Selamlar, aracımın camı kırıldı, kaskom yok, şişecam taktırmamı önerdi camcı, tamcam, dora glass falanda var ama, arabamın kalan camları da şişecam zaten. Sizce nasıldır ? 2.elde satarken şu an çok zorlanıyorum camdan dolayı. Orijinali çatlak bırakmak mı yoksa, şişecam ile degisitirp satmak mı daha iyidir ? 2022 megane. |
Araba camında şişecam tercih edilir mi ?

-
-
Arabanın kalan camları da şişecam ise neyi düşünüyorsunuz hocam taktırıp geçin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam, benim sakıncam 2.elde çok öldürülür mü fiyat, araba al satta pek tecrübem yok.
-
Megane i satarken nasıl zorlanıyorsunuz anlayamadım Değiştirmeyin bu arada alan değişsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam her arayan, camı kırık oradan masrafımız var, biraz daha düş diyor. Fiyatta ilanlara göre zaten uygun. Bende 6-8 arası fiyat aldım şişecamdan, dedim şişecam taktırıp, 10-15 fazlasına koysam daha mantıklı herhalde
-
Sana fiyat düş diyenler aldıktan sonra kaskoyla bedava değiştirir o camı. Hesabını öyle yap.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Değer kaybına sebep olmaz. Yetkili serviste düzgün takıldıysa ve tramer yoksa eksper anlamaz bile yüksek ihtimalle.
-
Hocam orj cam değil, camcılar şişecamı takıyor, orj olan cok pahalı bütçem yetmiyor.
-
Çatlak cam araç satışını zorlaştırabilir. Şişecam taktırmanda sakınca yok. Aracın değeri düşmez.
-
Araç camlarını şişecam üretiyor hocam zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arabanin cami orjinal yan sanayi ne farkeder ya allah askina
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hyundai yerli üretimde şişecam kullanıyor diye biliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şişecam zaten orjinal ekipman üreticisi bir çok Türkiye montajlı araçta görebilirsiniz. İthal bile ediyorlar. Çünkü Vw ve türevleri Skoda vs de şişecam kullanıyor. Belki de yurtdışında da fabrikaları vardır neyse büyük bir firmadır.
Aracın fiyatını 20 bin TL arttır. Cam için pazarlık yapan olursa 10 bin TL fiyatı sırf cam için pazarlık esnasında düşür. Alıcının da gönlü rahat eder
Şu markalar zaten OEM olarak Şişecam kullanıyor:
- Volkswagen
- BMW
- Mercedes-Benz
- Renault
- Ford
- Toyota
- Fiat
- Hyundai
-
Genel itibariyle Sekurit Saint-Gobein değil mi bu yazdığınız markaların orjinal camları? Şişecamı ilk kez duyuyorum.
Şİşecam'ın MAN firmasına çok ihracatı oluyor. Polonya'daki fabrikasına çok araç camı gidiyor. Kötü bir ürün olsa adamlar almazdı diye düşünüyorum.
-
Modele göre değişiyor. Yukarıdaki firmalar bazı modellerinde şişecam kullanıyor. Şişecam bu firmaların resmi cam tedarikçilerinden.
Hiç bir firma belli bir bileşen için tek bir tedarikçiyle çalışmaz. Mutlaka o tedarikçiyi daha iyi bir fiyat alabilmek için yedekler ya da giriş seviyesi modellerinde örneğin, daha rekabetçi bir fiyat sunabilmek için, daha uygun fiyat veren tedarikçiyi tercih eder.
Ayrıca pazara göre de komponent seçimi değişebilir. Örneğin Kuzey Amerika için bir tedarikçiyi tercih ederken, Asya için bir başka tedarikçiyi seçebilir. Yine bir arabadaki tüm camlar aynı tedarikçiden olmak zorunda değil. Ön ve arka camlar bir tedarikçiden, mesela arka yan camlar da bir başka tedarikçiden olabilir. Üretici pazar ve maliyet analizlerine göre seçim yapar. Bir kasada x tedarikçiden camlar bulunurken makyajlanmış kasasında veya yeni kasasında bir başka cam tedarikçisinin camı olabilir.
Bu arada Şişecam dünyanın 8nci, Avrupanın 4üncü en büyük oto camı üreticisidir. Dünyanın ve Avrupanın çeşitli yerlerinde 7 fabrikası vardır.
Maysan Monreo da Tesla'nın uzaya gönderdiği Roadster modelinin amortisör milini üretmişti mesela.
Not: Yukakarıdaki firmalardan sadece VW'nin dahi tüm dünyadan 22.408 tedarikçisi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 7 Haziran 2025; 13:45:53 >
En Beğenilen Yanıtlar

Arabanın kalan camları da şişecam ise neyi düşünüyorsunuz hocam taktırıp geçin
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X