Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (1475. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil2 Android
5 sn
31.360
Cevap
824
Favori
1.704.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14731474147514761477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapmış olduğum kaza:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145473334#145473334

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JADO D330 HAKKINDA:


    Aliexpress'ten sipariş ettiğim ürün 15 günde teslim edildi. Ön ve arka kameralı seti aldım, park anında kayıt yapan aparatı almadım. Kamerayla ilgili ağırlıklı olarak olumsuz görüşlerimi paylaşacağım. Zira olumlular yeterince paylaşılmış. Daha önce A118C kullanmıştım. Biraz da onunla kıyaslayarak değerlendirdim.

    -Türkçe menü yok. A118C'de vardı.

    -Kabloyu araç içerisinde trim kısmına sokmak için herhangi bir aparat çıkmakdı. Dondurma çubuğu ve pamuklu çubuk kullandım.

    -Bir tarafı yapışkanlı minik kablo tutucu çıkmadı. Birkaç tane ihtiyacım oldu. Yerel esnafta bulamadığım için internetten 15 tanelik paketi 20 TL'ye sipariş etmek durumunda kaldım. A118C'de kutudan çıkıyordu.

    -Ön kamera için bir tanesi kamera üzerinde, iki tane de yedek çift taraflı bant çıktı. Ama arka kamera için yalnızca bir tane çift taraflı bant var. Yedek koyulmamış. Ön kamera sök-tak yapılacak da arka kamera çöpe mi atılacak diye düşünmüşler acaba?

    -A118C'de sürgü cama yapıştırılıyordu ve istediğimizde kamerayı kızaktan çekip alabiliyorduk. Bunda kamerayı çalıştırmaya yarayan parça cama yapıştırılıyor. Kamera, o parçanın ucundan sökülebilir ama o parça olmadan dışarıda çalıştırılamaz.

    -Üzerinde V1.12.24 firmware yüklü geldi. Sonradan V1.12.09'u da yükledim. Yani her iki sürümü de yükleyip denedim. Telefonum Android 10. İlgili mobil uygulamayı indirdim. Kameraya bağlandım. Ama uygulama çok verimsiz çalıştı. Kamerada kayıtlı görüntülere ulaşma menüsü telefonda bir türlü açılmadı. Kameradaki görüntülere telefondan ulaşamadım. Arka kameraya geçme de telefonda çalışmadı. Çalışan iki özellik var. Biri telefondan kamerada kayıt başlatıp durdurma, diğeri de ön kamera görüntüsünü telefonda canlı izleme. Onun haricinde mobil uygulama hiçbir işe yaramıyor.

    -Görüntüye araç plakası ekleme yok. A118C'de vardı.

    -Kamera ekranını varsayılan olarak arka kameranın görüntüsünü görecek şekilde ayarlamıyorsun. Düğme ile arka kameraya geçiş yapılıyor ama araç çalışınca otomatik olarak arka kameradan açılma yok. Halbuki insan ön tarafı zaten görüyor, direkt arka kameradan açılma özelliği eklenebilirmiş.

    ÜÇ SORUM VAR:

    -Heçbek araca montaj yaptım. Arka kamerayı bagaj camına taktım. Ama uzunca bir kablo fazlası var. Şimdilik toplayıp öylece bıraktım. Arka kameranın fazla kablosunu nasıl gizleyebilirim? (Araçta dahili geri görüş olduğu için geri vitese bağlanacak kırmızı kabloyu da bağlamadım.)

    -Konum bilgisini kaydediyor. O görüntü üzerinden aracın rotasını haritadan görebileceğim bir yazılım var mı?

    -Yukarıda da bahsettiğim gibi mobil uygulama düzgün değil. Bir şekilde wifi ile kameradaki görüntüleri alma olanağı var mı?




