Şimdi Ara

Apple Watch, İlk Hafta Deneyimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok temiz ikinci el, yurtiçi garantili, 1000 TL..

Kurulum sorunsuz, 2-3 dakika sürüyor..

Gelen mesajlara bakmak saatte daha rahat geliyor, ilk günden itibaren refleks olarak saatten bakıyor insan, çünkü kolay ve vaadedildiği gibi çalışıyor..

Bakmak için kolu kaldırınca hemen hemen her zaman düzgün şekilde otomatik açılıyor, bu konuda bir sıkıntısı yok..

Çok bahsedilmesine rağmen pil konusunda hiçbir sıkıntı yok, gece yatarken şarja taktığımda %40 civari şarjı kalmış oluyor..

Yani titreşim motoru başarılı ve yeterli.. Sesi ilk günden kıstım, titreşim varken gerek yok..

Ekran kuvveti ışıkta dahil okunaklı, sorunsuz..

Siri teorik olarak telefonla aynı olsa da bir şekilde saatte daha iyi çalışıyor gibi.. mikrofondan olabilir.. direkt kolu kaldırınca yarım saniye sonra ekran açılıyor, hiçbir şeye basmadan hey siri diye başlayıp konuşunca hiç sorun olmuyor.. Hey siri dedikten sonra bekleme yok.. telefondaki gibi sinyal vermesi beklenmiyor ki bu da çok rahat oluyor... ufak mesajlar atma konusunda gayet başarılı.. özellikle arabadayken.. ancak siri'nin gelişecek çok yeri var.. not al diyip birşeyler söyleyince gayet başarılı şekilde anlıyor ancak not olarak kaydetme aşaması için telefona yönlendiriyor.. telefonu açınca notlar açılıyor ve söylediğiklerini yazılı şekilde çıkıyor.. ancak telefonu cepten çıkarmaya olan gereksinim olayın bütün esprisini bitiriyor.. isim ve telefon söyleyip telefona ben kaydettiremedim.. ismi de numarayı da gayet güzel anlıyor ancak kaydetme desteği yok.. bu çok işe yarayacak bir özellik.. bir iki update sonrasında bu not alma ve telefon kaydetmenin kesin geleceğini düşünüyorum.. lakin ihtiyaç oluyor ve kaydetmemesi için bir neden yok.. Bu olayın kilit noktası tamamen Siri gibi.. Gayet iyi anlıyor ancak işlemler henüz tanımlanmamış.. WatchOs 3'de en temel yeniliklerin burada olması gerek...

Dışarıdan yüklenen programlar için Siri'den parametre vermek yok.. mesela 'Hey Siri Evernote'u aç ve kaydet, akşam süt ve yoğurt alınacak' derseniz bunun desteği yazılımsal olarak yok.. Tamamen yazılımsal bir eksiklik.. Yine, watchOs 3'de lazım..

Eksik komutlar var.. telefonumun sesini kapat diyince yapamıyorum diyor mesela.. bu şekil telefonu cepten çıkarmadan saatten sesle yönetme komutlarının gelmesi lazım..

Saat sağlam ve rahat.. spor model bile gömlekle kullanınca sırıtmıyor..eminim diğer modeller daha iyi durur..

Olan şeylerin hepsi olması gerektiği gibi çalışıyor, herşey akıcı, düğmeler yapması gereken şeyleri yapıyor, ilk günden herşey anlaşılır, herşey yerli yerinde..

Telefon ile olan bağlantısı gayet sağlam ve masafesi yeterli..

Saat ekranında o gün olan takvim girdilerinin (evet normalde de telefonun takvimini kullanıyorum) görülmesi çok iyi.. bir şekilde bazen telefonda görmüyor veya geç görüyordum.. sanırım telefonun giriş ekranına çok dikkat etmiyor insan, direkt uygulamalara giriyor.. Saatin bekleme ekranı saate bakmak için sık kullanıldığı için kesin görülüyor...

Saatten telefon görüşmesi yapılıyor.. şöyle ki; telefon cepteyken tutupda saatten uzun konuşmak mantıklı değil,ancak gelen telefonu açıp 'ben seni 10 dakika sonra arayayım' veya 'geldim birazdan oradayım' felan demek için gayet güzel oluyor..

