Şimdi Ara

Araba hararet yaptı conta yakmış olabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hayırlı akşamlar konuyu yanlış yere açtıysam affola. 3 gün önce Malatyadan 2.el Passat 2.0tdi 2005 model araç aldım. Malatyadan İstanbula 1100 km yol geldim sıkıntısız. Bugün aşırı trafikte araba hararet yaptı farkettiğim gibi sağa çektim rölantiye aldım termostat devreye girmemişti suyu kaynatmıştı. Riske girmedim sadece havasını aldım çekiciyle çektirdim eve kadar. Şimdi bu durumda contanın yanıp yanmadığını nasıl anlayabilirim? Veya yanmışmıdır pek anlamadığım için anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • gecmiş olsun arkadaşım
    yakınınd servis yada tamirci falan var ise beraber kontollü çalıştır yook ise kendinde bazı kontroleri yaparak çalıştırabilirsin

    aracın motor yağ ve sogutma suyunu kontrol ederek sıvılarda herhengi azalma yada fazlalaşma mevcut ise çalıştırmamalıısn

    motor sıvıları tam ise aracı rolantide çalıştırıp dikkaktlice takip edebilirsin hararet yükseldikce su haznesinden hava kabarcıkları cıkıyor ise muhtemelen contayı yakmış olabilirsin
  • Conta yandiğı zaman araç su eksiltir. Su seviyenizi kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up! Elektrikçi Ustaya baktırdım pervanenin devreye girmediğini söyledim pervaneye elektrik gidip gitmediğini kontrol etti elektrik gidiyor ama pervane çalışmıyor değiştirilmesi lazım dedi. Kartaldan Başakşehire kadar ara ara trafik sıkışıyordu ama bu sefer hararet yapmadı suyun seviyesi aynıydı eksilme yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,adim Harun Amerikadan yaziyorum.
    Bende 2006 Chrysler PT Cruiser 2.4 benzinli bir araba var. 160 bin kmde.
    Daha once trafikte isiklarda beklerken hararet artmis hatta dumanlar cikmisti hemen araci durdurdum biraz soguduktan sonra en yakin tamirciye goturdum. Fan kablosu cikmis dedi birseyler yapti devam ettim gittim bende. Yaklasik 8-9 ay kadar arabada hicbir sorun olmadan kullandim.1 ay once yine trafikte durdugumda ayni sorun oldu baska bir tamirciye gittim yagi cok azalmis dedi yag ekledi 40lik olmasi lazim.Sonra bunda bir sorun yok kullan boyle dedi.Bir ay daha kullandim bu sekilde. Birkac gundur yine isiklarda falan durdugumda hararet artiyordu.( Bu arada yagina baktim normal, fanda sikinti yok en azindan sesini duyuyorum.)
    1 saat once park ettim ve bekledim rolantide yavas yavas artti en son su kaynama sesi gelince stop ettim. Yani yine ayni sorun basladi.Daha once contalar yanmis ve degismis boyle birsey gecmis arabanin basindan.
    Simdi merak ettigim bu buyuk bir sorun mudur?
    4 ay sonra Turkiye’ye donecegim icin ogrenci halimle masraf etmek istemiyorum.Kisaca 4 ay daha goturur mu sizce?
    Tamirci isi iyi biliyor gibi ama Turk ustalara degismem tabi :) Adamlar araba bozulunca yenisini alip geciyorlar o yuzden tamir islerine hep kuskuyla bakiyorum burda. Anliyorlar mi anlamiyorlar mi kestiremiyorum.
    Yolda giderken hararet seviyesi resimdeki gibi. Araba hararet yaptı conta yakmış olabilir miyim?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.