Şimdi Ara

Araba Fan Açmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araçta motor suyu sıcaklık göstergesi yok...

Araba Fan Açmıyor ?

Klima devreye girdiğinde fan çalışıyor, elektrik ya da fan motoruyla ilgili görünmüyor...

Şehiriçi öğle saatleri 37 derece sıcaklıkta, özellikle uzun süreli - devirli kullanmama rağmen fan açmadı...

Daha önceleri benzer kullanımlarda aracı durdurduğumda fan çalışırdı bir süre... Son 2 - 3 yıldır hiç tanık olmadım...

(motor soğutma suyu olması gereken seviyede, %50 antifriz %50 saf su karışımı var)

Dolayısıyla servise götürmeden önce buradan sizede danışmak istedim.

Fan açması için ne yapmalı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• websosyal kullanıcısına yanıt
    Dizelse açmaması normal. Benzinli ise baya bi sıkıştırman lazım zaten turuncu ışığı yakacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Renault motora sahip dizel qashqai aracımın fan açması için sanayide epey uğraşmıştık. Araç hareketsiz halde yüksek devirde dakikalarca sıkıştırdık ve sonuçta zafere ulaştık, siz de bunu deneyebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • motor soğutma suyu seviyesi nasıl olmalı hocam
  • niye fan açsın istiyorsunuz

• dizelde durduğu yerde açması zordur. Ayrıca fanınız açmıyor olsa bu zamana kadar sıkıntı yaşardınız. İlla açtığını görmek istiyorsanız clip tarzı bir cihazla bağlanın. Yola çıkar ve motor suyu sıcaklığını takip edebilirsiniz.
  • Dik yokuş 1.vites 3000 devirde kullanin hele bide radyatorun onune karton bisey koyarsaniz aninda acar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

niye fan açsın istiyorsunuz
    2 - 3 yıl oldu, hiç çalıştığını görmedim. bazı araçlar 15 - 20 dk rolantide dursa fan açıyor, öğle sıcağında durmaksızın istanbul - bursa yaptım, ne gidişte ne de dönüşte fan açılmadı... şehiriçinde de durum aynı...

kapının önünde 15 dk rolantide ara ara devir çevirterek, sıkıştırarak denedim yine devreye girmedi, ya ciddi ciddi sağlıklı sistem ya da fan müşürü arızalanmış diye düşünmeye başladım...

• yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür edeyim, servise göstermeden önce söz ettiğiniz yöntemleri deneyeceğim...

• Zaten sağlıklı bir motorda seyir halinde fan açılmasına pek gerek olmaz. Önden gelen hava radyatördeki suyu soğutmaya yeter.
    Rölantide çalışırken fanı takip ediyorsanız da, önce termostat açar suyu dolaşıma sokar. Tüm sistemdeki su ısınana kadar sistemde su dolaşır. Fan ancak ondan sonra açar. Yani belki 15-20 dakika fan açmaya yetmeyebilir bile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.