Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (368. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.329
Cevap
309
Favori
781.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Buradaki bilgi sahibi arkadaşlara bir sorum olacak. Ben sıklıkla Infuse programını kullanıyorum. (Mecburiyetten put.io ile birlikte)

    Çünkü evimde modemin konumunun çok anlamsız ve uzak bir yerde olması sebebiyle (yerini değiştirme şansım yok) gigabit ethernet bağlantısı da yapamayacağım için NAS sistemi kuramıyorum. (Wifi bağlantısı ile 4K filmleri sağlıklı olarak oynatabileceğimi düşünmüyorum.)

    Bunun yerine Mac Mini alsam ve media center olarak onu kullansam, Infuse’da da mac mini’nin diskindeki yolu göstersem, bu cihazın wifi gücü ile film oynatmada sorun yaşar mıyım sizce?

    Put.io’nun yüksek kapasiteli cloud çözümü döviz para birimi cinsinden olduğu için çok pahalıya geliyor. Infuse’dan da vazgeçmek istemiyorum. O yüzden çözüm arıyorum açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 10 Mart 2021; 18:0:3 >
  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    Problemi tam anladım mı emin değilim, ama şöyle bir katkıda bulunayım:


    Cihazları bir gigabit switch üzerinden kablolu olarak birbirine bağladığınızda, veri aktarımı modem üzerinden olmuyor. Yani modemin uzakta olması, ya da modeme wifi ile bağlanılması önemli değil. Sadece cihazlara IP atanabilmesi için bir ağ bağlantısına ihtiyaç var. O işi de, cihazlara yakın yerleştireceğiniz ucuz bir router ile çözersiniz.


    Yani Mac Mini gibi çok pahalı bir çözüm yerine bir NAS sistemi kurabilirsiniz.

  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Şöyle midir yani?

    Benim ihtiyacım olanlar:

    - NAS cihazı
    - Gigabit Switch cihazı
    - Router

    Gigabit switch ile NAS’ı birbirine kablolu olarak bağladığımda ve Apple TV’de Infuse üzerinde dosya yolunu NAS olarak gösterdiğimde sorunum çözülecek. Doğru mu anlamışım?
  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    lazzaro'nun anlatımına ek olarak şöyle bir çözüm de olabilir. Yeni bir router aldığımdan deneyimlerim size yardımcı olabilir.

    USB'sinden iyi bir aktarım hızı olan bir router da sorunu çözebilir.


    Router tekrarlayıcı moduna alınıp modemle kablosuz olarak bağlanııp Apple TV'ye kablo ile bağlanacak şekilde yakın yerleştirilir (gerçi kablosuz da bağlanabilir ancak

    veri hızını garanti etmek için kablo ile bağlamak daha iyi olur).


    Apple TV şu anda kablo ile routere bağlı. Router'e bağladığım diski Infuse ile test ettim. SAMBA ile

    180-250mbps, FTP ile 900-940mbps hız alabiliyorum. Bu hızlar Apple TV'de her büyüklükteki filmi oynatmak için yetecektir.


    Yani iyi bir router ve bir harici diskle de bir çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca Router'deki torrent uygulamasını da kullanabilirsiniz.

  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Bu hızlar çok iyiymiş gerçekten, bence de yeterli olur. Ben planlamaya bir bakayım.

    Çok teşekkürler ikinize de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legoloman

    Şöyle midir yani?

    Benim ihtiyacım olanlar:

    - NAS cihazı
    - Gigabit Switch cihazı
    - Router

    Gigabit switch ile NAS’ı birbirine kablolu olarak bağladığımda ve Apple TV’de Infuse üzerinde dosya yolunu NAS olarak gösterdiğimde sorunum çözülecek. Doğru mu anlamışım?

    Doğru.


