Şimdi Ara

Araba hakkindan herseyi bilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaza araba alicaz ve bende okul bittikten sonra ehliyete gidecem ama ne araba hakkinda nede araba surme hakkinda hicbirsey bilmiyorum ehliyet almada sikinti cikarir mi? Yani genelde bilenler almaya gidiyor? Ya da internetten takip edebilecegim tavsiye ettiginiz kanal ve ya blog var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Lise okuyorsun sanırım. Sayısalcı biri değilsen gerçekte görmeden anlaman zor olabilir. İlk aşama olarak araç sürmeyi ve acil durumlarda lazım olacak şeyleri öğrensen yeter.

    Cevap yazdım ama araba hakkında ne öğrenmek istediğini anlayamadım. İleri sürüş teknikleri gibi bir şey mi yoksa kaputun altında yatan mücevheri mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam video izleyerek olacak iş değil bence. Araba'yı sen mi kullanacaksın baban mı ? Baban biliyorsa öğretir zaten. İnternet ortamında sadece araçların yapısı vs hakkında bilgi alırsın. Ama sorun olursa elimden geldiğinde yardımcı olurum nerede aynı durumdayız hocam ben ehliyeti aldım. Yarın belgeleri vericem nüfus müdürlüğüne ve biz de nisan mayıs gibi almayı planlıyoruz araba bir kaç defa sürdüm ders harici genelde çok traktör sürdüm ordan gelen bilgi var. Derslerde de hocalarım iyi olduğumu söylediler. Ben de ilk arabamızda aslında iyice öğrenmiş olacağım diyebiliriz:) Köyde evin önünde araba vardı bi tanıdığın babam dedi bunu burdan almak lazım tam yol üstü babama dedim e baba götür o zaman dedim bende o cesaret yok dedi Ben de benim cesaretim var deyip direksiyona geçtim torosu bir güzel götürdüm. Fazla uzattım biliyorum ama değinmek istediğim nokta şu cesaretin olsun onlara o hissi ver yani. Ben 0 araba falan alalım diyorum 2.elle ugrasmayalım falan. İzin verseler Milastan İstanbula götürecem o derece. Fazlası kötü tabi ama kendine güven disiplini elden bırakma cesaretli ol A bu arada ehliyet kursundaki verilecek kitapçığı bence hiç atma ben hep arabada tutmayı planlıyorum Allah korusun bir şey olur arıza ışığından tut bir kazaya rastladığında yapabileceğin müdaheleye kadar... Az buz bilgim vardır. Özelden istersen seve seve yardımcı olurum Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.
    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben bu konuda şanslıyım. Küçük yaştan beri tatillerde vs. sürekli köyde bulunduğumdan motorsiklet, traktör gibi araçları kullanmayı öğrendim. 2009 bir Symbol almıştık. Onunla kullanmayı öğrendim. Traktörden zaten debriyaj gaz frenin prensiplerini temel olarak öğrenmiştim zaten o konuda zorluk çekmemiştim. Ehliyeti aldıktan sonra şehir içinde biraz panik halinde yani aşırı temkinli kullanıyordum. Zaman geçtikçe alıştım.
    Direksiyon dersine gidiyorum bir gün. Hava da yağmurlu ben de derslerden dolayı bilerek sona aldırmıştım sırayı. Benden önce 30 lu yaşlarda bir kadın vardı. Hava yağmurlu olduğu için kadın, hoca ve arkada ben çıktık eğitim güzergahına işte. Kadın bırak debriyaj kaldırmayı u dönüşü yaparken direksiyonu kalibre edemiyordu. (kadınları otomobil kullanma konusunda eleştirmiyorum sadece hiç bilmeyenler için bir örnek veriyorum) Ben 3 4 derse gittim bir daha gitmedim yani sonraki derslerde görmedim kadını.
    Direksiyon sınavında benden önceydi. Etabı bitirdi, arabadan gülerek çıktı geçmiş sınavı. Demem o ki hiç bilmesen bile veya daha önce kullanmış olsan bile direksiyon derslerinin ve hocanın bilgileri ile yeni şeyler öğreniyorsun. (yazılı olmayan trafik kuralları)
    Ben mekanik olarak çoğu şeyi kursun el kitabından öğrendim. Sonuçta sanayide büyümedik hepimiz ama yolda kaldın azıcık bilgin varsa kendin halledebilirsin küçük sorunlarda. Lastik değiştirme, akü takviyesi gibi aslında çok basit ama bilmediğin zaman büyük bir şeymiş gibi geliyor. Zamanla deneyimleyerek öğreniyorsun her şeyi, akışına bırak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arabayı sadece sürerek öğrenebilirsin. Yakınlarında boş bir alan bul, sürmeyi bilen birini de yanına al. biraz dur kalk ve direksiyon alıştırması yap. Sonra şehir içine atıl. İlk başta biraz ağır gelebilir ama en hızlı öğrenme yöntemi bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.