Gün içindeki aktiviteyi çok başarılı kaydediyor.. Fitness veya kilo verme amaçlı gün içi aktivite kontrolü yapanlar için çok içi iş çıkaracağı kesin..

SONUÇ:
    - Donanım çok iyi, pil de dahil olmak üzere çok yeterli
    - Yazılım çok sorunsuz ancak başta Siri ile verilecek komutlar olmak üzere çok gidecek yok var..
    - Marka ve modelden bağımsız olarak akıllı saat bana ilk başta göründüğünden daha fazla gelecek vaadeden bir olay.. kullanınca potansiyeli anlaşılıyor.. gerekliliği tabi ki ihtiyaca göre değişiyor, ancak gereksiz olarak tanımlamak kesinlikle yanlış...

• Teşekkürler güzel yorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noahian N kullanıcısına yanıt
    Hizi nasil? Takilmalar veya gec algilama ile karsilastinizmi hic? Ben kararsizim. Mart'a kadar beklesemmi diyorum, yenisi cikana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta85 -- 18 Ekim 2015; 20:16:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılma yok denecek kadar az, hersey akıcı. Sadece Siri açıkken bir iki tez takıldı. Kitlenmedi ama, takıldı , yan düğmeye basınca açılış ekranına geri dondu hemen, ana komutu sonuçlandırmadı.

Mart'da yenisi mi geliyormuş, kesin mi söylenti mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Noahian

Takılma yok denecek kadar az, hersey akıcı. Sadece Siri açıkken bir iki tez takıldı. Kitlenmedi ama, takıldı , yan düğmeye basınca açılış ekranına geri dondu hemen, ana komutu sonuçlandırmadı.

Mart'da yenisi mi geliyormuş, kesin mi söylenti mi?

Moto360 mi alsam apple mi kararsizim?

• VerKurtull kullanıcısına yanıt
    Tasarımı hoşunuza gidiyorsa apple watch özellik olarak moto 360 dan çok daha iyi. Ama ben tasarımını beğenmediğim için moto 360 siparişi verdim apple watch ın tasarımını beğenseydim kesinlikle onu alırdım.
  • Noahian N kullanıcısına yanıt
    Tamamen söylenti.. Kimisi de 2016 3. Çeyrek felan diyor.. Şahsen ben , telefon gibi çok sık aralıklar ile saat modeli çıkacağını sanmıyorum .. Aynı Apple TV gibi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Watch 3 ANA KONU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ses düzeyi çok kötü arabada giderken camlar kapalı , müzik filan çalmıyor sessiz ortamda elim direksiyondayken karşı tarafı çok zor duyuyorum , zaten dışarıda duymak hiç mümkün degil.Ses sonuna kadar açık ancak duymuyorum zaten kullandığım başka bir özelliği yok ve espiriside yok zaten.Birde telefonda siri ye açıkkende kapalıykende hey siri diye seslendiğinizde karşılık veriyor ancak saatte bir kere karşılık verdikten sonra devam etmek için saatin ekranındaki mikrofon şekline tıklamamız gerek.O zamanda bir espirisi kalmadı benim için , çıkarır cebimden telefonla ararım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Ses düzeyi çok kötü arabada giderken camlar kapalı , müzik filan çalmıyor sessiz ortamda elim direksiyondayken karşı tarafı çok zor duyuyorum , zaten dışarıda duymak hiç mümkün degil.Ses sonuna kadar açık ancak duymuyorum zaten kullandığım başka bir özelliği yok ve espiriside yok zaten.Birde telefonda siri ye açıkkende kapalıykende hey siri diye seslendiğinizde karşılık veriyor ancak saatte bir kere karşılık verdikten sonra devam etmek için saatin ekranındaki mikrofon şekline tıklamamız gerek.O zamanda bir espirisi kalmadı benim için , çıkarır cebimden telefonla ararım.

