Şimdi Ara

Arabayla Balkan Tatili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
15
Favori
8.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağustos sonunda (2013), ailemle, yaklaşık 8 günlük Balkan gezisi yaptım. Hem buradaki takipçiler faydalansın hem de ben unutmayayım diye paylaşmak istiyorum. Öncelikle çok her noktası birebir planlanan tatil değildi. Bu, benim yoğunluğumdan kaynaklanan bir durumdu, ama tur neredeyse planlanmış gibi iyi oldu. Fazla uzatmadan gerekli malzemeleri yazayım.

    --7 ve 5 yaşlarında 2 çocuk, eşim, ben ve pego 3008 araç.
    --4 adet vizesi yapılmış yeşil pasaport
    --araç triptiği
    --beynelminel ehliyet (sadece yunanistan için lazımdı. orada da sormadılar.)
    --bol kuruyemiş, peksimet v.s. (önemli)
    --sağlam navigasyon (çooook önemli detaylandıracağım.)
    --gidenlerin tecrübesi (yani burada yazılanlar.)

    otel ayarlamalarımı genelde 1-2 gün sonra gideceğim yer için yaptım. Bunun iki nedeni var. Araba ile gittiğim için olası problemlerde, zincirleme plan kayması olmasın ve ola ki son gittiğim yerde gezmek için yeterli zaman olmasın.
    rezarvasyonlarımı booking.com üzerinden yaptım. iyi otellerde kaldım. aile ile gidilince garantici olmak lazım. 8 günlük tatilde otel ücretleri iyi oteller ile vasat oteller arasında, 4 kişilik aile için 500-750 tl ancak farkeder.
    Rota, sırasıyla Adıyaman, Ankara, İstanbul, Sofya, Üsküp, Belgrad, Bosna, Mostar, Petrovac, Manastır, Selanik, Edirne.
    Belgrad'da 2 gün kalındı. Diğer yerlerde bir gün kalındı. Saraybosna'da +1 gün daha olsa iyi olabilirmiş. Petrovac (Karadağ)'a gitmeden önce Dubrovnic (Hırvatistan), Kotor (Karadağ), Budva (Karadağ) gezildi. Petrovac'dan sonra Bar şehri gezildi. Öncelikle şunu söyleyeyim. Son yazdığım şehirler sahil kentleri ve çok pahalılar. Her yer Rus turist kaynıyor. Kalabalık. Çok manzaralı yerler. bu sahil hattı inanılmaz derecede yoğun. Yollar zaten tek yön. Zaman zaman ortalama hızınız 30 a kadar düşüyor. Silifke-Anamur yolu gibi düşünebilirsiniz. birkaç yüz kilometrelik yolu 7-8 saatte alıyorsunuz. Zaten hız yapmamanızı ve kurallara kesin olarak uymanızı tavsiye ederim. Tüm tur boyunca bu böyle. Kotor'da bir gün ayrıca kalınabilir. o zaman petrovac'da kalmaya gerek yok. Petrovac'da kalma sebebim, zorunlu olarak Arnavutluk'da kalmak istemememden kaynaklanıyor. Arnavutluk içerisinden sadece transit geçiniz. Yollar berbat, insanlar bir tuhaf. Kural yok.

    Öneri:

    ***gideceğiniz yerlerde konsolosluk telefonlarını alıp, kalacak yer ve lokanta tavsiyesi alınabilir. Bazen otel fiyatlarını size göre ayarlayabilirler. (konsolosluklar). Ben yapmadım, sonradan tanıştığım bir konsolos yetkilisi söyledi.
    ***Kotor, Budva, Petrovac, Bar kısa mesafeli ama yorucu yola sahip yer. Ara durak (mesela Kotor) eklenebilir. O zaman petrovac'da kalınmaz. Zaten Petrovac'da bir şey yok. Ayrıca bu yol mutlaka gündüz gidilmeli. manzarası iyi. Stari denen yerlerde çok eski ve halen kullanılan kaleler var. Stari budva, stari kotor gibi. hepsi birbirinin benzeri. Ama gezilmeye değer. en azından stari Kotor.
    *** trafik kurallarına kesinlikle uyun. yaya geçitlerinde durun. 4 lü kavşaklarda yol üstünlüğü soldan gelenin. (türkiye'de sağdan gelenin). sola 90 derece dönüşlü yollarda, yol iki şerit iken, dönüşe 50-100 metre kala ortaya doğru şerit oluşuyor. yani sola dönüşlerde genellikle dönel ada yok. ortadaki şerit dönecekler için. alışırsınız.

