Şimdi Ara

Arabada Elektrik kesintisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır internette bir şeyler araştırırken sıklıkla DonanımHaber forumuna rastlıyorum. Soruları ve yaşanan sorunları okudukça gerçekten faydalı bir kaynak olduğunu görüyorum. İnşallah benim de yaşadığım soruna burada bir çözüm bulunur.

Yaklaşık 14 yıldır 99 model Seat Cordoba SXE 1.6i aracı kullanıyorum. Son iki yıldır araçta arada bir tekrar eden bir arıza yaşamaktayım. Bu arıza bazen günde birkaç kez, bazen ayda bir, bazen de 2-3 ayda bir ortaya çıkıyor. Sorun şu şekilde:

Araç durduğu zaman – özellikle ışıklarda ya da boşa alındığında – stop ediyor. Aynı arıza seyir halindeyken de yaşanıyor; bu durumda araç viteste olduğu için kendini vurdurarak yeniden çalışıyor. Bu sorun hem benzinde hem LPG’de yaşanıyor.

Çözüm için birçok tamirciye gittim ancak net bir sonuç alamadım. Üstelik bazı ustalar “arızayı bulacağım” diye aracın başka yerlerini de bozdu. Örneğin elektrikli aynaları çalışmaz hale getirdiler ve düzeltemediler. Bazı elektriksel problemler de bu süreçte ortaya çıktı.

Bir ustanın bilgisayara bağlayarak yaptığı kontrolde krank sensörü arızası denildi, onu da değiştirdik ama sorun çözülmedi.

Aslında basit bir arıza gibi görünse de inanın beni arabadan soğuttu. Seyir halinde çekişte veya genel sürüş performansında bir problem yok.

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum oldu:
    Araç stop ettiğinde LPG göstergesinin ışıkları da yanmıyor. Belli bir süre bekledikten sonra LPG ışıkları tekrar geliyor ve araç sorunsuz şekilde çalışıyor. Bu bekleme süresi bazen 30 saniye, bazen 3-5 dakika sürebiliyor. Önceleri bu detayı fark etmediğim için sürekli marşa basıyordum. Şimdi ışıkların gelmesini bekliyor, sonra çalıştırıp yola devam ediyorum.

İnternette benzer bir yoruma rastladım, bir kullanıcı LPG ile ilgili sorun yaşadığını yazmıştı. Bugün tekrar LPG ustasına gittim, ancak “Bu bizimle ilgili bir sorun değil, elektriksel bir problem” dedi. Daha önce bilgisayara bağlandığında da bir hata kaydı görünmemişti.

Araba stop ettiğinde farlar, dörtlüler gibi diğer elektrik sistemleri çalışıyor. Yani tamamen elektrik kesilmiyor.

Daha önce benzer bir sorunu yaşayan, bu konuda tecrübesi olan ya da teknik bilgi verebilecek bir usta varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Bu sorun o kadar uzadı ki artık sanayiye gitmeye korkar oldum.

Herkese iyi günler dilerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptopta Elektrik Kaçağı?
    7 yıl önce açıldı
    Anlık Elektrik Kesintisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.