Şimdi Ara

APPLE WATCH / iWatch - *ANA KONU* ilgili herşey burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Apple'ın merakla beklenen akıllı saati nihayet 09/09/2014 tarihli lansmanla sürpriz bir şekilde tanıtıldı.
    2 yıldır üzerinde çalışıldığı söylenen ancak Apple tarafından hiçbir şekilde açıklama yapılmayan ürün etkinlikte iPhone 6 tanıtımları bittikten sonra CEO Tim Cook tarafından Apple'nın Steve Jobs ile özdeşleşen mottosu "One More Thing!..." denildiğinde bütün salon ayağa kalktı. Çünkü Steve her "birşey daha var" dediğinde teknoloji dünyası genellikle Apple tarafından sunulacak yeni bir devrimsel ürünün geldiğini bilirdi. Steve'den sonra ise Apple hem o innovasyon geleneğinden uzaklaşmış hem de bu cümleyi bir daha kurmamıştı. Birçok kişi gibi biz de Steve Jobs'un kot pantolonunun arka cebinden çıkardığı yeni bir ŞEY'i heyecanla beklemeyi unutmuş olmalıydık ki doğrusunu söylemek gerekirse heyecan yaptık ve sahnedeki dev ekranda beliren "One More Thing!..." yazısıyla birlikte Tim Cook belki arka cebinden değil ama kolunda bir saatle sahneye geri döndü ve bence seyircilerinde coşkusuyla çocukça bir heyecanla iki kolunu uzun süre havada yumruk yaparak insanlara karşılık verdi

    Uzun süredir beklenen ve dedikodusu bile diğer firmalara onlarca model çıkarttıran iWatch maalesef ki APPLE WATCH ismiyle tanıtıldı. Maalesef dedim çünkü, hem Steve'in bıraktığı
    ve Apple'ın alamet-i farikası haline gelen inivation (yaratıcılık) kelimesinden türetilen "i" ile adlandırılan ürün yelpazesinden saçma bir şekilde vazgeçilmişti. Hem söylemesi daha kolay olan, hem daha afili olan iWatch yerine neden Apple Watch denildiğinin açıklaması yapılmadı ve umarım sağlam bir gerekçeleri vardır. Aynı şey Apple TV için olduğunda Steve bunu iTV olarak çıkarmak istemiş ancak bu ismin tescilini ilgili firmadan alamamıştı. Mecburiyetten Apple TV adını almıştı. Burada benzer bir durum yoksa pazarlama stratejisi açısından ciddi bir hata yapıldı.

    Gelelim Apple Watch'a;
    Apple'dan beklentiler her zaman çok üst düzeydedir bu nedenle beğenmeyenler olabilir ama Apple çıtayı yine yükseltmiş. Diğer markaların saatlerine bakarak aslında az çok neye benzeyeceği belliydi. Çünkü saat ve smart özellikler için çok fazla farklılık yaratamazsınız. Üstelik ürünlerinizi mecburen ürettirdiğiniz Çinli ve Korelilerden bu teknolojilerinizi saklama şansınız yok ve bu firmalar ürünlerinizi herkesten önce görüp kopyalama konusunda da pervasız olunca ilk iPhone daki gibi bir önderliği yakalaması artık zor. Burada Apple bunu bildiği için ürünün özelliklerinden ziyade kalitesi, tasarımı, kullanılan materyallerde yapabildiği yenilikler ve yazılım konusunda farklılaşmaya çalışmış. Bir de hep yaptığı gibi bir teknolojiyi ilk çıkaran olmaktan ziyade o teknolojiyi en ,iyi hale getirdikten sonra çıkaran olmayı kendine şiar edinmiş yine.

