Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı için Bana Dava Açıldı :( (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
452
Cevap
11
Favori
89.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutk

    4 ay önce benim başıma böle bir olay geldi daha 1 hafta önce 2. el olarak aldığım araca ticari bir aracın teki trafik kurallarına uymadığı için arkadan duran arabama vurdu tutanak tutuldu ve bilir kişi % 100 hatayı karşı şahsa çıkardı gelelim asıl soruna aracın tamiratını kaskodan yaptırdım yaklaşık 10000 tl lik hasar vardı değişen bagaj kapağı dahil birçok parçası vardı şimdi sadece kasko karşılamasının yeterli olduğunu düşünen arkadaşa soruyorum gelip bu aldığım aracı aldığın fiyattan alırmısın, 2 ben aracı galeriden 26.000 tl ye almıştım şimdi araba fiyatlarının artmasına rağmen galerinin verdiği fiyat şimdi 22.000 tl yani 3000 tl den fazla zarar etmiş durumdayım, şimdi birisi çıkıpta galeri sattığı fiyata almaz demesin çünkü hasarsızını 25 bine galeri alıyor.

    Hocam haklisin ama ufak bir mantik hatan var. Galeri zaten aldigin fiyata geri almaz ki. Ayni araci 1 hafta sonra geri gotur, en az 2000 tl keser. Ben demiyorum aracinin degeri dusmemistir, ama hesabin yanlis.
  • Peki bu hakli bir davasa neden Avrupada yok boyle bir kanun ?
    Aaa pardon orasi geri demokrasi ve hakkini arayamazsin...
    Ne kadar sacma... "Burasi Turkiye" dedirten bir yasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 3 Kasım 2011; 19:38:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anlhcylmz

    Ben sana olacakları söyliymmi güven bana büyük ihtimal adam açgözlülükden açtı davayı belki açmadı bile kendiside alamayacağını biliyor. Olaki dava açıldı gir mahkemeye olan herşeyi olduğu gibi anlat bilirkişi koysalar bile en fazla ama en fazla 500 600 lira gibi bi tutar yansır sana adamla anlaşma yoluna falanda gitme böyle fırsatcı art niyetli insanlarla muhattab bile olma. Yok yaaa ? adam bi kusur işleyecek sorumlulugunu üstlenecek numarasini bırakıcak sonra adam gelip senden 3.500 istiyor yok yaa enayi vardı karşısında. git sahibindenden bi araştır aynı model aynı yıl benzer kmdeki araçlara bak kazasızı 25.000 se parça boyalisi en fazla 24500e satılır hatta daha fazla bile isteyebilir değer kaybı kapı değişmesi takla atılması sağlam kazalarda olur lokal boya ufak çizik ıvır zıvır öyle ahım şahım bir değer düşmesi yaşanmıyor. Bilir kişide taraf tutacak değil ya bence para bile ödemessin ödersende hadi yasa geregi 300 500 liradır 1 cmlik göçük için 3.500 lira ödemessin bugun pert araçları insanlar 5000-6000 lira düşüğe kakalıyor çık mahkemeye hiç uğraşma kimseyide dinleme davanın sonucunuda buraya bildirmeyi unutma :))

    Yorumuna 100% katiliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatroxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*



    Hangi haksız eylem? bu bir kaza diyoruz, kaza istem dışı olan olaydır. Kazada kusur oranı tazminat davasında hesaplanıyor mu?


    qte

    "KTK 85. maddesinde motorlu bir araç işleteninin sorumluluğu, kusura dayanmayan bir tehlike sorumluluğu olarak düzenlenmiştir. Bu düzenleme; karayollarındaki motorlu araçların işletilmesinin doğurduğu büyük tehlike, bunların zarar doğurmaya müsait oluşu, sürücünün ekonomik durumun genelde zayıf olması gibi zarara uğrayan tarafı himaye düşüncesinden doğmuştur.


