Şimdi Ara

Arabamda bulunamayan sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, delirmek üzereyim. Hyundai Accent 1.5 dizel 3 silindire sahibim. 2.5 ay önce sıfır motor yaptırdım tamamen orijinal parçalarıyla. Bu olaydan sonra birkaç sıkıntı oldu termostat değişti su borusu değişti vs vs. Yani suyla ilgili çok sorun yaşadım. 3 gündür içimi yiyen hiçbir ustanın neden olduğunu anlamadığı bir sorunla karşınızdayım.

Normal bir sürüşten sonra 3 gün evvel arabamı park ettim. Sağ taraftan akıntı sesi geliyordu eğildiğimde bayağı su aktığını gördüm. Malum havalar sıcak klima çalıştırdım klima tahliyesi diye düşündüm umursamadım. Ertesi gün caddede birkaç turdan sonra eve geldiğimde arabanın motorundan deliler gibi duman geldiğini fark ettim. Baktığımda su yoktu arabada (aynı günün sabahı da kullanıldı bi sorun yoktu) ama hararet de normaldeydi. Anlam veremedim yedek depoyla radyatörü doldurdum yolumu devam ettim. Ertesi sabah doğru ustama gittim. Ustam lifte kaldırdı kapak vs açtı hatta benle beraber 20km bir tur attı bir sorun yok 1000km sonra gel dedi. Ayrıca bayram arefesi olduğu için son şansım o gündü. Ben de o günün akşamına kadar arabayı kullandım zorlamadan. Eve dönerken hararetin tavan yaptığını ve su kalmadığını ve yine aynı yerden aktığını tespit ettim. Başka bir ustaya gittim, devirdaim veya conta dedi. Conta olsa yağ eksilirdi ama yağın rengi tertemiz ve eksilme yok. Conta testlerini uyguladım egzos kokusuna baktım egsosa peçete tuttum efendime söyleyeyim yedek depodaki baloncuk testini yaptım conta yanmasıyla ilgili tek bir ipucu yok. Zaten 2.5 ay önce full orijinal motor yapıldı. Sürekli gözün hararette olsun uzun yol yapma zorlama bayramdan sonrasına kadar idare edersin denildi. Dün yine kullandım, akıntı yoktu, birkaç saat sonra yine akıntı oldu su sıfırladı. Su koydum tüm gece bağdat caddesinde dolaştım yine bi akıntı yoktu. Eve geldim yine akıntı yoktu dedim herhalde bu kafayı yedi. Bugün sabah babalar günü için ve bayram için alışveriş yapmaya giderken hararet göstergesi dengesiz olarak bi indi bi çıktı en son eve geldiğimde yedek su deposu fokur fokur kaynıyordu ama hararet göstergesi tavan değildi 10-20 derede yüksekti. Fan da çalışıyordu son hızda. Bu gece işten çıktım ve otobanda denemek için biraz hızlı biraz yavaş gittim hararette sıkıntı yoktu ama suya yine bakmak istedim. Ve yine yedek depoda su yoktu. Dalgınlığa geldim ve sıcakken radyatör kapağını açtım, sonuç: çapaklı su üstüme patladı. Biraz bekleyip su ekledim hem yedek depoya hem radyatöre. Biraz daha çapak yaptı sonra temiz su olmaya başladı. Eve geldim yine birkaç damla akıttı ama daha az. Be bu sefer bir gram fan açmadı, su eksiltmedi ve de hararet yapmadı. Sorum o ki bi akıp bi akmamasının, bi su eksiltip bi eksiltmemesinin. Kaçağın yerini kimsenin bulamamasının sebebi nedir. En büyük korkum böyle kullanmanın motora ne gibi zararı olur. Dediğim gibi akan şey yağ değil, yağın rengi altından temiz ve seviyesi de tam hatta tamdan biraz daha fazla. Sorun nedir, bagajda beşlik şişelerle kullanmaya devam mı yoksa olduğu yerde bırakayım mı bayram sonrasına kadar. Bu gece tekrar test edicem. Ama sorun nedir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konya’ya git, Etliekmek ye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Motor hararet yapınca yüksek basınç altında su eksiltmeye başlıyor hikaye bunu gösteriyor gece çıktığın sorun olmadı çünkü gece serin ve belki çok fazla dur kalk yapmadın hararet yapmadı ama her hararet yaptığında suyunu boşaltıyor buda su tesisatında bir gevşeklik olduğu anlamına geliyor.Ustanı dinle çok zorlama su eksiltirse hararet yaparsa kenara çek kontak kapa 10 dk bekle su doldur devam et gözün hep suyun nerden geldiğinde olsun bulabilirsen daha iyi. su tesisatı hortumlarına iyice bakılsın bağlantılar kontrol edilsin stres testi yapılsın öyle teslim edilsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 - Machenike GX60 + // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Bende de benzinli aracımda benzer bir sorun vardı. Devirdaim çeşitli su boruları termostat vs. değiştirdik çözüm bulamadık. Sürekli su eksilte eksilte ve yüksek basınçla çalışıyordu araç. 3 Usta gezdim sorunu bulamadılar. En son özel servise gittim ilk başta onlarda gereksiz yanlış tespit yaptılar ama sonrasında 3. bujinin oradan su kaçırdığı anlaşıldı. Yani conta yanıktı. Aşağıda fiziksel bir su akıntısı yoksa bu tarz sorunlar genelde contadan oluyor. Üzgünüm ama yine de masraflı bir durum

