Şimdi Ara

Araç içinde saldırıya uğrama ve kendini savunma hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün otobanda trafik kilit diye yanyol bağlantı yolundan geri geri gelmeye çalışan vatandaşa arkadan bindiriyordum az kalsın. benim hız 80-90 civarıydı
    kornaya uzunca basmam zoruna gitmişki, aracından inip üzerime geldi ama ben de basıp gittim, sonra yine geldi önüme durdu, birkaç atışmadan sonra defolup gitti.

merak ettiğim konu, ben araçtan inmeden, camı kırmaya ya da saldırmaya çalışsa, kesici aletle savunsam kendimi, nefsi müdafaya girer mi ?
    biber gazı da olabilir ama amacım yasanın verdiği bir hak varsa, bunu kullanıp bu andavala zarar vermek. ha benim de bi tarafımı kesebilir ama o anki sinirle kontrol edemiyor insan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Trafikte kimseyle laf dalaşına bile girmem. Bundan yıllar önce 2 kardeş trafik kavgasında denize atılarak boğuldular ve öldüler. Sesimi çıkarmam. Zaten 30 sn sonra sakinleşirim. Ve karşıdaki insanda ne olduğunu bilemem. Eşim var çocuğum var. Öyle inipte tanımadığım insanlarla kavga etmem.
    Aklı başında olmakta bunu gerektirir
    Hukukçu değilim ama şu son karısını döven adamı çakıyla bıçaklayan gencin işlediği cinayette bayağı bir okumuştum hukuk sitelerini.

Genel yorum olarak: Nefsi müdafa koşullarının oluşması için durumların eşit olması gerekiyor. Yani sana yumrukla saldıran adama kendi araban da dahi olsan bıçakla karşılık verirsen nefsi müdafa olmuyor. Ha sana bıçakla saldırırsa o ayrı. Ama o zaman da silahla karşılık veremezsin.
    Yani biz nefsi müdafayı halk arasında çok sık dillendirsek de kolay kolay oluşan bir durum değil.

O yüzden yukardaki arkadaşların dediği gibi kaçabilecek her türlü durumda kaçmaya çalışmak lazım.
    Ha yanımızda ailemiz varsa biraz durum değişiyor. O zaman aileyi koruma iç güdüsü devreye giriyor ve cesaret 1 iken 10a çıkıyor. Aslında o da sakat. Tekken yürüyüp gideceğin durumlarda dalaşın içinde buluyorsun kendini.

Eğer teksem, ben bu tür dalaş durumlarında 5 dakika sonra nerde olacağımı düşünürüm. Karakol, hastane ya da evim. Üçüncüsü mantıklı geldiğinden "He gardaş sensin" der yürür giderim.

Hapsaneler bir anlık erkekliğini kanıtlayanlar, hastane ve mezarlar da kanıtlayamayanlarla dolu.
  • Savunma sporu öğrenin. Polis arabanızı aradığında koltuğun yanında bijon anahtarı görse sıkıntı yaşarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baklavacılar 4 yıl aldı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

baklavacılar 4 yıl aldı
    sosyal medyanın gücü olmasa ellerini sallaya sallaya geziyorlardı şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Savunma sporu öğrenin. Polis arabanızı aradığında koltuğun yanında bijon anahtarı görse sıkıntı yaşarsınız.
    nefsi müdafaa durumları var
    hem günümüzde, ekşisözlük üyeliği daha güçlü. yasalara göre değil, ekşi 'ye düşüp düşmemesine göre yargilaniyorlar

hukuki.net 'e sorayim bir de

• Bir kere İstanbul'da bir tane yaşlı ve adam yanında oğlu bana kıllık yapmıştı. O zaman da haziran ayı, hava çok sıcak ve araç cabrio olunca güneş zaten tepeme binmiş. Üzerimi çıkardım ama çıplak değil tamamen üzerim(kolsuz tişört var). Neyse trafik kilitlendi. Bunlar bana tip tip bakıyorlar. Bende de güneş gözlüğü var döndüm bunlara baktım. Yanımda kimse yok. Müzik açık. Neyse döndüm önüme baktım tövbe çektim. Döndüm yine oraya, hala bakıyorlar. Kafamı salladım ne var anlamında. Bana küfürlü bir şekilde ne bakıyorsun dedi. Üzerini giyin dedi. O sırada fark ettim onların arabanın arkasında iki tane bayan vardı filmli camlardan dolayı tam göremedim. Spor yaptığım için bayanlar kollarımı mı gördü, başka bir şey mi oldu anlamadım gıcık kaptılar. Ama tipleri de görsen tam skinny fay dedikleri, göbeği var ama kolları makarna. Yanınızda bayan var kardeş, kusura bakmayın dedim ve sol camı kapattım. Benim sol camda da film var görmeleri imkansız. Baktım hala küfür ediyorlar camı indirdim. Bir tanesi kemeri söktü arabadan iniyor. İki kişiler sonuçta. Ancak benim kolları görünce yakından bir geri çekilme oldu. Yine de aşağı indim. Güneş gözlüğümü çıkardım. Babası bayağı kısa boylu, oğlu orta boylu. Tepeden bakıyorum bunlara. Hava sıcak kardeş, bas git işine dedim bunu ittirdim. Bir sürtüşme oldu o sırada sağ aynaları kırıldı. O sırada arkalardan birkaç kişi geldi ayırdı. O anda babasının elinde metal bir şey gördüm. Artık levye mi ya da anahtar mı, bijon mu... Oradan bir de bağırıyor alamancı bilmem ne diye... İki tane kadın zaten arkada oturuyor, şekil yapıyor boştan yere.