    Motorlu bir aracın işletilmesi cismani bir zarara ya da bir şeyin hasara uğramasına sebep olursa işleten kusursuz olarak sorumlu olacaktır. İşletenin bu sorumluluğu, ağırlaştırılmış kusursuz sorumluluk, başka bir deyimle tehlike sorumluluğudur. Eğer ortada bir zarar varsa karine olarak bu zarar motorlu araç işletilmesinin tabi ve normal bir sonucudur. Dolayısıyla bu sonuçtan motorlu aracı işleten sorumludur. KTK 85/1 göre işletenin sorumluluğu kusur sorumluluğu olmadığı gibi, B.K. 55. maddesinde öngörülen objektif özen ödevinin ihlaline dayanan bir sebep sorumluluğu da değildir. Bu itibarla işleten hiçbir kusuru olmazsa da, aracın işletilmesinin sebep olduğu zararı tazmin etmekle sorumludur. Sorumluluk kusura dayanmamaktadır. "

    uqte

    "KTK 85/1 göre işletenin sorumluluğu kusur sorumluluğu olmadığı gibi, B.K. 55. maddesinde öngörülen objektif özen ödevinin ihlaline dayanan bir sebep sorumluluğu da değildir."

    Bu kısım önemli.

    Kanun bu, aracı trafiğe çıkarıyorsanız oluşacak zararlardan sorumlusunuz. Sorumluluğun bu bağlamdaki tarifine dikkat ediniz.

    Başından beri biliyoruz ki Connect sahibi eğer aracını usulüne uygun olarak park etmişse hiç bir kusuru yok . Hasara neden olan araç konuyu açan arkadaşın aracı. Dolayısı ile mahkemenin karar vereceği tazminatı ödeyecek.

    Hocam sana sabırla yaptığın bütün bilgilendirmelerden dolayı teşekkür ediyorum. Forumumuzdaki bu durum maalesef toplulumuzdaki vicdan ve empati erozyonunun bir yansıması. Bir linç kültürü almış başını gidiyor. Aslında konuyu açan arkadaş gayet iyi niyetle konu açmış haksız olduğunu da söylemiş, durumu iyi değil açıkça söylüyor ve karşı tarafı da mağdur etmeden ne yapabileceği hakkında fikir danışıyor fakat konu öyle bir yere gelmiş ki bazı forumdaşlar olayı çarpılan araç için "Bana ne kardeşim o arabayı alırken bana mı sordu?"ya kadar götürmüş. Birader bu nasıl vicdansızlık bu nasıl vurdunduymazlık akıl almıyor. Allah sonumuzu hayır etsin...

    Tekrar teşekkürler...

    Hocam sende konuyu anlamadan bizi vicdansız ilan etmişsin. Hak aranmaz demiyoruz, hukuki açık var menfii kullanılır diyoruz. Connect sahibi haklı hakkını arar zaten. İnşallah bir avukatın arabasına arkadan çarpmaz ve ne demek istediğimi tecrübe ederek anlamak zorunda kalmazsın. Sonra buraya gelip frene bastım araba kaydı gittim vurdum kazadır bu kardeşim olur diye konu açma da.
  • President dostum yarın bigün bi connecte çarpar adamın kaputu haşat edersem eyvallah. açmam hakkımda değil kendi hatamla adamin arabasını rezil etmişimdir ama 1cmlik bi göçükden bahsediliyor 100 lira bile masrafı olmayan bir hasar tabiki connect haklı ancak orta yol bulup değeri düşer 100 lira masrafi olur diyerekden 200 300 lira gibi bir rakamdan bahsetse anlarım 100 liralik hasar için 3500 liralik hasar kaybı olmaz benim ters çıktığım nokta insanlar konuyu büyük bir kaza olmuş gibi konuşuyor bunun üzerinden yorum yapıyor halbuki ufacik bir olay kaldıki insanlık ölmedi insan arar kendisi konuşur connect sahibi adami aramaya bile tenezzül etmemiş.!
  • Bizzat yaşadım. Evimizin önünde park halinde duran aracı bir tane adam şirket arabasıyla bizim araca çarptı. Ama böle ufak kaza degil. araba yürüyemez hale gelmişti. Babamda dava açtı. Dava Sanırım yaklaşık 6-7 ay sonra sonuçladı. 1.500 TL para aldık + avukat mahkeme masraflarını felanda karşı taraf karşıladı.
  • Karşı tarafın maddi durumu nasıl bilinmez ama 3.500tl için mahkemelerde uğraşmak bana çirkeflik geliyor, hem araçta okadar değer düşürecek bir hasar yok hemde bu kardeşimiz kaçmak yerine insanlığını yapmış, geçen ramazanda frenleri boşalan bir minübüs bizim mondeoya sol taraftan çarpmıştı aracın 4 parçası değişti değeri minimum 5.000tl düştü ama olacağı varmış dedik sadece ki yapılması gerekende bu bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu durumda yardımcı olurum telefonunu yazan arkadaşa, dava açmak çok yanlış olmuş. En azından değer kaybım var, ne yapalım dese idi efendice...