Hocam sizin olayda bir beklenti sıkıntısı var,

Benim 1 ayı geçti herhalde kullanmaya başlayalı.. Saatten konuşmak diye birşey yok.. Konuşma için telefon var.. Fakat şu oluyor ki defalarca çok işe yaradı.. Telefonu saatten açıp 'abicim ben seni 10 dakkaya arıyorum' veya 'hayatım iki dakika sonra evdeyim' demek için.. Saati hands free yerine kullanmak yok yani.. Açıp söyleyeceğini söyleyip kapatıyorsun saati yüze yaklaştırıp.. Ne bileyim biri aşağıdan arayınca açıp 'tamam iniyorum aşağı' demek gayet rahat oluyor.. Marketten evi arayıp arayıp 'süt alacaktım bir de yoğurt muydu, ekmek lazım mı' demek kolay.. Arayıp muhabbet etmedim ama hiç. Çünkü dediğiniz gibi elinize yüze yaklaştırmak gerekiyor hem duymak hem duyurmak için..

'Hey Siri' özelliğini de tam anlamamışsınız.. Gerçi telefondan farklı şekilde alışınca insan anlamıyor ilk başta.. Saatte Sirinin karşılık vermesini beklemek yok.. Hiç kesintisiz söylemeniz lazım.. Zaten güzelliği de orada, karşılık vermesini açılmasını felan beklemiyorsunuz.. bir kerede ve aralıksız 'Hey Siri Ahmet Tezcana mesaj at yoldayız geliyoruz marketten birşey isteyen varmı diye sor millete de varsa söyleyin' diyip kolu indiriyorsun.. Gayet güzel anlayıp mesajı atıyor.. koluna bakmana beklemene felan gerek yok.. ya da arabada mesaj gelince 'Hey Siri cevapla yok biz de de kalmadı haftaya gelecek' derseniz saate dokunma felan gerekmeden mesajınızı yazıp atar..

Saatten konuşma yapmayı beklemek, iPad de makale yazmayı beklemek gibi.. Makale yazacaksan düzgün klavyesi olan birşey lazım (ya da iPad'e klavye olman lazım), her ne kadar teorik olarak iPad'in ekranında da yazabilecek olsan da.. iPad de kısa mail atarsın, not alırsın, mesaj atarsın ama usturuklu metin yazmayı beklemeyeceksin.

1 ayda anladıklarım,

- Telefonun sesi titreşimi felan tamamen kapalı artık.. arayan olunca saat titreşiyor, söyle bir bakıp açacaksam açıyorum.. evde telefon şarjda felan duruyor.. oraya buraya giderken de yanıma almıyorum.. arayanı mesajı görüyorum zaten.. ancak arayacaksam gidip alıyorum telefonu.. veya mesaj atacaksam, yine telefondan.. telefona mesajı ancak arabadaysam veya 'evet' 'hayır' gibi çok kısa birşey yazacaksam kullanıyorum.. Toplantıdayken felan telefon önümde bakıp durmuyorum mesela.. Telefon ancak kullanılacaksa çıkıyor.. En büyük avantajlarından biri bu oldu saatin..

- Telefonun yerini unutunca saatten sinyal verdirip bulmak rahat.. başka telefon bulup ordan çaldırmaktan felan 8 kat daha hızlı..

- Kanepede bilmemne mesaj trafiği olunca eğer çok müdahil değilseniz saatten takip çok rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noahian

quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Ses düzeyi çok kötü arabada giderken camlar kapalı , müzik filan çalmıyor sessiz ortamda elim direksiyondayken karşı tarafı çok zor duyuyorum , zaten dışarıda duymak hiç mümkün degil.Ses sonuna kadar açık ancak duymuyorum zaten kullandığım başka bir özelliği yok ve espiriside yok zaten.Birde telefonda siri ye açıkkende kapalıykende hey siri diye seslendiğinizde karşılık veriyor ancak saatte bir kere karşılık verdikten sonra devam etmek için saatin ekranındaki mikrofon şekline tıklamamız gerek.O zamanda bir espirisi kalmadı benim için , çıkarır cebimden telefonla ararım.

