Şimdi Ara

Apple Watch eSIM Hakkında (2021) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
43
Favori
71.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam öncelikle telefonunuzun eSIM destekli olması gerek.

    zaten saat de eSIM bilgilerini telefonunuzdan alıyor. Saatinizde eSIM kullanabilmeniz için iPhone 8 veya daha üst modelini satın almanız gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Turkcell Esim destekli bir saat satmaya başlamış linki:https://m.turkcell.com.tr/pasaj/cep-telefonu/giyilebilir-teknolojiler/akilli-saatler/amazfit-nexo-akilli-saat?nativeapp=true&nativePlatform=ios

    İlginç olan Turkcell Esim sayfasında hala saatler desteksiz gözüküyor ilginç buldum paylaşmak istedim.
  • ABDden zamanında aldığım e-sim desteği olan seri 4 cellular hermes Apple watch’a sahibim. Boş vaktimde saatim üzerinden bir gelişme- farklılık var mı kontrol edip editleyeceğim.


    Edit:


    Apple Watch eSIM Hakkında (2021)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavyClocker -- 11 Mart 2021; 17:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Apple desteğe 11.01.2021 tarihinde apple watch series 6 için açtığım destekte danışmanla eSIM hakkında görüşme gerçekleştirdim. Artık Türkiye'de operatörlerin eSIM hizmeti sunduğunu ve satın aldığım apple watch series 6 ile eSIM hizmetini kullanıp kullanamayacağımı sordum. Cevap ise watch series 6'nın yazılım ve donanım açısından eSIM kullanımına uygun olduğu ancak yasal düzenlemeler gereği kullanıma yazılım açısından kapalı olduğu cevabını aldım. Yasal düzenlemelerin hazır olması durumunda apple tarafından yönlendirilebilecek bir yazılım güncellemesi ile eSIM hizmetini destekleyen apple watchlarda kullanıma sunulabileceğinden söz edildi. Ancak apple'ın bu konuda kesin olarak güncellemeyi göndereceğini söyleyemediğini, bunların sadece mümkün olduğunu belirtmek istediğini iletti.
    Gelişmeleri yakından takip ediyorum. Naçizane önerim, bu tür ürün kullananlar elinden geldiğince yetkili kurum ve kuruluşlara isteklerini ve meraklarını çekinmeden iletmeleridir. Böylelikle taleplerimiz doğrultusunda alınacak aksiyonlara hız kazandırabileceğimizi düşünüyorum.
    Düzenleme: 23.01.2021 tarihinde yaptığım son görüşmede, önceki (yıkarıda ayrıntılarını verdiğim) görüşmede danışmanın hatalı bilgiler verdiğini söyleyerek özür dilediler. Ülkemizde sadece GPS özellikli saatlerin satıldığı ve hiçbir zaman hiçbir şekilde hücresel özelliği kazanamayacağı ifade edildi.


    Temiz sallamışlar.

    E-sim'li saatler ayrı satılıyor çünkü donanımsal ve maliyet olarak diğer modellerinden farklı.


    E-Sim'li apple saatlerin crown'unda kırmızı bir işaret var. Diğerleri düz renk.


    Apple Watch eSIM Hakkında (2021)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laxarus -- 16 Mart 2021; 23:55:54 >




  • eSIM gelecek diye o kadar mutluydum ki ancak Apple Watch'lara gelmediğini duyunca büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.

    Geçmek için hala Watch desteği bekliyorum. Bir gelişme, bir duyum olursa lütfen birileri yazsın.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Bir su sporu yapıyorum henüz acemiyim arada bir botla kurtarma gerekiyor. Telefonu su geçirmez kılıfa koysam da o şiddetle kılıflar bile su alıyor. Apple watch 4 şu ana kadar bu şartlarda su almadı. Apple watch 6 cellular burada da satışa başlasa diye sabırsızlıkla bekliyorum. Ne zaman saatler için Esim desteği başlayacak bende çok merak ediyorum. Yok mu bir duyum, bir dedikodu?
  • Türk Telekom'dan şu şekilde dönüş aldım:


    "çift esim desteği ile ilgili geliştirme çalışmalarının devam ettiği henüz bir takvim verebilme durumunun olmadığını, aynı şekilde akıllı saatlerde esim kullanımı içinde aynı durumun geçerli olduğunu" söylediler.


