Şimdi Ara

Arabasız kaldım, içimi dökmek istedim.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynısını bende yaptım, ilk zamanlar zor geliyor. Özellikle alışveriş dönüşü ,bir keresinde halk otobüsünde portakalları koridorda kovalamıştim. Şimdi de arabaya alışmaya çalışıyorum. Arabayı okulda unutup eve yürüyerek dönmüştüm. Sabır kardeşim birazcık sabır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iktidar araba sahibi olmayı daha doğrusu insanın içine sinen güzel bir araç sahibi olmayı bu halka haram kıldı. Almanya gibi bir ülkede burada 20-30 bine satılan ikinci el araçları adamlar arkadaşına hediye diye veriyor. Ev tabiki en doğru karar. Arabayı yürütme masrafı ve trafikte sığırı bol bir ülkede arabanın size yaşatacağı mali mağduriyeti düşününce risk almak yerine o parayı gayrimenkule kaydırmak en mantıklısı.

    Allah herksin gönlüne göre versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Aynen, ev için satılmış hayırlı olsun ama çevremde ne kadar sizin gibi ev için arabasını satan varsa en fazla 2-3 aya iyi kötü bir araç alıyor, 2 çocukla arabasız bir hayat imkansıza yakın bir şey.
  • Ben de benzer bir hamle geçen yıl yaptım. Yaşımız ve çocuk sayısı aynı. Ancak ev alırken arabayı satma fikrine tüm aile karşı çıktı. Sonuç 3+1 alabilecekken 2+1 aldım. Siz araba luksunuzden fedakarlık etmissiniz. Ben de ev - iş arası 50km mesafe gidip gelmeyi göze aldım. Servis ve toplu taşıma kullanıyorum. Araba garajda yatıyor. Ama olsun kafan bozulunca atlayıp gidebilmek güzel birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır 300 TL kira verdiğim için kira bana fazla gelmiyor ancak muhtemelen tayinimin Batı'ya çıktığı gün ben de ev almak için tüm gücümü seferber edeceğim. Siz evinizi alıp rahat etmişsiniz ne güzel, işlem tamam. Güle güle oturun.
  • Aynı durum için satmıştım arabamı 1,5-2 yıl dayanabildim. Belli bir yaştan sonra beni otobüs tuttuğunuda böylece öğrenmiş oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev gibisi olur mu ya düşünün işsiz kalsanız 1 lira bile kazanmasanız kafanızı sokacak bir yeriniz var.Kirada oturup en iyi arabaya binseniz ne olacak.

    Ev alınca ben çok mutlu olmuştum başka bir kafaya geçiyor insan zamanla tekrar daha iyilerini alırsınız belki ikinci evi alır kirası ile araba alırsınız belli mi olur
    Hayırlı olsun şimiden
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsunda 36 ay ve 50 000 tl aylık 1400 tl sizi zorlamı bağladılar o evde ? kirası çokmu başka şehirde çalışarak hayatınızı kazanın bir yere yığılmanın hiçbir anlamı yok. dolar euro karşısın da çok extrem ve ani yükselişe sahip evler dışında sahipleri hep zararda. bu ülkede arabada zarar evde zarar günden güne değersizleşen paramız mevcut. ben şu zamanda hele 2019 öncesi 5-10 yıllık borçlanmaya hayatta girmezdim. şu sıralar freni boşalmış kamyon gibi gidiyoruz nakit en doğru tercih olur gözümde. buda altın olursa hem nakit hemde artan bir meblağ demek.
  • araba dediğinizin bir kıymeti yok insanın evi olması inanın o kapının önündrki arabadan çok daha güven veriyor insana eviniz hayırlı olsun birkaç sene sonra nekadar doğru bir karar verdiğinizi daha iyi anlayacaksınız..

