Arabayla yokuşta durduğunuzda gaza sonuna kadar bassanızda araba gram gaz yemiyor ilk başta ben toprak yolda kalkmaya çalıştım acaba anti patinajdan dolayı mı dedim arabayı geri vitese taktım geri geri gitti araba sonra kaptırdım geldim çıktı gitti , ama dün babam asfalt yolda kaldıramamış oda yine geri geri gitmiş trafikte zor olmuş.
Sorun nedir?
Çok sinir bozucu bir durum yeni araba aldık rezil olduk meselesi.
otomatik vitesmi.
quote:
Orijinalden alıntı: akman7322
otomatik vitesmi.
servise gitmenizi tavsiye ederim.sonuçta araba yeni
quote:
Orijinalden alıntı: akman7322
servise gitmenizi tavsiye ederim.sonuçta araba yeni
Alıntıları Göster
mmt midir bu araç? semptomlar tıpatıp aynı çünkü.. eğer öyleyse bence bir avukat bul, zira sorun sende diyecektir toyota
quote:
Orijinalden alıntı: Killer Loop
mmt midir bu araç? semptomlar tıpatıp aynı çünkü.. eğer öyleyse bence bir avukat bul, zira sorun sende diyecektir toyota
Alıntıları Göster
Aynen mmt araba dizel otomatik full .
quote:
Orijinalden alıntı: HarryBlade
Aynen mmt araba dizel otomatik full .
Alıntıları Göster
üzgünüm dostum.. araç daha 30 günlük olmadıysa toyotaya noterden ihtar yolla.. ücret iadesini talep et.. araçta gizli ayıp vardır, bu sebeple paramı istiyorum de.. muhtemelen vermicekler.. ama yasal süreci başlatmış olursun..zira bu aracı yıllarca kullanacaksan bu şekilde çekilmez.. çünkü hiç bir zaman düzelmeyecek.. hep düzelecek sanacaksın, ama yine düzelmediğini yıllar geçtikçe anlayacaksın.. çünkü tasarım hatası var mmt lerde..
quote:
üzgünüm dostum.. araç daha 30 günlük olmadıysa toyotaya noterden ihtar yolla.. ücret iadesini talep et.. araçta gizli ayıp vardır, bu sebeple paramı istiyorum de.. muhtemelen vermicekler.. ama yasal süreci başlatmış olursun..zira bu aracı yıllarca kullanacaksan bu şekilde çekilmez.. çünkü hiç bir zaman düzelmeyecek.. hep düzelecek sanacaksın, ama yine düzelmediğini yıllar geçtikçe anlayacaksın.. çünkü tasarım hatası var mmt lerde..
Alıntıları Göster
Geçen gün denedim çok dik bi yokuşta kalktı ama , bir yer var orda kalkmıyordu denicem. olmadı servise gidicez tekrardan.
quote:
Geçen gün denedim çok dik bi yokuşta kalktı ama , bir yer var orda kalkmıyordu denicem. olmadı servise gidicez tekrardan.
Alıntıları Göster
Gene mi mmt.......
quote:
Orijinalden alıntı: last06
Gene mi mmt.......
Alıntıları Göster
Napmamız gerekiyor ? Öteki corollada böyle birşey yoktu .
quote:
Napmamız gerekiyor ? Öteki corollada böyle birşey yoktu .
Alıntıları Göster
İçimden demiştim MMT şanzımandır.Uzmanı Kiler Loop gelir demiştim:)
quote:
Orijinalden alıntı: can6
Alıntıları Göster
Video ya falan çekeyim diyorum birde. Babam tüketici hakları mahkemesine mi başvuralım falan dedi ama .
quote:
Orijinalden alıntı: can6
Alıntıları Göster
quote:
millet okuyor ama umursamıyor illa başına gelmesi gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: tek_Türk
quote:
millet okuyor ama umursamıyor illa başına gelmesi gerekiyor
Alıntıları Göster
Arada bir yapıyor ama o nolacak?
quote:
Video ya falan çekeyim diyorum birde. Babam tüketici hakları mahkemesine mi başvuralım falan dedi ama .
