Şimdi Ara

Apple, uygulamalardan daha fazla komisyon kazanmak için gizlice Google'a reklam veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, uygulamalardan daha fazla komisyon kazanmak için gizlice Google'a reklam veriyor



    Forbes, Apple'ın daha fazla para kazanmak adına en kazançlı App Store uygulamalarını tanıtmak için gizlice Google reklamları satın aldığını ortaya çıkardı.



    Ayrıca Bkz.iOS 15.2 Beta 2, iPhone 13 Pro'nun kamerasına makro etkinleştirme düğmesi getiriyor



    Forbes'a göre Apple, Tinder, Bumble, HBO, Masterclass ve Babbel uygulamalarına aboneliklerden milyonlarca dolar gelir elde ediyor ve bu yüzden şirketin kendisi bu uygulamaları tanıtmak için yatırım yapıyor. Geliştiriciler, iPhone üreticisinin izinsiz bir şekilde reklam yerleştirdiğini ve Google'ın bunları kaldırmadığını belirtiyorlar. Yayınlanan reklamlar ise Apple ile herhangi bir bağlantı olduğunu göstermiyor, markaların ve uygulama yayıncılarının reklamlarına benziyor.



    Apple, uygulamalardan daha fazla komisyon kazanmak için gizlice Google'a reklam veriyor



    Apple uygulamalardan %30 komisyon alıyor



    Büyük geliştiricilerin Apple'ın bu uygulamasından memnun olmadıklarını belirtmekte fayda var. Çünkü App Store üzerinden abone olan müşterilerden %30 daha az kazanç elde ettikleri için işlerine zarar veriyor. Bu %30'luk komisyon ise doğrudan Apple'ın kasasına girmekte.



    App Store politikasında yapılan ve geliştiricilerin uygulama mağazasının dışından da ödeme almasına olanak tanıyan değişiklikten sonra, Apple'ın bu uygulamalar için reklam satın almaya devam edip etmeyeceği merak konusu.




    Kaynak:https://www.forbes.com/sites/johnkoetsier/2021/11/12/apple-quietly-buying-ads-via-google-for-high-value-subscription-apps-to-capture-app-publisher-revenue/







  • bu elma çok aç gözlü bir elma çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 14 Kasım 2021; 19:27:22 >
  • Apple komisyon konusunda haklı komisyonu çok bulan alternatif çözümlere yönelebilir.

  • İyi de Google bir reklam şirketi, doğal olarak servislerini kullananlar da reklam ve verilerinin işlenmesiyle oldukça haşır neşirler. Dolayısıyla Google'a ait bir reklam platformunda reklam çıkmasının nesi abes onu tam çözemedim.

    Sırf reklam platformunda Apple reklam verdi diye mi? Peh peh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 14 Kasım 2021; 19:1:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yayınlanan reklamlar ise Apple ile herhangi bir bağlantı olduğunu göstermiyor , markaların ve uygulama yayıncılarının reklamlarına benziyor .

    Bu yazı ile başlık çok yanıltıcı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple hakkında fazla bir şey yazmama gerek yok, olumlu taraflarına olumlu derim zaten daha önceki mesajlarımdan da bellidir. Fakat kendilerini melek gibi gösterip aslında şeytanın ta kendisi olan bir şirket olduğu için sevmiyorum. İçlerinde en tercih edilebilir olan telefon üreticisi yine Apple, bu da diğer şirketlerin başarısızlığı ve ABD'nin Apple'ı koruması.


    Bir de hâlâ şu reklamları engellemeyen kaldı mı? Hadi böyle konuları geçtim işin zararlı tarafı var. NSA ve CIA bile kullanıyorken bir zahmet işi reklamlarla olmayan herkes engellesin geçsin.


    The NSA and CIA Use Ad Blockers Because Online Advertising Is So Dangerous (vice.com)


    Ev/ofis ağı için gerek Pi-hole, AdGuard Home, vs. gibi kendiniz kurabileceğiniz sistemler veya hazır DNS hizmetleri var. Eklenmesi gereken tek liste de oisd.nl'nin full olan listesi.





  • Paister P kullanıcısına yanıt
    Yazılan terimlerin App Store'daki uygulamaya, listeye yönlendiren linkleri eklenmiş. HBO Max yazınca HBO Max'in indirme linki çıkmış. Yani kim tarafından verildiyse bile alakasız bir şey de çıkmamış gibi duruyor.

    Olayın komisyonla bir alakası yokken konuyu döndürüp dolaştırıp oraya nasıl getirmişler hayret ettim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.