• Bu iş tekrar contaya gidecek gibi. Motor, soğutma sistemine hava basıyor gibi. Her zaman ısınıp genişleyince yapıyor havanın da etkisiyle fokurdama oluyor. Eski aracım bazı zamanlar hararet yapıp, suyu kaynatıyordu ama ne yağda ne suda hiçbir farklılık yoktu. Bazen de hiç sorun olmuyordu. Su eksiltiyordu sürekli. Bu şekilde kullandık ancak son samanda artık bujiler de ıslandığı için sabahları patırtılı çalışıyordu. Senin aracın dizel bu yüzden tekleme vs yapmaz ama geç çalışma çalışınca da duman atmaya başlar zamanla. Devirdaim çalışıyor ise contanda sorun var.

ciddimisin ?  

Daha Fazla Göster
  • Conta gibi duruyor, bir ihtimal devirdaim boruları olabilir ama zor.

3. Motor yapılmış araba randıman vermez. Motoru yapan ustanın kucağına ver. İyi yapamamış. Saplama vidalarını sırasıyla uygun tork ile sıkmamış. Profesyonel Würth conta testi yaptır. Kesin conta, kapak eğikliği veya blok çatlağı çıkar. Ustanın kafasına at…

Hangi il ? Motoru kaça yaptırdın ?

Konya’ya git, Etliekmek ye…

vay arkadaş  

• Aracın kalorifer tesisatında da kaçak olabilir ama bulgular conta gibi geliyor. Hatta motor yapıldıktan sonra zaman zaman çıktığınız yüksek hararet contayı daha da yıpratmıştır. İnşallah motor bloğunda çatlak vs çıkmaz. İlk yaptırmanız gereken conta testi tabi işin ehli olan birisine yaptırmanız gerekiyor. Çok can sıkıcı olabiliyor bulunamayan araç arızaları canınızı sıkmayın çözülür elbette , Allah sabır versin hayılırlı bayramlar.

\\ Amd Ryzen 7 9700X - Msi MAG X670E Tomahawk WiFi - Gigabyte Rx 9070 XT Gaming OC 16Gb 256 Bit - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Seagate 500GB Firecuda 530 ZP500GM3A013 7000-3000MB/s M2 NVME PCI + 2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //
  • sağla su karismadan hararetin bir sebebi motor blogunda catlak olmasi...insallah boyle bisey yoktur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Motor soğukken kaçak olmaması normal, motor sıcakken belli olur kaçak. Muhtemelen su bağlantılarından birinde gevşeklik var, tek tek kontrol edilmeli hatta gerekirse bütün hortumları kelepçeleri sil baştan yeniletin.

Bende zamanında çok çektim bu su eksiltme olaylarından, adama araba sattırır öyle bir illet.

AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • O motorlar bozuldumu dikiş tutmuyor. Hyundai kianın sorunlu motorları

• Kolay gelsin. İlk açtığınız da isterseniz temiz çıkma veya sıfır motor pahalı değil ise onu alın demiştik. Orjinal parçalar ile motor yapıldığını zannetmiyorum sanayi illa yan sanayi kullanır fakat motor düzgün yapıldığını varsayalım.

Arızayı bulmak için önce antifrizli su boşaltılıp veya boşaltılmadan aracın radyatör havası düzgünce alınmalı, sonra araç tamamen soğuk iken yedek su deposundan basınç testi verilerek hortumlarda kaçak olup olmadığına bakılır, eğer hemen su gelmiyor ise basınç bir miktar daha arttırılarak test yapılır. Aynı test eğer su kaçağı yok ise motor ısındıktan sonra biraz soğuduktan sonra yine tekrarlanır ( araç tamamen soğuk olmayacak), vs vs derken sorun bulunur.

Fakat bu sorunu bulmak motoru yaptırdığınız yere ait, araca onlar bakmalı sonuçta. Kısacası araca ilgilenebilecek usta bulmanız lazım öyle ezbere şu değişecek, bu olabilir demek ile arıza zor bulunur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.