93 model tempram var, arabamda elektrik kaçağı var sürekli olarak aküyü boşaltıyor. Akünün eksi kutup başını söküp, akünün eksi hattına ve arabadan gelen eksi hat kablosu arasına park ampulü taktım. Taktığım anda hafif bir şekilde yandı ama tekrar söndü, normalde hiç yanmaması lazım. Aynı işlemi voltmetre ile denedim 12 volt olarak gösteriyor, amper olarak kaç amper çektiğini öğrenemedim. Başına böyle birşey gelen varsa yada çözümünü bilen varsa yardımci olabilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabada elektrik kaçağı nasıl tespit edilir

-
-
12volt olctuyseniz yanlis baglamissinizdir. multimetrenin bir ucu sasede bir ucu akunun eksi kutbunda olacak. ampulu bagladiniz sekilde yani. kapilari kilitledikten sonra bir kac dakika bekleyin ondan sonra sigortalari tek tek sokerek hangi hatta kacak oldugunu bulabilirsiniz.
-
Multimetreyi dediğiniz gibi bağladım yani ampulü taktığım gibi ama arabayı kilitleyip denemedim, ondan olabilir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olmaz. o sekildeki baglantida 12V olcemezsiniz. akim konumuna alip kac amper oldugunu gorebilirsiniz.
bu sekildeki baglantida 12 v olcmek demek kacak degil direkt kisa devre anlamina gelir onda da ya sigorta atar ya da kablo yanar.
kilitlemek normalde calisan sistemlerin (beyin vs) durmasini saglamak amacli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 14 Ocak 2024; 18:27:21 > -
youtube da çok fazla video var onlara bak. belki kaçak yok dinamo doldurmuyor .
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X