Şimdi Ara

Arabayla dibine girme hastaları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
3
Favori
41.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
207 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da da bu böyle, en sağ şerit en boşu, en kanser şerit de sol şerit. Millet bir şey sanıyor soldan gitmeyi. Bir de sola geçip "takip mesafesi" adı altında önünde 2 tırlık mesafe bırakıp tüm istanbul'u önüne alan tipler de var.

    Bizim insanımız eğitilmez, ehliyet bu kadar kolay verildiği sürece de eğitilemez.
  • Hız sınırların içindeyim sol şeritte gidebilirim kimse yol isteyemez demek ağır gerizekalılıktır aynısını bende yapıyorum hatta led uzunlarımıda yakıyorum kör olsun, fren yapanlar oluyor öne geçip bende yapıyorum durcak kıvama kadar getiriyorum herkes ağa paşa olmuş önüne geçemiyoruz.
  • sol şerit sollama şerididir ,
    sürekli işgal edilemez ,sollarsın tekrar geçersin şeridine ,
    ben sağ şeritte sellektör yemiştim :) sabah saat 7 gibi işe gidiyorum
    motor soğuk .60kmH fln gidiyorum Sile yolunda , arkadan gelen yarım otobus
    sellektör çakıyor ,uçmamız mı lazımdı
  • mstyy35 M kullanıcısına yanıt
    cok dogru bi tespit👏 100 km hiz sınırı ayagina soldan giderim inatla sol seridden cikmam diyen mal suruleri dagilin simdi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlatım şekline göre akan trafik var yani sağa geçebilirsin adam seni 300 m geriden uyarıyor geliyorum sağa geç yada hızlan diye ama sen sol şeridi ısrarla işgaline devam edip dibine gelmesini bekliyorsun. Klasik sağlayıp tamponunun ucundan önüne geçilmeliksin sonrasında dikiz aynasından bakınca paşa gibi sağa geçiyorsunuz
  • Tampon yapılmasına, arkadan taciz edilmesine bende karşıyım fakat şöyle bir şey var bizim ülkede herkes nedense sol şeritte gitme sevdalısı. Yol ver sal gitsin ne diye strese sokuyorsunuz hem kendinizi hem arkadan geleni. Ben mesela basmayacaksam orta şeritten giderim sol şeritten gidene madalya mı veriyorlar çözemedim gitti...
  • Hız limiti 110 olan yolda sol şeritte 60 la giden pejo 207 marka at arabasını daha şimdi selektör manyağı yaptım.
    Bem genelde 90 dan yukarı çıkmam ne olur ne olmaz. Limit var 90 a gelince ötüyor kendim ayarlıyorum. Çok güzel bir şey. Ama be mübarek sol şeridi neden işgal edersin ?
    Sağ şerit boş. Şimdi sağdan onu geçsem korkuyorum lan üzerime sürer beni görmez diye.
    O yüzden korna ve selektör kombosuyla sağ şeride gönderdim. Sağ çek işareti yaptı. Çektim. İndik.
    Ne var Selektör yapiyon dedi.
    Sana ehliyet vereni diye başladım herifi bi güzel yıkadım.
    Atladım arabama uzaklaştım.
    Bu tür mahlukların elinden ehliyet alınmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hız sınırının kaç olduğu ya da arkadan gelen adamın hız sınırını geçmesi sizi bağlamaz. sol şeritten daha hızlı gelen biri varsa sağa çekip yol vereceksin bu kadar basit, lüzumsuz egoya gerek yok.
  • bende çok sık uzun yola çıkıyorum
    sol şeritte 110 120 gidiyorum mesela önümde 80 90 la giden oluyor adama 20. sellektörü yapıp hızımı 80 e düşürene kadar yol vermiyorlar ve bunu yapan bir kaç kişi değil onlarca kişiye denk geliyorum yol vermek ayıp diye düşünüyorlar heralde gururlarına yediremiyorlar veya
    yada aynı şekilde 80 le giden adamdan sellektörle yol istediğimde sağ şeride geçip gaza sonuna kadar basıp benle yarışmaya çalışıyor sellektörü küfür olarak algılıyorlar heralde
    yol verin gitsin zor değil ya Yol gidenindir
  • senin dediğin ayri bir mental sorun. 300 metre sonra saga donecek adamin seni darlamasi saçma. ama seninki de yanlış. Sol şerit sollama serididir. istersen 200 ile git, sollaman bitince sol şeridi bosaltman gerekiyor. ben yolda giderken sol seritte sollama yapan birina asla selektör atmam. sollama bitince çekilmiyorsa bir kere atarım. Gene cekilmez ise muhatap olmaz, taciz etmeden sağlarım. sağından araba gecince çoğu kullanıcı sol şeridi bosaltiyor. ama amacım ders vermek degil. muhatap olmamak...

