Şimdi Ara

Arabistan Yunanistan'a Savaş Uçağı Yolluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransa, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, İsrail ve son olarak Suudi Arabistan. Türkiye'nin hamleleriyle fay hatlarının yerinden oynadığı Doğu Akdeniz'de 2021 de fırtınalı başladı.

Gittikçe köşeye sıkışan Yunanistan ve Güney Kıbrıs, geçtiğimiz yaz mevsimi boyunca Türkiye karşıtı müttefikleriyle birlikte gerilimli sularda birçok tatbikata girişti.

Deniz ve hava tatbikatlarında öne çıkan üs ise, Yunanistan'ın en büyük adası Girit'teki Suda oldu. Yunanistan'a destek için Suda Üssü'ne ilk olarak Fransız Rafale jetleri indi.

Ardından Libya'dan Suriye'ye her alanda Türkiye'nin karşısında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri Girit Adası'na dokuz savaş uçağı gönderdi. Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait F-16'lar Yunanistan hava kuvvetleriyle birlikte tatbikat düzenledi.

İlk Rafale jetlerinin bu ay teslim edilmesi beklenirken, Doğu Akdeniz'de yeni bir cephe açıldı. Yunan medyası, Suudi Arabistan'ın Girit'teki Suda Üssü'ne Türkiye'ye karşı F-15 savaş uçakları göndermeye hazırlandığını bildiriyor.

Kaynak ve haber detayı: https://www.milliyet.com.tr/dunya/son-dakika-yeni-cephe-acildi-suudi-arabistan-savas-ucagi-gonderiyor-6397167

Ne desek boş. Daha kaç kere bunlara güvenip sırtımızdan bıçaklanacağız. Hiç mi akıllanmayız, hiç mi ders almayız tarihten!

• araplar hiç bir zaman dost olmadıki bunu ampullere anlatamıyorsun ne ingiliz ne fransız ne yunan araplar Türklere karşı en büyük düşmanlık besleyen millettir. ezelden ebede kadar düşmanlık beslediler Türklere karşı ve her zaman da düşman olacaklar ama bu arap sevicilerine hiç bir şey anlatamazsın 1000 tanede bıçak yeseler anlamazlar :)

orta doğuda dediğin gibi dost olacağımız tek millet israildir ki herkes israilin terör devleti olduğunu sanıyor ama alakası bile yok. israil kendi davası peşinde arapların yine Türklere kazığından sonra yahudilere toprakları satması ki haliyle israil kendi topraklarının peşinde Araplar günahlarının bedelini ödüyor

• ampuller hala arap şak şakçılığına devam etsin. alın size din kardeşlerimiz..

• Bayraklari yariya indirelim belki etkisi olur. Olmadi deve sidigi alalim tonla , rusyadan s400 aldik, araplardan da sidik400 aliriz durum cozulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız Osmanlı için sırttan bıçaklanma olayı tamam da bu devletler zaten bize düşman.Hatta Yunanistan,Ermenistan gibi devletlerden daha fazla düşmanlıkları var Suudilerin ve BAE'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 4 Ocak 2021; 15:16:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

Yalnız Osmanlı için sırttan bıçaklanma olayı tamam da bu devletler zaten bize düşman.Hatta Yunanistan,Ermenistan gibi devletlerden daha fazla düşmanlıkları var Suudilerin ve BAE'nin.

araplar hiç bir zaman dost olmadıki bunu ampullere anlatamıyorsun ne ingiliz ne fransız ne yunan araplar Türklere karşı en büyük düşmanlık besleyen millettir. ezelden ebede kadar düşmanlık beslediler Türklere karşı ve her zaman da düşman olacaklar ama bu arap sevicilerine hiç bir şey anlatamazsın 1000 tanede bıçak yeseler anlamazlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 4 Ocak 2021; 16:21:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

araplar hiç bir zaman dost olmadıki bunu ampullere anlatamıyorsun ne ingiliz ne fransız ne yunan araplar Türklere karşı en büyük düşmanlık besleyen millettir. ezelden ebede kadar düşmanlık beslediler Türklere karşı ve her zaman da düşman olacaklar ama bu arap sevicilerine hiç bir şey anlatamazsın 1000 tanede bıçak yeseler anlamazlar :)

Alıntıları Göster

İsrail bunlara hadlerini bildirdikçe açıkçası ben keyif alıyorum.

İsrail şu Filistin'i tamamen yutup BAE, Suudi gibi kardeşlerimize de salça olsa keşke.  

Ortadoğu'da müttefik olabileceğimiz tek devlet İsrail. Kardeşimiz olan tek devlet ise Azerbaycan. Gerisi bataklık.

• Nece güzel bir haberdir. Haberde göstermeyecekleri için cahil milletimiz daha cahil kalacaktır. Sonra bir durumda aaaaa bunların uçakları mı vardı derler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

İsrail bunlara hadlerini bildirdikçe açıkçası ben keyif alıyorum.

