Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.298
Cevap
821
Favori
1.698.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Destek almak için bana Facebook'tan msj atabilirsiniz https://www.facebook.com/OlguErhan

    --Bana Forumdan da Özel Msj Atabilirsiniz ( ++++ ) --
    Her Türlü soru için Bana Facebook'tan ulaşabilirsiniz : https://www.facebook.com/OlguErhan

    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz

    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz
    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz
    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz
    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz






    ÇİFT Kanal 7/24 Park Modu desteği ile 2019 F/P lideri Viofo A129 incelemesi geldi -













    Neden Gerekli : Son Güncelleme 10 Ocak 2019 Tiklayin Lütfen------->★Neden Araç Kamerasi Kullanmaliyiz★ ( Kaza Ani Videosu ve Açiklamalar )
    Neden Gerekli : Son Güncelleme 10 Ocak 2019 Tiklayin Lütfen------->★ARAÇ DEĞER KAYBI KONUSU★ ( Mutlaka okuyun, Video ve Açıklamalı )
    Neden Gerekli :https://eksisozluk.com/06-bf-334--5318043?focusto=66769473

    Not : Destek-Bilgi-her türlü soru adına çekinmeden bana Özel Msj atabilirsiniz.---->Buraya Tıklayın Ve Msj Yazın<------

    Forumdan yakın bir arkadaşımın daha bugün (21-06-2017) başına gelen üzücü olay. Çocuğa çarpmış :( Allahtan kamerası var.
    Son ekleme : Çocuk iyi





    Öncelikle allah kimseye kaza bela vermesin yaklasik 3 ay ( mart 2013) önce is arkadaslarimdan bir tanesi hatta ilk çalistirma asagidaki videodaki Siyah Toyota ile ölüm de gerçeklesen bir kaza yapti.

    Otobanda seyrederken tam kavsakta yandan giden motor 1 saniye içinde önüne kirdi ve motoru kullanan kisi vefat etti Allah rahmet eylesin. Trafik raporlarinda her yerde yüzde yüz suçsuz olmasina ragmen ne bir mobese nede görgü tanigi olmadigi için aylardir suçsuzlugunu ispat için mahkemelerde. Kazaya tanik olan hiç bir araç durmamis yandan geçip gitmisler. Savcinin iddiasi ya sen diyor dalgin san adama arkadan çarpip öldürdüysen ? Eger araçta kamera olsaydi belkide; bu kadar uzamazdi dava.

    EKLEME : arkadasimin mahkemesi 3 gün önce sonuçlandi ( 9 ekim 2013 ) Yeni Ekleme (23 nisan 2014 ) Karsi taraf yeniden tazminat davasi açti. 20 Haziran 2015 ( Mahkeme devam ediyor ) ekleme

    Sonuç : Suçsuz oldugu halde hakim 2 sene hapis cezasi verdi. Cezayi erteledi bu demekoluyor ki eger 5 sene içinde buna benzer bir suç islerse hapse girecek simdilik hapis cezasi yok. Karsi tarafin 1.500 tl kadar tutan avukatlik ve kendi avukat masraflari ona kaldi. Kasko kan parasini sanirim 28 bin tl kadar karsi tarafa ödedi. Aracini kasko tamir ettirdi ama yeniaraç degisen ve kaza yüzünden ortalama 8 bin tl deger kaybetti. 2 aydir ucuz fiyattan ilan verdigi halde araci satamiyor ( degisen parça oldugu için ) 20 Haziran 2015 ( Karsilikli davalar ile Mahkeme devam ediyor )

    Kaskosu olmasaydi kan parasi ile 40 bin tl toplamda ödeyecekti.


    Fiyat Performans Konusunda ( F/P) Liderlik su an için bu 5 kamerada
    Arkadaslar : Kayipsiz CAM gibi örnek çekimleri için Merak ettiginiz kameranin tüm orjinal görüntüleri bende mevcut. Dropbox linklerini özel msjdan isteyin verebilirim. Yayinladigimda çok indiren olunca Dropbox Bannliyor Accountumu.

    1- Viofo A129 Bu Kamera için Açtigim Konu --->Tiklayin Lütfen<---

    2- Junsun 4K Çift Kanal Wifi'li Araç Kamerası Kapasitörlü Bu Kamera için Açtigim Konu --->Tiklayin Lütfen<---


    3- Jado D230 Ayna Kamera Çift Kanal Araç Kamerası Kapasitörlü Bu Kamera için Açtığım Konu --->Tiklayin Lütfen<---

    4- BlueSkySea B1w Araç Kamerası Wifi + Kapasitör Bu Kamera için Açtigim Konu --->Tiklayin Lütfen<---

    5- Junsun S100 Wifi'li Araç Kamerası Kapasitörlü 43$ Bu Kamera için Açtigim Konu --->Tiklayin Lütfen<---









    Projeksiyon Cihazıda inceledik







    Üst Seviye Çift kanal Kamera Tavsiyesi :