Selam HarryBlade, Öncelikle geçmiş olsun. Panik yok. Herşeyin bir çözümü var. Öncelikle hemen bir servise gidin. Serviste "araç yokuş çıkmıyor, mmt şanzıman kalibrasyonu yapılmasını istiyorum" açıklamalı bir arıza kaydı açtırın. Arıza kaydında mmt kelimesi geçen bir cümle kurmakyacakları kesin. Ama siz bunu cümlede geçirtmeye çalışın. Olmasada olur mesele değil. Kalibrasyon isteniyor denmeside yeterli. Orada kalibrasyon ayarı yapacaklardır. ardıında tekrar yokuşta deneyin. Ama bir iki kere değil. 20-30 boyunca dur kalk yapın. Ancak ses, koku ve uyarı ışığı görürseniz gösterge panelinde devam etmeyin tabi bu denemelere. Ondan sonra tekrar konuşalım. eğer problem yoksa, problem çıkana kadar kullanmaya devam edin.. Problem çıkınca tekrar konuşuruz.. Saygılar..
quote:
quote:
Selam HarryBlade, Öncelikle geçmiş olsun. Panik yok. Herşeyin bir çözümü var. Öncelikle hemen bir servise gidin. Serviste "araç yokuş çıkmıyor, mmt şanzıman kalibrasyonu yapılmasını istiyorum" açıklamalı bir arıza kaydı açtırın. Arıza kaydında mmt kelimesi geçen bir cümle kurmakyacakları kesin. Ama siz bunu cümlede geçirtmeye çalışın. Olmasada olur mesele değil. Kalibrasyon isteniyor denmeside yeterli. Orada kalibrasyon ayarı yapacaklardır. ardıında tekrar yokuşta deneyin. Ama bir iki kere değil. 20-30 boyunca dur kalk yapın. Ancak ses, koku ve uyarı ışığı görürseniz gösterge panelinde devam etmeyin tabi bu denemelere. Ondan sonra tekrar konuşalım. eğer problem yoksa, problem çıkana kadar kullanmaya devam edin.. Problem çıkınca tekrar konuşuruz.. Saygılar..
Alıntıları Göster
Killeri dinle.....
quote:
Orijinalden alıntı: last06
Killeri dinle.....
Alıntıları Göster
Arkadaşlar ben yeni 2009 corolla dizel comfort aldım birinci sorum araçta esp(bazı yerlerde vsc diye geçiyor) varmıdır? ikinci sorumsa gecenlerde arabada 4 kişiydik ve çok dik bi yokuşta 2. vitesde gidiyorduk araba gaz yemeyince vites küçülttük ama araba hala gaz yemedi cok zorlanarak çıktı. bu şikayet normalmidir kullanıcı hatası mı yoksa ariza mı bilemedik.birde sizegöre aracın çekişi nasıl 1.4 olmasına ragmen.
quote:
quote:
Hocam teşekkür ederim dün aynı yere gittim denedim bi arabada anti patinaj olmasına rağmen pati çekerek çıktı yokuşu ne iş anlamadım .
Bayadır yapmıyor arızayı ama servise gidince sizinle detayları paylaşıcam.
VSC tuşu varsa vardır.
hocam gecmiş olsun mmt lerin bi vukuatini de ben duymuştum umarım sıkıntınız çözülür. Toyotanın büyük ayıbı
quote:
Orijinalden alıntı: knight_offline
hocam gecmiş olsun mmt lerin bi vukuatini de ben duymuştum umarım sıkıntınız çözülür. Toyotanın büyük ayıbı
Bende merak ettim işleri uzatmadan bence bir an önce servise gidilmeli.
Mmt sanzimanda yokuşta kalkacaksaniz mutlaka el freni kullanılmalıdır. Aksi taktirde yokuşta aracı zorlar debriyaj baskı balatası kısa ömürlü olur.