    Sonuç:
    Araba ile gezmek eğlenceli. Ucuz. (aile için). Özgürce.
    en iyi yerler kesinlikle bosna ve makedonya'nın bazı yerleri.
    iyi ama pahalı,kalabalık yerler. sahil bandı.
    sıradan yerler, Sırbistan, Selanik (Atatürk evini bile restore edeyim derken sıradanlaştırmışlar. içerisi bomboş. eski eşya filan yok).
    Berbat yerler, Arnavutluk
    yorum üzerine gitmediğim kötü (trafik gibi) yerler Kosova. Yanlış anlaşılmasın, Kosova'nın Trafiği çok kötü olup, şehirleşmesi de iyi değilmiş. pas geçtim.
    Bu yorumlar, çocuklu bir aileye ait olup, gece hayatı, alkolü olmayan, gezme amacı tarih ve doğa olan beni bağlar. Örneğin gecelere akmak isteyenler için Belgrad şahane olabilir. Ya da İzmir'de yaşamamış biri için Selanik değişik gelebilir.
    Not: en zorlu mesafe, petrovac manastır arasıydı. yaklaşık 330 km yi 11 saatte aldım.
    toplam masraf
    *** oteller 653 euro
    ***benzin 310 euro
    ***yemek 160 euro

    şimdi adım adım turu ayrıntılayayım.
    ***istanbul-sofya***

    kısa şehir turu. yaptım. aman aman bir yer değil.
    otel 39 euro. bu arada tüm otellerde türkiyedeki gibi kişi başı değil, oda hesabı var. booking.com dan ayarlanırken, ek yatak seçenekleri var. tavsiyem, genel olarak odaya ek yatak atılabilen (çocuklu aileler için) oda seçin ama ek yataklı ödeme yapmayın. çünkü ek yatak ayrı ücret ve otellerin hemen hemen hepsi kelle sayısına değil oda sayısına bakıyor. yani içinde çift kişilik yatak olan ve kanepesi olan oda ayarlarken kişi sayısını 2 kişi belirterek rezeve edin. yanınıza temiz 2 adet çarşaf ve yastık kılıfı alın. kanepeye serin ve çocuklar uyusun. çünkü oteller de aynısını yapıyorlar ama para alıyorlar. belgrad'da sadece çarşafa yüklü para verdim. içime oturdu. :)
    navigasyonu ben sygic kullandım. çok faydalı. booking.com da rezerve otelinize tıklayınca navigasyon ekranından offline olarak direkt otele yönlendirme oluyor. ama sırbistan, karadağ gibi yerlerde sygic haritası yok. navigon yükledim ve oradan yönlendirme yaptım. kesinlikle navigasyon şart. sırbistan gibi yerlerde ingilizce tabela bile yok. kyril alfabesi. navigasyon olmasa petrovac'da kaldığım yeri bulamazdım.
    ayrıca otelleri ayarlarken wi-fi olanları ayarlayın. yurtdışında internet çok pahalı. sakın ola goole haritasını kullanmayın. toplam otel paraları kadar cep faturası gelir. telefondaki map'den faydalanırken, daha önceden (mesela evde ya da otelde), iki nokta arasını elinizle büyütüp küçülterek ön belleğe alın. örneğin istanbul sofya arası yol tarifi aldınız. internet bedava olan yerdesiniz. rotayı ekranda detaya inene kadar büyültüp küçültün. bu işlem ön belleğe alır. sonra internet olmadan da detaylı rota ve yol üstündekileri görürsünüz. ama kesinlikle navigasyon şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 5 Ocak 2014; 1:11:44 >







  • resim ekleyemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 5 Ocak 2014; 1:08:14 >
  • Hocam fotoğraf yüklemek içinhttps://imageshack.us kayıt olup ''yükle'' kısmından istediğiniz fotoğrafları yükleyebilirsiniz.