    Pahalli ama iyi kameralar Panaroma X2 ve Lukas-lk7950 :


    1- Panaroma X2 ÇIft Zoran Chipsete sahip 2 kanal 1080P Kapasitörlü Bu Özel Kamera için Açtigim Konu --->Tiklayin Lütfen<---

    2- Lukas-lk7950- 2 kanal 1080P

    3- Koonlung K1S 2 kanal Çok fazla adet satisi var

    4- FineVu CR-2000G

    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz


    Youtube Çekimlerine bakmayin. Kameralar Mükemmel çekiyor. Örnek çekimler için Özel Msj atin. Istediginiz kameranin indirme linkini yollarim size. Buradaki linkler hata verecektir ( kaldirdim )

    Bu Yazi Gün ve Gün Güncelleniyor. ( son güncelleme Son Güncelleme 10 Ocak 2019 )


    Bu Yazi Gün ve Gün Güncelleniyor. ( son güncelleme Son Güncelleme 10 Ocak 2019)


    Bu Yazi Gün ve Gün Güncelleniyor. ( son güncelleme Son Güncelleme 10 Ocak 2019 )




    @marinerocyp arkadasin basina gelen olay, açmis oldugu konu burada :

    https://forum.donanimhaber.com/irmaga-uctum--60815040

    Alinti : @marinerocyp geçen mayis ayinda tali yoldan ana yola aniden bir aracin çikmasi sonucu, arabaya çarpmamak için refleks ile direksiyonu kirmis ve köprüden ceyhan nehrine düsmüstüm. diger araç kaçti, faili meçhul olarak kayita geçti. ama devlet pesini birakmadi, diger araca ait bir iz bulamadiklari için suçlu ben ilan edildim;

    TRAFIK GÜVENLIGINI TEHLIKEYE SOKMA suçunu isledigimden dolayi cezalandirilmama karar verildi.
    adam teröristin ayagina mahkeme götürüp serbest birakiyor, bizi suçlu buldu
    ---eski mesaji---
    arkadaslar dün önüme bir aracin cikmasi sonucu ceyhan nehrine uçtum. 7m derinlikte yasam mucadelesi verdim, kemerim takili oldugu için 2 dk kadar cikamadim. kendi imkanlarimla cikmayi basardim. aracimi tekrar yaptirsammi hurdaya versemmi bilemedim. fikir danismak için yaziyorum. yardimci olursaniz sevinirim.


    Türkiye'den En uygun fiyata satın almak için Buraya Tıklayıp Bana Yazabilirsiniz Arkadaşlar. Facebook'tan iletişim kurabilirsiniz

    Araç içi kamera TavsiyesiAraç içi kamera Tavsiyesi


    Hafiza kartina ne kadar süre ile kayit yaparlar :

    Araç içi kamera Tavsiyesi

    Netlik gerçekten çok önemli. Bir çok kisinin gözünden kaçiyor, söyle bir mantik kuruyorlar :

    Linki inceleyin Lütfen :https://www.haberturk.com/gundem/haber/900962-trafikte-yeni-donem-basliyor Bu yakinda çikacak olan Kanun.

    -Kaza oldu
    -Kim suçlu
    -Kimde hata
    -Kayitlarda var
    -Zaten trafik çagirdik plakalar hersey belli

    Ama bu konu unutuluyor : http://www.kanal16.com.tr/haber-13096-mimar_sinan_bulvarinda_can_pazari.html

    Kadin sürücüyü sikistiran trafik magandasi haberlerde "iddaya göre" diye kaliyor O sikisan bayan sürücü benim esimde olabilirdi benim çocuklarimda araçta olabilirdi. Canimdan çok sevdigim bir insan kolunu bacagini kaybedebilirdi bir serefsiz trafik magandasi yüzünden.

    Haberde video var kadincagiz nasil sikismis arabanin içinde bahsi geçen sikistirmayi yapan trafik magandasi belli degil.

    Araçta kamera olsaydi ve ADAM gibi netlikte çekim yapabilseydi Plakasi tespit edilip ceza almasi saglanirdi.

    Araçta kamera olmasindan ziyade, net çekim yapmasi ve Trafik magandalarinin Plakalarinin tespit edebilecek kapasitede olmasi bence çok daha önemli.


    Örnekler bol : https://www.haber7.com/trafik-kazalari/haber/730919-temde-trafik-magandasi-dehseti

    Kazayi yapan araçlarin Plakalari haberde var ama sebebiyet veren "Yol üzerinde bir araç" olarak yaptigi yanina kalarak unutuluyor. Görgü taniklari sadece olayi anlatirlar plakasi su diyen kolay kolay çikmiyor malesef.

    Örnek vermek gerekirse yesil isikta geçtiniz araciniz kaskolu diger sahis kirmizida geçti ve yeni arabaniza vurdu. Tamam kasko herseyi ödedi problem yok ama suçsuz iseniz kasko indiriminiz gitmiyor. Adam kabul etmez sen dedi kirmizida geçtin ben yesil var mi ispatin ?

