Şimdi Ara

Apple Store ' da Degistirilen Cihazim Refurbished Cikti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpm

    Firma size cihaziniz ariza yaptiginda size sifir urun verilecek diye bir beyanda bulunmuyorlar. Parca degisimi, esdegeri ile degisim veya yazilim destegi seklinde yazar. Cihaziniz 1 haftalik olur ve ciddi bir ariza olusmustur ve fabrika kaynaklidir, o zaman size zaten yeni telefonu aninda getirip elden teslim ederler. Ama onun disindaki SWAP/Refurbished cihazi size verirler. Bunu hicbir sirket calisani size direkt olarak demez, diyemez. Kimse isinden olmak istemez.

    Refurbished cihazlar, yurt disinda bircok ulkede oldukca populer. cunku cihaz satin alindiktan kisa sure sonra musteri memnun kalmayip, geri iade ederek parasini alir. Bu cihaz, fabrika veya ulkedeki ana merkezde kontrol edilir. gerekli olmasi durumunda cihazin disi degistirilip, refurbished reyonunda satisa sunulur.Fiyati %30-%50 arasi daha ucuz olur.

    Apple da refurbished durumu genelde ipad, macbook tarzi urunlerde var. iphone lari refurbished olarak gormek zor, telefon degisimi icin kullaniyor. Refurbished cihazlar firma garantisi altinda ve sifira esdeger diye tabir edilir. Yani size verilmis cihazlar, daha onceden toplanan arizali/geri iade urunlerin merkez tarafindan sifirlanip, sorunsuz olarak kullanilmaya uygun gorulmus garantili cihazlardir.

    Peki simdi ne diyeceksiniz? Ben 3.000TL verdim telefon aldim, cihazim 4. ayinda bozuldu, garantiden bana sifir cihaz verilmesi sart. Size verilecek cevap, urunun sart namesindeki madde hatirlatilacak. "Urun esdegeri ile degistirilir" . Cihazi ilk actiginizda sozlesmeyi size onaylatmasi da zaten bu yuzden.

    Sifir urun verildi diyen varsa, onun sifir cihaz oldugunu anlamak cok zor. Ambalaj makinesi her store un arka tarafinda mevcut. orada size kutuyu amlajlayip da verirler. Firmanin zaten oyle bir sistemi var ki cihazlarina her store da mudahale edebiliyor.

    Soyle anlatmak gerekirse, her storun gunluk telefon stogu var. kontratli ve kontratsiz toplam bir sayi. kontratsiz urunler tukendiginde, depodaki kontratli cihaz alinip, ambalaji aciliyor ve operator kilidi kaldiriliyor. sonra ambalajlanip tekrar musteriye veriliyor. kontratli alinan cihazin kutusunda operator ismi yazmadigi icin sorun olmuyor.



    Swap cihaz kutusuz cihaz demektir yani cihaz sıfırdır.
    Apple Türkiye tüketicilere revurdidhed cihaz veremez.
    Verdikleri cihaz apple onlinesohbette imeli no ile teyit edebilirsiniz bu site yanlış bilgiler verebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    imei numarasi degismek apple icin cok zor olsa gerek..
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu?
  • Benimki de degisim. 5s. DXChina yaziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

    Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu?

    Önceki ipod touch 5 imin değişiminden dolayı biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim iPadim'de Hata Vardı Götürdüm 5 Dk'de Yenisini verdiler Bazı Konularda işte ios7 ise refurbished diye yalanlar var fakat hepsi yalan bana gelen ipadde ios 7 idi arkadaşın verdiği linkten kontrol ettirdim refurbished deildi eger ios7 ise mesela iphone 5s 2014 de çıktı çıktığı zamankini veriyorlar yani aonradan gelebleri vermiyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür sitelere cihaz bilgisi girmenizi pek tavsiye etmem. Benim cihazımda FF ile başlıyor değişim cihazı ve buradaki yazışmalar dan sora apple destek ile online görüştüm. FF olması kesinlikle Refurbished cihaz olduğu anlamına gelmiyormuş. Sistemden cihazımın swap cihaz olduğunu gördüğünü ve bu cihazın hiç tamir görmemiş sıfır bir cihaz olduğunu ve ilk benim kullanıp benim etkinleştirdiğimi söylediler. Bu tür sitelere bilgi girişi yapmanın kötü sonuçlar doğuracağını falan filan dikkatli olmamız gerektiğini. Yani FF olunca Refurbished cihaz olmuyormuş. Zaten böle bişey olsa apple cihazınızı tamir eder öyle verir size neden yeni cihaz versin dediler. Demem oki bu sitelere bilgi girişi yapmayın. Apple ile görüşün onlar cihazın ne oldunu size söyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Cihazım yaklaşık 1 ay önce değişti. Apple Care'i arayıp bunu sorduğumda bana görüntüleyemediklerini ve böyle bir ihtimalin mevcut olduğunu söylediler. İki danışmanla görüştüm fakat ikisinden de aynı bilgiyi aldım ve göremediklerini söylediler. Arkadaşın verdiği yerden sorgulatınca da aşağıdaki gibi çıkıyor..

    Factory: FC (Fountain, Colorado)

    @AfterLife61

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fink Ployd kullanıcısına yanıt
    Apple ile yaptığım görüşmenin SS ini almadığıma şuan çok pişman oldum gerçekten. Bana söylenen aynen şöyle. Cihazınız swap cihaz dır. Şuanda sistemimde görebiliyorum. Kesinlikle Refurbished değildir. Bu ekranımda görülüyor. Bana denen aynen bu. ve bu site apple ile bağlantılı deildir böyle bilgiler vermesi mümkün deil sesi. İleride zor durumda kalabilirsiniz klonlama vs. Bilgilerinizi böyle sitelere girmeyin. Ve ısrarla FF cihazların Refurbished cihaz olduğu anlamına gelmediğini ve sizinkide swap ekranımda görüyorum dedi. Bi tutarsızlık var demekki apple de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Sizin söyledikleriniz üzerine tekrar iletişime geçtim. Şimdi de tek tip cihaz var diyorlar. Görselini de aldım paylaşıyorum. Anlayamadım ben Apple'ı


    @AfterLife61
     Apple Store ' da Degistirilen Cihazim Refurbished Cikti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.