    İnsanlık ölmüş...

    Bu çok çirkin...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: connectgücü

    quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    quote:

    Orijinalden alıntı: BARKU

    Millet boşuna çarpıp kaçmıyormuş demekki. İyilikten maraz çıkmış resmen.

    aynen kaılıyorum. banada(arabaya) gelen vurdu giden vurdu) bilsem bende dava açardım değer kaybı için başlığı açan arkadaşımada geçmiş olsun en azından bir daha hiç bir yere telefonunu falan bırakmaz bu ona ders olmuştur. davaya geline orta yolu bulmak en iyisi ama karşı tarafın aracı connect bu tarz aracı kullananlar anlayışsız olabilir. Davaya korkmadan girin mahkemeye gelmeniz, mahkemedeki iyi haliniz ve daha önce bi sorun yaşamadı iseniz cüzi bir rakamla olayı atlatırsınız...

    Avensis liler melek connect tekiler kelek ? öylemi Kerem kardeş böyle düşündüğünü bilmiyordum...

    anıl kardeşim ben öyle demek istemedim kusura bakma.
  • daha dikkat dosyayi incele numarasini al kapi saci yenilenmis olmali peki daha once kapisinin orjinal oldugunu nerden biliyorsun. tamiri kac para tutmusta senden bu kadar istiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nogretse

    daha dikkat dosyayi incele numarasini al kapi saci yenilenmis olmali peki daha once kapisinin orjinal oldugunu nerden biliyorsun. tamiri kac para tutmusta senden bu kadar istiyor?

    çok mantıklı vallaha güzel düşünmüşsünüz. taktir ettim.

    böyle bilmemneye böyle bilmemne diye boşa demezler. mahkemede güzel bir savunma olacaktır
  • Faiziylen alir bir de avukat parasi odersin
  • O aracın daha önce kaza yaptığını anlamak zor değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Bilirkişi bu yüzden var...
    Bilirkişinin hazırlayacağı rapora bağlı.

    Bilirkişi aracın ne zaman satılacağını bilebilir mi peki? Bugün 2 bin TL değer kaybı varsa 5 sene sonra 500 TL olur. Yani bilirkişi istediği kadar bilsin, değerlendirme tarihindeki piyasa şartlarına göre hazırlanan rapor zaman içinde geçerliliğini yitirir.

    Hadi hepsini geçtim, aracın hiç satılmama ve aynı adamda hurdaya çıkma ihtimali ne olacak?

    Valla ben kafamda bu işi çözemiyorum. O zaman mahkeme tedbir kararı falan alsın, gün gelip aracın noter devri verilirse bilirkişi o zaman değerlendirsin ve günün rayicine göre ceza kesilsin. Hem bu arada araç başka kaza(lar) yaparsa tedbir de kalkar, haksız kazanç olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anlhcylmz

