Şimdi Ara

Arabanın ilk marşta çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç ilk marşta çalışmıyor, devir düşüyor boğuluyor gibi oluyor. Ancak hemen ardından ikinci marşta seri şekilde çalışıyor. Aküden kaynaklı olsa ikinci marşı bu kadar çabuk almaz diye düşünüyorum. Zaten start&stop sorunsuz çalışıyor. Sizce sebebi ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizel mi araç?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

1.2 puretech :)

• Benzin geri dönüş valfinden olabilir. Başıma gelmişti yıllar evvel pejo 206 ile. Ayrıca marş motoru kömürleri bitik olabilir. Marş dinamosu olabilir. Akü olabilir. Buji bobin de yapar. Enjektör de olabilir. İlk marşda almama sıkıntısı biraz zor çözülüyor genelde deneme yanılma ile. İyi bir usta bulursanız 10dk da halleder.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt

Garantisi var zaten ama bayram tatili malum. Ne ile karşı karşıyayım onu anlamaya çalışıyorum, aracı bırakma durumu vs olabilir gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Garantisi var zaten ama bayram tatili malum. Ne ile karşı karşıyayım onu anlamaya çalışıyorum, aracı bırakma durumu vs olabilir gibi duruyor.

Ben eski araç sandım. Araç kaç modeldi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ALBAY kullanıcısına yanıt

2022 18bin km

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK MARŞTA ÇALIŞMAMA SORUNU
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Hocam buna biz cevap veremeyiz çok yeniymiş araç turbo 130luk mu ?
    Direk servise götürmeniz en iyisi olur.

• büyük ihtimalle benzin geri dönüş valfi ya da benzin pompası. bazı araçlarda ikisi bir oluyor bazılarında ayrı.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Ellerinde parça vardır umarım. Araç 3-4 gün çalışmıyor sonrasında problem yaşıyorum. Motor sıcakken tek seferde alıyor marşı. O sebeple aküden şüphelenmiştim ama yok başka belirti, eledim

• Bujiden olabilir mi bizim komşu 10bin kmde değiştirdi 1.2puretech aynı motor

• rtuzz kullanıcısına yanıt

Bujiden olsa sürüş sırasında silkeleme yapmaz mıydı ? Aracın çekişinde, yakıtında hiç sorun yok

bak şöyle anlatayım. bir kontak yarım yap kapat. sonra hemen ac marşa bas. araba çalişirsa bil ki geri dönüş valifi (küccücük bir conta değişimiyle hallolabiliyor 5 tl deyim) ya da benzin pompası.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Akşam deneyeceğim, teşekkürler hocam. Servis randevusu alacağım bugün ama en iyi ihtimal 1 hafta sonraya verirler

Garantisi olmasa sanayide rahatça çözerdin bu işi hocam ama garantisi varmış o yüzden servise gidin.

Benim düşüncem ise

Marş motorunun sökümü çoğu araçta çok basit hocam. Kömürlere bakmak lazım diye düşünüyorum belki onunla mı ilgilidir diye.

Bir de hocam aklıma şu geldi.

Eğer sürekli benzini düşük seviyelerde tutuyorsanız benzin pompası arızası da olabilir

Elbette bizler sadece fikirleşiyoruz hocam inşallah çözülür kolayca

Gecmis olsun hocam

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Benzin yarım deponun üstünde duruyor hocam. Servis randevusu aldım haftaya, telefonda ustayla konuşturdular. Usta hiç rastlamadığını söyledi. Deneme tahtasına çevirmezler umarım :)

Bence sanayiye en son sokulacak motor 1.2 puretech. Tsi ya da fiat motoru olsa neyse ama bizim sanayi ustalarının kafası bu motora basmıyor. Deneme yanılmayla rezil ederler aracı. Daha sanayiye düşüp de düzelen 1.2 puretech görmedim.

Gelişmeleri bildirirsiniz konudan hocam  

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Hocam sizin bir üst mesajınızda da araç sahibi forum arkadaşımız "deneme tahtasına çevirmezler umarım :)" demiş yetkili servis için. Yani size göre sanayide deneme tahtası olacak, araç sahibine göre de yetkili serviste    

Espri bir yana, çözülür inşallah problem kolaylıkla.

Ahahahha değil mi haklısınız.
    Bir ümit cihazla beyinde arıza kaydı va bulurlarsa yetkili serviste direk müdahale edilir diye ummak istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.