Şimdi Ara

Apple ürünlerinin ortalama kullanım ömrü [Analiz] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5 senedir Macbook Air ve iPhone 5S kullanıyorum. Telefon için katılıyorum fakat bilgisayar konusunda hala tatmin edici.
  • iPhone'larda benim en dikkatimi çeken kamera kaliteleri oluyor. Çevremdeki tüm iPhone kullanıcıları, kamera kalitelerinin zamanla düştüğünü belirtiyor, hatta rahatsız edici derecede bir düşme var ki bunu ben de gözlemliyorum. Cihaz ilk günkü gibi fotoğraf veya video çekemiyor. Aynı yılları daha sert geçirmiş bir Samsung Galaxy S3 ilk günkü kalitesini koruyabiliyor, telefonun düşmesi ile pek alakası olduğunu sanmıyorum. iPhone 4'de iOS 5 ve öncesinde telefonun kamerasında sıkıntı yokken, iOS 7 ile ışık ayarlayamama, flickering, gibi durumlar ortaya çıkmıştı.

    Bu arada iPad 2 ilk çıktığında almıştım ve hala sapasağlam kullanıyorum (çok fazla düşüp köşeleri yamulmuş olsa bile). Alabildiği iOS son sürümünde, şu sıralar Safari ve diğer uygulamalarda çok fazla çökmeler var ancak sebebinin Apple olmadığı çok belli. Artık web siteleri çok ağır JS içeriyor ve cihazın donanımı kaldırmıyor, uygulamalar da bu cihaza optimize çıkmıyor. Planlı eskitme aslında biraz da tüketici sebebiyle gelişiyor. Her sene yeni cihaz çıkıyor ve bu cihazları milyonlar alıyor, geliştiriciler de çok sattığı için bu cihazlara optimize geliştiriyorlar ürünlerini; Apple'dan kaynaklı olmasa bile eski cihazlar optimize dışı kalıyor ve çökmeler, yavaşlamalar başlıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9E354C1A9 -- 4 Mart 2018; 16:26:54 >




  • 3 nesil Ipadim yeni Ios sayesinde artik internete gezinmekte zorlaniyor ahaha 4 yilmis hadi ordan.... belki guncelemesen ama o da olmuyor appler destegi kestigi icin mecbur kaliyorsun
  • Apple o kadar müşteri dostu ise ios yazılımlarında eski sürüme dönmeyi kapatmasın ve yazılım geliştiricilerine illa ios 9 veya 10 ile yaz demesin. Ama yermi işte yemez.
    Android tarafına bakın android 5.0 - 5.1 sürümü olan telefonların alayına yükleyemediğiniz şey yok, sizi illa andorid 8 yükselt diyende yok.
  • darkhair kullanıcısına yanıt
    O eskidendi.

    1. Yıl: Abi telefon harika ya inanılmaz seri, şu portre fotoğrafları da harika görünüyo

    1. Yıl biterken: Ulan hay ben senin Apple gibi, bi pil günde 3 kez biter mi lan. Güncelleme yaptım telefon çöpe döndü geri dönüşü de kapatmışlar.

    Telefonu sattıktan sonra: Ulan hay ben senin iPhone gibi... Fotoğrafları bilgisayarla eşledim derken sadece ilk 1 ayın fotoğraflarını mı attın lan...

    (Satar ve sattığı paraya Android cihaz alır. Mutlu mutlu yaşamaktadır
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Hocam eski sürüme dönme konusunda sonuna kadar katılıyorum. Ama geliştiriciye bunu demezler ve deseler de dinleyen sınırlı olur zaten. Android tarafında da, iOS tarafında da her gelen güncelleme geliştiricilere de yeni özellikler ve kolaylıklar getiriyor. O yüzden yazılımcı da ya rekabetçi kalabilmek için son sürümü kullanıyor, ya da daha fazla kullanıcıya hitap edeyim diye eski sürüme geliştiriyor.

    Eski sürümlere de geliştirebilirsiniz demenin zararı da, yeni iOS'lerde bu eskiye uygun uygulamaları çalıştıracak geriye uyumluluk gereksinimleri ve sistemde rahat rahat değişiklik yapamamaları.
  • Ulkemizde bu sure 1-2 yil arasi degisiyor bence..
  • Açıkcası 4 yıl iyi bir rakam tüm bu yavaşlatma güncellemelerine rağmen(her ne kadar doğru bilmiyorum)

    Ancak genel olarak Apple'ın eski ürünlerine desteği kesmemesi ve unutmaması ile meşhur olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Diğer markalar ile karşılaştırma yapılmış olsaydı daha net yorum yapılabilirdi ama 4 yıla yaklaşmak diğer markalar içinde zor olabilir. Tabi bu istatistik sanırım en optimal kullanımı kapsıyor bu süre kullanıcıya göre çok kısaladabilir
  • Ben hep bir sonraki telofonu atlayarak gidiyorum. 2 yılda bir oluyor sanırım. 4S varken 6 almıştım, sonra 6'yı satıp 8 aldım. Bence 2 yıl bile iyi süre.
  • iPhone Taş Çatlasın 5 Sene.
  • iPhone SE telefonum 2. yılına giriyor, %15 bataryakaybından başka hiç bir sorun yok. inşAllah 3. senesinde bataryasını yeniler 5 seneye tamamlarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exterminio

    O eskidendi.

