Şimdi Ara

araba kullanmak Yardımm!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçde olsa bir kursa yazıldım niyetim önce ehliyeti almak sınavı geçmek değil araba sürmeyi gerçekten öğrenmek yeterince trafik canavarı varken birde kendimizi eklemeyelim.Daha önce hiç direksiyona geçmemiş ben kursun ilk direksiyon dersinde hocaya boş arazide göstereceksiniz değilmi dedikten sonra hı hı cevabı alıp trafiğin ortasında yerleri değişip 60 km gidip geldim o stresi anlatamam allahtan kazasız belasız stop ettirmeden döndük.Sorum şu vites geçişlerinde debriyajdan ayağımı nasıl çekmeliyim.Vitesi değiştirken araba ya bagırır gibi oluyor yada sarsılıyor , vitesi değiştirirken debriyaja sonuna kadar basıyorum ayagımı yavasca kaldırıyorum bir yandanda gaz veriyorum ama ayagımı debriyajdan cekmem 3 sn alıyor sanırım buda arabada sıkıntı yapıyor hissediyorum bu dengeyi nasıl sağlıycaz.Kullandığım araç hyundai i20 dizel 6 ileri 1 geri.

• Kullandıkça alışacaksın ve bir süre sonra daha iyi olduğunu göreceksin...Vitesi değiştirip debriyajı bırakma aşamasında sağ ayağına söyle gaza fazla basmasın...
    kullandıkça alışıyor insan pek dert etme bu konuları ilk e göre stop ettirmeden sürmüssün aracı neleri var arabayı kaldıramıyor ilk arabayı kaldırken yavaşça debraj ı kaldırırsın ayagından bu arada gaz verirsin 2,3,4,5 takarken debraja bas vitesi attır 1.5 2 sn sursun en fazla bır anda ceksende araba one atmaz yeterlı devırde ıse yani 2 vitese atınca debrajı cekıp aynı anda gaza basmana gerek yok ılk debrajı cek sonra gaza bas
  • Hocam bazı mevzular lafla anlatılıp öğrenilmesi kolay olmuyor. Deneyim ve zamanla bazı alışkanlıkları kazanıyorsun. Arabada vites geçişlerinde debriyaja bastıktan sonra çekerken gaza çok yüklenme, debriyajdan çekerken ayağını kaldırmaya az kala çok hafiften gaz vermeye başla...Arabanın devrine göre o an ki gazı ayarla...

Fakat pratik yapma durumun varsa hafiften, duruş kalkışa ayağını alıştır. Hafif bir eğimde arabayı durdurup kaldırmayı dene...
  • öncelikle aracı debriyajla degil gaz ile kaldırmayı ogrenin, sol ayagınız ile gaz pedalına alısın, kalkıslarda 1.5-2bin devire getirip debriyajın kavramasına calısın,sürekli dur kalk yapın(gaz sabit kalabilir),bir yandan gaz verirken debriyajı kavrama noktasına getirin,arac yürümeye baslayınca debriyajı yavas yavas bırakın(2-3snde degilde birden olmucak sekılde) tamamdır.

Vites gecişlerini ise:
    1-ayak gazdan tamamen cekılır
    2-debriyaja sonuna kadar basıp atılacak vitese takılır
    3-debriyaj önce kavrama noktasına getirilip,bırakılır (birden bırakınca silkeler)
    4-sonra gaz verilip devam edilir.

vites düşürürken:yukarı adımların aynısı ancak debriyajı kavrama noktasına getirmeden önce gaz verilip kavrama noktasına getirilir sonra bırakılır.

ek:debriyaja hızlı basılır(bekletilmeden),yavasca bırakılır.
    ek2:debriyajı yavas yavas bırakın diye alısmayın,direk kavrama noktasını bulmaya calısın
    ek3:panik yapmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.