Şimdi Ara

Apple: Yazılım Güvensizliğinin Yeni Dünya Lideri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Secunia güvenlik firmasına göre, yazılım açıkları sayısında Apple, Oracle'ı geçti.

    2010 ilk yarısında, Apple diğer herhangi bir şirketten daha fazla açık bildirdi. Microsoft ise, 3. sıradaki yerini korudu.

    Secunia, 2002 yılından itibaren güvenlik açıklarını ve problemleri takip etmekle birlikte, yazılımların durumları hakkında dönemsel raporlar oluşturmaktadır. Toplamda, en büyük 10 şirket, bütün raporlanan hataların %38'ini oluşturmakta.

    Bu rapor, Apple'ın yazılımının en güvensiz olduğu anlamına gelmemekle beraber, rapor hataların büyüklüğünü dikkate almamakta, 3'üncü parti yazılımların güvenlik açıklıklarını göstermekte. Apple'ın güvenlik açıklarının çoğu işletim sistemi Mac OS X'de değil, Safari, QuickTime ve iTunes gibi yazılımlarında mevcut. Adobe (Flash ve Adobe Reader) ve Oracle (Java) şirketlerinde de benzer sorunlar raporlanmakta.

    Bu noktaya dikkat çekmek için, rapor bir Windows PC'sinde en çok kullanılan 50 programın kümülatif sonuçlarını içeriyor. 5 yıl önce, 3. partiden daha fazla 1. parti hataları (Windows ve Microsoft'un diğer yazılımlarında) bulunmaktaydı. 2007 yılından itibaren, denge 3. parti yazılımlarına kaydı. Bu yıl, 3. parti yazılım hataları, 1. parti hataları 2 ye 1 oranında geçmekte.

    Secunia ayrıca 3. parti yazılımların güncellenmesinin daha zor olduğunu bildirmekte, örneğin Microsoft'un Windows Update ve Microsoft Update sistemleri raporlanan hataların %35'ine koruma getirse de, kalanlar için 13'den fazla güncelleme sistemi gerekmekte. Apple, Mozilla ve Google gibi bazı şirketlerin uygun otomatik güncelleme sistemi bulunsa da, diğerleri manuel kullanıcı müdahelesi gerektirmekte.

     Apple: Yazılım Güvensizliğinin Yeni Dünya Lideri


    kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 22 Temmuz 2010; 14:22:02 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.