Şimdi Ara

. ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Devlet kadrosunda çalışmadıktan sonra imkansız aileden para gelmesi lazım yada özel sektörde asgari ücretle veya bir tık üzerine çalışacaksın tıp, diş, tıpa eş değer mühendislikler hariç kira günlük yaşam vs derken imkansız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 li yaşlar kendi paranı kazanıp araba almak için çok erken yaşlar. Yeni nesilde bir enteresan hemen önüne bilgisayar versinler, klimalı odada otur, iyi maaş al, hemen araba alabil. Güzel düşünceler de öyle olmuyor maalesef. Şu an 5bin-10 bin yada yukarısı maaş kazanan herkese sorun mutlaka ilk başlarda çok sıkıntı çekmişlerdir. Kusura bakmayın da biraz çalışacaksınız, tasarruf yapmaya çalışacaksınız, biriktireceksiniz sonra belli bir peşinat ile gidip, üzerine kredi çekip ödenerek alınabilir. İlk arabayı alıp, ödedikten sonra herşey daha kolay olucak zira artık kenarda bir peşinatınız hep duruyor olucak.
  • 20'de imkansız 30'da alabilirsen yine başarı. 100.000 tl birikim yapmak öyle kolay iş değil. Bakmayın burda atan tutanlara çoğu zaman maaştan birikim yaparak almıyor. Zamanında arsa,daire ucuzdan kapatmış adamlar. Bir grupta memurlar, gelir garanti diye kredi mredi her türlü alıyorlar. Arabayı geçtim düzgün kenara para koyabilceğiniz bir iş bulursanız büyük başarı,şu an gençlerin işi çok zor aileden bir şey kalmadıysa. İstanbulda 1+1 daireler 500.000 tl olmuş ortalama, en dadik araç 150.000 tl den başlıyor sıfır. Diyelim iş buldunuz bir şekilde size verilecek maaş 2500tl hadi çok iyisin 5000 tl. Hesabı yapın araba alabilir mi genç kendi kendine. Her sene daha zorlaşıyor yeni başlayanlar için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 24 Temmuz 2020; 13:39:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    bu durumu çok dile getirdim. millet araç sahibi olmuş, araç fiyatlarının fahiş artmasından son derece memnun. ne kadar bencil bir düşünce. sen aldın da peki gençlerin hali ne olacak? ne çevre olarak, ne de ekonomi olarak gençleri çocukları düşünmeyen yetişkin bir nesil ile karşı karşıyayız.

    aslında bu 20 yaşında durumu anlatan gençliğin anlattıkları ülkede 1. gündem olmalı. tabi siyaset ve halk böyle şeyler yerine ayasofyayla uğraşıyor milleti kandırmak için.
    Öyle aracı olanlar, araç stoklayanlar artacak artacak diye diye 60k lik clio oldu 130k
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

    Okul okumayı düşünen genç var mı?

    Üretmeyi düşünen genç var mı?

    Kendini geliştirmeyi düşünen genç var mı?

    Çalışan alıyor kimse kendini kandırmasın suçu devlete bulmasın! Bakın çalışan gençler kurdukları şirketi kaç "LÜKS ARAÇ" fiyatına satmış?




    Bence bunlar daha doğru sorular. Babanıza, dedenize bir sorun eskiden bırak arabayı ekmek bulmak için kuyruğa girerlerdi. Çalışan her türlü alıyor arabasını da evini de, hayatını kuruyor ayrıca. Foruma baksak inanacağız yani.
    Sen bir anlatsana kariyerini ve engin tecrübeleri gençler ilham alsın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 24 Temmuz 2020; 13:43:57 >




  • ben gerçekten düşünemiyorum aklım hep eskilerde 200 binden fazla veremem diye düşünüyorum o da 20 bin maaşım olsa
  • Babamda araba var. Ablamda alacak. Ben motosiklet aldım. İyi ki araba almamışım veya bunu değişince araba almayacağım. Şuan şahin fiyatlarına kral gibi motosikletlere binebiliyorum. O yüzden iyi ki motosiklete binme cesaretini gösterebilmişim. Hem rahatlık hem de kafan rahat. Bi sorun çıktığında kapının önünde kendim yapabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky__walker

