Şimdi Ara

!....Araba Almak İsteyenlere Para BİRİKTİRME Tavsiyesi....!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
8
Favori
34.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zero01

kamu personeliyim.
    ilk başlarda 3 yıl şahinle gezdim.
    Askere gittim uzun dönem astegmen olarak.
    Evlendim Jetta aldım.

5-6 bin liralık şahin broadway al.
    başka birşey için tasalanma...

Alıntıları Göster
    Ailenin arabası yoksa evlenmeden önce araba al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

Merhaba abilerim. Araba Almak İsteyenlere Para BİRİKTİRME Tavsiyesinde bulunur musunuz ?

Bekar işe yeni başlamış bir erkek için nasıl tavsiyelerde bulunursunuz ? ( Bunu genel olarak yazdım kendim için değil )

Aşağıdaki Sorularımı ( 800 - 1500 / 1500 - 3000 TL CİVARINDA 2 TİP MAAŞ ALAN KİŞİYE GÖRE CEVAPLARSANIZ DAHA FAYDALI OLUR. ÇÜNKÜ GENELDE İŞE İLK BAŞLAYAN GENÇLER BU İKİ ARALIKTA BAŞLIYOR. ÖZEL / KAMUDA )

. Hangi aşamadan sonra araba alınmalı ? ( Ev, evlilik, çocuk v.b değerlendirme )

. Araba almak için birikimli olmak illaha şart mı ?

. Alırken en çok neye dikkat edilmeli ?

. Birikim yapılacaksa Türk parası mı yoksa Döviz mi almalı ? Yani birikim en kısa yoldan nasıl yapılmalı ?

. Banka kredi vadeleri en fazla kaç ay olmalı yada ne kadar süreyi geçerse sıkıntı oluşturur ?

. Öğrencilik yıllarında hem araba hemde diğer büyük ihtiyaçlar için para biriktirmeye ufaktan başlanmalı mı yoksa işe girene kadar günübirlik hayatı mı yaşamalı ? ( bazı insanların bu tip düşüncesi var o yüzden sordum )

FAYDALI BİR KONU OLACAKTIR BİZ GENÇLER İÇİN. YORUM YAZANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Bekar, işe yeni başlamış bir erkek, ilk 3 ay bir gezsin tozsun. Bir güzel para yesin önce, hayırlı olsun. Kısakananlar da çatlasın...

Gelir seviyeniz ne olursa olsun, arabaya fazla değer yüklememek gerek ve gerek alırken, gerek binerken insanı ekonomik yönden zorlamaması gerek.

Araba almanın bir aşaması yok. Bekarken de alınır, evlenince de. Millet evlenince ve cocuk beklerken arabayı satıp aile arabası falan alıyor pek anlamıyorum. Benim cabrio A3'e bebek arabası da sığıyor, arkaya bebek koltuğu da sığıyor, üstüne iki kişilik bavul da alır bagaj. Türk milleti çok düşkün büyük arabaya. Çocuk bahaneleri oluyor. Çok abartıp 2 kişilik veya arka koltuk olsa da mezar gibi, dar bir araba almazsanız, arkadan kazalarda tehlike yaratacak bir araç almazsanız, bekar, evli ve bebekli olarak aynı arabayı kullanabilirsiniz.

Birikim yapmanın onlarca yolu var. Nakti birikim bana göre değil. Ben kazanırım, yerim arkadaş. Gencim. Daha uzun süre de genç kalmayacağım! Şaka bir yana, nakit değerli. Ben kafam bastığı kadar doviz hareketli ise dövizde oynayabilirim; ama şu aralar maçam sıkmaz. Birikim mikro düzeyde olunca al-sat yapmak kolay oluyor. E-bay ticareti falan. İkinci el mal kovala, gelsin, kullan, sat. Başka birşey al... Benim param şu anda amfi, hoparlör olarak evde duruyor mesela.

Banka kredi vadeleri sizin ödeme gücünüze göre ayarlanmalı. Ayda 1000TL kredi ödemek sizi zorlayacaksa, vadeyi uzatacaksınız. Buradaki espri, aracı kaç yıl kullanacağınız. Aracı değiştiresiniz geldiğinde halen kredi ödüyor olmak sıkıntı. 5 yıl vade ile araç alırsanız, hatırı sayılır faiz ödersiniz. Onu da atlamamak lazım. O yüzden bence hedef sizin ödeme gücünüze uyacak en düşük vade ile kredi almak.