  • @OlguErhan Merhaba, aküye bağlanmadan park modu olan, en az iki kameralı bir model var mıdır? konu hkk bilginizi rica ediyorum.. yorumlara bakmadan viofo a129 pro duo 4k sipariş etmiştim ancak iade etmem gerekecek🤦🏻‍♀️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jado d330 şuan için en uygun 351 tl olarak görünüyor kupon var mıdır acaba?, sadece ön tarafı alacağım. Dişi çakmaklık soketini n11 den birde dacia duster 2020 için hangi fuse tap almalıyım bilen var mı?. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargoya gümrük el koydu beyanname belge 300 tl tutuyor
    arkadas 450 tl lık urun almıs,gumruk sayıyı cok gorunce el koymus sayıda 5 tane pc kamerası

    gelse vergısınıde oducek

    gumruk el koydu,gumruge gıttık beyanname yazılacak dedı muhasebecıye ona buna para verılıyormus toplamda 300 tl fazladan gıder dedıler



    neden boyle yapma basladılar
  • Gerçi OlguErhan ayrıntılı çok güzel incelemeler yapıyor ama ben de kendimce bir süre önce aldığım Viofo A129 Pro Duo ürünü hakkında kısaca tecrübelerimi paylaşayım.

    A129 Pro Duo 4K versiyon. Sonda söyleneceği başta söyleyim, 4K 30 FPS kayıt yaptığı için şu haliyle fiyat farkına değmez. Sürüşte net görüntü için çözünürlük kadar saniyedeki görüntü sayısı da önemli. Neyse ki Full HD 60 fps kayıt da yapıyor, yani iki modda da kullanım mümkün. Ben şimdilik 4K modda kullanıyorum ön kamerayı.

    Montajı şöyle düzgün bir şekilde yapayım derseniz gerçekten zorluyor. Buradaki videolara bakıp gaza gelmeyin, yardım almakta fayda var bence Özellikle arka kamera için kabloyu bagaj kapağına geçirmek ciddi uğraştırdı, eşimle birlikte giriştik, o halletti en zor kısmı

    CPL filtre ışık yansımaları için faydalı ancak elzem değil bence. Tabi ki önemli anları kayıt için en iyi sonuca ulaşmaya çalışıyoruz ve belli bir noktada işe yarayabilir ama CPL filtrenin yarattığı avantaj milyonda bir ihtimalleri hesap eden kişiler için benim düşüncem. Ayrıca CPL filtreyi çok pahalı tutmuşlar, daha hesaplı olabilirdi. Arka camdaki filmi kesmedim ama exposure değerini arttırmasam da görüntü beni rahatsız etmedi. Arka kameraya CPL filtre almadım, sadece önde var.

    Hafif aydınlatma bile olsa gayet yeterli görüntü kalitesi ancak zifiri karanlıkta ne yapsanız mükemmel görüntü almak mümkün değil. Fotoğraf hobim var. Karanlıkta hareketli çekimler için bir makineye ya da lense binlerce dolar dökmek gerekiyor. Yani beklentiyi iyi ayarlamak gerekiyor, fiyatına göre görüntü kalitesi normal araç kameralarının.

    Park kiti almadım. Powerbank ile bazen aklıma gelmiyor, bazen üşeniyorum. Yani çok verimli sayılmaz. Ancak şöyle de bir durum var: Pandemi döneminde arabam aylarca garajda yattı, sadece nadiren aküsünü canlı tutmak için sürüşe çıkardım. Yine mesleğim gereği her gün araç sürmüyorum, günlerce araba sürmediğim oluyor. Yani kendi durumunuzu değerlendirin, aküyü bitirip sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ben zaten ya kapalı garajımda ya da gittiğim yerde bulabilirsem yine kapalı otoparklara park ediyorum arabamı. Sadece valeye verdiğim vs. özel durumlarda faydalı parkta kayıt özelliği.

    128 Gb hafıza kartı almıştım. 1 dakikalık kayıtlarda Full HD arka kamera 100 Mb civarı dosyalar kaydederken 4K ön kamera 430 Mb civarı kayıtlar yapıyor. Ben hafıza kartı seçimimden memnunum, bazen hoşuma giden bir görüntüyü düğmeye basıp kalıcı kaydettiğim oluyor. İhtiyaca göre karar vermekte fayda var.

