rahat 60 dereceyi geçiyor, lipolar max güvenli sarj sıkalkığı 60 derece. Ama bagaj, cam v.s. olmadığı için, arabanın içine göre neredeyse buz gibi sayılır. 40 dereceyi geçmez diye düşünüyorum. Aracım sedan bu arada.



    Fikri olan yada deneyen varsa yardımcı olursanız sevinirim. Kamerayı aldık evde duruyor:)



    Birde insanın aklına şu geliyor,; kaç milyon kişi kullanıyor bu zımbırtıları, camlarında cayır cayır güneşin altında birşey olmuyorda bana mı olacak :)



    Kararsız kaldım açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.