Şimdi Ara

Araç alımı OCAK-2017 ( Ötv konusu derinlemesine analiz )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Hepimiz artık ÖTV konusunu öğrenmiş bulunuyoruz. Net Fiyatı 55.000'den fazla olan 1,6'ya kadar her araç için ÖTV oranı 74'e çıkıyor. Bu durumda artık bir çok modelin dolu paketini almak imkansız hale geliyor. Ford titanium veya Renault navigasyon, ıvır zıvır paketi gibi. Hatta artık opsiyonları ayrı faturalandırıp araç satış faturasından bağımsız duruma getirebilirler. Türkiye'de yaşadığımız için bunun böyle olacağını anlamak zor olmayacaktır. Tabi bayiler bu şekilde 1 sene satış yaptıktan sonra devlet baba onun da önüne geçmek için bir yol bulacaktır.

    Şimdi özellikle araba alacak olanlar için gerçekten zor bir süreç. Önceki senelerde yıl sonu olduğunda ipler tamamen müşterinin elinde oluyordu. Araç için pazarlık yapılırken bol bol opsiyon taleplerinde bulunup opsiyonları çok uygun fiyatlara alabiliyorduk. Fakat bu sene araba alacak olmamla beraber kendimi resmen dipsiz bir çukurda görüyorum. Cebimdeki para her geçen saat eriyor. 81'e pazarlık yaptığım megane bile geçen hafta 1500 tl fark yedi. Bu durumda hamle yapmakta zorlanıyorum. Kasım ayında "hiç indirimsiz" 2016 araba almak zoruma gidiyor. Peki Ocak 2017'yi beklesek sonucu ne olacak? Bayiler ÖTV'den dolayı satamadıkları aracın farklarını diğer araçları 54.999 fiyat bandına çekerek kapatmak istemeyecek midir? Şahsen böyle birşey olursa tekrar ikinci ele yönelmek zorunda kalacağım. Bugün hürriyet gazetesindeki haberi okumuşsunuzdur. Olumlu konuşanlar genelde yerli üretim yapan firmalar. Yani ülkemizde fabrikası olan markalar. Özellikle Renault hem stoğunun şiş olduğunu hem de yerli üretimden dolayı fiyatın aşırı değişmeyeceğini ima etmiş. İthal araba yetkilileri çok negatif konuşmuşlar ama ülkemizde üretilen ford, toyota ve renault'un bazı modelleri içimizi rahatlatabilir.

    Sonuç olarak önümüz karanlık. Sıfır araç alacak olanlardan fikir ve durum tespitlerini bekliyoruz.



  • Derinlemesine analiz olmuş gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezcar

    Derinlemesine analiz olmuş gerçekten

    Ben bu kadar derine inebildim. Sizin de yorumlarınızı dinlemekten mutlu olurum.
  • Öncelikle şunu söyleyeyim; hani hep diyorlar ya eskiden arabaya bi erdik, sonra gider aldığımızdan pahalı satardık kar ederdik ama artık öyle değil arabadan zarar ediyoruz. Bu argüman 2004-2016 arası doğruydu, ama artık değil. Artık eskisi gibi döviz karşısında çaresiz bir TL. Her gün devalüasyon korkusu. Artık deniz bitti. Ben inşaatla büyüyecem diyen ülkenin çöküşünü izleyeceğiz. Araçların neredeyse tüm akşamları ithal. Bu şartlarda araç ucuzlamaz.

    Gelelim ötvye, fiyatı 55 bin üzerinde olan araçların fiyatı her halükarda artacak. Onun altında kalanlara da zam yemedikleri için talep artacak ve onlar da piyasa arabası olacak. Hoş, 2 sene içinde bu döviz hızıyla 55bin altı araç kalır mı o da bir muamma. Hükümet buldu krizi yoluyor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam ben vatandasin yararina bir duzenleme olacagini dusunmedigim icin ve ihtiyacimiz da oldugu icin su piyasada fiyati bize uygun gelen egea hb 1.6 mj lounge plus manuel vites + metalik araci 73.500 liraya aldik. Kismetse cuma gunu teslim alicam araci. Annem ve babam kullanacak. Ben tabi ki aracin bu fiyatlari hak ettigini dusunmuyorum ancak piyasa malum. Clio, polo falan o fiyatlara cikmis nerdeyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döviz kuru bu seviyelerdeyken ve dahada yükselme ihtimali varken yıl sonu indirimi beklemek bence hayalden öte geçmeyecek gibi.İndirim bir yana fiyatlar dahada yukarı gidecek bence.Bu durumda yerli üretim yapan firmalarada bel bağlamak yanlış olur.1500 tl fark yediğinizi siz kendiniz söylüyorsunuz.ellerindeki stok şişkinde olsa görünen o ki fiyat artışından kaçınmıyorlarç

    Sonuç olarak kenarda beklemek yerine eyleme geçme taraftarıyım,beğendiğniz model varsa bayi bazında araştırabilir pazarlığa oturabilirsiniz
  • Egea alacağız hocam artık ötv zammıyla başka alternatif yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 55000 teranesini kim çıkardı yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Bu 55000 teranesini kim çıkardı yav

