Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.339
Cevap
309
Favori
782.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    Apple tv deki ses olayı avr ekranında dts yazıp yazmaması olayı değil. Benim gibi eski avr kullanıcılarının çok kanal pcm özelliği desteklemediği için sesi stereo vermesi. Yani apple tv yi ilk aldığımda dd ve dts olarak (avr ekranında yazıyordu) ses alabiliyordum. İos11 ile birlikte apple bu ses desteğine son verdi.

    Apple tv nin ses görüntü ayarlarında DD 5.1 ayarlarsanız yine AVR de DD yazıyor diye biliyorum.. DD+ yazmıyor yada DTHD , DTS-HD yazmıyor evet.. Ama kuşku duyduğum nokta bugün pc den kodi aracılığıyla Sony avr den bu sesleri adım.. Aynı filmleri Apple 4k da PCM olarak izledim.. Fark yok gibiydi..psikolojikmi anlamadım .. Konuşma sesleri yine merkezden geliyordu.. uçak üstümüzden geçiyordu sanki her ikisindede.. Yanılıyor olabilirim..

    Ayrıca sony 790 bütün hd sesleri destekliyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 10 Mayıs 2021; 1:4:12 >




  • Technical_Support kullanıcısına yanıt

    Apple TV'de ayarlar kısmında ses Dolby Digital seçildiğinde DTS ve HD sesleri 5.1 alamıyor musunuz hocam? Aslında Infuse'un açılklamalarına göre bir sorun olmaması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HattiHitit -- 10 Mayıs 2021; 1:13:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HattiHitit

    Apple TV'de ayarlar kısmında ses Dolby Digital seçildiğinde DTS ve HD sesleri 5.1 alamıyor musunuz hocam? Aslında Infuse'un açılklamalarına göre bir sorun olmaması gerekiyor.

    Valla şu an baktım DTHD seslendirmeyi ( ATV 5.1 olarak atmos kapalı ayarlıyken ) DD olarak AVR veriyor..5.1 e indirgiyor sanırım..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedom77

    Etmez hocam. GG’de bir satıcıdan 5 USD’lik US Gift kart alıp US hesabınıza tanımlayın. (Bildiğiniz başka bir siteden de olabilir tabii ki ) Bunu yapınca kredi kartı istemeden kayıt işleminizi tamamlayabileceksiniz.

    Not: Yatırdığınız kredi kullanılmayacak hesabınızda + bakiye olarak duracak.

    Hocam teşekkürler bilgi için ama şeyi anlamadım yatırdığınız kredi kullanılmayacak hesapta duracak derken, Gift kartı bakiye olarak hesaba yükliycem kodu kullan kısmından ama bakiyem azalmıycaksa bedava olmuş olacak ? 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemalege2000 K kullanıcısına yanıt

    Bu ayar çoklu kanal PCM desteklemeyen eski tip AVR'ler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HattiHitit

    Bu ayar çoklu kanal PCM desteklemeyen eski tip AVR'ler için.

    İşte ben de o yüzden yeni nesil Avr lerde DTHD yerine PCM yazmasının lisans olayından başka bir durumu yok diye düşünüyorum.. DTHD ve PCM aynı kalite de gibi geliyor bana ..PCM dede Avr 5.2 ye ayarlı ve hoparlörlerden gelen efectler farklı.. Eskiden PCM de bütün hoparlörlerden konuşma sesi gelirdi.. Şimdi konuşma sesleri merkezden , efectler diğerlerinden geliyor.. Kurşun kulağınızın yanından geçiyor hissi veriyor.. Arka hoparlörlerden farklı patlama sesleri geliyor , sağ sol ayrı..

    Kısacası her PCM ile HD seslerin farklı olduğu düşüncesi gittikçe azalıyor bende..

    Hatta DD+ bile HD seslere yakın .. Yine de yanılıyormuyum bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 10 Mayıs 2021; 9:25:44 >




  • freedom77 F kullanıcısına yanıt
    Superonline’ın fiber için verdiği Huawei modemi kullanıyorum, dediğiniz gibi ethernet desteği yok sanırım.

    Gönderdiğiniz gigabit switche ben de bakmıştım.