    Herseyi geç kasko indirimini yeni aracin degisen parça ve kazali oldugu için degeri düstü durduk yere 4-5 milyar. Karsi dava açip hakli iseniz aracin degeri düstügü için bile tazminat alabiliyorsunuz. Elinizde kanit yoksa nasil ispat edeceksiniz yesilde geçtiginizi.?... Her zaman araçlar suçlu degil yayalarda yola firliyor elinizde kanit olmasi her zaman iyidir.


    Neden Gerekli :
    20.08.2013 (4 gün önce) Kirmizi aracin sürücüsü vefat etmis hiç bir suçu yok çok üzüldüm :( videoyu dikkatli izlerseniz yolda geçme yasagi var ve karsi seritteki araç hatali solladiktan sonra sag seritten gelen araca çarpmamak için kendi seridine ani geçiyor. Sonra o seritte geçmek isterken kamyona ön taraftan sürterek dengesini bozuyor ve yoldan çikartiyor. Kamyon da karsi seritteki kirmizi araca feci çarparak ölüme sebebiyet veriyor.

    Simdi allah korusun siz o kamyonun sürücüsü olsaydiniz suçsuz oldugunuzu nasil kanitlaya-bilirdiniz ? Karsi seride geçip ölüme sebebiyet vermissiniz diye yargilanirdiniz. Diyelim görgü tanigi yok-kamera mobese yok, vefat ettiler yada durmadilar. Kanit her zaman önemli.







    http://video.haberturk.com/haber/video/tir-arabayi-bicti/96605




    Neden Gerekli :
    Bilindigi üzere kamera kayitlari dogrudan delil olarak sayilmiyor. Fakat yardimci delil olarak kesinlikle mahkemede isinize yariyor.

    Bu konuda sayfa 16 da @apollonx arkadasimizin yazdigi bir yaziyi aynen paylasiyorum "Izmitte sehiriçi minibüslerde zorunla olarak kamera takili. Geçen yil is yerinden bir arkadasimizin oglu hatali sollama sonucu minibüse çarpti ve vefat etti. Savcilik minibüsteki kamera kayitlarini izledi ve suçun tamamen ölen kiside oldugunu belirterek minibüs söförü tutuklanmadi. Daha sonra ki mahkeme sürecinde ne olmustur bilmiyorum ama ise yariyor bence kamera kayitlari."


    Neden Gerekli :

    Orijinalden alinti: @InTerCeptor

    https://www.haberler.com/guncel/beyoglu-nda-plakasi-belirlenemeyen-asiri-hizli-bir-5504539-haberi/

    Araçlarin birinde kamera olsa belki bir görüntü olabilirdi. Bence kamera zorunlu olacak. O zaman bu ...kisileri kaçamaz. Hem hizli hem kaç. Kasten adam öldürmekten yargilanmasi lazim.
    "plakasi henüz tespit edilemeyen ve asiri hizli oldugu iddia edilen bir otomobil" böyle bir kaza önünüzde gerçeklesse allah korusun kaçan kisinin yargiya teslim edilebilmesi için gerekli.

    Neden Gerekli :
    Suçsuz oldugu halde ispat edemeyip ölüm gerçeklesen bir kaza yüzünden Kan parasi denklestirmek adina ev ve arabasini satan insanlardan olmamak için gerekli....

    Buradaki Videoda Durduk Yere Nasil kaza oldugunu Anlatan görüntüler vardir. Hepsi 2013 te olmus olaylardir. <-------------------Tiklayin Lütfen

    Neden Gerekli : Çarpip Kaçanlar ( Park Halindeyken)


    Buradaki Videoda Çarpip Kaçmaya Örnek Vardir. <-------------------Tiklayin Lütfen

    Neden Gerekli :

    Bu Linkte mobeseye takilmis kirmizida geçen aracin çarptigi kadin vefat ediyor. Peki ya mobese olmasaydi orada ? ve karsi tarafin kirmizida geçtigini nasil ispat ederdiniz ? Ölüme sebebiyet vermekten yargilanirdiniz. Belkide 100 tl lik bir kamera sizi kurtarabilirdi.
    https://www.hurriyet.com.tr/video/

    Bu kazanin ucuz atlatilmis farkli bir durumu forumda bir arkadas yasadi. Kamerasi sayesindekusur tamamen karsi tarafa kaldi.


    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D6cCpuClg3o8&q=EgQuLZpEGLmc4ooGIhCW3_qahJV5e5lHn8IFm39xMgFy
    <-------------------Tiklayin Lütfen

    Tutanak resmi :http://img163.imageshack.us/img163/8954/9yap.jpg

    Neden Gerekli :

    @robotica https://forum.donanimhaber.com/aracima-carpip-kactilar--86589091

    açmis oldugu konuyu okumaniz yeterli.