    Kayışların tasarımı olsun kasanın kusursuzluğu olsun, madenler ve materyalin kullanımı olsun gerçekten başarılı bir iş çıkarmış. Zaten Apple'ın en güçlü olduğu yanı bunlar. Her üründe ürün yeni olmasa bile ürünü farklılaştıran bir yenilik koymayı seviyor. Burada da tanıtımda da vurgu yapılan ve "Digital Crown" ismi verilen kurma kolu var. "Mekanik kol saatlerindeki kurma düğmesi, saati ve tarihi ayarlamak ve zembereği kurmak için kullanılıyordu. Digital Crown ise, küçük ekrandaki içeriği büyütmek gibi önemli bir soruna çözüm getiren çok yönlü bir araç olarak yeniden yorumlandı. Örneğin, iPhone’da görüntüyü büyütmek için kullandığınız kıstırma hareketini düşünün. Parmaklarınız ekranı kaplayacağından, Apple Watch için bu çok da pratik bir hareket sayılmazdı. Oysa şimdi, Digital Crown’u çevirerek, büyütme ve kaydırma işlemlerini hem hızlı hem de doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Üstelik, bir düğmeymiş gibi basıp, Ana Ekran’a dönebilirsiniz." Bu yenilik bence Android tabanlı diğer saatlerden epey farklılaştırıp kolaylaştıracak kullanımı ve göreceksiniz bir sonraki versiyonlarda taklit edilecek.

    Apple her zaman olduğu gibi aslında çok fazla kullanılmayan bir sürü zamazingo veya özellikle donatmaktansa her zaman kullanılabilecek ve ihtiyaç duyulan özellikleri en iyi şekilde yapmasını hedef alıyor. Bu sefer saati bununla akıllı özelliklerin yanında aynı zamanda bir takı, aksesuar ve moda ikonu olarak konumlandırıyor ve bunlara yoğunlaşmış. Zaten etkinliğe modacıları da bu yüzden davet etmişti ve etkinlikten önce saat hakkındaki tek somut delil olan açıklamayı bir hafta önce NYT'ye yapan dahi tasarımcısı Jony Ive: İsviçreliler haset edecek, mealindeki açıklaması ile hedefin dünyadaki en iyi saatleri yapan İsviçreli firmalara bir gözdağı olduğu anlaşıldı. Yani rakiplerinin değil çekik gözlü kopyacılar İsviçreli bilim adamları bile olamayacağını esprili bir şekilde ipucu vermişti.

    Özellikler ve resimler için Apple'ın resmi sitesini (Türkiye sayfası) takip edin. Yani buraya tıklayın :https://www.apple.com/tr/watch/

    Şimdilik yazacaklarımızı katkılarınızla devam ettirmek üzere bırakıyorum.
     APPLE WATCH / iWatch - *ANA KONU* ilgili herşey burada APPLE WATCH / iWatch - *ANA KONU* ilgili herşey burada

    GÜNCELLEME: Saatin batarya ömrü ile ilgili söylentiler telefonlarla benzer olacağını işaret ediyor. Yani 1 gün civarında olması bekleniyor. Bunun lötesi hem telefonda kullanılan yeni teknolojiler hem de pil teknolojileri yüzünden pek mümkün görünmüyor ancak saatin çıkmasına yaklaşık 4 veya 6 ay var belki o tarihe kadar iyileştirme yapılabilir ama ben yine de 2 güne bile çıkmasını sürpriz ve iyi bir gelişme olarak görüyorum. Nihayetinde sürekli olarak telefonla kabosuz bağlantı liçinde olmak zorunda olan bir cihaza değil batarya akü dayandıramazsınız. Makul ve mantıklı olalım. Gereksiz uzay teknolojileri fantezilerine girmeyelim derim.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/362065/0e5bd09e-ade4-4d8d-b6e4-c48bc5b1de2d.JPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakazza -- 11 Eylül 2014; 14:36:15 >



  • Pil ömrü de açıklansaydı iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayış seçeneklerinin fazla olması muhteşem olmuş. parası olan alsın güzel saat. ancak paranız yoksa çok gereksiz ve pahalı bir şey olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.