    1. Yıl: Abi telefon harika ya inanılmaz seri, şu portre fotoğrafları da harika görünüyo

    1. Yıl biterken: Ulan hay ben senin Apple gibi, bi pil günde 3 kez biter mi lan. Güncelleme yaptım telefon çöpe döndü geri dönüşü de kapatmışlar.

    Telefonu sattıktan sonra: Ulan hay ben senin iPhone gibi... Fotoğrafları bilgisayarla eşledim derken sadece ilk 1 ayın fotoğraflarını mı attın lan...

    (Satar ve sattığı paraya Android cihaz alır. Mutlu mutlu yaşamaktadır



    Yedekleyememe mevzusu tamamen kullanıcının beceriksizliği. Şu ana kadar çok iPhone değiştirdim, ne bir uygulamayı baştan kurdum ne fotoğraflarımı kaybettim. Yedk almayı bilmiyorsa o kişinin kendi hatasına girer. Ayrıca ayda 3-4 liraya iCloud alanı alıp her şeyi oraya yedeklemek gibi bir seçenek de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 5 Mart 2018; 15:38:1 >




  • Teknoloji geliştikçe ömürlerini de kısaltıyorlar. 1996 yılında aldığımız Macintosh PC hala daha çalışıyor.
  • Apple MacBookPro 2011 Late kullanıcısıyım. Cnc Otomasyon ve Plc Otomasyon yazılım alanında faaliyet gösteriyorum. Cihazımı 05.03.2018 tarihi itibariyle kullanmaya devam ediyorum.

    ( Cihaza henüz 1 kere bile format atmadım ) ??

    Teşekkürler Apple ...
  • 2011 yılında macbook pro aldım, donanımsal bir sorun çıkmadı maşallah. Geçende güncellemeyle ilgili bir sorun çıktı, apple müşteri hizmetleri sağolsun kullandığım ürüne sağladıkları desteğin bittiğini belirttikleri halde sonuna kadar yardımcı oldular. Telefonda henüz iphone a geçemedim, en kısa zamanda ona da geçeceğim inşallah :)
  • Sağol dostum. Photos uygulamasında fotoğrafları aktar seçeneğinde neyi yanlış yapmış olabilirim sence? Üstelik de sonradan denediğimde aktarılmamış fotoğraf yok mesajı alıyordum.



    Cihazıma Samsung ve Sony kameralarımla wifi üzerinden farklı formatlarda fotoğraflar atardım. Kendi fotoğraf editleme uygulamalarımı prototiplemek amacıyla da kullanıyordum cihazı. Ama nedense iOS 11'e kadar hiçbir sorun yaşamayan ben, fotoğraflarını yedekleyebildiği için kendini çok bir halt sanan birisi tarafından beceriksiz damgası yiyorum. Aynen kardeşim. iOS 10'da ortalama 220 küsür dakika screen on time alan 7 plus kullanıcılarının hepsi iOS 11 ile beceriksiz oldu tabi. Nasıl beceriksizlerse ortalamaları 90 dakikaya düşmüş.



    Neyse ya ben kime laf anlatıyorum. Ayrıca oradaki "de" "seçenekte" olarak kullanılmaz. "seçenek de" şeklinde yazılır.
  • Demek ki öylesiniz, iOS 6 dan beri kullanıyorum ve şu ana dek hiçbir sorun yaşamadım. Bir kişi bir şeyi yapabiliyorsa, yapamayan kendi beceriksizliğinden yapamıyordur, kusura bakmayın.

    Düzeltme için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 5 Mart 2018; 15:40:57 >
  • telefonu en az bi 10 yıl kullanabilirsin.düşürmeden dolayı mekanik bir sorun olmazsa.

    misal ben nokia 6070 kullanıyorum.sorunu yok.telefonun üretim yılı 2006

    demekki 12 yıl olmuş.ve telefon ölmüş değil.

    yazılım olayına gelirsek.bence yazılım yükseltmemekte fayda var.aldığın gibi kullanacan aga.

    akıllı telefon bataryaları ölüyor zamanla.haliyle 2 senede bir batarya değiştirmek lazım sanırım.

    akılsız telefonların bataryaları daha uzun ömürlü kullanım açısından.
  • bu arada 2014 te lenovo bilgisayar aldım.800 liraya

    4 yıl oldu sorun çıkarmadı.nazar değmesin.win7 de hiç çökmedi.deneyimden sonra çıkan sonuç.lenovo uzun kullanımda arıza çıkarmıyor.net win 7 de en başarılı yazılım olsa gerek
  • Derdimi anlatamadım herhalde, bütün fotoğrafları iDevicelarından çekip birbiri arasında paylaşırsan sorun yok. Ona beceri denmez.

    Zaten tek tuşla yapabildiğin bir şeye de beceri denmez. Ama farklı formatta bir fotoğrafla karşılaşınca galerin ayvayı yiyorsa ben buna düzgün sistem demem. Bozuk veya kayıp tek bir dosya bile aktarım işlemini bu şekilde rezil edebiliyorsa bu bir sorundur ve büyük bir sorundur.



    Bu tarz şeyleri yaşayan da bir ben değilim merak etmeyin. Bu konularda sözü geçen kime sorarsanız sorun Apple'ın yazılım açısından rezalet bir dönem geçirdiğini söyler.

    Bunun yanında, insanlar arası ilişkiler bakımından son derece beceriksizce ve boş davrandığınızı belirtmek isterim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.