    A118c --------https://www.youtube.com/watch?v=EMbSMPDKnNU&feature=youtu.be

    Su an için 2015 F/P lideri Bu özel kamera için açtigim konu -----------Tiklayin Lütfen-----------


    UCUZ Kameralar ( A101-BIM de satilan ) Nasil ? : (Fazla söze gerek yok açiklamasi resimde)

    Araç içi kamera Tavsiyesi


    Kamerada GPS neden önemli : ------------------------------------------

    GPS herseyden önemli bir çok kisi netlige açiya vs. vs. takilmis durumda Örnek veriyorum :

    Allah korusun sehir içinde nizami bir hizla seyrediyorsunuz. Adamin biri yola firladi aniden çarptiniz kolu bacagi kirildi. Adam çamur çikti verdi sizi mahkemeye Sehir içinde 120 Km hizla bana çarpmistir. Tazminat davasi açti. Eger cihazinizda Gps varsa o an kaç km hizla gittiginizi videoya otomatik olarak isliyor. Ve adama çarptiginiz anda hizinizin kaç oldugu belli. Yoksa google map ile nereye gitmisim haritada göstersin benim için pek önemli degil.



    Kamera ile kaydettigim Garip bir kazahttps://www.youtube.com/watch?v=sxNeEjSCeK4&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=sxNeEjSCeK4&feature=youtu.be <----------------------------- TIKLAYIP IZLEYEBILIRSINIZ

    Google map ile GPS takibi :
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DOTg8DaCihec&q=EgQuLZpEGL2c4ooGIhDC1X2joDTgKXVIuGZQx_qYMgFy <----------------------------- TIKLAYIP IZLEYEBILIRSINIZ

    Gece 02.00 bile olsa Türk Polisi yakalar :) IZLEYIN LÜTFEN --------->https://www.youtube.com/watch?v=F9Ui4oixCxE&feature=youtu.be



    Iphone 5 ile 0801 kamera Açisi Karsilastirmasi Alttaki IPhone 5 Hemen kameranin üstüne koydum telefonu :
    Araç içi kamera Tavsiyesi
    Açi farki çekim örnekleri --------->https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DTAvQaABavHs&q=EgQuLZpEGL6c4ooGIhDMKgb-YhvJyMD52RBlTTeFMgFy
    Açi farki çekim örnekleri --------->https://www.youtube.com/watch?v=snZT7zkJjZc&feature=youtu.be

    0801 Takili iken Babamin Yaptigi Kaza




    Ucuz atlattigim kaza 0801 camda ( Kör Nokta ) -------------------->https://www.youtube.com/watch?v=Sa1Por6QY6c&feature=youtu.be



    Kamerada 120 Derecelik AÇI Neden Önemli :
    ------------------------------------------
    Kamerada lens açisinin önemi : 120 derecelik bir açi genelde standart olarak araç kameralarinda kullaniliyor. Örnek koydugum videodaki gs6000 üzerinde 120 derecelik bir lens var. Diyelim kirmizi isikta durdunuz ve yarim metre kadar gerisindesiniz ( isiklara sifir yaklasinca kameraya isik dahil olamiyor ) isigin rengi direkt olarak kamera görüntüsüne dahil oluyor. Yesil yandi hareket ettiniz hepsi videoda ve karsi taraf kirmizi yandigi halde beklemek yerine devam ederse ( ki çok yapiyorlar ) kaza oldumu elinizde kanit oluyor.






    Blackvue DR550GW 2CH-Wi-Fi + GPS 30FPS Kamera incelemesi :
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Arkadaslar üst sinif 2 kanal kameralardan biri olan "Blackvue DR550GW 2CH-Wi-Fi" isimli kamerayi konuya @Tecno06 arkadasin detayli incelemesi ve emegi
    sayesinde ekliyoruz. bu kadar güzel bir anlatim için çok çok tesekkürler. DEtayli yazmis oldugu yaziyi alta ekliyorum.

    Araç içi kamera Tavsiyesi Araç içi kamera Tavsiyesi Araç içi kamera TavsiyesiAraç içi kamera Tavsiyesi

    Kutu içerigi Videosu ( tesekkürler @m.C.k. )





    Detayli anlatim, ekledigimiz 2 ayri ( Ön ve Arka kamera ) Youtube videosunda


    Fakat bu videoyu netligi ölçmek için degil anlatim için izlemelisiniz. :


    Not : Çekimleri çok üst sinif bir kameradir. Havanin günessiz, kapali ve Isik yetersiz oldugu için kameranin mükemmel kalitesini ortaya koyamadik. Detayli dehset çekimler yakinda konuya eklenecektir emin olun

    Cihazin detayli açiklamasi :
    https://www.youtube.com/watch?v=rlMHK4Vs3cc&feature=youtu.be <-----------
    https://www.youtube.com/watch?v=aZ_pWHt-Gfk&feature=youtu.be <-----------

    ----------->Burada Baglanti Semasi ile ilgili Detayli Video vardir Tiklayin lütfen<-----------

    ----------->Burada Telefon Baglantisi Nasil oluyor Detayli Video vardir Tiklayin lütfen<-----------

    GÜNESLI HAVA ÇEKIMLERI EKLENDI ÖN KAMERA!!! <----------- TIKLA IZLE

    ARKA KAMERA !! <-----------TIKLA IZLE



    Montaj Konusunda kisa bir Bilgilendirme :

    720 P olarak kendi yaptigim baglanti seklini paylastim. Çakmakligi mesgül etmeden HAT çekip kamerasini baglayacak arkadaslar için umarim yardimci olur. Fikirlere Açigim söyle olsa daha iyi olur diyorsaniz bu yazida paylasalim

    Adaptörü devre disi birakmiyorum çünkü içinde Hem koruyucu Sigorta var Hemde Voltaji Düzenliyor.

