Şimdi Ara

Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrü [Analiz] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • genel olarak üretilen malların kullanım ömrünü etkileyen 2 etken var

    biricisi kullanılan malzemenin kaliteli olup olmadığı

    ikincisi özellikle son dönemde gördüğümüz yazılım

    malzeme kalitesi ve yazılım.

    orginal çinlilerde gördüğümüz şey genelde malzeme kalitesizliğidir.misal bir çin işi çakmak yere düşünce 4-5 parçaya dağılır.yada kullanıma dayalı olarak hata vermeye başlar.iyi kullansan bile
    eski finli nokia nın taş gibi telefonlar üretmesinin nedeni malzeme kalitesi idi.yani telefonlar uzun süre çalışabiliyor.

    yazılım olayı ise oldukça uzak durulması gereken bişey.güncelleştirme adı altında telefon çöplüğüne çeviriyorlar dünyayı.onunçün birşey doğru ve iyi çalışıyorsa hiç kurcalama aga.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone 5S'i 1.5 sene kullandım. Çokta sert kullandım. Köyde 2-2.5 metreden asfaltın üstüne düştü. Kasasında sadece çok az bir çizik oluştu. Cep hizasından mermerin üstüne düştü, ekran paramparçadır diye kaldırdım hiç bir şey yoktu. Elma logosunda kalmaya başladı hiç açılmadı. Bende rafa kaldırdım.

    Şimdi siz gidipde 2500 liraya 6s alıp, 1000 liraya alınan Android telefon ile kıyaslayıp 6S daha uzun ömürlü derseniz olmaz. 2500 lira bandında olan S7 ile 6S'i karşılaştırdığınız takdirde ikisinin de ömürleri birbirine yakın olacak(Temiz kullanırsanız).

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2010 yılından beri iphone kullanıyorum ses açma kapatma tuşu çalışmaması dışında sorunla karşılaşmadım henüz çok sağlam telefon üretiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Quattro kullanıcısına yanıt
    Şahsi düşüncem kullanım süreleri için biraz az öngörmüşsünüz, benim 2010 ortası mac pro var halen canavar hiç sıkıntı yok ( El Capitan yüklü) ... yine iphone 6 var 10.3.3 yine gayet hızlı gayet stabil bir cihaz. Dolayısıyla bu anlamda fiyat/performans daha makul olabiliyor diğer cihazlara göre. Ama bu fiyatlar tabi malesef ülkemizde pahalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Bu herkesin bildiği bir gerçekti, araştırmayla da doğruluğu kanıtlanmış. Apple ürünleri çok daha uzun süre kullanılıyor.

    Zamanında Almanya'ya gittiğimde her Türkün yapacağı gibi bir elektronik cihaz alayım dedim ve tablet almaya karar verdim. Elimde 2 seçenek var biri Samsung Galaxy Tab 2 diğeri iPad 2. Samsung 400 euro, iPad 430 Euro falandı. Ama Samsung yeni çıkmış, iPad kısmında ise The New iPad diye bir sonraki nesil çıkmıştı. Yani iPad 2 bir eski nesildi.

    O zamanlarda kapıldığım Android fanlığınında etkisiyle Galaxy Tab 2 aldım. 2 yıl içinde çöp oldu cihaz elimde. Her gün iyice yavaşladı. O kadar temiz, dikkatli kullanmama rağmen engel olamadım. 2 yıl sonunda çöp oldu. Yanımda gelen arkadaşımda iPad 2 aldı. Ben 2 yıl sonra çöpe atarken o rahat 5 yıl kullandı. Şuan baya kötü hale gelmiş ama cihaz hala duruyor. Elime alıp baktım geçen gün Galaxy Tab 2'nin en son hatırladığım halinden kat kat iyiydi hala.

    Telefon konusunda ise bu uzun ömür fiyattan dolayı pek mantıklı değil ama. 2000-2500 TL'ye Xiaomi alıp 2 yıl kullanıp satsam sonra tekrar o senenin Xiaomi modelini alsam iPhone parasına 5-6 yıl telefonumu 2 senede bir yenileyerek idare edebilirim zaten. 2 senede bir güncellediğim içinde yeni teknolojilere uygun ve güncel cihaz sahibi olmuş olurum.

    2012'nin sonunda almıştım bende new ipadi. Halen çatır çatır çalışıyor. 5 sene kadar fiilen kullandıktan sonra artık iso sürümü itibariyle güncellemesinin kesilmesi ve marketteki uygulamaların artık mevcut ios sürümüne destek vermemesi gibi sebeplerle kendime 6s plus alıp tableti pedere verdim.

    Her gün elinde, gazete dergi okuyor, takip ettiği köşe yazarlarının yazılarını falan takip ediyor. E bu iş için de halen çok diri bir cihaz.

    Ama farkettim ki iphone, aslında üzerine telefon özelliği giydirilmiş bir tablet. Kısıtlanıyorsunuz, istediğiniz her şeyi yapamıyorsunuz. En basitinden wifi yazıcıdan direk çıktı almak için air print desteğine ihtiyacınız var. Eğer yazıcı da bu destek varsa en ufak sorun yaşamıyorsunuz. Ama destek yoksa, marketten üreticinin uygulamasını indiriyorsunuz, yazıcıyı tanıtıyorsunuz, çıktı alacağınız dökümanı önce yazıcı uygulaması aracılığı ile açıyorsunuz, sonra yazıcıya gönderiyorsunuz. E bu da zaman kaybı oluyor üstelik bazen bağlantı kopabiliyor o zaman her şeyi baştan yapmak durumunda kalıyorsunuz.

    video atmak tam bir işkence. Müzik atmak da keza öyle.