Öğrencilik yıllarında ve işe girdiğiniz zaman ilk birkaç yıl günübirlik yaşanmalı. İlk 3 yıl sürünme dönemidir. İşte kalifikasyon altı ayak işi yapma, yolda selam vermeyeceğin, şirketine çaycı yapmayacağın adamlara saygı duyma, yurdum görgüsüzlerine, yurdum dedikoducularına alışma falan. Bu dönemde iş değiştirme sık olur. Hem fırsat çoktur, hem memnuniyetsizlik çoktur. Hem de kariyerini ne alanda geliştirmek istediğini kestirememe vardır. O yüzden bu 3 sene de plansız yaşamak en iyisi. Para geliyorken ve sorumluluğun yokken yiyeceksin. Gelecekte içinde birşey kalmasın. Bol bol gez. Yurtdışı, yurtiçi...

Bana göre araba falan çok kasmak yanlış. İnsanın rahatı için arabalar. Çalışıp didinip bir metal yığınına kazancını bölmek saçma. Mümkün olduğunca az para çıkmalı cebinden. Bir yıllık birikiminden, altı aylık maaşından çok olmamalı. Size fazla pinti gelebilirim. Ama 2000TL maaşlı biri 12.000TL'lik bir arabaya binse, öyle bir rahat eder ki! Dert yok tasa yok. Arabayı mı çizmişler? Salla gitsin. Vurdun mu bir yere? Boşveeer. Araba dediğin böyle olacak. 10.000TL maaşın olsa 60.000TL'lik arabaya da aynı muameleyi yapabilirsin. İnsanın derdi tasası halihazırda çok. Benim rahatım, konforum için yaratılmış otomobilin beni bunaltması saçma değil mi?

O yüzden çoğu arkadaşıma SULU BİS tavsiye ediyorum. Mantık şu: Ne olacak? En kötü çöpe atarsın lan!? 2500TL... Birçok ODTU'lu arkadaşım Bis'li şuan. Kendileri boyuyorlar falan. Çiçek desenli olanı bile var. Kafaları rahat. Vursalar bir yere, bir hurdacıya 1500TL'ye okuturlar. 1000TL zarar ile mevzuyu ucuza kapatırlar. Uzun yol yapmıyorsan, şehir insanıysan durum bu. Uzun yol yapan için araç tercihleri çok değişir.

• Yaşım 17 yorumları okudum yararlı olabileceğini düşündüm. O yüzden mesajım bulunsun buralarda :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Favorilere attım pcden okurum

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

4)Aile kurmaya dek iyi para biriktirilmeli bence çünkü evlilik demek birçok masrafı beraberinde getiriyor,bunlara hazırlık olmalı ama bugünün dünyasında otomobil olmazsa olmaz gibi uygun fiyatlı, havalara uçmadan otomobil alınmalı,ihtiyaçlar çok iyi bilinmeli eğer evlilik öncesi iyi bir birikim ve araç olursa ne ala olur.

arkadaşlar sakınnn ha sakın tüm birikiminizi evliliğe ayırmayın.. gerekirse salonda koltuksuz televizyonsuz oturun ama önce gençlik heveslerinizi gerçekleştirin..

ben tüm birikimlerimi evliliğe harcadım.. karşı taraf "güya" fakirdi.. tüm masrafları ben yaptım.. 30 bin TL haşırt..
    sonradan öğrendim ki bizim fakirler bekarlıkta yemiş içmiş scmış, kenara o yüzden beş kuruş koyamamış..
    benim yaptığım enayiliği siz yapmayın.. bırakın kız çalışsın, bırakın evin eşyaları eksik olsun, zamanla tamamlanır nasıl olsa..
    siz önce arabanızı alın.. önce kendinizi düşünün..
    aşkım canım cicim hepsi hikaye, bu dünyada herkes tektir, herkes masrafı başkalarına kitlemeye bakar.. paranızı kendiniz yiyin gençler..

bu başlıkta bütün hayat hikayemi anlattım.. polis sorguya alsa bu kadar konuşturamazdı heralde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 18 Mart 2013; 17:47:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

4)Aile kurmaya dek iyi para biriktirilmeli bence çünkü evlilik demek birçok masrafı beraberinde getiriyor,bunlara hazırlık olmalı ama bugünün dünyasında otomobil olmazsa olmaz gibi uygun fiyatlı, havalara uçmadan otomobil alınmalı,ihtiyaçlar çok iyi bilinmeli eğer evlilik öncesi iyi bir birikim ve araç olursa ne ala olur.

