Şimdi Ara

Arac Fiyatlari Artacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fakir Kemancı

    Hocam mevcut fiyatlar talebe yetişememe gibi bir durumdan değil yalnız yüksek döviz ve vergi maliyetinden kaynaklanıyor. Şu ortamda fiyatı düşecek tek şey son kullanma tarihi yaklaşan raftaki peynir olur.



    Alıntıları Göster

    Doğru söz konusu konjonktür için sonuna kadar haklısınız. Kötü ekonomi, artan kur vs.



    Ancak otomobil fiyatlarının en düşme eğilimine girdiği zaman bile insanlar talebi kısmadılar. Bu talebin kısılmaması ise otomotivcileri haketmeyen triplere soktu ki aslında hak etmiyorlar birşey çünkü memleketimizde çok daha fırsat verilse gelişebilecek sektörler var bıraksınlar firmalar bize doğrudan online araç satsın gümrükte teslim etsin.

    Bakın size bir kaç örnek yazacağım,



    1. ötv indirimi olduktan sonra bütün firmalar hemen zam yaptı hiçbir zaman yapılan ötv indirimi halka tam olarak yansıtılmadı çakal firmalar ötv indiriminden sonra zam yaparak farkın bir kısmını cebren ve hile ile ceplerine aldılar aslında kahpelik yaptıkları çünkü sektörleri dara girdiği için devletin onlara yaptığı iyiliği suistimal ettiler ileride yine ötv indirimi yine yapılsın yine suistimal edecekler.
    2. Eskiden motor hacimine göre alınan ötvler için ülkemize getirilen bazı araçlar vardı 5 serisi ve c ve e segment mercedesleri sırf ötv uygunluğundan dolayı 1.6 motorlu araçlar getirdiler. O araçları incelediğiniz zaman şöyle birşey yapmışlardı full donanım bir 2.0 araç ile bu 1.6 donanım aracın fiyatının aynı gibi olduğunu gösteriyorlardı. Yani şöyle düşünün washington portakal ile sıkma portakal aynı paraya satılıyor gibi gösterip aradaki kaymağı da yediler.
    3. Bakın bu sene 3-4 tane fırsat aracı vardı. Leonlar, 1.0 düz vites golf gibi. Ben bu araçları almaya 50 kere niyetlendim hiç olmadı. Stok olmadı arayacaklardı listeye yazdılar bla bla 1000 tane yalan uydurdular. Kur bir yükseldi şak telefon çaldı Celal Bey leon var isterseniz hatta 2 tane var 290 binden yardımcı olabiliriz. E 10 gün önce yoktu leon Nasreddin Hoca'nın kazanı gibi otoparkta yavruladı mı leonlar. Ben size söyleyeyim olanı bu araçlar gümrükte vs biryerde bekletildi kur artışından haberleri vardı kur bir arttı şak araçlar 60 bin fazla etti. 10 gün önce bulamadın ama kur artınca buldun.
    4. bakın bu fırsat araçlarının biri de geçen sene kona 1.6 crdi idi. O zaman ki skandalı konu açtım cimere yazdım adamları 50 kere aradım hiçbir şekilde başarı elde edemedim. Adamlar liste fiyatı 228 bin tl olan aracı kendi kendisine fatura ettirerek 260 bin tl ye sattı 2.elde. Bu firma hyundai yetkili bayisiydi.Yani düşünün siz bir mal satıyorsunuz o malın dağıtıcısısınız onu kendi kendinize satış yapıp gösterip sonra üstüne 20 -30 bin ekleyip yine kendiniz satın. Bir ticaret erbabı bir insan nasıl kendisine bunu layık görür muz cumhuriyeti olmasa burası o firmayı ben hoplatırdım ama maalesef hiçbirşey yapamadım. Ticaret bakanlığını aradım bunlar çakal diyorum efendim inceleyeceğiz diyor oradaki memur 1 sene geçti ne incelediler söyleyeyim adam salla dediler geçtiler. Adamlara müfettiş bile göndermemişlerdir. Duymamazlıktan gelip geçtiler.
    5. Otomobil firmaları asla kur düşükken araç çekmezler asla. Yani mesela bizde ticaret erbabıyız tekstilciyiz pamuk,kumaş vs hep dolarla geliyor. Her firmanın ürünü vardır ve mevsimi vardır. Abiye çalışırsınız yazın ürününüz deponuzda hazır olmak zorundadır gider kışın kumaş alırsınız dolar yüksekse maliyetiniz yüksek olur şanstır. Yılın 12 ayı talebi olan bir malzeme hiçbir zaman mı düşük kurdan girmez hep mi kur yükselir. Sen hiç gördün mü kur 25 kuruş düştü alsana liste fiyatından indirim cık eeee olmaz çünkü araçlar yüksek kurdan girdi. Kur 25 kuruş yükseldi şak anında zam noldu lan arabalar daha gelmedi elindekine niye zam yaptın abi bunlar ithal hep değerleri dövizle. Ben borusanda bunları stnin yüzüne vurdum kıpkırmızı oldu konuşamadı. Eveledi geveledi durdu.



