Şimdi Ara

Araba tercihi konusunda fikirlere ihtiyaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Arabamı sattığım için yeni bir araba arayışına girdim. Bu konuda bazı alternatifler belirledim, tercih konusunda fikir verirseniz sevinirim.

Bütçem : 550 - 600 bin.

Segment : C veya D segment araba olsun istiyorum. (B sınıfı asla düşünmüyorum.)

Özellikler:

- İlk önceliğim arabanın konforlu, rahat ve sessiz olması.

- Tercihen 2009 model üstü ve 200 bin km. altında olması. (250 bin km.'ye kadar da olabilir)

- Kolay arıza çıkartmaması ve parçasının kolay bulunabilmesi.

- Boya ve değişen az veya varsa bile yetkili serviste onarımı yapılmış olması.

Tutulmayan arabalar da olabilir arkadaşlar. Satılmasa ne yaparım gibi bir derdim, düşüncem yok.

Düşündüğüm arabalar:

Chevrolet Cruze: 2013 model ortalama 160 bin km. civarı 117 beygirlik (tutulan modellermiş) boyasız sayılabilecek buldum.

Seat Exeo: 2010 model ortalama 200 bin km. civarı 1.6 style paket boyasız sayılabilecek buldum.

Fiat Bravo: 2010 model 1.4 t-jet ortalama 150 bin km. civarı boyasızlar var. Ama daha önce 7 yıl kullandığım için farklı araç daha iyi olur.

Opel İnsignia: Bu arabada çok fazla seçeneğim yok. Çünkü fiyatları benim bütçemi aşıyor. Fakat birkaç tane 1.6 T , 2009 model 200 bin km bandında boyasız sayılabilecek buldum.

Diğer düşündüklerim Renault Latitude ve Mazda 3. Ama bunlarda isteklerimi karşılayan bütçeme uygun bulamadım.

Bu araçlar içerisinde hangisini tercih etmeliyim veya başka önerebileceğiniz araçlar var mı ?

• Server.Bedii kullanıcısına yanıt
    Cruze'un 124lük olanı makbul, 117lik değil.
    Yedek su deposunda antifriz yoksa o arabadan direkt uzaklaşın. (Bahanelere kanmayın.)
    Lpg varsa çelik subap olması şart.
    Termostat yazılımı var mı ve nerede yapıldı diye mutlaka sorun, faturasını isteyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: efyavas

Cruze'un 124lük olanı makbul, 117lik değil.
    Yedek su deposunda antifriz yoksa o arabadan direkt uzaklaşın. (Bahanelere kanmayın.)
    Lpg varsa çelik subap olması şart.
    Termostat yazılımı var mı ve nerede yapıldı diye mutlaka sorun, faturasını isteyin.

Hocam bazıları da 117'lik Cruze son versiyon olduğunu ve kronik hataların bu motorda giderildiğini söyledi, 124'lüklerden uzak durmami söyledi. Çelik subap olayını biliyorum, mutlaka kontrol edeceğim.

Arabada tertemiz antifriz yoksa o arabayı almıyorum zaten, ilk kuralım bu hatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Araç Tercihi Hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.