    Burada çözemediğim konu şu:

    Benim burada gönderdiğim resim çiziminde salonun durumu mevcut. Buna göre NAS’ı modemin yanına koyup ethernet ile bağladım. Bu tip bir gigabit switch alıp ikisinin arasına koyup NAS-Switch-Modem bağlantısı yapsam çözer miyim bilemedim.

    Ya da daha önce @HattiHitit üstadın dediği gibi, TP Link Deco M4 gibi bir router alıp modem hariç tüm seti TV ünitesi üstüne mi taşımalı? (Kendisinin dedi gibi Deco cihazda gigabit ethernet girişi var zaten)

    Hangisi işimi çözer karar veremedim. :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 10 Mayıs 2021; 10:14:56 >
  • Bu aralar yeni cihaz alanlara Apple 1 yıllık TV+ aboneliği veriyor sizinkini de öyle zannetmiştim. Normal abone olduğunuzda tabii ki bakiye kullanılacak 😊 her ay hesabınızdan 4,99 USD alınacak.

    Aklınızı karıştırdım umarım şimdi daha net olmuştur 😎
  • Legoloman kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Switch ‘i daha önce de sizinle paylaşmıştım muhtemelen oradan hatırlıyorsunuz 😊

    Modemden çıkan ethernet kablosunu switch’e bağlayıp switchden NAS’a bir kablo, switchden Apple TV’ye bir kablo ile çözebilirsiniz. Çiziminizi hatırlamıyorum ama tarif ettiğim gibi yaparsanız sorun yaşamazsınız.
  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    Hocam gigabit switch kullamındaki amaç Apple TV ile NAS'ı kablo ile bağlamak. Uzaktaki modemin yanına gigabit switch ekleyip

    buna da modem ve NAS'ı bağlarsanız modeme gigabit özelleği katmış olmazsınız. Zaten modem uzakta olduğu için gigabit özelliği

    olsa bile bu işinize yaramaz.


    Eğe NAS'ı uzaktaki modeme bağladınız ve test sonucu iyi çıkmamışsa ve kablosuz bağlantı dışında bir çözümünüz yoksa

    NAS'ı Apple TV'nin yanına koymaktan başka çare yok. Modeme kablosuz bağlantı için ise bir router ya da tekrarlayıcı

    olması gerekiyor.


    Deco m4'ün iki tane gigabit çıkışı var. Birine NAS diğerine Apple TV bağlanacak. Kablosuz olarak da modeme bağlı olan diğer deco

    ünitesine bağlanacak.


    Bu sorunu çözer.

  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Şimdi kafamda netleşti, çok teşekkürler.

    O zaman ben aşağıda linkini gönderdiğim TP Link Deco’nın 2’li setinden alsam işim çözülüyor.

    İşlemler şunlar:

    Bu decolardan birini modeme bağlıyorum.

    Diğer Deco’yu da TV ünitesinin üzerine koyup ethernet kablo ile bir girişine NAS diğer girişine de Apple TV’yi bağlıyorum. Deco, NAS ve Apple TV’nin hepsi yan yana olmuş oluyor.


    https://www.amazon.com.tr/dp/B07KJ2TDMR/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_7MFGNYGFAXFVXVR4TFKY?_encoding=UTF8&psc=1


    Bu Deco’nun tekli ürünü de var yarı fiyatına ama benim işimi o görmüyor sanırım.




  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    Olsa iyi olurdu ama sadece kendi ürünleri ile bağlanma özelliği koymuşlar. Tek satmalarının

    nedeni 2 li sitem alanlara ağ genişletme imkanı sunmak için. Bu sistem istenildiği gibi çoğaltılabiliyor.

  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Anladım. Çok çok teşekkürler. Bütçe durumlarına göre konuyu değerlendireceğim.

    Bu başlıkta herkese sabırla uzun uzun ayrıntılı cevaplar ile yardım ediyorsunuz, gerçekten hakkınız ödenmez.

