Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.286
Cevap
304
Favori
776.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple TV'yi alırken ben de Belkin kabloyu 160 TL'ye almıştım. Şu an fiyatı görünce inanamadım. Gerçi artık şaşırmaya gerek yok bu ülkedeki ürün fiyatlarına.
  • Merhabalar;
    Linkte verdiğim kablonun Applestore'da olan kablo arasında fark var mıdır?

    http://www.vatanbilgisayar.com/f3y017bt3m-blk-belkin-high-speed-hdmi-2-0-kablo-3m-siyah.html
  • 21 Ekim'de 169TL'den almıştım 2 tane. 3-4 gün sonra fiyatını görünce inanamadım. Nvidia Shield alırken kablonun aynısını almak istedim, TR'den alamadım. Amazon'dan Shield ile birlikte getirmiştim.
  • dgnkr kullanıcısına yanıt
    Vatan'daki kablonun HDMI 2.0 desteği olduğunu düşünmüyorum. Koduyla arattırdığımda belkinin sitesinde "Standart Cable" ibaresi geçmekte ve 4K performansı alabilmek için Thunderbolt 2 veya MiniDisplay 1.2 ile bağlamalısınız diyor.

    UK Insight sitesinde ise, 6.68 Gbps hızına kadar desteklemektedir diyor. 4K HDR alabilmeniz için en az 18Gbps hıza kadar olmak zorunda.

    Appstore'daki kablo ise 48 Gbps hıza kadar destek vermektedir.
  • Apple TV 4k cihazın içinde kablo çıkmıyor mu?
  • Apple iyice saçmaladı. Elimden bir çok HDMI kablo geçti ve Apple'in sattığı HDMI kablo ile Amazon'dan aldığm kablo arasında fark göremedim. Tüketim çılgınlığı.
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    Hdmi kablosu çıkmıyor. Onu dışarıdan almak zorundasın
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    4K bir Tv alma dönemindeyim;
    Tv almışken masrafı biraz daha yükseltip AppleTv ile finali yapayım diyordum. Şimdi bu kadar ayrıntılı bilgi ile birlikte bir kablonun ne kadar önem arz ettiğini anladım. Bugüne kadar marketlerden hiç özelliklerine bakmadan aldım geçtim. Fiyatından ziyade kablo özelliklerini göz önünde bulundurarak alıp yapacağım. Beni bu konuda aydınlattığınız için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgnkr

    4K bir Tv alma dönemindeyim;
    Tv almışken masrafı biraz daha yükseltip AppleTv ile finali yapayım diyordum. Şimdi bu kadar ayrıntılı bilgi ile birlikte bir kablonun ne kadar önem arz ettiğini anladım. Bugüne kadar marketlerden hiç özelliklerine bakmadan aldım geçtim. Fiyatından ziyade kablo özelliklerini göz önünde bulundurarak alıp yapacağım. Beni bu konuda aydınlattığınız için teşekkürler
    Premium sertifikalı paugge kablo tavsiye ederim.
  • doların artmaya başladığı dönemde bu belkin kablonun fiyatı 160 liraydı ama stokta yoktu.
    Mail attım ve telefonla aradım yakında stoğa gelecek demişlerdi.
    Ben de herhalde yeni fiyattan gelir diye düşünmüştüm
    Yeniden stoğa geldi ve aynı fiyat yani 160 lira.
    Ama şimdi 1 ay sonra % 80 zam yapmışlar. Gerçekten ayıp.
    ! tane almakla olmuyor iş. avr li sistemle 2 tane almak lazım.
    sadece 600 lira hdmi parası
  • theraptorx kullanıcısına yanıt
    HDMI gibi dijital kablolar görüntüyü ya verir ya vermez. Görüntüyü verdiği takdirde ucuz ile pahalı arasında bir fark olmaz. Belki veri aktarımı hızlı olan biraz daha çabuk tepkimeleri gösterir ama onu da çok dikkatli kişiler görebileceği kanısındayım.

    1080p 24hz'de film oynatıyorsanız ve Apple'ın sattığı "BELKİN"in kablosu ile diğer 1080p 24hz'de oynatabilen kablolar arasında fark göremezsiniz.

    4K60hz'de oynatmak istediğinizde amazonbasic markasıyla satılan 18gbps kablo ile Apple'ın sattığı arasında da fark göremezsiniz.

    Ancak donanım destekliyorsa ve YUV422, YUV444 bir içerik veya dolby vision (itunes'daki dolby vision değil, uhd disk içerisindeki two layer Dolby Vision) içeriği oynatmaya kalktığınızda, 18Gbps destekleyen kablolar darboğaza girebilir, görüntü kesilebilir.

    Yani aslında tüketim çılgınlığı değil, Belkin'e ihtiyacı olanlar, HDMI 2.1 destekli TV ve Oynatıcıya sahip kişilerin alabilmesi için çıkarılmış bir ürün.