arkadaşlar sakınnn ha sakın tüm birikiminizi evliliğe ayırmayın.. gerekirse salonda koltuksuz televizyonsuz oturun ama önce gençlik heveslerinizi gerçekleştirin..

ben tüm birikimlerimi evliliğe harcadım.. karşı taraf "güya" fakirdi.. tüm masrafları ben yaptım.. 30 bin TL haşırt..
    sonradan öğrendim ki bizim fakirler bekarlıkta yemiş içmiş scmış, kenara o yüzden beş kuruş koyamamış..
    benim yaptığım enayiliği siz yapmayın.. bırakın kız çalışsın, bırakın evin eşyaları eksik olsun, zamanla tamamlanır nasıl olsa..
    aşkım canım cicim hepsi hikaye, bu dünyada herkes tektir, herkes masrafı başkalarına kitlemeye bakar.. paranızı kendiniz yiyin gençler..

bu başlıkta bütün hayat hikayemi anlattım.. polis sorguya alsa bu kadar konuşturamazdı heralde..

hocam son durumu merak ettim, hala evlimisiniz

• Katiliyorum. 60 yasinda gelen ferrari arabam olacagina 20 yasinda polom aveom i20m olsun.hayata da birkere geliyoruz. Bu gun sadece 1 tane

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

Boşanmaya çalışıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 18 Mart 2013; 20:51:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Boşanmaya çalışıyorum..

hocam geçmiş olsun, bende 3 yıl önce boşandım, ne derler bilirsiniz '' baktın olmuyor,bakmayacaksın'' , zararın neresinden dönülse kardır, bu dünyaya 10 kere gelmiyoruz, bir tane hayatımız var ve onu da mutlu geçirmek hepimizin hakkı
  • Güzel ve faydalı konu. Şimdi dışardayım daha sonra uzunca yazarım kendi fikirlerimi ve yaptıklarımı

Özet: imkanlarinizdan azı kadar harcayın. Para kazanmaya çalışın ve kazanın Ve biriktirin!

• quote:

quote:

Boşanmaya çalışıyorum..

PM attım üstad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

quote:

Boşanmaya çalışıyorum..

PM attım üstad.

Cevapladım..

Gençler, abilerinizi görün ibret alın.. Kendiniz için yaşayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

Güzel ve faydalı konu. Şimdi dışardayım daha sonra uzunca yazarım kendi fikirlerimi ve yaptıklarımı

Özet: imkanlarinizdan azı kadar harcayın. Para kazanmaya çalışın ve kazanın Ve biriktirin!

çok doğruuuu
  • quote:

Gençler, abilerinizi görün ibret alın.. Kendiniz için yaşayın..

Başımdan bir nusubet henüz geçmemiş olmasına rağmen yüzde yüz katılıyorum.

İnsan hep genç olmuyor. Bunun keyfini çıkarmak, bol bol gezmek lazım. Dengeli harcamak lazım. Parayı arabaya bağlayıp, parasızlıktan evde oturmak da yanlış. Birikim ilk etapta önemli değil. Eğlenmeye keyif almaya bakmak lazım. Kalifiye adama para ne olsa öyle ya da böyle gelir.
  • Araba ölü yatırımdır durdugu yerde bakımı vergisi masrafi vardır bunun için 30bin 50bin tl araba almak sizi zarara sokar 15bin civarında da güzel araçlar var hem sizi bir yerden bir yere eletir hemde borçlu çıkmazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Dwight Stifler

Araba ölü yatırımdır durdugu yerde bakımı vergisi masrafi vardır bunun için 30bin 50bin tl araba almak sizi zarara sokar 15bin civarında da güzel araçlar var hem sizi bir yerden bir yere eletir hemde borçlu çıkmazsınız
    para biriktirmek için önce bi hedef seçmek lazım hedef belli araba
    sonra rota lazım yani ne kaadar sürede ne kadar biriktirebilirimin hesabı. mesela aylık olsa daha iyi olur bi ay tutmazsa diğer ay fazla koyup düzeltilebilir
    ve bu parayı olabildiğince uzakta tutmak lazım mesela bankada :D ziraat bankası seçmek en iyisi olur bankamatiğinde de içinde de öyle bi kuyruk varki parayı çekmekten vazgeçersin
    sonra hedeflenen para tutturuldummu gider çeker arabanı alırsın
    ama arabayı seçtikten sonra çekki araba seçeerken çar çur etmeyesin