    Yada Tüm bunlarla ugrasmayip @aresefe arkadasin linkini verdigi 7 tl ye su ürün alinabilir Çakmak Çoklayici Link

    Mustafa beyden müthiş bir çalışma, özellikle Park modunda kamera kullanacak arkadaşlar için olmazsa olmaz bir cihaz. Park kaydı olayında çok önemli bir ürün,





    @AQustiC

    ----->Önemli BILGI Asagida Çektigim videoda Lehim yaptigim tarafin 1 tanesi BOS Bende sonradan Fark ettim Dogru Uca Lehim Yapin Açip Bakin ( Resimde Detayli Anlasiliyor )
    ----->Önemli BILGI Asagida Çektigim videoda Lehim yaptigim tarafin 1 tanesi BOS Bende sonradan Fark ettim Dogru Uca Lehim Yapin Açip Bakin ( Resimde Detayli Anlasiliyor )






    Araç içi kamera Tavsiyesi

    Gece Çekimleri hakkinda bilgilendirme :

    Kamera Gece Çekimleri Bilgilendirme :

    Arkadaslar araç kameralarinda bildiginiz üzere kizil ötesi gece görüsü ve benzeri infra led vs. sistemleri kullanilmiyor. Benim bildigim üzere çok pahalli model araçlarda özel paket halinde bu görüs sistemini ekletebiliyorsunuz.

    Gelelim tüm dünya genelinde kameralar ne mantikla çekim yaparlar; kisaca " Ne kadar Isik-O kadar iyi çekimler " Ayrica bazi kameralarin üzerinde bulunan minik ledler sadece 3cm ye kadar etkilidir ( ise yaramazlar) yoksa tek amaçlari süs ve kandirmaca :)

    Çogu araç kamerasi reklaminda ( Aliexpress vs. diger sitelerde satilan ) kameranin reklamini yaparken Gece çekimini sehir içinde ve bol aydinlatilan yollarda yaparlar. Hele Honkong vb. gibi büyük sehirlerde geceleyin yollarda belki gündüzden daha fazla isik ve aydinlatma bulunuyor. Araç kamera gece çekimlerini bu yollarda kaydedip gece çekimi diye veriyorlar. Ama ne yalan söyliyim bu detayi tek tek tüm forum arkadaslarima anlatamayacagim için bende gece çekimlerini aydinlik caddelerde çekiyorum. Çünkü dogrusu olan kapkaranlik yolda çekimler yapsam mantigi bilmeyen arkadaslarimiz direkt " Gece çekimi çok kötüymüs falanca kamera gece daha iyi çekiyor " diyecek ama gözden kaçirdiklari nokta falanca kamera sehir isiklari olan çok aydinlik bir yerde çekim yapmis :)

    Gelelim isin dogrusuna; gece çekimlerinde :

    1- Plaka okumasina degil en karanlik ortamda bile olaylari anlasilacak sekilde çekim yapmasi. Örnek vermek gerekirse bir adam önünüze kirdi, yoldan bir yaya firladi, ters yönden gelen bir sürücü. Bize bu ayrintiyi vermesi yeterli.

    2- Elimden bir çok kamera geçti ve su an kullandigim 350 $ lik kamera bile gece çekimlerinde bekledigimiz performanstan öteye geçemiyor.

    3- Daha da net çekimler istiyorsak aracimiza gece açmak üzere extra 8-10 tane far takabiliriz :)




    Size daha kötü gece çekimlerine sahip bir kamera örnegi vermeliyim ki D201 ile farkini anlayin :

    https://www.youtube.com/watch?v=sxNeEjSCeK4&feature=youtu.be

    Bu örnekte eski nesil bir islemciye sahip kamera kullaniyordum (2.5 sene olmustur ) ki o zamanin en iyi kameralarindandir. Bundan daha kötü çekimler var arkadaslar inanin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 17 Kasım 2023; 18:13:11 >



  • Sayın Stones;