    benimki de yanlış, ama sol şerit ihlali o kadar yaygın ki, mecbur kalıyoruz.

    sollamada isen, istersen 80 ile git, gıkım çıkmaz. makul takip mesafesi ile uslu uslu beklerim. sollama bittiğinde çekileceksin. ben 160 ile giderken de sol seridi sollama icin kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem suçlu hem güçlü ehliyet verilirken bu kuralları gerçekten iyi öğretmek gerek. Bir de en sol şeridi kapattım gidiyorum diyor. Sollamanı yap sağa geç, o seni geçen arabalar dahil kimsenin o şeritte durmaya hakkı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yılda ortalama 50-60. 000 km yol yapan biri olarak bu tür yaratıklardan bıktığım için orta şeritte ideal hızlarda mutlu mesut yaşamayı tercih ediyorum ve uzun zamandır kafam çok rahat. Acelesi olana yol verin a.a. kadar yolu var diyerek yolunuza devam edin. Zaten ülkenin trafiği bitmiyor ve çoğu zaman zulüm gibi geliyorken bir de böyleleri için kendinizi yıpratmayın. Ortalama hızlarda aracınızın keyfini çıkarın.
  • Diğer bir sıkıntı takip mesafesi kuralı konusu. 120 ile giden araç ile aranızda 60 mt. mesafe olması günümüz şartlarında mümkün mü? Bu mesafe şu anda 5-10 mt arası. Dünyanın hiçbir yerinde bu takip mesafesi kuralına uyulduğunu da görmedim. Tabi youtube dan izlediğim kaza videolarından izlediğim kadarıyla. Uygulanamaz bir kural gibi, özellikle büyük ve kalabalık şehirlerde.
  • Trafikte biri yol istiyorsa sağa geçip yol verirsin, insanlarla gereksiz yere inatlaşmak neden?
  • duble yolda hiz siniri 121 son limitdir 122 yle ceza gelir benim bildigim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet bazı hatalı kişiler var ama burada sende de hata payı var. Sağın boş ise niye soldan gidiyorsun. Ben şahsen bazen trafik kurallarını öğretmek için sollayıp sağ seride geçip devam ediyorum .

    Maalesef ülkemizde pek bilinmesede bu sol şerit işgal etme olayı çok büyük bir sorun. Trafik sıkışıklığının en büyük nedeni bence. Zaten yollarımız tek şerit. Diğer iki şerit kamyon ve tirlara özel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Hız sınırı diye bir şey var demi burası almanya değil arkadan selektör çakamazsın zorla adama hız sınırını geç diyosunuz.Kendisi hız sınırı filan tanımadan kullanıyo ya illa herkes kendi gibi kuralları çiğneyecek demi senin kafa yapın bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesela 2 şeritli şehirler arası yolda gidiyorsunuz. sağ şeritte 500 metre aralıklarla kamyonlar dolu. yani sağ şeride girseniz , 10 sn sonra tekrar çıkmanız gerekiyor. soldan kaptırıp gidiyor herkes. sol şeritte 100-120 arası hızla ilerlerken arkadan bir öküz geliyor ve başlıyor sellektöre. sol şeritteki onlarca belki yüzlerce insanı kamyonların arasına sokmaya çalışıyor. hem hız sınırlarını ihlal ediyor hem de trafiği tehlikeye sokuyor. kendini ambulas sanan bu beyinsizlerden(çoğu görgüsüz bmw sahipleri) ben de şikayetçiyim. bir de bunu bayram trafiğinde yapıyorlar. yapışıp arkama sellektör yapıyorlar. önüm tıklaı nerye gideceksin? elimle işaret ediyorum önüm dolu diye. yok dinlemiyor. peki diyorum zar zor şerit değiştirip yol veriyorum. sonra arkadsına geçip sellektör yapmaya başlıyorum. adam sağdaki güvenlik şeridide dahil yolun her santimini kullanrak sağlı sollu aralardan gitmeye çalışıyor. motorsikletçiler misali..

    cidden sinir oluyorum bu tiplere. bir de şehir içinde yapıyorlar bunu. hep sürekli makas atıyorlar hemde dibine giriyorlar. şeytan diyor bas frene yapışsın arkaya...

    birde öndekinin dibine girip, öndeki fren yapınca kornaya basan mallar var. takip mesafesi öğrenenemiş mandavallar, öndeki frene basınca kornaya basıyorlar.

    burda bu tiplerden varsa bırakın bu beyinsizliği, mallığı ve düzgünce araba kullanın.




  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    İsterse acelesi olsun saçma sapan telaşı yüzünden kimsenin canını tehlikeye atamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 150 le gideceksin millette çekilecek ha kendi canını düşünmediğin belli başkalarının canına da kast ediyosun gaza basıp hızlı sürünce erkeklik sanıyosunuz bunu sanki araba değil de siz gidiyosunuz.Ezikler sizi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.