    ayrıca yine sağa sola gitmek için ucuz ş içi kullanıma uygun bir araç alıp bu ihtiyacınızıda karşılıyabilirsiniz tekrar hayırlı olsun çok iyi bir iş yapmıssınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 21 Şubat 2018; 20:8:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, en doğru kararı vermişsiniz. Hem yaş hem de çocuk sayısı itibari ile aynı durumdayız. Ben 2013 yılında evimi aldım, ancak özellikle çocuklu bir aile için araba olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Maddi planlamanızı yapmışsınızdır mutlaka ama ev kredisini fazla çekerek veya süreyi uzun tutarak (8-10 yıl gibi) bir araba parası ayırılabilir miydi diye düşünmeden edemedim. Ben kredimi 10 yıllık çekmiştim. Hem ev alırken aracımı satmadım hemde yaşam standardımı düşürmedim(ilk 2 yıl hariç) Evet, uzun vadede bakınca fazla ödeme yapıyorum ama ne çocuklarınızın ne de sizin bu yaşlarınız bir daha gelmeyecek. Varsın 20-30 bin fazla ödemiş olayım... Bem böyle bakıyorum olaya, nacizane fikrim... Tekrardan hayırlı ve ailenizle geçireceğiniz mutlu anılarınızın olması dileğimle...:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru karar. Araba sahibi olmadan önce ev sahib olmak gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSY kullanıcısına yanıt
    istanbulda ortalama veya ortalamanın altında bir semtte 2+1 1200- 1300 liradan aşağıya ev yok. Olay sadece kira verdim bitti olayıda değil zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    istanbulda ortalama veya ortalamanın altında bir semtte 2+1 1200- 1300 liradan aşağıya ev yok. Olay sadece kira verdim bitti olayıda değil zaten.

    Boşver hocam çoluk çocuğun lafına bakma sen. Turkiye şartlarında ev zaten yatırım değil ihtiyaç. Gelmiş yatırım örneği vermiş. İhtiyacını gideremedikten sonra altinmis, dolarmis yatırımın zaten anlamı yok. Boşa verilen kira zaten zarar. Bunu hesaplayamiyor ama.



    Nasip olursa ilerde arabanı da alırsın. Ev almakla en güzelini yapmışsın. Hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Malesef cepte kuruş kalmadı, o yüzden 20 binlik bile almak yalan oldu şu an.

    Arabasız kalmakla iyi etmemişsiniz bence. 2 çocuğunuz varken, her an araç, gecede veya gündüz de lazım olur. 43 yaşında bir insan olarak bundan 5 yıl önce aynı sizin gibi aracımı satarak daha az kredi ödeme amacıyla ev alırken son anda aracımı satmadım, aracımın değeri kadar fazla kredi çektim ve 5 yıldan beri ödüyorum. Geçen sene o aracımı satıp daha yeni bir model araç aldım. Size tavsiyem düşük model de olsa bir araç alın, yoksa araç yokluğunu çok çekersiniz benden söylemesi.
  • Ev her zaman önce gelir.
    En doğrusunu yapmışsınız.
    Araba her zaman alınır.
    100 binlik olmaz 20 binlik olur her türlü olur yani.
  • orta gelirli bir tanıdığım var . 15 senedir evli hiç arabaya falan bulaşmadı , şu anda büyük olmasa da 4 tane dairesi ve kira gelirleri var , hala arabada gözü yok .
  • Herkes kendi yaşam tarzına göre konuşuyo işte. Kimisine sorsan o parayla dünya turu yaparım der. Bana sorsan bedava gezdirseler dünya turuna falan çıkmam.

    Dediğin gibi gereksiz ayrıntılara takılı kalmayıp temel ihtiyaçları karşılamak her zaman en iyisidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Herkes kendi yaşam tarzına göre konuşuyo işte. Kimisine sorsan o parayla dünya turu yaparım der. Bana sorsan bedava gezdirseler dünya turuna falan çıkmam.

    Dediğin gibi gereksiz ayrıntılara takılı kalmayıp temel ihtiyaçları karşılamak her zaman en iyisidir.

    Ev önemli...

    12-13 yıl önce krediye girip almıştım, keşke daha önce olsaymış diye düşündüğüm çok oldu.
    her ay kra ödemek stresli bir iş, mümkün olan en uygun zamanda küçük dahi olsa ev alınmalı.
  • palio van 1,3 mj
    arka cam ve koltuk takılmış bir model de alamaz mısınız?
    yürütemez misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.