    Henüz bir takvim yok. Turkcell ve Vodafone'dan cevap bekliyorum.

  • Cybokron kullanıcısına yanıt
    Siz olmasanız hiç başka bir bilgi kaynağımız yok, çok teşekkür ederim.
  • Cybokron kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten sizin dışınızda bir kaynak yok şu an :) Çok teşekkür ederim kendi adıma. Böyle forum üyeleri olduğu için çok mutluyum.
  • Yani dünyada pek çok ülkede kullanılan bu teknolojiye geçmek ne kadar zor acaba merak ediyorum gerçekten. Yani millet marsa gidiyor bizim çok kendini öven operatörler (örneğin amerikanın 4g sinden bizim 3g miz hızlı va vs gibi) akıllı saatlerde eSim kullanmayı getiremiyor bir türlü. Sonra biz teknolojide şöyle büyüğüz böyle büyüğüz. Sallamak kolay tabii ama icraat göremiyoruz
  • Merhabalar konuyu hortlatmak için yazıyorum, Halen apple tarafından açıklanmış Cellular destekli Apple watch'ların Turkiyeye geliş tarihi açısından bir tarih yok değil mi ? :/


    https://www.apple.com/watch/cellular/#table-series-6


    Şu tablodan da anlaşılacağı üzere her yurtdışından alınan Türkiyede çalışmaya bilir sanırım 2 farklı modeli var.

  • Apple Watch eSIM desteği ile çift sim desteği aynı konu aslında. Burada gecikmenin sebebi eSIM konusunda yerli çözümlerle gidilmesi. Eğer dışarıdan hazır alım altyapı ile yapılsaydı çoktan eSIM ile ilgili diğer konular halledilirdi. Fakat eSIM'de yerelleştirmeye gidilmesinden dolayı, diğer katmanlarda da entegrasyonların yerel olarak yapılması gerekiyor. Mesela ben eSIM'i bunun için bekliyordum.

  • Haberleşme alanında yerelleşmeye gidilmesi büyük bir artı. Ülkemizin kritik konularından birini yabancılara bırakmak zor. Bu nedenle gecikmeler tabiki yaşanacak. Ama umarım en kısa zamanda apple watch 'a esim gelir. Başka türlü o fiyatını haketmiyor.

  • 16 nisanda konuyu sormuştum. bugün tekrar twitter ve linkedin kanalı ile her 3 operatöre de sordum. yaklaşık 2 ay geçti. en kötüsü bir takvim belirtebiliyorlar mı sormak istedim. bakalım gelen cevapları sizinle paylaşacağım.


    Konu: çift eSIM ve akıllı saatlerde eSIM desteği

  • Benim bir sorum olacak, iphone se 2020 cihazıma esim tanımladığım sırada iPad Air 4 cihazımdan da o aynı qr kodunu okutarak, tanımlayabilir miydim? Yani canım istediğinde telefonumdaki sim kartını iPada takıyormuşum gibi düşünebilirsiniz. Esim tanımama olayında cihaz kısıtlaması var mı? Böyle bir şansım varsa iPad’in hafızaya atarım esimi bulunsun lazım oldu mu kullanırım olmaz mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bulutkuntercuhadar kullanıcısına yanıt
    İp11 cihazımda 2. Hat olarak türk telekom e sim kullanıyorum verilen qr kodlar tek kullanımlık ayrıca cihaz sıfırlandığında e sim silinmiyor bilginize

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cybokron kullanıcısına yanıt
    Hocam merakla bekliyoruz, umarım saatler için bir adım atarlar artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki Turkcell in sitesinde sattığı ve özellikle vurguladığı bu model ne işe yarıyor acaba ?


    https://www.turkcell.com.tr/pasaj/cep-telefonu/giyilebilir-teknolojiler/akilli-saatler/amazfit-nexo-akilli-saat

  • Ne kadar saçma ve gereksiz bir başlık. Daha Türkiye’de e-sim’li apple watch yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Takipteyiz umarım yıl sonuna kadar bir adım atılmış olur.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.