    Daha iyi görüntü kalitesi vereceğini iddia etmiyor, diğer kabloların yeni teknolojiler için darboğaz oluşturması nedeniyle bu kablonun yeni teknolojileri destekleyeceğini iddia ediyor.

    Benim alma nedenim ise, AVR aldıktan sonra 4k60hz Dolby Vision biçiminde AppleTV'de görüntü kesilmesi olması nedeniyle kabloları yenileyip, içimin rahat etmesi içindi.

    Çünkü 4k 30hz formatında sorunsuz iken, 4k60hz de kesilmeler meydana geliyordu. Bu sorunu bu kablolar sayesinde çözdüm. Problem yaratan kabloyu da Amazon'dan almıştım ve 1 yıldır kullanıyordum sorunsuz.

    Apple TV 4k >---< TV bağlantısında hiçbir problem yaratmadı, Apple TV >---< AVR >---< TV bağlantısında 4k60hz'de görüntü gidip geliyordu.

    Kısaca, arada fark yok derken hangi açıdan fark olup olmadığını dikkatle araştırmanızı öneririm.

    Anlattıklarımın aksine, elindeki herhangi kablo kendine yeten kişiler veya donanımı bu kadar üst seviye olmayıp 50-100 liralık kablolar rahatlıkla işini görecek kişiler bu kabloyu aldığı takdirde kısmen veya tamamen tüketim çılgınlığı tanımı doğru olabilir. Bilinçsiz tüketici tanımı ise tam oturur.
  • Bende de ATV Avr TV sıralaması var.

    4k60hz olarak ayarlı genel video çözünürlüğü...

    Bazen 2-3 sn liğine görüntü gidiyor ve geri geliyor adını koyamadım.

    Netflix izlerken de , infuse ile de, Turkcell TV+ izlerken de oluyor..

    ATV den avr ye ve avr den TV nin HDMI arc girişine bağlantılı her iki kablo da aynı ve Apple dan aldığım bu yeni seri belkinler. Kabullendim, gidiyor böyle..
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük değişikliği olduğunda genelde gidip gelir görüntü ondan mı bahsediyorsunuz acaba; menüde 60hz'ken filmde 24hz'e düştüğünde arada görüntü gidip geliyor o mu bahsettiğiniz durum?
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    Dinamik Range ve Frame Rate Eşleme açıksa, 4k60hz'den içeriğe göre 4k24hz'e, Dolby Visiondan HDR veya SDR'a veya SDR'dan HDR'a, HDR'dan SDR'a gibi (çok saydım farkındayım) format ve frame rate değişiklikleri söz konusu olduğunda gidip gelme durumları olabilir.

    TV+ ben de kullanıyorum anımsayamadım bu durumu. TV+ da hangi durumda gidip gelme oluyor belirtirseniz, ben de deneyip dönüş yapabilirim. Ancak benim TV+ direk TV'nin HDMI'ına bağlı çünkü ARC girişinden gönderilemeyecek kadar yüksek bir ses kalitesi olmadığı için, direkt TV'ye bağladım. Eşimin izlemesi de rahat oluyor kumandalarla uğraşmıyor.

    Benim de TV den AVR'ye ve AVR'den Apple TV'ye kablolar Belkin.

    Nvidia Shield var bende ayrıca, onda da format değişikliklerinde görüntüde gidip gelme ve HDR,SDR geçişlerinde ekran parlaklıklarında değişim söz konusu.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Yok o değil.

    Normal yayın akıyorken birden bire ekran 2-3 sn liğine gidiyor ve tekrar geliyor. Nadiren oluyor ama oluyor...
    Bir uygulamadan diğerine geçerken değil.
    Açmışım TV izliyorum TV+ ta mesela, haber film ne ise, kanal dan da bağımsız, normal izlerken birden görüntü gidiyor ve geliyor. Bu...
    Ben TV+ ı harici kendi alıcısı ile izlemiyorum, ATV 4k ya indirdiğim uygulaması üzerinden izliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 7 Kasım 2018; 17:15:31 >
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Evet her ikisi de ve hatta ne varsa açık
  • merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Benim bir sorum var. Evimde Sony markalı 37 inç full hd bir televizyon var. Buna önceden digiturk bağlıydı. Ancak şu an boşta duruyor ve ben bunu değerlendirmek istiyorum. Özellikle IPTV için kullanmak adına, mini PC veya Apple TV almak istiyorum. Açıkçası daha bağımsız bir platform olduğu için windows destekli mini pisi lere bakıyorum. Ancak sizler hangisini tavsiye edersiniz acaba? Özellikle TV ile bağlantısında herhangi bir problem yaratmayacak, IPTVdeki kanalları seri bir şekilde oynatabilecek bir medya oynatıcıya ihtiyacım var. Bunun dışında videolarımı, resimlerimi ve benzeri gibi içeriklerimi de televizyonda oynatmak istiyorum. Elimde iPhone ve iPad var. O sebepten Apple TV yi düşünüyorum ama yinede bağımsız bir platform olduğundan dolayı mini pisilere yöneliyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tekrardan hayırlı akşamlar. Cevap veren herkese Şimdiden çok teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSİBAY

    merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Benim bir sorum var. Evimde Sony markalı 37 inç full hd bir televizyon var. Buna önceden digiturk bağlıydı. Ancak şu an boşta duruyor ve ben bunu değerlendirmek istiyorum. Özellikle IPTV için kullanmak adına, mini PC veya Apple TV almak istiyorum. Açıkçası daha bağımsız bir platform olduğu için windows destekli mini pisi lere bakıyorum. Ancak sizler hangisini tavsiye edersiniz acaba? Özellikle TV ile bağlantısında herhangi bir problem yaratmayacak, IPTVdeki kanalları seri bir şekilde oynatabilecek bir medya oynatıcıya ihtiyacım var. Bunun dışında videolarımı, resimlerimi ve benzeri gibi içeriklerimi de televizyonda oynatmak istiyorum. Elimde iPhone ve iPad var. O sebepten Apple TV yi düşünüyorum ama yinede bağımsız bir platform olduğundan dolayı mini pisilere yöneliyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tekrardan hayırlı akşamlar. Cevap veren herkese Şimdiden çok teşekkürler.
    apple tv de usb girişi yok. paylaşım için nas yada pc lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 7 Kasım 2018; 20:31:50 >
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için çok teşekkür ederim.

    Ben tam olarak ne demek İstediğimizi anlamadım.

    Örneğin ben iPhone'da bir tane Smart IPTV uygulaması var. Oradan izliyorum. Bilgisayarda da vlc medya player ile izliyorum. Apple TV ile bunu yine bir uygulama üzerinden izleyemez miyim? Veya PC daha mı performanslı olur? Tabi bir de gerek telefondan gerek diğer cihazlardan çektiğimiz fotoğraf ve videoları direk televizyona aktarma özelliği olması önemli. Mesela PC olursa bunu nasıl hemen yapabiliriz?

    tekrar cevap için teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Aykutx USB olmadığına dair cevabı vermiş. Bununla birlikte ben de mini pc ile ilgili bölümü belirteyim. Apple TV ve Shield'dan önce HTPC'm vardı. (i7 7700 ve GTX1060'lı) PowerDVD, MPC-HC gibi uygulamalar kullanıyordum ancak üretim amacı medya oynatmak olmadığı için Windows işletim sisteminde TV'ye aktarımda frame droplar meydana geliyordu. Ben bu duruma çok dikkat ederim ve film keyfimi tamamen bozar ufak şeyler.

    Mini PC yerine Nvidia Shield'a bakabilirsiniz 4-5 gündür kullanıyorum cihazı henüz yorum yapabilecek kadar bir deneyime sahip değilim. Ancak FHD de sorun yaratmayacak ve USB girişi olan bir cihaz olduğundan size daha uygun. Mini PC'lerde güç kısmen önemli. Bu durumda size tavsiyem alacağınız mini pc özellikleriyle, PowerDVD'nin veya DVDfab Media Player 5'in minimum veya önerilen sistem gereksinimlerine bakıp ona göre donanıma sahip bir mini pc seçmenizdir. Ben 4k içerik oynatacağımdan öyle bir mini-pc almıştım ve 4K içerikte MPC-HC uygulamasında MadVR görüntü akışında zorlandığı oluyordu :) FHD'de basit bir mini-pc'nin sıkıntısız oynatabileceğini düşünüyorum ancak yine de USB'den oynatacaksanız, media player olarak üretilen cihazları tavsiye ederim.

    Ancak USB'den medya oynatmayacaksanız, iTunes Movies üzerinden satın alma/kiralama yapacaksanız veya NAS üzerinden aktarım gerçekleştirecekseniz Apple TV iyi bir seçenek olacaktır.

    Nvidia Shield ile çok az deneyimim olduğu için övecek veya kötüleyecek bir deneyime sahip değilim. Ancak kendi araştırmalarınızla hangisinin size daha uygun olduğunu bulabilirsiniz. Şuan itibariyle hem kullanım alışkanlığım, hem bütün cihazlarımın Apple olması, hem de arayüzündeki pratiklik nedeniyle Apple TV daha önde benim gözümde. Kararlı ve stabil olması da bir kenara.

    Ancak 2-3 haftalık kullanımdan sonra durum tam tersine de dönebilir. :)

    IPTV deneyimim hiç yok, Apple TV'de Store'da uygulamar görüyorum ancak nasıl çalıştığına dair de hiçbir fikrim yok. Windows veya diğer açık kaynaklı sistemlerde eminim daha rahat bir kullanıma sahiptir.
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.