Şimdi Ara

Apple şimdiye kadar geliştiricilere 120 milyar dolar ödedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple, 2008 yılında App Store'un açılışından bu yana geliştirilere ödediği paranın 120 milyar dolar gibi rekor bir seviyeye ulaştığını açıkladı. Şirket geliştiricilerin bu paranın neredeyse dörtte birlik kısmını sadece geçen yıl kazandıklarını söylüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung'un Galaxy Buds adlı yeni kablosuz kulaklığı gelecek ay tanıtılabilir
    Geçen yıl, geliştiriciler Apple'ın uygulama mağazasından 30 milyar dolar kazanç elde etti. Açıklanan rakam Apple'ın 2017 yılında geliştiricilerle paylaştığı 26.5 milyar dolardan yüzde 28 daha yüksek. Aynı zamanda 2016 yılındaki rakamdan da yüzde 30 daha fazla.

     


    Apple yüzde 30 komisyon alıyor


    Apple şu anda ücretli uygulamalardan ve uygulama içi satın alımlardan yüzde 30 komisyon alıyor. Uygulama içi abonelikler için komisyon oranının ilk yıldan sonra yüzde 15’e düştüğünü belirtelim. Geliştiriciler, App Store komisyonlarını daha da düşürmesi için Cupertinolu teknoloji devine sık sık baskı yapıyor.







  • 14 yıldır apple haberleri okurum, Cupertinolu olduklarını ilk kez okudum vay be şu California yerine Cupertino yazarak satsalarmış satışlar yarıya düşerdi.

  • Peki, Apple geliştiriciler sayesinde ne kadar para kazandı? Aldığı komisyon dışında kasasındaki paranın ne kadarını geliştiricilere borçlu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 30 Ocak 2019; 12:38:51 >
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Designed by Apple in Cupertino

    :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.