Şimdi Ara

arabayı ne kadarda bir servise götürmek lazım (10.000 mi 15.000 mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

eskiden 10.000 de bir götürürdüm, sonra geçen seneki bakımda (26 ağustosta götürmüşüm) bir sonraki servis km si olarak 15.000 km sonrasına vermişler. 1 yılda 11.000 km yapılmış, zor koşullarda kullanılmadı, ama km sinin neredeyse %100 ünü şehir içinde yaptı. (izmir)

arabanın kitapçığına baktım, benzinli araçlar için 15.000 km de bir, ya da yılda bir, dizeller için de 10.000 ya da yılda bir. geriye 4000 km kaldı, 4000 km daha bakıma götürmeyeyim mi? götüreyim mi?

Orta kalite yağ max 15bin
    Yüksek kalite yağ max 20bin

km ömür biçiyorlar. Ben her yıl yaklaşık 13bine gelince yüksek kalite yağ seçimiyle yaptırıyorum. Tüm flitreler de değişiyor. Aracın tam bir kontrolü yapılıyor ne olur ne olmaz diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem durum böyle, yetkili servislerin bakım aralığını 15.000 km, hatta fazlasına çıkarmalarının sebebi nedir? benzinlileri de 20.000 e çıkarmışlar neredeyse. bakımdan sonra garanti verdikleri göz önüne alınırsa, bu yaptıkları riskli bir eylem değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

Senede en az 1 kez götürmekte fayda var.

Aynı fikirdeyim.
  • Volvo da 10.000 de bir bakıma giriyor. Ben bunu özel servisi olan bi tanıdığımıza sordum. Türkiye şartlarında yine 10.000 ideali dedi. Bu daha da uzun olabilir ama 10.000 e geldiğinde bile hava filtresinin ömrü bitiyor direkt yakıta yansıyor demişti.
  • Eger 15 dedilerse 15tir ancak ya 15.000km yada 1 yil oldugunu unutmayin hangisi once dolarsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Anne terliği

araç sandero. dizel motorlu.
    ...
    arabanın kitapçığına baktım, benzinli araçlar için 15.000 km de bir, ya da yılda bir, dizeller için de 10.000 ya da yılda bir. geriye 4000 km kaldı, 4000 km daha bakıma götürmeyeyim mi? götüreyim mi?
    Cevabı vermişsiniz zaten. Unutmayın motor yağının da bir ömrü var. Bu ömrü 10bin km veya motor içinde 1 yıl bekleterek tüketirsiniz. Yani bin km dahi yapsanız yılda 1 yağı değişmek gerekir.

Şahsen arada bir yağ çubuğunun çekilip kontrol edilmesi taraftarıyım. Baktınız durumu iyi, devam edersiniz, yok yağ olmuşsa çökelek, o zaman servise...

• quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

quote:

Orijinalden alıntı: Anne terliği

araç sandero. dizel motorlu.
    ...
    Cevabı vermişsiniz zaten. Unutmayın motor yağının da bir ömrü var. Bu ömrü 10bin km veya motor içinde 1 yıl bekleterek tüketirsiniz. Yani bin km dahi yapsanız yılda 1 yağı değişmek gerekir.

Şahsen arada bir yağ çubuğunun çekilip kontrol edilmesi taraftarıyım. Baktınız durumu iyi, devam edersiniz, yok yağ olmuşsa çökelek, o zaman servise...

evet yalnız orada da aşağıda bu değerler güncellenebilir gibisinden bir şey de var ve yetkili servis 15.000 e çıkardı

• Aldığınız yağın firmasının varsa inter sitesinden ne kadar km gittiğini görebilirsiniz. New Life Mobil 1 ler 20bin gitmekte Shell Hilux Ultralar da.

tabi ki, farklı durumlar da araç zamanından önce bakıma girebilir.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.