Kavga olsa belki kafama vuracak onunla. Ben de delikanlı gibi inerler zannettim. Boşverin böyle işleri... Öfke, şeytandardır demiş peygamber efendimiz. Öfkenize sahip çıkmak en güzeli. Eyvallah diyenin başı ağrımaz.

• Bugün kapımın önünde arabamın içindeyim temizlik yapıyorum. Sokağa bir nakliye kamyonu girdi ve tam yanımda durdu.
    -Gardaş arabanı Çek buradan.
    -Sebeb.
    -eşya indirecez
    -ben arabamı çeksemde buradan araç geçemez her türlü sokağı kapatmış olacaksınız.
    - Olsun senin arabanın yerine arabayı boşaltırken eşya koymamız gerekiyor.
    -Kusura bakmayın sokakta yer yor ve başka sokağa da çekmek istemiyorum zarar veriyorlar arabalara.
    -Çok mu kıymetli araban?
    -Evet 25 yıl yaptığım birikimim le aldım.
    - Çok kıymetliyse o zaman Özel otopark yapacaksın.
    - ..... konuşma uzayıp gidecek ve 4 kişilik grup olunca karşımda nefsi müdafaa hakkımı kullanarak şöyle bitirdim.
    - Kusura bakmayın ben gidip bir otopark bulayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben saldırıya uğradım. sağ şeritte tır önüme atladı korna çaldım. önümü kesip durdular. içinden 3 tane tırcı çıktı ellerinde levye ile. ben de çektim sopayı. 2 sini dövdüm. 3. kafama vurdu. bayılmışım. gözümü hastanede açtım. polisler başımda. durumu anlattım. şikayetçimisin dediler evet dedim. dövdüklerim de bayılmış. mahkeme bunlara 1 yıl ceza verdi. sonra para cezasına çevirdi ben ceza almadım kendimi savunduğum için...
  • Sakin olmak gerekiyor.

• Ruhsatlı silahınızla ayağına 1 el sıkıp Polisi çağırın.
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi ama iyi geçirdiler bundan sonra öyle belinde silahla kimseye saldıramazlar kutudan ne çıkacağı belli olmuyor

• evet merak ettiğim buydu, ilk o saldırırsa, gerisi nefsi müdafaa

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    kampanyadan biber gazı yok mu ?

• arabada biber gazı bulundursak polis bulsa ceza verir mi? ne olur ne olmaz diye almayı düşünüyorum bende
  • Onedio
    Trafikte Darp Edip, Evine Kadar İzlediler: Kick Boksçu Mağdur, Üç Kişiyi Döverek Kurtuldu
    https://onedio.com/haber/trafikte-darp-edip-evine-kadar-izlediler-kick-bokscu-magdur-uc-kisiyi-doverek-kurtuldu-909236?ref=slider2

• araç kamerası olsa kişiyi hürriyetinden yoksun kılma + hakaret + tehditten dava açılır.
  • Trafikte kimseyle laf dalaşına bile girmem. Bundan yıllar önce 2 kardeş trafik kavgasında denize atılarak boğuldular ve öldüler. Sesimi çıkarmam. Zaten 30 sn sonra sakinleşirim. Ve karşıdaki insanda ne olduğunu bilemem. Eşim var çocuğum var. Öyle inipte tanımadığım insanlarla kavga etmem.
    Aklı başında olmakta bunu gerektirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erc44 -- 21 Haziran 2020; 22:11:19 >
  • erc44 kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam it kopuk dolu. Geçen sene 2 şeritli yolda giderken bi tane doblo yol almaya çalıştı alamadı bastım gittim baya ileride uzun süreli ışıklarda beklerken sağa gidenlere yeşil yanıyor. Bu sağımda belirdi bakmadım. O arada bana da yeşil yandı ilerlemeye başladım baktım yanaşıcak koydum frene tam önüme kırıd yolu kesti. Panelvan doblodan önde şöför ve yolcu indi önce ardından sürgülü kapı açılıp 2 tane daha yarma indi. 2 si Arabanın köşelerinde beklediler diğeri kapıları açmaya çalıştı etrafta döndü şöför yanımda camı aç diyo (bu arada ben tekim) açmıyorum camı bas git polis çağırırım dedim tekmelemeye başladılar aracı polisi aradım zaten radyoya bağlı olduğu için duydu plakasını verdim trafik kavgası önümü kesti diye şikayet ederken diğerleri aga yürü bas bas dedi 2 si hemen bindi diğeri de şöförü tutup polis gelecek haydi gel dedi tam o esnada şöför yan aynaya koydu tekmeyi indirdi. Bindiler arabaya topuk resim de çektim tabi. Polis aradı 5 dk sonra adamlar orada mı gittiler mi dedi. Gittikleri için gelemeyeceklerini şikayetçi olacaksam karakola gelmem gerektiğini söylediler. Bastım gittim karakola resim çekip zarar tutanağı tutuldu ifademi verdim şikayetçi oldum. Doblo kiralık çıktı. 1 ay sonra eve yazı geldi şöför bulunmuş “yaşanan olayın kasten işlenebileceği ihtimali olduğundan koğuşturmaya gerek yoktur. “ şaka gibi inseydim yediğim dayakla kalacaktım belkide sakat. O saatten sonra polise filan daha da gitmem dedim kendime. Kısacası inip bi güzel kavga edeceksin artık kim kimi döverse.

• Çakmak silahlar var ondan alın 150 lira civarı çekilebilir gerçek silahla birebir aynı in arabadan çek biner arabasına gider ndada varsa sıkıntı ama

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.