    Maxitekno şu anda yurt dışıyla benzer fiyata satıyor, yurt dışı siparişle uğraşmanıza gerek yok.

    Aklıma gelen başka konular olursa bu mesajı güncellerim. Ürünü almayı düşünen ya da sorusu olan varsa da memnuniyetle cevaplarım ama OlguErhan zaten videoda her şeyi ayrıntılı anlatmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 150 TL gümrük vergisi çıkarmışlar. İtiraz etme durumum ya da kargoyu kabul etmeme durumum oluyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olgu hocam tavsiyenize ihtiyacim var. Apartmandaki komsulardan biri surekli aracimin uzerine sigara izmaritlerini atiyor ve artik illallah ettirdi. Bunun icin arac kamerasi alacagim ama mutlaka kamerasi donebilmeli( aksamlari yukari kaldirip kimin attigini gorebilmem lazim) ve haliyle araba calismiyorkende kayit yapmali. Arka kamerasinin olmasina gerek yok.

    Buna uygun birkac cihaz tavsiyesinde bulunabilirsen sevinirim. Bugun yarin alip takacagim artik, canima tak ettirdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnimaL. kullanıcısına yanıt
    IP kameralara bakın. Araç kamerası değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilen Biri

    IP kameralara bakın. Araç kamerası değildir.
    Merhabalar, var mi onerebileceginiz bir kamera marka modeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnimaL. kullanıcısına yanıt
    Hayır. Bende yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @OlguErhan 70mai mi yoksa pro su mu hangisini önerirsin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnimaL. kullanıcısına yanıt
    Xiaomi mijia smart home bakabilirsiniz ip kamera olarak işinizi görür mü bilmem ama bi inceleyin derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülünün solduğuakşam -- 24 Eylül 2020; 17:14:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cella

    150 TL gümrük vergisi çıkarmışlar. İtiraz etme durumum ya da kargoyu kabul etmeme durumum oluyor mu?
    İtiraz ediyorsunuz, Cimerden yazın ;


    Araç içi kamera Tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viofo A129 Duo almaya karar verdim.
    Pro, Normal ve IR modeli arasında tavsiyeniz var mı? Konuyu okuduğumda pronun cok gerekli olmadığını, IR modun da taksiciler için olduğunu yazmış bir kaç arkadaş. Arka kamera ne kadar önemli oluyor? (2 tane A119 V3 almak da bir seçenek mi?)

    Bir de, SD kart ve aküye bağlamadan kullanacağım kaliteli 20k mah powerbank önerisi alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Go'el -- 25 Eylül 2020; 14:53:27 >
  • Elimde 1 adet hiç açılmamış viofo a129 duo mevcut. Tr faturalı ve garantili. Araca takamadan aracı satmak durumunda kaldım. Dileyen arkadaşlar özel mesaj ile iletişime geçebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracı park ederken yardımcı olması için geri kamera takmak istiyorum. Ancak bunun için ekran gerekli o da çok pahalı 3 bin tl civarı. Bende kameralı ayna alayım dedim. H166 ü Olgu Beyin videosunda gördüm ve hoşuma gitti. Ancak geri kamerasını arka cama yapıştırsam park amacıyla kullanmada verim alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan tamponun mesafesini görmek, açıyı ayarlayabilirseniz neden olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    arka camınızda film mi var? arka kameraya etki ediyor mu? veya tam lensim geldiği yerdeki film kesilse etkisi ne düzeyde olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • crazykartal C kullanıcısına yanıt
    Doğrudur arka camda film var. Ben filmsiz halini bilmediğim için etkisini ya da filmi kessem ne kadar değişim olacağını bilmiyorum. Sadece kendi ihtiyacıma göre kesmeye gerek duymadım diyebilirim, görüntü kalitesi ve ışık tonu bu haliyle beni tatmin etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14731474147514761477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.