Hocam sizin olayda bir beklenti sıkıntısı var,

Benim 1 ayı geçti herhalde kullanmaya başlayalı.. Saatten konuşmak diye birşey yok.. Konuşma için telefon var.. Fakat şu oluyor ki defalarca çok işe yaradı.. Telefonu saatten açıp 'abicim ben seni 10 dakkaya arıyorum' veya 'hayatım iki dakika sonra evdeyim' demek için.. Saati hands free yerine kullanmak yok yani.. Açıp söyleyeceğini söyleyip kapatıyorsun saati yüze yaklaştırıp.. Ne bileyim biri aşağıdan arayınca açıp 'tamam iniyorum aşağı' demek gayet rahat oluyor.. Marketten evi arayıp arayıp 'süt alacaktım bir de yoğurt muydu, ekmek lazım mı' demek kolay.. Arayıp muhabbet etmedim ama hiç. Çünkü dediğiniz gibi elinize yüze yaklaştırmak gerekiyor hem duymak hem duyurmak için..

'Hey Siri' özelliğini de tam anlamamışsınız.. Gerçi telefondan farklı şekilde alışınca insan anlamıyor ilk başta.. Saatte Sirinin karşılık vermesini beklemek yok.. Hiç kesintisiz söylemeniz lazım.. Zaten güzelliği de orada, karşılık vermesini açılmasını felan beklemiyorsunuz.. bir kerede ve aralıksız 'Hey Siri Ahmet Tezcana mesaj at yoldayız geliyoruz marketten birşey isteyen varmı diye sor millete de varsa söyleyin' diyip kolu indiriyorsun.. Gayet güzel anlayıp mesajı atıyor.. koluna bakmana beklemene felan gerek yok.. ya da arabada mesaj gelince 'Hey Siri cevapla yok biz de de kalmadı haftaya gelecek' derseniz saate dokunma felan gerekmeden mesajınızı yazıp atar..

Saatten konuşma yapmayı beklemek, iPad de makale yazmayı beklemek gibi.. Makale yazacaksan düzgün klavyesi olan birşey lazım (ya da iPad'e klavye olman lazım), her ne kadar teorik olarak iPad'in ekranında da yazabilecek olsan da.. iPad de kısa mail atarsın, not alırsın, mesaj atarsın ama usturuklu metin yazmayı beklemeyeceksin.

1 ayda anladıklarım,

- Telefonun sesi titreşimi felan tamamen kapalı artık.. arayan olunca saat titreşiyor, söyle bir bakıp açacaksam açıyorum.. evde telefon şarjda felan duruyor.. oraya buraya giderken de yanıma almıyorum.. arayanı mesajı görüyorum zaten.. ancak arayacaksam gidip alıyorum telefonu.. veya mesaj atacaksam, yine telefondan.. telefona mesajı ancak arabadaysam veya 'evet' 'hayır' gibi çok kısa birşey yazacaksam kullanıyorum.. Toplantıdayken felan telefon önümde bakıp durmuyorum mesela.. Telefon ancak kullanılacaksa çıkıyor.. En büyük avantajlarından biri bu oldu saatin..

- Telefonun yerini unutunca saatten sinyal verdirip bulmak rahat.. başka telefon bulup ordan çaldırmaktan felan 8 kat daha hızlı..

- Kanepede bilmemne mesaj trafiği olunca eğer çok müdahil değilseniz saatten takip çok rahat.

Yani bence ben yanlış anlamıyorum apple in geliştirmesi gereken şeyler bulunmakta. Yoksa bu saati evet hayır demek için tasarladılarsa o paralara gayet şık saatler var. Ve gear ile arasında 2 katı fiyat farkı var gear in ses düzeyi daha başarılı ve kamerası görüntülü konuşma sağlıyor. Ben bu saati araç sürerken telefonu cebimden çıkarmamak adına aldım. Madem sesi duymak için kulagıma getiricem o zaman hoperlor koymasalarmış , ses duyulmak ile duyulmamak arasında kalmış. Mesaj konusundada siri saçmalıyor çoğu zaman.konuşamıycam mesaj atamıycam o zaman niye çıkardılar bu saati

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.