Araç ilk marşta çalışmıyor, devir düşüyor boğuluyor gibi oluyor. Ancak hemen ardından ikinci marşta seri şekilde çalışıyor. Aküden kaynaklı olsa ikinci marşı bu kadar çabuk almaz diye düşünüyorum. Zaten start&stop sorunsuz çalışıyor. Sizce sebebi ne olabilir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabanın ilk marşta çalışmaması

-
-
Dizel mi araç?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.2 puretech :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzin geri dönüş valfinden olabilir. Başıma gelmişti yıllar evvel pejo 206 ile. Ayrıca marş motoru kömürleri bitik olabilir. Marş dinamosu olabilir. Akü olabilir. Buji bobin de yapar. Enjektör de olabilir. İlk marşda almama sıkıntısı biraz zor çözülüyor genelde deneme yanılma ile. İyi bir usta bulursanız 10dk da halleder.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Garantisi var zaten ama bayram tatili malum. Ne ile karşı karşıyayım onu anlamaya çalışıyorum, aracı bırakma durumu vs olabilir gibi duruyor.
Ben eski araç sandım. Araç kaç modeldi?quote:
Orijinalden alıntı: masterapGarantisi var zaten ama bayram tatili malum. Ne ile karşı karşıyayım onu anlamaya çalışıyorum, aracı bırakma durumu vs olabilir gibi duruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2022 18bin km
Hocam buna biz cevap veremeyiz çok yeniymiş araç turbo 130luk mu ?
Direk servise götürmeniz en iyisi olur.
büyük ihtimalle benzin geri dönüş valfi ya da benzin pompası. bazı araçlarda ikisi bir oluyor bazılarında ayrı.
-
Ellerinde parça vardır umarım. Araç 3-4 gün çalışmıyor sonrasında problem yaşıyorum. Motor sıcakken tek seferde alıyor marşı. O sebeple aküden şüphelenmiştim ama yok başka belirti, eledim
Bujiden olabilir mi bizim komşu 10bin kmde değiştirdi 1.2puretech aynı motor
Bujiden olsa sürüş sırasında silkeleme yapmaz mıydı ? Aracın çekişinde, yakıtında hiç sorun yok
bak şöyle anlatayım. bir kontak yarım yap kapat. sonra hemen ac marşa bas. araba çalişirsa bil ki geri dönüş valifi (küccücük bir conta değişimiyle hallolabiliyor 5 tl deyim) ya da benzin pompası.
-
Akşam deneyeceğim, teşekkürler hocam. Servis randevusu alacağım bugün ama en iyi ihtimal 1 hafta sonraya verirler
Garantisi olmasa sanayide rahatça çözerdin bu işi hocam ama garantisi varmış o yüzden servise gidin.
Benim düşüncem ise
Marş motorunun sökümü çoğu araçta çok basit hocam. Kömürlere bakmak lazım diye düşünüyorum belki onunla mı ilgilidir diye.
Bir de hocam aklıma şu geldi.
Eğer sürekli benzini düşük seviyelerde tutuyorsanız benzin pompası arızası da olabilir
Elbette bizler sadece fikirleşiyoruz hocam inşallah çözülür kolayca
Gecmis olsun hocam
-
Benzin yarım deponun üstünde duruyor hocam. Servis randevusu aldım haftaya, telefonda ustayla konuşturdular. Usta hiç rastlamadığını söyledi. Deneme tahtasına çevirmezler umarım :)
Bence sanayiye en son sokulacak motor 1.2 puretech. Tsi ya da fiat motoru olsa neyse ama bizim sanayi ustalarının kafası bu motora basmıyor. Deneme yanılmayla rezil ederler aracı. Daha sanayiye düşüp de düzelen 1.2 puretech görmedim.
Gelişmeleri bildirirsiniz konudan hocam
-
Hocam sizin bir üst mesajınızda da araç sahibi forum arkadaşımız "deneme tahtasına çevirmezler umarım :)" demiş yetkili servis için. Yani size göre sanayide deneme tahtası olacak, araç sahibine göre de yetkili serviste
Espri bir yana, çözülür inşallah problem kolaylıkla.
-
Ahahahha değil mi haklısınız.
Bir ümit cihazla beyinde arıza kaydı va bulurlarsa yetkili serviste direk müdahale edilir diye ummak istiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- 1 yılda 4 araç satışı cezası ne kadar
- edc şanzıman nasıl
- passenger airbag on ne demek
- yılda 4 araç satışı cezası 2024
- en iyi hızlı cila
- 408 bagaj hacmi
- bmw ix menzil
- dfsk kullanıcı yorumları
- byd seagull
- araç kamerası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X