İsrail şu Filistin'i tamamen yutup BAE, Suudi gibi kardeşlerimize de salça olsa keşke.  

Ortadoğu'da müttefik olabileceğimiz tek devlet İsrail. Kardeşimiz olan tek devlet ise Azerbaycan. Gerisi bataklık.

Alıntıları Göster

orta doğuda dediğin gibi dost olacağımız tek millet israildir ki herkes israilin terör devleti olduğunu sanıyor ama alakası bile yok. israil kendi davası peşinde arapların yine Türklere kazığından sonra yahudilere toprakları satması ki haliyle israil kendi topraklarının peşinde Araplar günahlarının bedelini ödüyor

• Pek sanmıyorum,

Malumunuz Biden seçimi kazandıktan sonra Kral ve VP Selmanlar ivedilikle CB.Erdoğan ile görüşme gerçekleştirip, ilişkilerimi düzeltmek için karşılıklı beyanatta bulundular.

Ayrıca Suudi tarafından yapılan açıklamalarda Türk mallarına herhangi bir ambargo uygulanmadığı söylendi(Şaka gibi ama gerçek :).

Biden döneminde İran ile ilişkiler düzelecektir, VP MBS ve BAE tayfası Türkiye ile mecburen masaya oturacaklar, Arabistan adımını attı sırada BAE var.

Bu tip bir talep aranın soğuduğunu gören Yunanistan'dan gelmiştir, cevaz vermeyeceklerdir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

Alıntıları Göster

Her millet kendi kaderini kendi yazar hocam. O yüzden kendi topraklarını kime sattıkları umurumda değil. Yeter ki biz bunlarla aynı tarafta olmayalım kafi.

• Koks34 kullanıcısına yanıt
    Ben arap sevici ya da ümmetçi değilim ama yaptığınız genelleme doğru değil. Tarih var. Bizi seven var, sevmeyen var. Bizimle birlikte savasan var, bizi arkadan vuran var. Tarihte türkün türkü kırdığı bir sürü savaş da var. Ölümüne sevgiye de ya da sizin ki gibi nefrete de karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 4 Ocak 2021; 16:40:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense ihvanların götü sıkışınca mavi vatan oldu
  • Turkiye yalniz bir ulkedir. Hep oyle olacak. Taaa ki onlari malina ve ekonomine muhtac edene kadar. Abdyi kimse sevmez ama abd onlarin patronu. 100 buyuk sirketin 57si onlarda tek basina.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

İşin gerçeği her ülke yalnızdır. Çıkarlar gereği bir araya gelirler. Bizim dış politikamızı ise çözebilmiş değilim.

• Şaakkk bi saray daha yapsak çil yavrusu gibi dağılırlar..

• Bu arada dikkat... ermenilerin Azerbaycanla savaşında Kazakistan ile aramızı bozmak için yaptıkları komploya da hızlı düştük düşmana çok itibar ediyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

Ben arap sevici ya da ümmetçi değilim ama yaptığınız genelleme doğru değil. Tarih var. Bizi seven var, sevmeyen var. Bizimle birlikte savasan var, bizi arkadan vuran var. Tarihte türkün türkü kırdığı bir sürü savaş da var. Ölümüne sevgiye de ya da sizin ki gibi nefrete de karşıyım.

Sadece sevgi değil bu bizi sevenlerde de büyük kısmı Atatürk düşmanı laiklik modern yaşam düşmanı şeriatçı tipler bunlarla ne gibi bir ilişki kurmayı düşünüyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Bu arada dikkat... ermenilerin Azerbaycanla savaşında Kazakistan ile aramızı bozmak için yaptıkları komploya da hızlı düştük düşmana çok itibar ediyoruz...

Hocam yanlış anlama da bu azerileri sırtımızda biz taşıyoruz.

• İsen Buga kullanıcısına yanıt
    Birarada yaşamadığımız sürece onların dünya görüşünün önemi yok. Dünyada birbirine taban tababa zıt ülkeler çıkar için bir araya gelebilirler. Neyse bu işin politik yönü.
    Ben yapılan genellemeyi doğru bulmadığımı söyledim. Ermeniden de kötü, yunandan da kötü, hep kötü oldular, hep kötü olacaklar v s. gibi abartılı söylemlere gerek yok. Tarih boyunca müttefik de olduk, düşman da. Hep düşman olmadık ama. Türk Türke de çok düşman oldu. Pek çok Türk devleti başka Türk devletlerince yıkıldı. Osmanlı'nın batıya akmasına önce timur sonra safeviler engel oldular mesela. Kırım hanının viyana kuşatmasındaki ihaneti bilinen gerçektir. Tarihte çıkarlar çatıştığında kardeş kardeşe de girmiştir.
    Bilmiyorum anlatabildim mi? Çıkarın varsa yarın ermenistanla da ilişki kurarsın. Bunlar hep şöyleydi, böyleydi demezsin.

• Navi kullanıcısına yanıt

Yalan yanlış bilgi veriyorsun. Türklerin Ermenilerle ne işi olurmuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.