|
Selam arkadaşlar, delirmek üzereyim. Hyundai Accent 1.5 dizel 3 silindire sahibim. 2.5 ay önce sıfır motor yaptırdım tamamen orijinal parçalarıyla. Bu olaydan sonra birkaç sıkıntı oldu termostat değişti su borusu değişti vs vs. Yani suyla ilgili çok sorun yaşadım. 3 gündür içimi yiyen hiçbir ustanın neden olduğunu anlamadığı bir sorunla karşınızdayım. Normal bir sürüşten sonra 3 gün evvel arabamı park ettim. Sağ taraftan akıntı sesi geliyordu eğildiğimde bayağı su aktığını gördüm. Malum havalar sıcak klima çalıştırdım klima tahliyesi diye düşündüm umursamadım. Ertesi gün caddede birkaç turdan sonra eve geldiğimde arabanın motorundan deliler gibi duman geldiğini fark ettim. Baktığımda su yoktu arabada (aynı günün sabahı da kullanıldı bi sorun yoktu) ama hararet de normaldeydi. Anlam veremedim yedek depoyla radyatörü doldurdum yolumu devam ettim. Ertesi sabah doğru ustama gittim. Ustam lifte kaldırdı kapak vs açtı hatta benle beraber 20km bir tur attı bir sorun yok 1000km sonra gel dedi. Ayrıca bayram arefesi olduğu için son şansım o gündü. Ben de o günün akşamına kadar arabayı kullandım zorlamadan. Eve dönerken hararetin tavan yaptığını ve su kalmadığını ve yine aynı yerden aktığını tespit ettim. Başka bir ustaya gittim, devirdaim veya conta dedi. Conta olsa yağ eksilirdi ama yağın rengi tertemiz ve eksilme yok. Conta testlerini uyguladım egzos kokusuna baktım egsosa peçete tuttum efendime söyleyeyim yedek depodaki baloncuk testini yaptım conta yanmasıyla ilgili tek bir ipucu yok. Zaten 2.5 ay önce full orijinal motor yapıldı. Sürekli gözün hararette olsun uzun yol yapma zorlama bayramdan sonrasına kadar idare edersin denildi. Dün yine kullandım, akıntı yoktu, birkaç saat sonra yine akıntı oldu su sıfırladı. Su koydum tüm gece bağdat caddesinde dolaştım yine bi akıntı yoktu. Eve geldim yine akıntı yoktu dedim herhalde bu kafayı yedi. Bugün sabah babalar günü için ve bayram için alışveriş yapmaya giderken hararet göstergesi dengesiz olarak bi indi bi çıktı en son eve geldiğimde yedek su deposu fokur fokur kaynıyordu ama hararet göstergesi tavan değildi 10-20 derede yüksekti. Fan da çalışıyordu son hızda. Bu gece işten çıktım ve otobanda denemek için biraz hızlı biraz yavaş gittim hararette sıkıntı yoktu ama suya yine bakmak istedim. Ve yine yedek depoda su yoktu. Dalgınlığa geldim ve sıcakken radyatör kapağını açtım, sonuç: çapaklı su üstüme patladı. Biraz bekleyip su ekledim hem yedek depoya hem radyatöre. Biraz daha çapak yaptı sonra temiz su olmaya başladı. Eve geldim yine birkaç damla akıttı ama daha az. Be bu sefer bir gram fan açmadı, su eksiltmedi ve de hararet yapmadı. Sorum o ki bi akıp bi akmamasının, bi su eksiltip bi eksiltmemesinin. Kaçağın yerini kimsenin bulamamasının sebebi nedir. En büyük korkum böyle kullanmanın motora ne gibi zararı olur. Dediğim gibi akan şey yağ değil, yağın rengi altından temiz ve seviyesi de tam hatta tamdan biraz daha fazla. Sorun nedir, bagajda beşlik şişelerle kullanmaya devam mı yoksa olduğu yerde bırakayım mı bayram sonrasına kadar. Bu gece tekrar test edicem. Ama sorun nedir sizce? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt