Şimdi Ara

arabadan her inişte elektrik çarpıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
30.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arabada elektrik kaçağı olabilir mi? Kendi aracımda böyle bir sorun yaşamadan inip biniyorum ama iş yerindeki aracı kullanırken (linea) sürekli elektirik çarpıyor saçma sapan hareketler sergiliyorum. Ayakkabı kot gömlek üstümdeki herşey aynı.. Bu yüzden benim sorunum araçla ilgili galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

Giyimi rahat fakat altı lastik bir ayakkabım var.. Araçtan inerken ne zaman çarpılma oldu ise ayağımda bu ayakkabı var.. Vücuttaki elektrik ayakkabının altındaki lastikten ötürü toprağa veya araca iletilemiyor.. Birde işe giderken giydiğim ayakkabım var.. Altı kösele.. Onunla hiç bu çarpma olayını yaşamadım..

Birde kısa anekdot.. Yıldırım anında en güvenilir yerlerden biri arabalardır.. Çünkü araba lastiklerinden ötürü üzerine düşen yıldırımı toprağa iletmezler.. Bu yüzden içerisindeki canlılar güvende olur..

Arabaya yıldırım düşüyorsa bu lastiklerden toprağa elektron akışı(tam tersi de mümkündür) olabildiği içindir. Zaten yıldırımın oraya düşme sebebi, devreyi en kısa nereden tamamlayabiliyorsa oraya düşmektir.
    Ama yinede güvenli değildir diyemeyiz, faraday kafesi etkisi yapabilir.

arabanın güvenli olması imkansız. zira yıldırım o kadar elektrik yüklü ki en zayıf iletken olan havadan bile gidiyor o an. otomobil çok daha iyi bir iletkendir. otomobile düşer. sonra da yere 20 cm yakın olan otomobilin metal yerinden veya lastiklerden yoluna devam eder. şöyle açıklayayım ki tek'te çalışan mühendis tanıdıklar vardı. kimi yerler var diyordu lastik elbiseyle bile 1-1.5 metreden çarpıyormuş. onunla bile yaklaşamıyorlarmış. las vegas'ta faraday kafesi yapan çok özel elbiselerle helikopterle direklere inen teknisyenleri seyrettim tv'de. ancak yerden çok uzakta çalışıyor o teknisyenler. helikopterle bırakıyorlar.

• inerken kapıyı dirseğinle kapat çarpmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gareysar

Giyimi rahat fakat altı lastik bir ayakkabım var.. Araçtan inerken ne zaman çarpılma oldu ise ayağımda bu ayakkabı var.. Vücuttaki elektrik ayakkabının altındaki lastikten ötürü toprağa veya araca iletilemiyor.. Birde işe giderken giydiğim ayakkabım var.. Altı kösele.. Onunla hiç bu çarpma olayını yaşamadım..

Birde kısa anekdot.. Yıldırım anında en güvenilir yerlerden biri arabalardır.. Çünkü araba lastiklerinden ötürü üzerine düşen yıldırımı toprağa iletmezler.. Bu yüzden içerisindeki canlılar güvende olur..

Lastik ayakkabı ile ilgili bir durum.

Arkadaşlar kışlık ne giymek lazım lastik ayakkabı dışında ki bu elektrik olayına maruz kalmayalım.

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Havada iyon yüklü partikül fazla olunca statik elektrik boşalması (dengelemesi) yapıyor, devre giydiğiniz ayakkabılardan ötürü topraktan tamamlanamadığı için siz araçtan ayrılırken araç sizden ayrılmak istemiyor, ve ark meydana geliyor. Bu ufak kıvılcımı engellemek için inmeden önce aracın metal bir yerine dokunun, mesela anahtarı çıkarırken parmak ucunuzla çıplak metale temas edin.

Eskiden Almancıların araçlarında görürdük, arkalarına kuyruk gibi ve üzerinde şimşek işareti olan kauçuk topraklama şeritleri asarlardı.

CAR ANTI STATIC EARTHING (ELECTRICITY) STRAP olarak GOOGLE'de aratın, halen yapılıp satılıyor.

Bunların IŞIKLISI da var (LED) ve statik elektriği atınca bunlar ışıldıyor.

http://www.uxcell.com/auto-car-anti-static-strap-earth-belt-ground-wire-p-33110.html

Konuyu hortlatıyorum biraz ama birkaç gündür bu zımbırtıyı araştırıyorum almak için ancak Türkçe sayfalarda bir tek burası çıkıyor, sürekli aliexpress wish gibi saçma siteler düşüyor önüme.

Türkiye de bunu satan aksesuarcı var mı acaba?

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.