    20 li yaşlar kendi paranı kazanıp araba almak için çok erken yaşlar. Yeni nesilde bir enteresan hemen önüne bilgisayar versinler, klimalı odada otur, iyi maaş al, hemen araba alabil. Güzel düşünceler de öyle olmuyor maalesef. Şu an 5bin-10 bin yada yukarısı maaş kazanan herkese sorun mutlaka ilk başlarda çok sıkıntı çekmişlerdir. Kusura bakmayın da biraz çalışacaksınız, tasarruf yapmaya çalışacaksınız, biriktireceksiniz sonra belli bir peşinat ile gidip, üzerine kredi çekip ödenerek alınabilir. İlk arabayı alıp, ödedikten sonra herşey daha kolay olucak zira artık kenarda bir peşinatınız hep duruyor olucak.
    ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 9 Mayıs 2021; 12:24:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomobile karşı ilgi duymayan insanlar için en hesaplı ulaşım toplu taşıma. Alışveriş gibi durumlarda taksi kullanılır. Gerektiği durumlarda kısa süreli kiralama bile yapılabilir.
    Otomobilden haz duymayı bıraktığım gün toplu taşımaya dönerim. Temizliği ve tamiriyle uğraşırken formda kalıyordum. Farklı şehirdeyim ve alışveriş poşeti kaldırmakta zorlanacak kadar kendimi saldım.😓

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: an agony

    ....

    Alıntıları Göster
    İlkokuldaki paragrafta anlam cikarma dersini kaçırdınız
    Herhalde hocam. Birkac sefer daha okuyun bakalım ben yazdığınız şeyi mi demişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 25 Temmuz 2020; 7:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babadan yardim yoksa arac almayi unut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak öğrenciyken almayı eğer asgari ücret civarında çalışırsan ve evin kira olursa arabayı yine unut.Boğazına zor bakarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

    Babamda araba var. Ablamda alacak. Ben motosiklet aldım. İyi ki araba almamışım veya bunu değişince araba almayacağım. Şuan şahin fiyatlarına kral gibi motosikletlere binebiliyorum. O yüzden iyi ki motosiklete binme cesaretini gösterebilmişim. Hem rahatlık hem de kafan rahat. Bi sorun çıktığında kapının önünde kendim yapabiliyorum.
    Kaza anında kaporta sensin, ayrıca bunun kışı var yağmuru kar'ı var o zaman napıcan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Şimdi burda tatlı su motorcuları boşu yapmayacağım İstanbul'da kar yok artık. Yağmurda da kullanabiliyorum. Ama ben hava güzel değilse motosiklete binmem o kadarda kafayı sıyırmadım hem bana hazık hem motora. Zaten İstanbul'da sonbahar yok oldu kış desen yağmurla geçiyor. 3 4 ay sık yağmur oluyor sonra yine havalar fena değil

    Zaten 6 7 ay binebildiğim kadar biniyorum. Kötü havalarda da 4 tekerden devam. O kadar aksiyona gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben alacağımı düşünmüyorum. Durumum yok diye değil, gerizekalı ve enayi olmadığım için, bu sahtekarlara para kazandırmak istemediğim için böyle düşünüyorum.

    Eskiden ben de çok isterdim, hala daha istiyorum araba almayı. Düzenli maaşım da var. Öyle zengin falan da değilim. İstersem araba alabilirim şu an, ama enayi miyim ben kardeşim? Ulan ikinci el, 10 yaşında, 150000+ km yapmış, tek değişmeyeni direksiyon olan araba fiyatına apart daire alabiliyorum be! Neden araba alayım, salak mıyım?

    Yine de ara ara gaza gelip "ulan bakayım bir şu fiyatlara, belki bir şey bulurum" diyorum. Çünkü malumunuz, araba artık bir ihtiyaç. Daha sonra, iki yıl önce 35-40 bin lira olan araçların şu an 80-90 bin liralara satıldığını görünce içim el vermiyor, resmen salak yerine konduğumu görüyorum, vazgeçiyorum. Normalde olması gereken fiyatların düşmesi. Nitekim araba yaşlanıyor, kilometre yapıyor, yeni modeller çıkıyor. Ama bizde tam tersi. Bugün al 50 bine, 2 sene bin, kullan sonra sat 100 bine. Şaka gibi. Bekleyeceğim kardeşim, gerekirse 40 yaşıma kadar araba almadan bisiklet ile, toplu taşıma ile devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 25 Temmuz 2020; 19:20:44 >




  • Biraz zor, 30-40 bin TL'lik araçlar var ama bunlar bir 10-20 bin TL daha yer,yani 60-70 bin TL bandında birşey alınması lazım. 3 bin TL maaş aldığını hesap edelim bunun 1000 TL'sini yersin zaten, geriye kalan 2 bin TL ile de aracın kredi taksiti,MTV'si,yakıtı ödersin 5 sene boyunca. Bu da ailen ile yaşıyorsan ve hareketli bir sosyal hayatın yok ise varsa anan-baban yardım etmedikten sonra yaş iş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.