• quote:

quote:

güzel tespitler ama neden boşandın peki

• quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

sonra rota lazım yani ne kaadar sürede ne kadar biriktirebilirimin hesabı. mesela aylık olsa daha iyi olur bi ay tutmazsa diğer ay fazla koyup düzeltilebilir
    ve bu parayı olabildiğince uzakta tutmak lazım mesela bankada :D ziraat bankası seçmek en iyisi olur bankamatiğinde de içinde de öyle bi kuyruk varki parayı çekmekten vazgeçersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Frisch

quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

Alıntıları Göster
    4 yıldır çalışıyorum,
    maaşım 2000-2500 aralığında,
    her ay sabit yatmıyor,
    pirimlere göre değişiyor.
    2009 yılında ilk işe başladığım zaman sadece 9300 tl kyk borcum vardı ve borç ödemesi 2010 da başlayacak diye 1 yıl boyunca hiç ödeme yapmadım. O zamanlar çeyrek altın 70-75 TL aralığındaydı ve her ay hiç zorlanmadan 10 tane çeyrek alabiliyordum. Kalanı ev masraflarına ve kişisel harcamalara harcayabilirdim yada şu kyk borcumu bitireyim diyerek daha borç ödemesi başlamadan erkenden ! borcumu bitirebilirdim.

Tabi bunların hiçbirini yapmadım ve 1 yıl sonunda yani 2010 un 10. ayında kyk ödemem başladı. 2 yıl boyunca borcumu taksitle ödedim. Borcumu öderken bile peşin kapatabiliyordum. Kapatmadım, maaşımla öderim diye.

2010 yılı başlarında araba alayım dedim ve o zaman piyasası 6000-6500 aralığında Fiat Tipo bulmuştum. Çevreme sordum soruşturdum. Olum manyakmısın ne yapcan 10-15 yıllık arabayı, 5-6 bin tl yi işe başladıktan 5-6 ay sonra kenara koyduysan 1 yıl sonra 15-20 bin tl biriktirebilirsin, o zaman al dediler. Bekledim ve 1 yıl sonunda yine 5-6 bin tl param vardı.

Tabi o aralar akrabamın düğünü, babaannemin vefatı, benim amatör fotoğrafçılık merakım, şuraya yaz tatilinde turla gidip gezeyim v.s. derken param hiç artmadı.

Keşke ilk işe başladığım zaman aylık 10 çeyrek altın alarak birikim yapmaya başlamış olsaydım.
    2011 yılında biliyorsunuz aldın zirve yaptı ve çeyrek altın 180 tl leri gördü. sadece o tarihe kadar çeyrek altın almış olsaydım eğer;
    2009 yılı 60 çeyrek
    2010 yılı 120 çeyrek
    2011 yılı 6. aya kadar( altının zirve yapmış olduğu dönem ) 60 çeyrek
    toplamda 240 çeyrek altın yapardı ve bu çeyrek altınların bana maliyeti ortalama 75 tl olacaktı.
    240*75= 18.000 TL ile altın almış olacaktım ve
    1 çeyrek şuan 150 tl
    240*150=36000 tl yapar, yani C sınıfı 0 araba peşin paraya alırdım. ki bu sadece 2011 yılı ortasına kadar yapılabilecek birikimle alınacak araç.

Peki ben ne yaptım,
    çeyrek altın almadım, aman neme lazım dedim (hata 1)
    KYK borcumu ödemedim, vadesi gelsin dedim (hata 2)
    o süreç zarfında nerdeyse hiçbir şekilde para birikimi yapamadım (hata 3 )

şuan kredi ile almış olduğum aracım var ve bu ay 3. taksit ödemesini yaptım. daha 45 ay taksidi var ama bu krediyi ben 10-15 ayda ödemeyi planlıyorum.
    Eskiden canım bişey çektiğinde alırdım hemen, şimdi ise dur bakim kredi ödemen var, şuraya şu kadar kart borcun var vs. diye frenleyebiliyorum.

Kısacası benim gibi para biriktirme özürlü kişiler kredi çekerek para biriktirebilir veya güvendiği birine her ay kira, taksit, borç ödüyor gibi para vermesi lazım ki birikim yapabilsin. Yada altın günü gibi gün düzenleyeceksiniz erkekler arasında, Mesela aylık 1000 tl ödemek zorlamıyorsa 10-12 kişi bir araya gelerek gün yapılabilir. Bu sayede herkes paralarını harcamazsa bir yıl sonunda 12 bin tl para birikimi yapmış olur.