    Beni Takip etmeye devam ediniz. Hatta ve Hatta Eğer İmkanınız varsa Üyeliğimide iptal edebilirsiniz. Bir yöneticinin müdahalesinden sonra Benim İçin Artık Donanım Haberin Bir Kıymet ve Anlamı Kalmamıştır. Burası Bir forumsa burada olumlu ve olumsuz herşey tartışılmalıdır.Benim amacım SADECE reklam YAPMAK değil böyle bir üründe var diye türkiyede satılan alternetif ürünleri göstermek istedim. Kounda herkesin yaptığı gibi Marka ve Link Paylaşımnda bulundum. Farkım sadece sitenin sahibi olmam. Yazdığım bütün yorumları hiçbir müdahale almadan kendim sildim. YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN. (Yaptığınız Uyarı Cevabını Benimle Beraber -16 Beğenmeyen var.) Böyle Uyarılar Konulardan Değil Özelden YAZILIR ZANNEDİYORDUM. Amacınız Yöneticiliğinizden Dolayı Gövde Gösterisi Yapmak ise Gücünüzü gösterin ve Üyeliğimi silin. Çünkü Busaatten sonra Forum Donanım Haber BENİM SADECE REKLAM YERİ OLCAKTIR.
    Arkadaslar dun is cikisi evime giderken yolda trafik magandasj tarafindan makas atilarak gidilmesini arac kameram ile kaydetmistim ve bugun emniyete yaptigim ihbar sonrasi basina da verilmesini uygun gormusler ve yerel basinda haber yapildi, ayrica ceza kesildi. Asagida linkini veriyorum, arac kamerasi ile bu tur magandaliklari tespit ettiginizde emniyet genel mudurlugunun ihbar sayfasindan bildirin ki yaptiklari cezasiz kalmasin...


    http://www.oncurtv.com/asayis/trafik-magandasi-tehlike-sacti-h140632.html
    İlk mesajımın sonuna "bu yorumumu kişisel algılamayın " diye yazacaktım, yazmamakla hata etmişim.
    Yorum yaptığım için özür dilerim.

    "Akıllı insana hatasını söylersin teşekkür eder...." diye başlayan bir söz var, devamını yazarsam,bu sözün devamının hakkını tam ve gerçek anlamıyla verecek tavırlar sergiliyorsunuz.

    a500s 4:3 oranlı çekim yaparken a800s 16:9 oranlı çekim yapıyor. a800s aldım ford courier aracıma. rc06 satın aldım ayrıca. Ancak aracım hafif ticari olduğu için rc06 içinde gelen 5,5 metrelik kablo yetmedi, 250 tl ye ekstra uzatma kablosu aldım. Montajını yaptım. Ayrı ayrı aldığınızda eksik bir parça olmuyor. Kabloyu montajda kullanılacak parça dahil herşey geliyor.


    a800s cihazda küçük bir dahili batarya var. aracın kapısını sert kapatsanız dahi onu algılayıp acil durum kaydı oluşturuyor. Ve bunun için cihazın herhangi bir güç kaynağına bağlı olması gerekmiyor. Kasislere, çukurlara biraz sert girerseniz yine acil durum kaydı oluşturuyor. 4k kayıtta 3 dakikalık kayıt 500mb tutuyor ama görüntü cidden iyi. 256 gb lık bir sd kart kullanabiliyorsunuz.


    Sistemin bana tüm maliyeti :


    70mai a800s ana kamera : 3.415,00 ₺ https://www.hepsiburada.com/70mai-dash-cam-a800s-arac-ici-kamera-p-HBCV00000R6K61?magaza=Torima

    70mai rc06 arka kamera : 619,00 ₺ https://www.hepsiburada.com/70mai-rc06-1080p-geri-gorus-kamerasi-p-HBCV00000R6K63?magaza=Torima

    5 metre arka kamera için ara uzatma kablosu : 243,00 ₺ https://www.n11.com/urun/arac-kamera-uzatma-kablosu-4-pin-5-metre-4-pin-5-metre-arac-kamera-kablosu-35102210?magaza=herocomputer

    256 gb samsung evo plus sd kart : 519,00 ₺ https://www.amazon.com.tr/dp/B09HKG6SPM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1


    Toplam : 4.796,00 ₺


    Aracım için herhangi bir dash cam kurulum videosu bulamadım o yüzden kurulum yaparken kayıt da aldım birleştirip youtube'a atacağım belki birinin işine yarar.

    merhabalar buraya gelen kişi zaten arac kamerasi almayı aklına koymuştur ama bugün bu kameranın önemini yaşayarak deneyimledim.