    Yüklendikten sonra
    ''Bu resmi paylaşmak için linkler '' yazan kısımda ''Doğrudan'' yazan kısımda verilen kutucuktaki linki image kodu ile, yani

    [simage]link buraya gelecek[/simage]

    bu şekilde yerleştirip forumda paylaşabilirsiniz.
  • Muhteşem bir gezi olmuş güzel önerilerde bulunmuşsunuz. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
  •  Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    ikinci durak üsküp.
     Arabayla Balkan Tatili
    meşhur Vardar Nehri
     Arabayla Balkan Tatili
    Vardar Köprüsü
     Arabayla Balkan Tatili
    Booking üzerinden Rezervasyon. önce "rezervasyonlarım" a giriyorsunuz.
    Sonra "rezervasyon onayını görüntüle" ye basıyorsunuz. Sonra sayfanın sağ alt köşesinde dünya resmine tıklıyorsunuz.
    Açılan sayfada, telefonunuzda kayıtlı navigasyonlar geliyor. Birine tıkladığınızda doğruca sizi otelinize yönlendiriyor.
    Bende sygic lisanslı olmasına rağmen. Navigon bu konuda daha başarılı.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili

    Üsküp Meydanda "meydan köfte".. gerçekten çok iyi. tüm gezi boyunca yediğim en iyi yemek. çok yiyin. sonra aç kalabilirsiniz.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili

    sıradaki yer Kalkandelen (tetova). Üsküp'e 59 km. bu arada şunu hatırlatayım. neredeyse tüm balkanlar boyunca yollar ücretli. şehirlere giriş vergileri var. otoban gişesi gibi kapılardan geçiyorsunuz, ama sıradan yollar.
    ayrıca hepsinin para birimi ayrı. makedonya ayrı, bulgar parası ayrı, bosna...o yüzden sadece harcayacağınız kadar euro bozdurun. ama gişeler için mutlaka yerel para olmalı.
    makedonyada türkçe ile rahatlıkla anlaşırsınız. makedonyayı ben çok beğendim. özellikle kalkandelen güzeldi. kalkandelenden sonra yaklaşık 20 km mesafede türk şehri var. Gostivar. aman aman bir yer değil. ama mesafe kısa olunca gittim. vardar nehrininin, vardar ovasının başlangıç yeri. meşhur şar dağlarının etekleri. gostivar ve kalkandelen. şar dağları için

    http://tr.wikipedia.org...%9Ear_Da%C4%9Flar%C4%B1

    kalkandelen fotoları...
     Arabayla Balkan Tatili

    kalkandelen'de ince işlemeli paşa camisi.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili

    '' Şardağı’ndan kalkan kazlar ,
    Al topuklu beyaz kızlar.
    Yarimin yüreği sızlar ,
    Eğlenemem aldanamam ben bu yerlerde duramam .!
    Vardar Ovası, Vardar Ovası,
    Kazanamadım sıla parası.
    Şardağının yıldızıyım,
    Ben annemin bir tek kızıyım.
    Efendimin sağ gözüyüm,
    Eglenemem aldanamam ben bu yerlerde duramam .!
    Vardar Ovası, Vardar Ovası,
    Kazanamadım sıla parası.. ''

    sırada kalkandelen ile özdeşleşen Harabati Baba Tekkesi var. Tekkenin kurucusu sersem Ali Baba adında Bektaşi piri. Aslında sersem ali baba mahidevran sultanın kardeşi yani kanuni'nin oğlu şehzade mustafa'nın dayısı. kendisi iyi bir vezir. nasıl oluyorsa tacı tahtı bırakıp, kalkandelen'de inzivaya çekiliyor. büyük dünyalığı, belki de sadrazamlığı bıraktığı için kendisine sersem adı takılıyor. ondan yaklaşık bir asır sonra Harabati baba tekkenin piri olur. ilginç hikaye için bakınız