özetle para biriktirmek herkesin harcı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

4 yıldır çalışıyorum,
    maaşım 2000-2500 aralığında,
    her ay sabit yatmıyor,
    pirimlere göre değişiyor.
    2009 yılında ilk işe başladığım zaman sadece 9300 tl kyk borcum vardı ve borç ödemesi 2010 da başlayacak diye 1 yıl boyunca hiç ödeme yapmadım. O zamanlar çeyrek altın 70-75 TL aralığındaydı ve her ay hiç zorlanmadan 10 tane çeyrek alabiliyordum. Kalanı ev masraflarına ve kişisel harcamalara harcayabilirdim yada şu kyk borcumu bitireyim diyerek daha borç ödemesi başlamadan erkenden ! borcumu bitirebilirdim.

Tabi bunların hiçbirini yapmadım ve 1 yıl sonunda yani 2010 un 10. ayında kyk ödemem başladı. 2 yıl boyunca borcumu taksitle ödedim. Borcumu öderken bile peşin kapatabiliyordum. Kapatmadım, maaşımla öderim diye.

2010 yılı başlarında araba alayım dedim ve o zaman piyasası 6000-6500 aralığında Fiat Tipo bulmuştum. Çevreme sordum soruşturdum. Olum manyakmısın ne yapcan 10-15 yıllık arabayı, 5-6 bin tl yi işe başladıktan 5-6 ay sonra kenara koyduysan 1 yıl sonra 15-20 bin tl biriktirebilirsin, o zaman al dediler. Bekledim ve 1 yıl sonunda yine 5-6 bin tl param vardı.

Tabi o aralar akrabamın düğünü, babaannemin vefatı, benim amatör fotoğrafçılık merakım, şuraya yaz tatilinde turla gidip gezeyim v.s. derken param hiç artmadı.

Keşke ilk işe başladığım zaman aylık 10 çeyrek altın alarak birikim yapmaya başlamış olsaydım.
    2011 yılında biliyorsunuz aldın zirve yaptı ve çeyrek altın 180 tl leri gördü. sadece o tarihe kadar çeyrek altın almış olsaydım eğer;
    2009 yılı 60 çeyrek
    2010 yılı 120 çeyrek
    2011 yılı 6. aya kadar( altının zirve yapmış olduğu dönem ) 60 çeyrek
    toplamda 240 çeyrek altın yapardı ve bu çeyrek altınların bana maliyeti ortalama 75 tl olacaktı.
    240*75= 18.000 TL ile altın almış olacaktım ve
    1 çeyrek şuan 150 tl
    240*150=36000 tl yapar, yani C sınıfı 0 araba peşin paraya alırdım. ki bu sadece 2011 yılı ortasına kadar yapılabilecek birikimle alınacak araç.

Peki ben ne yaptım,
    çeyrek altın almadım, aman neme lazım dedim (hata 1)
    KYK borcumu ödemedim, vadesi gelsin dedim (hata 2)
    o süreç zarfında nerdeyse hiçbir şekilde para birikimi yapamadım (hata 3 )

şuan kredi ile almış olduğum aracım var ve bu ay 3. taksit ödemesini yaptım. daha 45 ay taksidi var ama bu krediyi ben 10-15 ayda ödemeyi planlıyorum.
    Eskiden canım bişey çektiğinde alırdım hemen, şimdi ise dur bakim kredi ödemen var, şuraya şu kadar kart borcun var vs. diye frenleyebiliyorum.

Kısacası benim gibi para biriktirme özürlü kişiler kredi çekerek para biriktirebilir veya güvendiği birine her ay kira, taksit, borç ödüyor gibi para vermesi lazım ki birikim yapabilsin. Yada altın günü gibi gün düzenleyeceksiniz erkekler arasında, Mesela aylık 1000 tl ödemek zorlamıyorsa 10-12 kişi bir araya gelerek gün yapılabilir. Bu sayede herkes paralarını harcamazsa bir yıl sonunda 12 bin tl para birikimi yapmış olur.

özetle para biriktirmek herkesin harcı değil.

gram altin suanda 93 tl ye dusmus
    tavsiye ederim :)
    100 u 110 u bulursa guzel para gelir
    bide sanirim 2011 in ikinci kisminda mi ne altin 250 leri gormustu yoksa yaniliyormuyum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.