    3 seritli yolun orta seridinde giderken en sağdan önüme kırarak soldaki kavsaga girmeye calisan bi sigir yuzunden bir kaza yasadim. kazadan sonra arabalar oyle bir durdu ki sanki ben ona soldan vurmusum gibi oldu. iyi ki kamera var dedim. yarin tutunak ve video ile servise goturcem arabayi umuyorum ki video ile daha net anlasilacak. hele yaya ile yapilan kazalar icin daha onemli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Bu mesaj silindi.
    Çin malı kameraların 1080 ine aldanmayın, gerçekten yüksek çözünürlükte kayıt yapabilen kameraların fiyatı 500 dolar üstünde, zaten o kadar yüksek çekim yapmaya gerek yok çekim alanınızı yoktan yere düşürür.
  • Bir ara ben de düşünmüştüm Ancak unutmayın ki çözünürlük ne
    Kadar yüksek ise hafıza da o kadar çabuk dolacaktır,

    Bu arada su haberi sanırım duymuşsunuzdur
    Trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye
    ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırlandı
    . Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarını
    azaltabilmek hedefiyle 2013'ü ''seferberlik yılı'' ilan eden
    Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere karşı
    yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    Tasarı kanunlaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar,
    kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur1971

    Bir ara ben de düşünmüştüm Ancak unutmayın ki çözünürlük ne
    Kadar yüksek ise hafıza da o kadar çabuk dolacaktır,

    Bu arada su haberi sanırım duymuşsunuzdur
    Trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye
    ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırlandı
    . Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarını
    azaltabilmek hedefiyle 2013'ü ''seferberlik yılı'' ilan eden
    Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere karşı
    yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    Tasarı kanunlaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar,
    kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.

    Tamda istediğim şey kırmızı ışıkta geen şerefsizlere öyle kızıyorumki kamera ile belgeleyip internetten emniyete görüntüleri yollıcan hop yicek cezayı süper

    32 gb lık karta 1080p 4-5 saat çekim oluyormuş bence fazlasıyla yeterli doldukça siliyor otomatik mantık güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Bide bu var çift kamera gps var aklım buna kaydı :)

    http://www.ebay.com/itm/HD-1080P-Dual-Lens-Car-DVR-Camera-2-0-LCD-Vehicle-Video-Recorder-GPS-G-sensor-/181121349454?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2bac774e

    Gps olayı gereksiz bence, sanırım gpsli modellerde hızda ölçüyor, bir kaza yaptığınızda hız limitinin üstündeyseniz bu görüntü sizin başınızı yakar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Bide bu var çift kamera gps var aklım buna kaydı :)

    http://www.ebay.com/itm/HD-1080P-Dual-Lens-Car-DVR-Camera-2-0-LCD-Vehicle-Video-Recorder-GPS-G-sensor-/181121349454?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2bac774e

    Gps olayı gereksiz bence, sanırım gpsli modellerde hızda ölçüyor, bir kaza yaptığınızda hız limitinin üstündeyseniz bu görüntü sizin başınızı yakar.

    Kurallara uygun hız limitlerine dikkat ettiğim için gps istedim zaten özellikle :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Bide bu var çift kamera gps var aklım buna kaydı :)

    http://www.ebay.com/itm/HD-1080P-Dual-Lens-Car-DVR-Camera-2-0-LCD-Vehicle-Video-Recorder-GPS-G-sensor-/181121349454?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a2bac774e

    Gps olayı gereksiz bence, sanırım gpsli modellerde hızda ölçüyor, bir kaza yaptığınızda hız limitinin üstündeyseniz bu görüntü sizin başınızı yakar.

    Kurallara uygun hız limitlerine dikkat ettiğim için gps istedim zaten özellikle :)

    Alıntıları Göster
    Bu videodaki arkadaş araç kamerasını iş edinmiş durumda. Bir çok modeli inceledi. Şu ana kadar denedikleri arasında en iyisi bu.



    Ya da panasonic in bu modelini bekleyin.

    https://www.pocket-lint.com/cameras/reviews/panasonic/120777-panasonic-hx-a100
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Bu videodaki arkadaş araç kamerasını iş edinmiş durumda. Bir çok modeli inceledi. Şu ana kadar denedikleri arasında en iyisi bu.



    Ya da panasonic in bu modelini bekleyin.

    http://www.pocket-lint.com/news/118688-panasonic-sports-action-camcorder-pictures-and-hands-on



    Aslında fiyat çok önemli yoksa 300 euro luk model alır geçer insan telefondan bağlıyım şu an video açmam zor fiyat bellimi modellerde ?
  • Videodaki kamera 99 dolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Videodaki kamera 99 dolar.
    bende kamera arıyorum ama bir turlu karar veremedim.
    ben kamera araba içinde çalışmazken gece gündüz kayıt yapmasını istiyorum. bunun için hareket sensörlü birşey arıyorum. tabii iki kameralı olacak.

    çekmeyen çok gibi arabayı çizip duruyorlar..

    benim işimi bu gör gibi..

    http://www.ebay.com/itm/HD-720P-Dual-Lens-Dashboard-Car-vehicle-Camera-Video-Recorder-DVR-CAM-G-sensor-/130810752739?pt=US_Rear_View_Monitors_Cams_Kits&hash=item1e74edaee3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Videodaki kamera 99 dolar.

