Şimdi Ara

Araç ilk çalıştırma ve harekette fren sürtme sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabahları ilk çalıştırmadan sonra hareket edince ilk 2 3 fren kısmada önlerde sanki balata yokmuş gibi sürtme sesi geliyor. Ustaya baktırdım balataların iyi dedi. Acaba gece soğukta kalıpta sabah ondanmı yapıyor. Birde balata bitmese bile sıcak soğuk yemekten bayatlamış olabilir mi? Ayrıca ön arka balata değişimleri kaç km de bir olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • El freni çekildiği için arkalar soğukta yağışlı günlerde yapar genelde.

    Onlerden eğer aralıklı kullaniliyor ise paslanir çelik bundan yapabilir.

    Bunlarin hepsi normal


    Soguk sıcak etkilenmez balatalar, lastik gibi düşünme sinterlenmis malzemedir, kendileri zaten fren esnasında 300C'e ye kadar çıkabilir, hatta otoyol hızlarını üstünde seri kullanımda 500C'e kadar çıkabilir. Bu kadar çok isil işlem gören balata mevsimde etkilenmez.

    quote:

    Sinterleme
    Sinterleme, gözenekli yapıda bir form kazandırılmış tozların yüzey alanının küçülmesi, partikül temas noktalarının büyümesi ve buna bağlı olarak gözenek şeklinin değişmesine ve gözenek hacminin küçülmesine neden olan ısıl olarak aktive edilmiş malzeme taşınımı olarak tanımlanabilir. Sıkıştırılmış toz parçalar arasındaki bağlantı yapışma, mekanik kitlenme ve benzeri türden zayıf bağlar olup kristal kafes içerisindeki bağ dayanımına kıyasla çok zayıf kalmaktadır [14]. Bu sebeple; sıkıştırılmış ham yoğunluktaki T/M parçalarına mukavemet ve yüksek yoğunluk kazandırmak amacıyla ergime noktasının altındaki sıcaklıkta ısıl işlem uygulanır. Sinterlemenin başlaması noktasal olarak temas halinde bulunan toz parçacıklarının katı-hal bağına dönüşümü ile olur. Sinterleme işlemi sırasında, nokta teması ile başlayan, ara parçacık bağının gelişmesi ile devam eden mekanizmaya çift-küre sinterleme modeli denilmektedir (Şekil 1). Bu modelde, parçacık temasının sonucunda oluşan boyun büyümesiyle yeni bir tane sınırı oluşur ve iki parçacık tek bir parçacık oluşturacak şekilde birleşir.Sinterleme sıcaklığı, tek bileşenli sistemlerde metalin ergime sıcaklığının 2/3 veya 4/5’i alınarak tespit edilirken, birden fazla bileşenli sistemlerde ise sinterleme sıcaklığı, ergime sıcaklığı yüksek olan bileşenin ergime sıcaklığının altında, ergime sıcaklığı düşük olan bileşenin ergime sıcaklığının üzerinde seçilir. Demir alaşımları 1000 – 1300 °C, refrakter metaller 2000 – 2900 °C arasındaki sıcaklıklarda sinterlenirler [20]. Sinterleme süresi kullanılan malzemeye göre değişir. Sinterleme sıcaklığı yükseldikçe sinterleme süresi kısalır. Toz kütlelerinde, sahip oldukları büyük yüzeylerden dolayı yüzey enerjisi bulunur. Sinterleme sırasında tozların birbiriyle bağlanması ve toz yüzeylerinin düzelmesiyle yüzey alanları azalır ve böylece yüzey enerjisi de azalır.




    Balataları km'si olmaz. Kullandığın balatanin koduna göre arttırsın
    Çıkan sayfada balata kalınlığı verilir eğer bu balata kalinliginin1/4 aza düştü ise değişirsin.

    Ustalar bunu görsel kontrol yapar,

    Bazi balatalarda akustik uyarı vardır. Balatanin belli bir seviyesinde ince bir tel belli bir balata kritik seviyeye geldiğinde sürtmek sesi yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 12 Şubat 2021; 5:11:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.