    Ben sana olacakları söyliymmi güven bana büyük ihtimal adam açgözlülükden açtı davayı belki açmadı bile kendiside alamayacağını biliyor. Olaki dava açıldı gir mahkemeye olan herşeyi olduğu gibi anlat bilirkişi koysalar bile en fazla ama en fazla 500 600 lira gibi bi tutar yansır sana adamla anlaşma yoluna falanda gitme böyle fırsatcı art niyetli insanlarla muhattab bile olma. Yok yaaa ? adam bi kusur işleyecek sorumlulugunu üstlenecek numarasini bırakıcak sonra adam gelip senden 3.500 istiyor yok yaa enayi vardı karşısında. git sahibindenden bi araştır aynı model aynı yıl benzer kmdeki araçlara bak kazasızı 25.000 se parça boyalisi en fazla 24500e satılır hatta daha fazla bile isteyebilir değer kaybı kapı değişmesi takla atılması sağlam kazalarda olur lokal boya ufak çizik ıvır zıvır öyle ahım şahım bir değer düşmesi yaşanmıyor. Bilir kişide taraf tutacak değil ya bence para bile ödemessin ödersende hadi yasa geregi 300 500 liradır 1 cmlik göçük için 3.500 lira ödemessin bugun pert araçları insanlar 5000-6000 lira düşüğe kakalıyor çık mahkemeye hiç uğraşma kimseyide dinleme davanın sonucunuda buraya bildirmeyi unutma :))

    Arkadaşlar Herkese Teşekkür Ediyorum.Bu konu sayesinde mahkemeye çıksam neler söyleyebilirim az cok netleşti kafamda..

    Adamın Telefonu bende yok kazanın olduğu günün akşamı aramıştım ama kaydetmemişim.

    Dün avukatı aramıştım Ben ikinizede birbirinizin numarasını ulaştırcam dedi ama bugün hiç aramadı..

    Kaza akşamı ben karakola ifade vermeden adamı aradım - abi ifade vericem istersen gel sende görüşelim konuşalım falan dedim

    amacım en azından olayı anlatayım adama şöyle oldu falan diye yüz yüze konuşalım anlaşılcak bişey varsa anlaşalım niyetiyle aramıştım

    adam - ben ne gelcem ya sen ver ifadeni yeter falan deyip kapatmıştı telefonu o yüzden bidaha bu adamla görüşmek istemiyorum..


    Daha dava açılıp açılmadığı belli değil bi arkadaş söylemiş e-devletten bakacağım şimdi.

    Eğer açılırsa davanın gidişatı ve sonucunu buraya yazarım en azından başka birine yararlı bi konu olsun..

    Cevaplayan yorum yapan yardımcı olmaya çalışan Herkese tekrar teşekkür ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmAsk -- 4 Kasım 2011; 1:41:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemasik

    quote:

    Orijinalden alıntı: anlhcylmz

    Ben sana olacakları söyliymmi güven bana büyük ihtimal adam açgözlülükden açtı davayı belki açmadı bile kendiside alamayacağını biliyor. Olaki dava açıldı gir mahkemeye olan herşeyi olduğu gibi anlat bilirkişi koysalar bile en fazla ama en fazla 500 600 lira gibi bi tutar yansır sana adamla anlaşma yoluna falanda gitme böyle fırsatcı art niyetli insanlarla muhattab bile olma. Yok yaaa ? adam bi kusur işleyecek sorumlulugunu üstlenecek numarasini bırakıcak sonra adam gelip senden 3.500 istiyor yok yaa enayi vardı karşısında. git sahibindenden bi araştır aynı model aynı yıl benzer kmdeki araçlara bak kazasızı 25.000 se parça boyalisi en fazla 24500e satılır hatta daha fazla bile isteyebilir değer kaybı kapı değişmesi takla atılması sağlam kazalarda olur lokal boya ufak çizik ıvır zıvır öyle ahım şahım bir değer düşmesi yaşanmıyor. Bilir kişide taraf tutacak değil ya bence para bile ödemessin ödersende hadi yasa geregi 300 500 liradır 1 cmlik göçük için 3.500 lira ödemessin bugun pert araçları insanlar 5000-6000 lira düşüğe kakalıyor çık mahkemeye hiç uğraşma kimseyide dinleme davanın sonucunuda buraya bildirmeyi unutma :))

    Arkadaşlar Herkese Teşekkür Ediyorum.Bu konu sayesinde mahkemeye çıksam neler söyleyebilirim az cok netleşti kafamda..

    Adamın Telefonu bende yok kazanın olduğu günün akşamı aramıştım ama kaydetmemişim.

    Dün avukatı aramıştım Ben ikinizede birbirinizin numarasını ulaştırcam dedi ama bugün hiç aramadı..