    velhasıl kelam bu memleketin otomotivcisi şımarık, kepaze, obur bir zengin çocuğu gibidir. Asla gözü doymaz ve hep gözü başkasının cebindedir. Ticareti asla düzgün değildir. Ticareti hep milleti koparmak üzerinedir. Memlekette yüzlerce sektör var ancak bunlar kadar haddini bilmez,kötü bir sektör yok. Bunlar yerine tekstile,tarıma,balıkçılığa,hizmet,teknoloji,it sektörlerine yatırım yapılsın yemin ederim çağ atlarız. Her türlü çağ atlarız. Satmasınlar bunlar yurtdışından 2.el kabul edilsin biz gidip dışarıdan alıp gelelim bunlarda bu hurdalarının turşusunu kursunlar. o şaşalı plazalarında tozlarını alıp alıp dursunlar.




    ama bir şımarık varsa orada şımartan vardır. Bu memlekette bu kadar araç talebi olmasa hurda şahinler 40 bin etmez. Efsane corolla denen metal yorgunluğundan gebermiş arabalar 70 bin isteniyor. 2019 modeli verip 2020 alıyoruz etrafımda görüyorum adam 2018i veriyor 2020 yi alıyor kaç binde 14 binde arabası. Noldu abi sana yani senin 2 kuşak öncen köyde tezek toplamıyor muydu? Noldu da koltuk ısıtma olmayan arabaya binemez oldun rahmetli deden kara lastik giyerdi. Ondan mı senin bu lüks merakın.






    Velhasıl kelam çok yazdık başınızı şişirdim tüm bu saçmalıkların kaynağı saçma sapan araç talebidir. 2. sorunda aç gözlü, gözü doymaz araç satıcılarıdır. Hayırlı geceler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal_55 -- 26 Nisan 2021; 1:16:25 >




  • Artmazsa darılırız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam Stepway a 150 vermiş ya,70 bine aldik 0 ini
    2018 ya da 2019 modeldi.Bana da al dediler,almadik o zamanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagece25 -- 26 Nisan 2021; 3:42:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karagece25

    Adam Stepway a 150 vermiş ya,70 bine aldik 0 ini
    2018 ya da 2019 modeldi.Bana da al dediler,almadik o zamanlar.

    Babamda 1998 de 12 milyar liraya tofas almisti.Bu kafayla gidersen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanpo -- 26 Nisan 2021; 21:37:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı olan arabasını satmaz. Tamir ettirir biner gider. Kötü günlerden sonra daha da kötü günler göreceğiz. O yüzden tamir işlerini yapın tamamlayın. Tabi araba bu sürekli arıza verecek. Buna çözüm de yollarını beğenmediğiniz yerlere toplu taşıma ile gitmeniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  

  • Gelsin gelsin, bir noktadan sonra benim için fark etmiyor artık zam gelmesi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wanpo

    Babamda 1998 de 12 milyar liraya tofas almisti.Bu kafayla gidersen.



    Alıntıları Göster

    Dedemin zamaninda araba yokmus.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artsın hocam, biz de yaptığımız işlere o oranda zam yaparız... kazık herkese giriyor..

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.