    Android platformu, hepimizin bildiği gibi böyle değil. Otg desteği varsa, telefonu bilgisayara bile dönüştürebilirsiniz. Ama bu tarafta da market çöp uygulamalarla dolu ve bazı uygulamalar her türlü bilginize erişiyor, optimizasyonu iyi değilse cihazın çok fazla pil tüketmesine neden oluyor.

    Burada esas olan ihtiyaçlar. Android eskisi gibi değil. Artık güncellemeleri sorunsuzca ve kısa aralıklarla veren üreticiler var (nokıa, huawei ,sony gibi) Teknik servis desteği hayli iyi markalar da ülkemizde yer almakta. ( huawei gibi), tasarım ve malzeme kalitesi anlamında sektöre yöne veren markalar bir hayli fazlalaştı. ( samsung, huawei gibi)

    Telefonuyla uğraşmayı seven kişi, android almalı. Yok ben kullanayım, sorun yaşamayayım kafam rahat olsun deniyorsa da ios kullanılmalı.

    BUnca şeyi neden yazdım:

    6s plus cihazım bozuldu geçen hafta, servise verdim. Bu arada yedek cihazım da olmadığı için teknosada en uygun modellerden biri olan (699 tl) alcatel a3 xl aldım. OTG desteği ve ekranın büyük olması benim için yeterliydi, zira 10 gün sonra esas cihazıma geri döneceğim ve bu tablet olarak kullanılacak.

    şu 2 günlük dönemden dolayı özet geçecek olursam, otg desteği sayesinde flash bellekleri telefonumdan görüntüleyebiliyorum. sd karta videolarımı, sunumlarımı, word belgerleimi atıyorum, direk görüntülüyorum. Cihazın içinde ofis programı tam sürüm olarak var (wps office diye bir şey) iphoneda google drive üzerinden yapıyordum bu işi. Bundan 3 yıl önce note kullanırdım, o günlere geri döndüm resmen. Alcatelin İşlemcsi, ekranı çöp. Ama büyük ekran dolayısıyla ve otg desteğine varıncaya kadar hemen her türlü bağlantı birimine destek vermesi ile iş hayatımı iphonedan bile kolay hale getirdi.

    Günümüz şartlarında iphonelara 5.000- 6.000 lira para vermek çok anlamsız. Zira iki platform arasında, yukarıda da bahsettiğim gibi fark, oldukça az, hatta yok bile denilebilir. O yüzden, 2.000 civarına alınacak bir android cihaz ile, yanına alınacak ipad sayesinde mobil cihaz ihtiyacı yıllarca biter diye düşünüyorum. Hem para cepte kalır, hem de her iki platform layıkıyla kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 6 Mart 2018; 9:50:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tablet ve laptopta Apple parasının hakkını veriyor ancak telefon için android kullanmak f/p açısından daha avantajlı.

  • 2011 yılında HP Pavilion DV6 almıştım i5 işlemci 8gb ram win7 ne format ne de yavaşlama F1 2013,NFS Hot Pursuit 2010,NFS Most Wanted 2012 üst seviye grafikde olamasa da orta ayarlarda çalıştırıyor.

  • Yaş 35 yolun yarısı edermiş , benim de 2 yıl bitti 5s ile kaldı 2 yılım 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim iphone 5s 4 yılı devirdi. Bana mısın demiyor :) Ama kutusuna koyup kaldırdım cihazı. Note FE'den yazıyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mid 2013 Macbook Air 11" ve 2015 IPhone 6S kullanıyorum. Air'i 5 sene daha bile kullanabilirim gibi. :) 6S'in ise en az 1,5 yılı daha var gibi görünüyor. Ne güzel planlı planlı eskiyoruz. :)

  • 2013 eylül ayında 2.250₺'ye iPhone 5 aldım.

    Bu sene 5 yıl dolacak.

    (Öğretmen ,maaşımdan daha fazla para vermiştim.

    Bir hevesle almıştım)

    Geçen ay 100₺'ye bataryasını değiştirdim

    Yavaşlamalar tabii ki oluyor ama çok umursamıyorum.

    Uygulama 3 saniye de açılsa ne olur yarım saniye de açılsa ne olur.

    Telefonu öldürmeden,daha önemli ihtiyaçlar varken sırf zevk için başka telefona geçmeyi düşünmüyorum

    2010 Ocak'ta görene Yeni başladığım için 1.800₺'ye İstanbul bilişimden sony viao laptop aldım
    Sadece batarya sorunu var.
    Öğretmen olduğum için sınıfta kullanıyorum.
    İşimi çol rahat görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_41 -- 27 Mart 2018; 23:24:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu yeni jenerasyon telefonlar eskilerine göre yazılım olarak da donanım olarak da saha uzun ömürlü olacaktır çünkü ram ler arttı kamera çözünürlükleri ve yeterlilik durumu gayet iyi iPhone 7 ve 8 in 5 yıl dan daha fazla kullanılabilirliği olduğunu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook Mid 2010 bilgisayarim var. 4 GB ram ve 120 gb lik SSD takviyesiyle hala isimi goruyor. Kullandigim tum programlama yazilimlarini sorunsuz kullaniyorum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.