Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HandK kullanıcısına yanıt

    Bootcamp olayı benide cok ikilemde bırakıyor. Su anki durumumda windows a ihtiyacım var.

  • 256Gb'lık MBA modelinin SSD hızı: Bu değerlere göre gerçekten hem yazma hem de okuma hızında önceki neslin tam iki katı daha hızlı.


    Apple M1 Mac [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 17 Kasım 2020; 12:35:11 >
  • .twin.turbo. . kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:45:7 >
  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:43:9 >
  • HandK kullanıcısına yanıt

    "We switched Parallels Desktop to universal binary and optimized its virtualization code; and the version that we are eager to try on these new MacBook Air, Mac mini and MacBook Pro 13″ looks very promising."


    Güvenimiz tam :)


    Her durumda 2021 ilk çeyreğin bitmesini bekleyecegim sanırım, 3-4 aylık development sonrası edinmek daha iyi olabilir.

  • .twin.turbo. . kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:43:4 >
  • Ram performansları:


    Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • Ben 3 ay önce base model 13 pro aldim bı kaşınma var biri akıl versin lutfen bu Macbook M1 işlemcili bilgisayara geçmem ne kadar mantıklı Air yada pro farknetmez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmuniryavas C kullanıcısına yanıt

    Biraz daha sabır. Gün içinde test sonuçları artarak gelecek. Şu an görünen o ki m1 işlemciler vaat ettikleri kadar güçlüler. Bu durumda geçmek mantıklı olabilir ancak eğer bilgisayarından para kazanan biriysen ve/veya belli yazılımlara koşulsuz şartsız bağımlıysan daha fazla bekleyip yazılım desteğini görmen lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmuniryavas

    Ben 3 ay önce base model 13 pro aldim bı kaşınma var biri akıl versin lutfen bu Macbook M1 işlemcili bilgisayara geçmem ne kadar mantıklı Air yada pro farknetmez...

    Tam olarak yukarıdaki arkadaşın dediği gibi. Belli ki makineler gerçekten çok güçlü. Ama yazılım tarafında her şeyin hazır olmadığını söylememiz lazım. Kimi program bir-iki ayda hazır olabilir, kimisi de 6-7 ayda. O yüzden profesyonel olarak kullanıyorsanız beklemenizde fayda var.

  • Reddit'te, iPad uygulamalarını çalıştırmış bir kullanıcı:


    Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • Baktığım zaman Macbook airin giriş modeli bile benim suanki cihazımın kat kat üstünde performansı var ekran kalitesi touchbar olmayışı ve birde fansiz tasariki beni düşündürüyor ben uygulama desteğini kafama takmıyorum trilyon dolarlık şirket bir sürü geliştiricisi var şimdiden profesyonel uygulama yapımcıları desteğini açıklamış durumda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygulama uyumluluğu falan hepsi hikaye iş bitti , içinden geçecek gibi duruyor demiştim sentetik testlerde ve arm bunu yaptı gerçekten, hem cpu hem gpu hem ssd anlamında, fansız olması ve pil ömrüne girmiyorum bile , olay tamamen değişti, seneye diğer tüm cihazlar teneke kıvamına gelecektir, bu gücün ve uyumluluğun önünde kimse duramaz artık.


    işiniz varsa tabii ki elinizdekini değiştiremiyorsunuz , misal ben ofiste 32bit win7 ile 2012 model yekpare plastik kasa:) toshiba makine kullanıyorum bir takım ibm yazılımları kullandığımız için fakat arm uyumlu yazılımlar için tüm firmalar pazar payını kaybetmemek için çok hızlı davranacaktır ki apple günümüze kadar neler yaptı hangi firmaları bitirdi ve standartı belirledi , yine öyle olacaktır.

  • Redditte gördügüme gore her iPhone/iPad uygulaması calısmayacak, developerın izin vermesi gerekiyor.


    Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • Videoyu izlediğimizde benchmarktaki vaad edilen performansları render esnasında göremiyoruz. Hatta M1 için özel olarak optimize edilen Final Cut Pro'da bile cihaz, kağıt üstündeki vaad edilen performansı veremiyor. Vaad edilen performansı geçtim, daha düşük performans veriyor.



    Yorumlarda da bu sıklıkla tartışılmış ve herkes halen daha geçiş için en az 2 yıl beklemek gerektiğini söylüyor. Bakın şu an elinizde bir MacBook yoksa kesinlikle Intel işlemcili bir MacBook alın demiyoruz ancak hali hazırda elinizde bir MBP varsa M1'li cihazlara geçmeniz için bir sebep yok. Hele ki 16" MBP almayı düşünenler zaten düşünmeden alsın. 16" MBP'den daha güçlü bir cihaz halen yok.



    Şu ana kadar çıkan videolarda gördüğümüz kadarıyla gerçek kullanımda M1'li cihazlar, tam da tahmin edildiği üzere 16" MBP'den üstün bir performans veremiyor. Render performansı ise selef cihazlardan bile geride gözüküyor. Youtube'dan videoları izleyebilirsiniz. Bahsedilen şey kağıtta yazan rakamın her şey olmadığı. Daha bunun ileride farklı problemleri de illa ki çıkacaktır. Yeni bir geçiş süreci her zaman sancılıdır. Forumlarda herkes 16" MBP'den geçmek için hiçbir sebep göremediğinden bahsetmekte.



    Bazı arkadaşlar işi çok ciddiye alıyor. Dostlarım burada Android vs. Apple kavgası yok. İki ürün de aynı markanın aynı model cihazları. Tartışmamız için bir sebep yok ortada. Biraz objektif bakmanızı rica ediyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Kasım 2020; 0:30:30 >




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Apple'ın iddası 2020 macbook air i7'li bir cihazdan Macbook Air m1'in 3-4 kat kadar daha hızlı olacağı yönündeydi ki henüz daha kimse işin bu kısmına girmedi çünkü cihazların gücünden herkes inanılmaz etkilenmiş durumda. Dolayısıyla sınırları zorlamak için herkes 2019-2020 Macbook pro 15-16 inçlerle karşılaştırıyor. Native çalışan applerde m1 açıkça daha hızlı, fark elbette 3 ya da 4 kat değil, ki zaten Apple da bunu iddia etmedi. 2020 macbook air/pro i7'yi, 2020 m1'li bir cihazla karşılaştıran bir video bulduysanız bizimle de paylaşın.


    Base model cihazlarda, hele ki içerik tüketmek üzere pazarlanan Air'la bile 1 sene öncesinin high end Pro modellerini geçmek büyük bir atılım. Elbette yazılım sıkıntısı olabilir, native çalışmayan appler sorun yaratabilir zaman zaman. İş amacıyla kullananlar için, yani hali hazırda bilgisayarından para kazanan ya da profesyonel bazı applere mecbur insanlar için "durun bekleyin, aman almayın" demeyi lüzumsuz görüyorum. Bilgisayarıyla ciddi bir iş yüküne giren insanlar beklemesi gerektiğinin farkındalar zaten. Günlük kullanıcılarsa m1 alabilirler, uyum sorunları ne kadar hızlı aşılırsa cihaz o kadar güçlenecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 18 Kasım 2020; 2:21:23 >




  • Neredeyse tamamen aynı şeyleri düşünüyoruz zaten. Aksini gösteren bir cümlem yok. Benim lafım heyecana kapılıp şu anki M1’lerin MBP “16’dan daha güçlü olduğunu iddia etmeye çalışan arkadaşlar. Sizin gibilere değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.