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Harabati_Baba_Tekkesi

    harabati baba aslen malatyalıdır. biz de anne tarafından malatyalı olunca ilgimiz biraz daha arttı. maalesef tekke yangınlar geçirmiş. son tecavüz radikal sünni gruplardan olmuş ve tekkenin bir kısmı bir daha yanmış. yanan sadece tekke değil, tarih ve tapular da olmuş. burası dünyanın en büyük arazisine sahip tekkesiymiş. tapular da yanınca inanılmaz bir arazi kaygı ve gaspı olmuş. şu an olay avrupa mahkemelerindeymiş. hatta tesadüfen orada tanıştığım amerika'dan gelen ve tekkenin son hamisi mehmet paşa'nın torunu da dedesinden kalan miras için olayı mahkemelere taşımış. ama avrupa mahkemeleri türklere derin hislerle bağlı ve müslüman olan bu insanların arazilerini verir mi taktir sizin. arazilerin bir kısmı bulgaristan topraklarında, büyük bir kısmı makedonyada imiş. tekkenin dervişi ve bekçisi böyle anlattı. türkiye'den sözler verilmiş ama halen yıkık yerler duruyor. sunni gruplar tekkenin bir kısmını ele geçirip mescit yapmışlar. her şeye rağmen türkleri çok seviyorlar.
    tekkenin bir bölümünde asılı bayrak kanıtı.
     Arabayla Balkan Tatili

    http://www.youtube.com/watch?v=5hFSIOG7rxY
     Arabayla Balkan Tatili
    Tekkenin son hamisi Mehmet Paşa'nın mezarı ve torunu. Mezar başı ilginç şekilde yan. Mehmet Paşa daha sonra Arnavutluğu kurmuş.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Sersem ali Baba'nın makamı
     Arabayla Balkan Tatili
    Tekkenin bekçisi ve dervişi. Türkçesi mükemmel. Yeniden bir kundaklama olmasın diye oradan ayrılamıyormuş.
    Fiziki olarak kötü şartlarda yaşıyor. Çok misafirperver.
     Arabayla Balkan Tatili
    Gostivar'da Fenerbahçe'nin avrupa maçını izleyen soydaşlar. Fenerbahçe her zamanki gibi yenildi.
     Arabayla Balkan Tatili
    Sırada belgrad var. Üsküp Belgrad arası yaklaşık 440 km.
     Arabayla Balkan Tatili
    Malkoçoğlu'nun memleketi. Semendire. yolumuzun üstüydü uğradık. kötü bir yer. Tuna kıyısında.
    Kale harap vaziyette. her yer kanalizasyon ve Domuz ürünleri kokuyordu.
     Arabayla Balkan Tatili
    Belgrad. 2 gece kaldık. Knez Mihaylova diye uzun bir caddesi var. istiklal caddesi gibi. alınacak bir şey yok.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Cadde Kale megdan'a çıkıyor. bildiğimiz meydan. onlar megdan diyorlar.
    belgrad tuna ve sava nehrinin birleştiği yerde kurulmuş. tarih boyunca en çok yıkılan ve istila edilen şehirmiş.
    osmanlıdan iz kalmamış. tek bir adet cami, kale içerisinde bir tane kümbet. yıkık mezar taşları.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    tuna nehri.. ortasında büyükçe bir ada var. onlarca spor sahaları, futbol, basketbol, amerikan sporları,
    tenis, gezi alanları, bisiklet parkurları ve plajlar. bizde olsa kesin avm ve bina dikmiştik.
    halk giremezdi bile. çok canlı. bu adaya arabanızla gitmeyiniz. park çok sorun ve pahalı.
    toplu ulaşım veya taksi ile gidin. taksiciler güveniz insanlar. önden anlaşın. taksicinin telefonunu alın.
    dönüşte de o gelsin. çünkü dönüş taksilerinin fiyatı 2 katı. ya da sallayın gitsin. benim gibi kazık yiyin. :)
     Arabayla Balkan Tatili
    Tuna Nehri'nde hosteller
     Arabayla Balkan Tatili
    merkez gece çok canlı. Slav ırkı, gerek erkek gerek kadın, çok güzel ve zarifler.
    osmanlı devlet erkanı boşuna buralardan evlenmemiş.
     Arabayla Balkan Tatili
    bir baklavacı dükkanı. gostivar'da fenerlileri andık. burada da galatasaraylıları analım.

