Şimdi Ara

Arabanın Kapısı Açılınca Bisikletli Çarptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • trafikte arabaların yanından geçerken sürücülerin aslında bakıp kapıyı açmaları gerekir değil mi aniden kapıyı açarlarsa bisiklet sürücüsünün durumu ne olur. ağır yaralanır mı bundan dolayı gideceğim yere kaldırımdan sürerek gidebiliyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=oaOmcVL_NWk



  • Trafikte bisiklet kullanırken normalden daha fazla dikkatli olman gerek her şeyden önce güvenlik tedbirlerini alman gerekiyor. Bunlardan başlıcaları kask, eldiven, gözlük, kaska takılan ufak aynalar bunlar dışında trafikte farkedilebilmen için reflektörlü kıyafetler (ya da dikkat çekici renkte kıyafetler "halı saha formaları gibi fosforlu sarı/yeşil/turuncu :)") giymelisin ve en önemlisi cep telefonu ile ilgilenmeyip kesinlikle kulaklık ile müzik vb. şeyler dinlememelisin.

    Araçlar bisiklet kullananları çok önemsemediği gibi (korna çalarak taciz edip sıkıştıranları da gördüm) motor sürücülerini de çok fazla önemsemiyorlar. Arabaların yakınından geçerken tamamen kontrolsüz bir şekilde kapısını sonuna kadar açacakmış gibi düşünüp arada normalden fazla mesafe bırakmalısın, kesinlikle hareket halindeki araçlara (özellikle otobüs, kamyon, minibüs vb.) yakın gitme aynanın görmediği bir noktaya denk gelebilir ya da aracın kör noktasında olupta kazaya sebebiyet verebilirsin.

    Aklıma gelenler bunlar yine de sormak istediğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin, bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım. Son olarak strava gibi bir uygulama kullanarak bulunduğun şehirdeki bisiklet gruplarına katılabilir hem tecrübeli kişilerden daha fazla bilgi alabilirsin hem de yaptıkları turlar ile güvenli sürüş için olması gerekenleri birebir görmüş olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekimbebesi -- 25 Ağustos 2018; 16:55:11 >




  • hocam kapının açılabileceği bir uzunluk vardır o payı bırakıp öyle gideceksin yolda en iyi çözüm bu ben öyle yapıyorum
  • gecenlerde cocugunu ana okuluna bırakan bır anne bısıkletle gıderken bırı kapıyı actı ve carpınca bayan yere dustu ve ustunden otobus gecerek fecı sekılde can vermıstı haberlerde yayınlandı İstanbuldu sanırm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.