    Kamera çok güzel ve pratik ama aradığım unsurlardan biride GPS olması sistemde hem konum hemde olası bir kaza anında kanıt anlamında hızımın videoda görünmesini isterim
  • Bunların kendi iç bataryası var galiba o az geliese taşınabilir güç istasyonum var usbli. 4 tane 18650 pilden güç aliyor. Olmazsa bunu takarim. Benim için yolda gitmekten ziyade kameraya fazla benzemeyen hareket olduğunda kayda geçecek bir kamera lazim.
  • Kapatılabilir LCD ekranlılar daha iyi
    Dikkat çekmiyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Kapatılabilir LCD ekranlılar daha iyi
    Dikkat çekmiyorlar

    Sayın tuvnera.
    siz daha iyi bilirsiniz bunların hareket sensorlusu olanlar varmı ?
    araç çalışmasa dahi kamera çalışabiliyormu ? aldıklarınızdan örnek vererek ne kadar sürekayıt yapar bu şekilde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radiko1

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Kapatılabilir LCD ekranlılar daha iyi
    Dikkat çekmiyorlar

    Sayın tuvnera.
    siz daha iyi bilirsiniz bunların hareket sensorlusu olanlar varmı ?
    araç çalışmasa dahi kamera çalışabiliyormu ? aldıklarınızdan örnek vererek ne kadar sürekayıt yapar bu şekilde?

    Alıntıları Göster
    Synchronous Recording Ne demek bilgisi olan varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Synchronous Recording Ne demek bilgisi olan varmı ?

    Alıntıları Göster
    Eş zamanlı Kayıt demek, olanları tam zamanına uygun şekilde kaydediyor demek.
  • Çok net Ayarları 1080 P yapmayı unutmayın Youtubeden




    Gs1000 modelinde karar kıldım satın aldım ama çinde üretiliyor çinde bile bunun çakmaları var ucuza çok araştırdım yabancı forumlardan orjinal orange menü satan tek satıcı var paypal ile ödemeyi kabul ediyor site ücret yüksek ama orjinal ne demişler ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim buyrun link

    http://www.e-prance.com/car-dvr/car-dvr-gps/100-original-full-hd-1080p-30fps-gs1000-car-dvr-recorder-with-gps-logger-g-sensor-h-264-4-ir-light-ambarella-cpu.html

    Buda aynı satıcının aliexpress linki satn alan kişilerin bıraktıkları yorumlar (Feedback) (300 kişinin üstü son 6 ay) bile ürünü almanız için yeterli

    https://m.tr.aliexpress.com/item/518080298.html?tracelog=storedetail2mobilesitedetail

    Bu forumda ise sahte orj nasıl ayırt edeceğiniz ve orj satan satıcının tavsiyesi bulunuyor (new orange menü başlığı altında)

    http://dashcamtalk.com/gs1000/

    Zaten google a gs1000 yazın direkt bu inceleme ve forum çıkıyor karşınıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 17 Mayıs 2013; 12:02:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan

    Çok net Ayarları 1080 P yapmayı unutmayın Youtubeden




    Gs1000 modelinde karar kıldım satın aldım ama çinde üretiliyor çinde bile bunun çakmaları var ucuza çok araştırdım yabancı forumlardan orjinal orange menü satan tek satıcı var paypal ile ödemeyi kabul ediyor site ücret yüksek ama orjinal ne demişler ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim buyrun link

    http://www.e-prance.com/car-dvr/car-dvr-gps/100-original-full-hd-1080p-30fps-gs1000-car-dvr-recorder-with-gps-logger-g-sensor-h-264-4-ir-light-ambarella-cpu.html

    Buda aynı satıcının aliexpress linki satn alan kişilerin bıraktıkları yorumlar (Feedback) (300 kişinin üstü son 6 ay) bile ürünü almanız için yeterli

    https://m.tr.aliexpress.com/item/518080298.html?tracelog=storedetail2mobilesitedetail

    Bu forumda ise sahte orj nasıl ayırt edeceğiniz ve orj satan satıcının tavsiyesi bulunuyor (new orange menü başlığı altında)

    http://dashcamtalk.com/gs1000/

    Zaten google a gs1000 yazın direkt bu inceleme ve forum çıkıyor karşınıza.
    Bende araç içi kamerası almayı düşünüyorum. Tavsiyesi olan varmı*?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrenallin83

    Bende araç içi kamerası almayı düşünüyorum. Tavsiyesi olan varmı*?

    Siparişi verdim işte gelince paylaşırım izlenimlerimi adamlar kolinin üstüne 25 dolar yazacaklarmış vergi gümrük sorunu olmasın diye ama ekonomik birşey isterseniz ebay de benim satın aldığım kameranın klonu var 34 dolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlguErhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: adrenallin83

    Bende araç içi kamerası almayı düşünüyorum. Tavsiyesi olan varmı*?

    Siparişi verdim işte gelince paylaşırım izlenimlerimi adamlar kolinin üstüne 25 dolar yazacaklarmış vergi gümrük sorunu olmasın diye ama ekonomik birşey isterseniz ebay de benim satın aldığım kameranın klonu var 34 dolar.

    25 dolar yazınca gümrükçü bunu yiyor mu onca gelişmiş X-Ray teknolojisine rağmen...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.