    Sayenizde bir çok teknik konuyu öğrendim, sistemimi düzenliyorum. Sağolun, varolun.
  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

  • Legoloman kullanıcısına yanıt
    Router düşünüyorsanız verdiğiniz paranın karşılığını vermeli. Asus Rt Ac65P fiyatı 894 TL.
    Bir Deco M4 882 TL fiyatı bulunuyor.Amacı menzil artırmak sizin amacınız ağ içinde 4K streaming yapmayı hedefliyorsunuz.Buna özel rotur modellerine yönelmelisiniz.Size önerdiğim RT Streaming kayıpsız yüksek ağ hızlarına ulaşıp game ve 4K streaming için özelleştirilmiş bir ürün.Bu fiyat aralığına çıktığınızda orta ölçek profesyonel boyutları verebilecek bir Router alabilirsiniz.Asus bu işi yapan en iyi firmalardan biri.


    MU-MIMO destekli, kablosuz AC65P çift bant oyuncu router'ı- 1750 Mbps’e kadar yüksek hızlı WiFi performansı - 2.4G 3T3R + 5G 3T3R şeklinde eş zamanlı toplam 1750 Mbps’e kadar veri hızı. - Çift çekirdekli işlemciyle gelişmiş performans - Üstün veri aktarım ve router ile indirme/yükleme hızları. - Trafik yöneticisi - ASUS QoS - HD yayınlar ve çevrim içi oyunlar için optimize edildi. - Aynı anda birden fazla kişinin oyun oynayabilmesini sağlayan MU-MIMO teknolojisi - MU-MIMO sayesinde birden fazla kullanıcı aynı anda dosya indirebiliyor, gecikme yaşanmadan internette oyun oynayabiliyor. - AiRadar 2.0 - Her yönde sinyal gücü artışı - Hüzmeleme teknolojisi kablosuz sinyal gücünü akıllı bir biçimde artırıyor. - Üstün hızlı 4 adet Gigabit LAN - 1000 Mbps’e ulaşan stabil kablolu bağlantı imkanıyla gecikmesiz 4K video yayını ve çevrim içi oyunlar.Dahili torrent işlemcisi ve Nas özelliği bulunan bir yapısı bulunuyor.HDD bağlandığında eksiksiz bir NAS cihazı ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor.

    Hedefinize uygun bir roter seçmezseniz yine hüsrana uğrarsınız. Asus Rt Ac65P sizin fiyat aralığınızda en performanslı modeli.Fiyatın bir önemi yok deseydiniz çok üst seğment modellerde plex server bile bulunuyor.


    https://www.amazon.com.tr/Asus-Dualband-Torrent-Kablosuz-Noktası/dp/B07NW64C4M/ref=mp_s_a_1_9?dchild=1&keywords=asus+router&qid=1620635703&sprefix=asus+ro&sr=8-9








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Mayıs 2021; 12:5:39 >




  • Monster hunter filmi 4K Dolby vision Dolby ATMOS desteğiyle İtunes eklenmiş Film görüntü kalitesi çok başarılı buldum özellikle Atmos sesler filmde yer yer kendini hissettiriyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 10 Mayıs 2021; 12:30:52 >
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt

    Apple tv de DTS ve DD seçtiğim zaman alabiliyorum. Fakat bu Apple'ın daha önceki ios versiyonunda bu sesleri desteklediği gibi gerçek bir dts veya dd değil. Daha sanal, daha düşük kalite bir ses veriyor. Heleki arka surround hoparlörler neredeyse hiç çalışmıyor gibi. Bunu nereden anlıyorum, Tv de Kodi içinden dts veya dd film açtığımda muhteşem bir kalitede her kanaldan farklı, güçlü ve detaylı bir ses alıyorum.


    Defalarca zidoya geçmeyi düşündüm fakat orada da dolby vision vs yok ve apple ile zido arasındaki görüntü kalitesi hakkında kuşkularım var.

  • Yanlış hatırlamıyorsam sizin avr çok kanal pcm destekliyordu, bu yüzden sizi etkileyen bir durum yok. Yani ekranda dd veya dts yazıp yazmaması sesi değiştirmiyor. Sorun benimki gibi eski avrlerde, yani çok kanal pcm sesi desteklemeyenlerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 10 Mayıs 2021; 12:58:2 >
  • Anladım. Apple TV'nin dahili dolby digital'a kod dönüştürücüsü o kadar başarılı değil o zaman.

  • HattiHitit kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle.

  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.