    Bu arada sakın ola Türk yemeği yapan yerlerde yemek yemeyin. maalesef çok kötü yemekler var.
    lezzet sıfır. bir detayı hatırlatayım. tavuk ürünleri kesilmediği için, boğazlandığı için helal değildir.
    yani burgerking gibi yerlerde yediğiniz tavuklar da helal değil.
    salata, makarna iş görür. işte burada kuruyemişe ve peksimete çok ihtiyaç var.
     Arabayla Balkan Tatili
    Belgrad-saraybosna. yaklaşık 293 km.
     Arabayla Balkan Tatili
    Yoldan görüntüler
     Arabayla Balkan Tatili
    Ağustos ayı. Bir anda bastıran yağmur.
     Arabayla Balkan Tatili
    Sıcaklık 15 derece
     Arabayla Balkan Tatili
    Saraybosna sokakları. Anadolu gibi.
     Arabayla Balkan Tatili
    Çarşı
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Eski G.S. lı futbolcu Tarık Hocic'in yeri
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Savaşın can deliği. Bosna Tünelinin girişi.Bu tünel şehrin dışında.
    buradan şehir merkezine gizli geçit sayesinde erzak ve mühimmat sevkiyatı yapılmış.
    Tünel köylü bir kadının evi.
     Arabayla Balkan Tatili
    Ev sahibesi.
     Arabayla Balkan Tatili
    Tünel
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Bosna'nın en eski camisi. Fatih Camii.
     Arabayla Balkan Tatili
    1. Dünya savaşına neden olan sırp veliahtının öldürülme olayının yaşandığı köprü.
     Arabayla Balkan Tatili
    Mostar'a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 126 km. Arada Blaga Tekkesine uğradık. Yol üzerinde Poçiteli Türk Köyü de var.
     Arabayla Balkan Tatili
    Yol manzarası
     Arabayla Balkan Tatili
    Blaga Tekkesi. Resimler arka arkaya. Burası Kanuni zamanından beri faal. Manzarası müthiş.
    Tekke, heybetli bir dağın, dev bir kaya parçasının dibinde. Dağın ve tekkenin dibinden nehir kaynıyor.
    Gittiğim gün zikir vardı. Ben de katıldım. Gayet hoştu. Şu an Nakşi tekkesi.
    Kadiri, Rufai, Halveti tekkesi olarak da kullanılmış. Huzur dolu bir yer.
    Yaklaşık 4-5 saat geçirdim. Tekkenin alt kesiminde lokantalar var. Alabalık var.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Tekkenin içi
     Arabayla Balkan Tatili
    Mostar'daki otel. Saraybosna'ya göre otel fiyatları daha ucuz ve daha konforlu.
    örnek olsun diye 2 resim paylaşıyorum.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    mostar fotoğrafları sırada var. şimdilik bu kadar. kısa notlar yazayım. mostarda bazı camilerin içine giriş ücretli.
    mostar köprüsünün en güzel manzarası şu an adını hatırlayamadığım tarihi bir caminin minaresinden görülüyor.
    ben de oradan izleyip fotoğrafladım. hiç bir camiye girerken para vermeyin. direkt dalın.
    zaten müslüman olanlara soru sormuyorlar. sorarlarsa namaz kılacağım dersiniz. yalan olmasın diye de 2 rekat kılıverin. :)
    ayrıca ve önemli. savaştan önce hırvat nüfus yüzde 15 kadarmış. savaştan sonra yüzde 40-45 lere kadar çıkmış.
    mostar hırvatların kızıl elması. özlem duydukları şehirmiş. bu yüzden köprüyü onlar yıkmışlar.
    amaç osmanlı-müslüman tarihi yok etmek. daha sonra da her mostar köprüsü fotoğrafında fotoğraf karesine giren,
    hilkat garibesi gibi bir hırstiyan kulesi dikmişler. ne yapın edin, fotoğraflarınıza o kuleyi sığdırmayın.
    Blaga ile ilgili 2 resim daha paylaşayım.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    Tarihi Mostar. Her yer taş. Bahsettiğim kule maalesef kadraja sağ üstte girmiş.
     Arabayla Balkan Tatili
     Arabayla Balkan Tatili
    [simage]http://i.imgur.com/IW3PNeU.jpg [/simage]