    Foto sızmıştı birine gelen mail benim bildiğim tek o herkes de öyle diyor fakat resmi açıklama yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi benim 10 yasinda bi arabam var suan para ediyor yaklasik 30 bin, 2 sene icinde soyle sifiri hersey dahil max 60 bin e bir arac alabilecek durumum olursa durmam almak isterim gibi geliyor. Aracim fazla yskiyor lpg falam takip masraf yapicam hatta belki on takim masrafida cikabilir sans. Peki 55 bandi altinda aracin ciplak fiyato. Siz olsaniz ne yapardiniz aracinizi satip 0 kredi kampanyalarına mi yonlenirdiniz yoksa aracim temiz ufak bir risk alip devam edeyim mi derdiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar konuşur akp yapar bu ötv yi getirende yükseltende akp şuanki hükümet kardeşim ben almanyada yaşıyorum kafam rahat devlet halkı soymuyo her araçtan sadece %19 kdv alınır burda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar konuşur akp yapar bu ötv yi getirende yükseltende akp şuanki hükümet kardeşim ben almanyada yaşıyorum kafam rahat devlet halkı soymuyo her araçtan sadece %19 kdv alınır burda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016- 2017 farkı yoktur, eğer 2 sene içinde satmayacaksanız ve kasa değişmeyecekse..

    alacağınız aracı "kullanacağım" diye alın artık, "3 sene sonra satsam da zarar etmesem" diye bakmayın artık..

    adamlar %45'ten %74'e ÖTV oranı çıkartıyor, 3-5 senede bir araba değiştirmeyin artık..

    tüketimden gelen ders verici gücünüzü kullanın, aşırı tüketmeyin artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 23 Kasım 2016; 13:9:31 >
  • Ya arkadaş şu yüzde 45, yüzde 74 falan..

    Ya her şey iyi güzel de bu oranlar sanki resmen açıklanmış gibi nasıl yorum yapıyorsunuz yahu..

    Yok 55 bin lira olan araba şu kadara çıkacak yok 55 bin üstü bu olacak..

    Yahu soru basit; bu yüzde 45, yüzde 74, 55 bin falan gibi rakamları kim verdi kim söyledi hangi resmi kaynak onayladı..

    Bütüüüün bu oranların kaynağı donanımhaberde çıkan bir yazı..neymiş galeride çalışan tanıdığına mail gelmiş..

    La burda bi çıktı yazı, bütün gazeteler medya aynı oranları yazmaya başladı..

    Kardeşim benim bildiğim, tasarı meclisten geçti..yasalaştı ve bakanlar kuruluna oranları belirleme yetkisine sahip oldu..

    Oranlar belirlendi mi? Yok..e be kardeşim bu yüzde 74 ler, 45 ler 55 bin ler nerden çıkıyor..

    Kimse de demiyor arkadaş sen bu oranları nerden biliyorsun. Bakanlar kurulu musun arkadaş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarıya göre düşürebilir de... bence en alt dilim diye tabir edilenler düşürülmeli. sonra kademe kademe artış olabilir.
  • liebermann L kullanıcısına yanıt
    Hay allah razı olsun kardeş ya..

    Görmüyor musunuz abi.. Hükümetin yanlış politikalarına destek oluyorsunuz. Anormal oranlarda vergi ile araba alıyorsunuz tüm paranızı gömüp, telefon alıyorsunuz, sigara, alkollü içki.. Arabayı telefonu devamlı değiştir.. Şu piyasada 10-15 yıl borçlan ev al.. Sanal piyasayı, olmayan kazanılmamış para ve borçlarla şişiren ve bugüne kadar getiren biziz. Düzelmesini istiyorsan yedirmeyeceksin. Galerilerde araba kalmadı, niye? Adam 100 liralık arabayı alayım da zam gelince 115 e satarım diye düşünüyor hala. Tükettikçe bu iş uzayacak ve en sonunda daha kötü patlayacak. Kısın şu devletin yemini. Adamlar sigara gelirleri azalmasın diye elektronik sigara ile alakalı karalama kampanyası yapıyorlar yandaş medyada yahu bu kadar düştüler. Halk kimsenin umuru değil. Ama biz birlik beraberlik içinde kimin patron olduğunu gösterebiliriz ve göstermeliyiz. Memleketin bütün değerlerini müteahhitlerin altına 520d 320d, belediye başkanlarına a8L çekmek için sattılar be..
    @liebermann

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haber sitesinde okuduğum yazı : "Ağbal, bazı araçlar için vergi indirimi olabileceğini belirtti. Vergisiz fiyatı 30-40 bin lira ve emisyonu düşük olan araçlarda biraz indirim, silindir hacmi 1.600 cc’nin altında olmasına rağmen vergisiz fiyatı 100 bin liranın üstünde olan araçlara biraz fazla vergi artışı ve lüks ve ultra lükslere ise yine çok yüksek olmayacak vergi artışı olabilir." bu 55 bin üstü altı muhabbeti gerçekten nereden çıktı?

    Amaçları piyasayı canlandırmaktı ve bunu da başardılar bence!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paleont -- 23 Kasım 2016; 13:49:49 >
  • Ben de ocağı beklemeden aracımı aldım. Her türlü bu fiyatlar katlanacak. Doviz aldı başını gidoyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence opsiyondan geçiren firmalar biraz durulur diye düşünüyorum örneğin bmw 1 serisinde 2.654,00 € luk jant var 1.858,00 € luk döşeme var 3.432,00 € luk navigasyon var abi ben evime aldım 55 inc tvyi 3250 tl ye gıc kadar ekran nasıl 3.432,00 € ediyor ? sunroof 1500 euro hanginiz evinin camı kırılınca 1500 euro veriyor şu sunroof camının normal camdan üstün farkı nedir kazada tuz gibi dağılması mı yada kızaklar mı çok para?

    Renaultta mesela 2.500 TL ye High-tech paket: R Link 2.0 & 7'' Dokunmatik Ekran ve 1000 tlye geri görüş kamerası var cam tavan 3500 tl yuh :D
  • WeskaGan kullanıcısına yanıt
    Hocam egea hb hangi noktada clio ve polo'dan daha iyi merak ettiğim için soruyorum.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.