    Bu arada HattiHitit'in çözüm önerisi de iyi. Hatta daha iyi Apple TV [ANA KONU] 

  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    ark yazdıklarına ek olara gbit power plug alıp nas ile aktarım yapabilirsiniz bende 2 cihaz var salondakini bu sekilde kullanıyorum hemde 200 mbs power plug ile hiç sıkıntı yaşamadım ( salon daki tv 1080 ama cihaz 4k ve 4k filmleri 1080 indirgeyip oynatıyor) siz eyer 1 gbs lik alırsanız oynatır diye dusunüyorum aşırı yüksek bitreateli filmler down etmez iseniz kesin oynar


    biraz masraflı olur ama oynar en azından mac miniden ucuz olur


    bende su sekil zysel nas + cisco 5 port gb sw +200 mbs power plug


    nas cisco sw ye baglı sw den bir ucu power plug giriyorum ve onu prize baglıyorsun cihaz yanındaki diyer ucuda atv baglı ıp alması için dhcp olsun diye modemden 1 porta sw 1 portuna baglı


    bence en iyi cözüm bu 300 mbs likler su anda uygunj fiyata 1200 mbs ler var onlar 1000 tl ye yaklasır fiyatı pahalı dediğim bu


    nas fiyatı haric nas size ve bütceye kalmış

  • Arkadaşlar, 4k tv im var.. iptv kullanacağım maçlar için falan genellikle ama arada film dizi vs de izlerim... apple tv 4k çok pahalı.. 4.ncü nesil alsam yeterli olurmu ?

  • zoltan83 kullanıcısına yanıt
    4k film izlemiyecekseniz yeterli. Bende hem 4 var hem 4k ikisini de ikinci el aldım çok memnunum. 4 k film izlemenin dışında hiç bir farkları yok. Ben hem bein connect den maçları izliyorum hemde yüksek çözünürlüklü 1080p film. Problemsiz. Size de ikinci el almanızı tavsiye ederim. Bu tip cihazlar ilk aldığınızda çalışıyorsa çalışıyordur zaten. İçinden parça değişme durumu olmadığı için aklınız kalmaz.

    ÖNEMLİ: ne alırsanız alın ama wifi yerine ETHERNET KABLO ile bağlanın hızınız iki kat artar. Ben hız testi yaptığımda her iki cihazda da wifi ile 50 mbps leri görürken, kablo ile 98 mbps leri görüyorum o derece önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 15 Mart 2021; 12:44:59 >
  • cazsever C kullanıcısına yanıt

    Modemin 5ghz desteği varsa kablolu bağlantıdan hiç bir farkı olmadığı gibi zaman zaman daha fazla mbs görebilmekte.

  • tw1s kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç benim modemim de 5ghz. Bende hiç öyle olmuyor. Bu forumlarda siz ilksiniz herhalde. Herkes ama herkes kablolu bağlantı tavsiye ediyor. Hatta modemlerin ve cihazların prospektüslerinde de tavsiye edilir. Ne mutlu size. Ben de yeni bir şey daha öğrenmiş oldum.
  • arkadaşlar apple tv 4k almak istiyorum şunu merak ediyorum bu cihazı alanlara apple +tv plus (apple film dizi platformu)1 senelik hediye ediliyormu acaba birde türkiye,den seyredilebiliyormu teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanbe

    arkadaşlar apple tv 4k almak istiyorum şunu merak ediyorum bu cihazı alanlara apple +tv plus (apple film dizi platformu)1 senelik hediye ediliyormu acaba birde türkiye,den seyredilebiliyormu teşekkürler

    hediye mevzusunu bilmiyorum ama apple tv+ türkiye'ye açılmadı. vpn'siz giriş mümkün değil. türkçe altyazı tüm içeriklerde yok ayrıca sanırım.

  • teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanbe kullanıcısına yanıt
    Selamlar, bir üstteki arkadaş yanlış bilgi vermiş düzeltmek isterim. Ben Apple TV+ uygulamasını VPN kullanmadan izliyorum. Ayrıca uygulamada yer alan içeriklerin hemen hemen hepsinde de Türkçe altyazı mevcut.

    İşlemi şöyle yaptım:

    Geçtiğimiz yıl bir ipad almıştım. Önce Apple Türkiye ile iletişime geçtim, Apple TV+’ın 1 yıl hediye edilme sisteminin ülkemizde olmadığını ilettiler.

    Daha sonra Apple ABD ile iletişime geçtim ve chat üzerinden yazışıp durumu anlattım. Oradaki kişi bana yardımcı olup 1 yıllık ücretsiz üyelik tanımladı ve kod verdi.

    Sonra yeni bir mail adresi ile ülkeyi ABD seçerek Apple üyeliği oluşturdum, verilen kodu girdim ve şu anda Apple TV+ uygulamasını herhangi bir VPN ihtiyacı olmadan izliyorum.

