Şimdi Ara

Apple ve Visa’ya patent hırsızlığı suçlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple ve Visa’ya patent hırsızlığı suçlaması

    USR isimli Boston merkezli küçük bir şirket geçtiğimiz haftasonu Apple ve Visa’ya dava açtı. Şirketin iddiası ise Apple ve Visa’nın birlikte çalıştığı ve 2014 yılında kullanıcıların hizmetine sunulduğu Apple Pay ödeme sisteminde USR’e ait patentli teknolojilerin kasıtlı olarak ihlal edildi. Daha önce de hem Apple’ı hem de Visa’yı çeşitli patent davalarında bazen kendi patenti ihlal edilen bazen ise başka şirketlerin patentini ihlal eden konumunda görmüştük ancak USR’in geçmişte bu iki şirketin kapısını çalmış olması işi bambaşka bir noktaya götürüyor.

     

    Visa ve Apple Anlaşarak USR'in Teklifini Reddetti

    USR’ın açıklamasına göre 2010 yılında şirket daha önce benzeri geliştirilmemiş güvenlik ve ödeme yöntemleri üzerine çalışmış ve yeni teknolojiler (parmakizi taraması, biyometrik kimlik onayı, tek kullanımlık şifre gibi)ortaya koymuştu. Bu teknolojileri pazarlamak üzere Apple’ın kapısını çalan ve teknolojilerini tanıtan USR, Apple tarafından reddedildi. Aynı dönemde USR Genel Müdürü Kenneth Weiss, Visa ile de kapsamlı ve gizli görüşmeler yaptı ancak USR’in iddiasına göre Visa da Apple ile anlaşarak USR’in tekliflerini reddetti ve daha sonra Visa ve Apple USR’in teknolojisi üzerine Apple Pay’i oluşturdu.

     

    Geçmişte iki şirketin de kendi tekliflerini reddedip daha sonra benzer bir teknolojiyi sunmalarının tesadüf olmadığını düşünen Weiss, "Büyük şirketlerin, yenilik, ürün veya teknolojilerdeki iyileştirme önerileri için teklifleri reddetmesi nadir rastalanan bir durum değildir. Bazen bu şirketler patentleri ihlal eder ve bir patent sahibini icat ettiği teknolojiden maddi olarak yararlanmak için dava açmaya zorlar." dedi.

     

    Konuyla ilgili Apple ve Visa henüz bir açıklama yapmış değil ancak USR’in mahkeme tarafından haklı bulunması durumunda iki şirketi de zor bir süreç bekleyebilir zira USR hem kendisine ait patentlerin kullanımının durdurulmasını yani Apple Pay’in kullanımına büyük ölçüde son vermeyi hem de patentlerin kullanımdan doğan gelirden kendisine ait olan miktarın verilmesini istiyor. Tabi bu kısım davanın ticari boyutu. USR haklı çıktığı takdirde kendisine ait teknolojinin kasıtlı olarak izinsiz kullanıldığı için ceza yoluna da başvurabilir.








  • Samsung sen misin:) ses ver..
  • Apple a patent davası açmayan bir ben kaldım
  • Konuyla ilgili Apple ve Visa henüz bir açıklama yapmış değil ancak USR’in mahkeme tarafından haklı bulunması durumunda iki şirketi de zor bir süreç bekleyebilir zira USR hem kendisine ait patentlerin kullanımının durdurulmasını yani Apple Pay’in kullanımına büyük ölçüde son vermeyi hem de patentlerin kullanımdan doğan gelirden kendisine ait olan miktarın verilmesini istiyor. Tabi bu kısım davanın ticari boyutu. USR haklı çıktığı takdirde kendisine ait teknolojinin kasıtlı olarak izinsiz kullanıldığı için ceza yoluna da başvurabilir.
    Batmaz...
  • Valla yakında sana ait bir şeyi de çalar ve pazarlar.

    Amerikan politikası : "Özür dilemek izin istemekten kolaydır"

    Yani çal patenti trilyon dolarlık şirket ol. Sonra ya neyse veririrz.

    Bizim ülkede cebinden 150Bin TL çıkan dilenciye 200TL ceza kesilmesi gibi bir şey.
    Bakınız kimyasal nükleer vb silah var diyip savaş açtı. Çıkmayınca ne dedi? Pardon!

    Peşin hüküm vermiyorum ama bir şeyleri çalmadan büyük olan çok da fazla şirket yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.