Şimdi Ara

Apple üçüncü parti bataryası olan iPhone modellerini de tamir edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın garanti ve tamir politikaları her zaman çok katı olmakla eleştirilmiştir. Örneğin bir Apple cihazı yetkisiz teknik servislerde tamir edildiği veya onaylı olmayan bir üçüncü parti bileşen kullanıldığı zaman genellikle garanti dışında bırakılır veya tamir için ekstra ücret alınır. Bu politika yavaş yavaş değişmeye başlıyor.


     


    Esneme var


     


    Yaşanan kayıplar ve eleştiri dozunun yükselmesi nedeniyle Apple ilk kez ücretsiz bir batarya değişim programı başlatmıştı. Sonrasında üçüncü taraf iPhone ekranlarının garanti içerisinde tamirata etki etmeyeceği açıklanmıştı. Şimdi ise üçüncü parti batarya barındıran iPhone modellerinin yetkili teknik servislerde tamir edilebileceği gündeme geldi.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei P30 Pro devrimsel bir kamera ile gelecek

    Yetkili teknik servislere gönderildiği ifade edilen bir talimatta eğer iPhone tamiratı batarya ile ilgili değilse üçüncü parti batarya es geçiliyor ve tamirat tamamlanıyor. Eğer batarya ile ilgiliyse bu kez standart ücretler uygulanarak orijinal bir Apple bataryası ile değiştiriliyor. Yine üçüncü taraf batarya telefonun kasasından çıkarılamayacak derecede sıkışmışsa bu kez standart batarya değişim ücreti kapsamında iPhone modeli değiştirilebiliyor. Bu konu teknik servisin inisiyatifine bırakılmış.


     


    Apple’ın yavaş yavaş teknik servis konusunda daha esnek hale geldiği gözlerden kaçmıyor. Bununla birlikte yeni politikanın daha fazla üçüncü taraf batarya kullanımına sebep olacağı da tahmin ediliyor. Bunun Apple’a nasıl bir etkisi olacak merak konusu. Bilindiği üzere batarya değişim programından 11 milyon kullanıcı faydalanmış ve bu da iPhone satışlarını düşürmüştü.


     







  • İşte adamı böyle yola getirirler..

  • Apple doğru bir karar almış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple hala kumda oynuyor

  • Adamlar zaten 2 telefon parasını peşin alıyorlar bir zahmet tamir etsinler.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    o telefona da kalkıp çakma batarya taktırınca tamir etmiyorlardı, şimdi olayı esnetmişler işler kesat galiba
  • TR' deki araba firmaları gibi satıştan kazanamıyoruz , servis- yedek parçadan kazanalım mantığı

  • Cihaz satamamışlar o yüzden bunlar.

  • Vay be koskoca Apple, herkese kafa tutan, dediğim dedik, çaldığım düdük diyen Apple 3. parti bataryaya sahip olan telefonlara bile kucak açıyorsa durum bizim sandığımızın çok daha üstünde bir vahamette demektir.
    Pazar elden gideyeah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intel7mix

    Cihaz satamamışlar o yüzden bunlar.
    Asıl satamamış olsalar batarya/telefon değişimini reddetmeliler ki millet yeni telefon alsın.
  • Neden haber sanki bunu sadece Apple yapıyormuş gibi lanse ediliyor onu anlamıyorum, bataryası içinde olan son kullanıcı tarafından değiştirelemeyen bütün cihazlar 3.parti yada orjinal dahi olsa batarya değişimi yapılırsa ürünler saten garanti dışı kalıyor cihaz açıldığı için, yoksa bu sadece Türkiye de mi böyle diğer ülkelerde böyle şeyler yok mu, Samsung yada diğer markalar bataryası değişince cihazı garantiye almıyor ki sebep batarya değişmesi değil cihazın içinin açılması

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bataryadan parayı kıracaklar. İphone kullanan kitlenin yüzde kaçı orjinal batarya kullanıyor. Çoğu çakma veya eş değer yan sanayi.
  • Abd, avrupa, güney kore,japonya gibi ülkeler mobil sınırsız paketleri 25 dolara veriyor. Çok saçma kimse gidip de 1 gb paket almaz. Hem bir araçtırma yapılmış alım gücüne de bakmak lazım. Biz burada dolar ile maaş almıyoruz ki!!!

  • 349tl talep ettiler batarya değişimi için umarım tamirle kurtuluruz artık
  • Sony xperia z1 icin 400 TL istediler batarya değişecekti neymiş su geçirmez özleiği için arka kapak silikon ile kapatılıyormuş servis başka yere verirseniz su geçirmez özeliği gider sanki havuza giryoz yemişim sizin su geçirmez özeliğinizi 50 TL gittigidiyor.com aldım kendim değiştirdim 400 TL vericam sanki parayı sokaktan bulyoz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.