    Not : Resimleri düzenledim ve tüm resimleri tek bir sayfada topladım, resmi büyütmek için üzerine basmanız yeterli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 8 Ocak 2014; 1:21:41 >




  • resimleri tek sayfada toplayabilirsem, daha iiyi olacak. bunun bir yolu var mı?
  • inch kullanıcısına yanıt
    Resimlerinizi tek bir mesajda topladım. Gezi yazınız için tekrar teşekkür ederiz, muhteşem resimler var. :)
  • ilginç bir gezi olmuş.bizim için önemli bilgiler var.bizde bu yaz Bulgaristan ve Yunanistan düşünüyoruz.ancak yeşil sigorta ve ehliyet tercümesi gerekiyor öncelikle bu da az para değil sanıyorum
  • Yöneticiden ricam booking rezervasyonunun 3. Resmini eklemeniz. Önemli olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam konu gayet güzel ve ilerde işime yarayacak şimdiden teşekkürler :D fakat yönetici arkadaş yada sen ilk mesajda toplarsan herşeyi daha güzel olur resimler çok büyük okuması sorun
  • mostar fotoğrafları sırada var. şimdilik bu kadar. kısa notlar yazayım. mostarda bazı camilerin içine giriş ücretli. mostar köprüsünün en güzel manzarası şu an adını hatırlayamadığım tarihi bir caminin minaresinden görülüyor. ben de oradan izleyip fotoğrafladım. hiç bir camiye girerken para vermeyin. direkt dalın. zaten müslüman olanlara soru sormuyorlar. sorarlarsa namaz kılacağım dersiniz. yalan olmasın diye de 2 rekat kılıverin. :)
    ayrıca ve önemli. savaştan önce hırvat nüfus yüzde 15 kadarmış. savaştan sonra yüzde 40-45 lere kadar çıkmış. mostar hırvatların kızıl elması. özlem duydukları şehirmiş. bu yüzden köprüyü onlar yıkmışlar. amaç osmanlı-müslüman tarihi yok etmek. daha sonra da her mostar köprüsü fotoğrafında fotoğraf karesine giren, hilkat garibesi gibi bir hırstiyan kulesi dikmişler. ne yapın edin, fotoğraflarınıza o kuleyi sığdırmayın.




  • [simage]
     Arabayla Balkan Tatili
    [/simage]
  • Meşhur Mostar. En güzel manzara cami şerefesinden. Ben buraya öylesine çıktım. Bilerek çıkmadım. Fotoğrafladıktan sonra, bir anda bir turist kafilesi geldi. Yaşlı genç. Şerefede adım atacak yer kalmadı. Zorla aşağı indim. Şanslıydım çünkü izlerken ve fotoğraflarken kimse yoktu.

    [simage]
     Arabayla Balkan Tatili
    [/simage]
  • [simage]
     Arabayla Balkan Tatili
    [/simage]
  • [simage]
     Arabayla Balkan Tatili
    [/simage]
  • Kosova ya gitmeliydiniz bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • de get kıskandırdın beni
    bi hırvatistan planım var araba ilemi ucaklamı derken ucağa karar verdik.
    arabayi tekrar aklıma soktun.


    not: resim eklerlek [simage][/simage] yerine [simage][/simage] kulanırsan daha iyi olur sayfa yapısı bozulmıus boyle.
  • hocam konu gayet güzel yakında gerçekleştireceğim tur için ön bilgi oluyor fakat ilk sayfadaki resimleri s image şeklinde koyabilirmisin sayfanın yapısıs bozuluyor hiç birşey okunmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obama_TR

    hocam konu gayet güzel yakında gerçekleştireceğim tur için ön bilgi oluyor fakat ilk sayfadaki resimleri s image şeklinde koyabilirmisin sayfanın yapısıs bozuluyor hiç birşey okunmuyor

    s image ile denedim ama olmadı.
  • surada dubrovnik var. mostar dubrovnik arası yaklaşık 140 km.

    [simage]
     Arabayla Balkan Tatili
    [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 7 Ocak 2014; 16:51:02 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.