    Kaza akşamı ben karakola ifade vermeden adamı aradım - abi ifade vericem istersen gel sende görüşelim konuşalım falan dedim

    amacım en azından olayı anlatayım adama şöyle oldu falan diye yüz yüze konuşalım anlaşılcak bişey varsa anlaşalım niyetiyle aramıştım

    adam - ben ne gelcem ya sen ver ifadeni yeter falan deyip kapatmıştı telefonu o yüzden bidaha bu adamla görüşmek istemiyorum..


    Daha dava açılıp açılmadığı belli değil bi arkadaş söylemiş e-devletten bakacağım şimdi.

    Eğer açılırsa davanın gidişatı ve sonucunu buraya yazarım en azından başka birine yararlı bi konu olsun..

    Cevaplayan yorum yapan yardımcı olmaya çalışan Herkese tekrar teşekkür ediyorum...





    davanın gidişatı hakkında bilgi bekliyoruz acaba yok varmı öyle elalemin arabasına vurmak diyenler ne diyecek bakalim kardesim sen cik mahkemene dicemde mahkeme bile olmayacak sıkma canini haklıysan ara hakkını ki haklısın!
  • 3,500 tl rakamını fazla kafanıza takmayın mahkeme'ye sunulan tazminat talebi zaten hep yüksektir bu davalarda.
    Avukat'da,aracın sahibide alabileceği maksimum paranın 1.000 tl olacağını bilsede,3-4.000 tl talep edebilir.
    Ama onların her istediği mebla onanmaz tabi ki,hakim belli bir bedel belirler,davalıdan o bedel tazmin edilir.
    Bu arada size hiç bir telefon edilmeden dava açılması bana pek bir mantıklı gelmiyor,aracın sahibi böyle bir şeyi istese bile avukat sizi arar ağız yoklaması yapardı,bence bu işte başka bir şey var.
    Büyük ihtimal korkutmaya çalışıyorlar.
  • sendeki hasardan fazla bir hasarı benim arabam aldı. sağ çamurluk göçtü içine, kaportacı çekiçle düzeltti sonuç: 20tl ver yeter...

    3500 ne yahu motoru yenilerler 3500e ...
  • Ben de tam tersi olarak boyalı araçlara bakıyorum. Ne güzel işte kaporta elden geçmiş, çürüğü çarığı temizlenmiş, bir de beğenmiyoruz.

    Misal;

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-takasli-veya-acil-satilik-honda-63426851/detay/

    bu ilandaki araç boyanmış ve muadillerine göre daha güzel duruyor bence

    Neden boyalı olması insanları rahatsız ediyor? Çekiçle düzeltme metal yorgunluğuna neden olur, ona lafım yok. Ancak kapı komple değişse ne farkedecek ki? Sonuçta orijinal kapının aynısı...

    Dünya malına olduğundan fazla değer veriyoruz, bence nedeni bu.
  • Trafikte kaza yapan bir çok kişi değer kaybının olacağını düşünmeden eyvallah çekiyor. Ya da düşünse dahi nasıl yaptırım yapılacağından habersiz. Sizleri temin ederim ki, aracın değer kaybının karşı taraftan alınacağını bilseler hiç durmazlar.

    Bundan bir kaç ay önce bu sorun kafama takılmıştı ve konu içinde böyle bir şeyin olup olmayacağı hakkında bilgi edinmeye çalıştım. Fakat bilgi edinememiştim. Mantık olarak böyle bir şeyin olduğuna emindim ama bilgi bulamıyordum. Bu konunun vesilesi ile teyit etmiş oldum.

    Ancak kasko veya trafik sigortalarında böyle bir destek olması gerekir diye düşünüyorum. Hatta bu uygulama için extradan 10 lira gibi bir ücret alabilirler. Yani bunu madde şeklinde yazacaklar.

    Kaza durumlarında, karşı tarafın değer kaybı desteği: Max 5 bin liraya kadar olabilir. Yoksa üst düzey bir araca çarparsak vay halimize, bizi 5 bin lirada kurtarmaz ya gerçi.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.