    Bunlar dışında ek olarak yapmanız gereken; yeni mail ile açtığınız kullanıcıyı da cihazınıza tanımlamak ve Apple TV+ izleyeceğiniz zaman cihazda o kullanıcıyı seçmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 15 Mart 2021; 15:57:17 >




  • cazsever C kullanıcısına yanıt
    Evimde iki adet Apple TV var, modemim çok uzak olduğu için kablo ile bağlamam imkansız. Modemim 5ghz özellikli ve internet hızımda hiç düşüş olmadan iki cihazımda da izleyebiliyorum.

    Hızım 100 mbit fiber, test yaptığımda minimum 90-95 görüyorum.
  • cazsever C kullanıcısına yanıt

    Modermlerin wifi bağlantısında sıkıntı olmasının pek çok sebebi vardır.

    1. Çok fazla sinyal varsa havada o sıkıntı çıkarabilir.

    2. Modemin donanımsal anlamda wifi gücünde sıkıntı vardır.

    3. Wifinin tam kapasite çalışmasını sağlayacak ayar yapılmamıştır. İlgili ayarı servis sağlayıcı değil modem firması yapmakta. Servis sağlayıcı diğer ilgili ayarları doğru yapmışsa ve buna rağmen kablosuz hızınız problemli ise söz ettiğim ayar yapılmamıştır. Modem üreticisini arayıp ayar çektiriyorsunuz. Yalnız modeme reset attığınız zaman o ayarı her seferinde tekrar yaptırmanız gerekiyor.

    Ben de apple tv uygulaması olan samsung tv var. Gecen gün fast. com dan hız testi yaptım hızı 115 mbit ölçtü. Genelde 85-90 ölçüyor tv de ama o gün öyle ölçtü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    HIZ:

    Wi-Fi bağlantılarında bahsedilen hızlar, birçok faktörden etkilenebiliyor. Duvarlar, etraftaki diğer radyo sinyalleri, mikrodalga fırınlar ve fazlası, Wi-Fi ağlarının bağlantı kalitesini etkileyebiliyor. Ethernet ise bu durumun aksine, modemlerin kalitesinden bağımsız hızlı bir bağlantıyı stabil olarak sağlayabiliyor.

    Wi-Fi'dan daha iyi bir performans almak için router'ınızı evinizin merkezindeki bir kısma taşımanız faydalı olabilir. Ancak ne yaparsanız yapın, muhtemelen ethernet'teki kadar tutarlı bir performans elde edemezsiniz.

    Güvenlik:

    Wi-Fi ile ethernet'i karşılaştırdığımızda ortaya çıkan bir başka önemli faktör, güvenlik. Ethernet ağındaki veriler, sadece ağa fiziksel olarak bağlı cihazlar tarafından erişilebilir durumdadır. Wi-Fi'da ise veriler, havadan iletilir. Şifreleme işlevlerinden faydalanmayan kablosuz ağlardan iletilen veriler, bir başkası tarafından yakalanarak rahatlıkla kötüye kullanılabilir.




  • Legoloman kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ben de yazdıklarınıza bir kaç cümle eklemek isterim. :)


    15 gun önce MacBook Air aldım. iCloud hesabım US olduğu için 1 yıllık Apple TV+ hediyesi var diye otomatik olarak bildirim aldım. Apple TV+ üyeliğimi aktive etmeye çalıştığımda üyeliği başlatmak için US'de geçerli bir kredi kartı istedi ve maalesef hesabımı aktive edemedim. Müşteri hizmetleri ulaşıp durumu anlattım fakat ne hikmetse onlar da yardımcı olamadılar. Hatta gift kart ile hesabıma bakiye eklesem olur mu? soruma da olumsuz yanıt verdiler.


    Cevaptan tatmin olmayıp hesabımdaki 4.13 USD bakiyeyi 4.99 USD 'ye (Apple TV+ aylık ücreti) tamamladım kredi kartı adımına geçmeden 1 yıllık üyeliğim aktive oldu.


    Bilmeyenler için Not: Apple US hesabı kullanıyorsanız işlem yapmak için Amerika adresi tanımlı bir kredi kartına ihtiyacınız oluyor. TR kartlarını kullanamıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom77 -- 16 Mart 2021; 19:29:45 >
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

    Internette itunes kart gibi US visa prepaid kart'lar var. Herhangibir Amerika adresi ile bu prepaid visa kredi kartını normal kredi kartı gibi kullanabiliyorsunuz.

  • 
Sayfa: önceki 366367368369370
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.