Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı somut veriler.


  • herkes intel'e çok güveniyor fakat arm'ın gerçek kullanıcı testlerine çok az kaldı, ciddi anlamda içinden geçebilir, resmi olmayan testler buna göz kırpıyor.


    gerçekten merak bekliyorum ben de sonuçları.

  • losthell kullanıcısına yanıt

    Baz modellerde şu an için ARM çok mantıklı olmuş bence. 16" i9 modellerle karşılaştırılınca orası ürünler kullanıcılarca test edilir tartışılır fakat benim iptal ettiğim baz modeldeki 8. nesil i5'ten iyi olacağı garanti gibi.

    16" modele çıkmamasını ben şimdilik henüz sadece baz M1 işlemcisinin olmasına bağlıyorum, M1 Pro, M1X gibi isimlendirmelerle 10 veya 12 çekirdekli bir işlemci eklenerek 16" modeli de 2021 içinde güncellerler diye tahmin ediyorum.

    Gidip aynı işlemciyi hem Air'e hem de 16" MBP gibi pahalı bir cihaza da koyarlarsa pek tercih edilmez diye düşünmüş olabilirler.

  • evet ben de geliştirme aşamasında olarak yorumluyorum durumu, profesyonel cihazlara geçiş zaten anlamsızdı çünkü uygualama geçişi tamamlanmadı , işi olan adama kusura bakma henüz hazıır değiliz diyemez ki fakat Air ya da giriş Pro alacak adam için intel, amd, arm hepsi aynı şey o yüzden kervan yolda düzülür mantığıyla giriş seviyesinde arm'a geçip uygulamaları toparlayacaklar hem de arge çalışmalarına devam edecekler.


    asıl düşüncem büyük farkın 16 serisinde olacağı yönünde , şu an air'e takılan işlemci performansı bile ortadayken 16 pro ile neler yaparlar tahmin edemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Evet dediklerimiz, tahmin ettiklerimiz bir bir doğru çıktı. ARM ne oldu fos çıktı.  MacBook Pro 16" almayıp beklemeyi seçenler, tavsiyelerimizi dinlemeyenler şu an oldukça pişmandır eminim ki. Beklemeyecektiniz arkadaşlar bu ARM'leri.   Hali hazırda 16" MacBook Pro kullanan arkadaşlarımız ise keyifle cihazlarını kullansınlar.  

    İlk etapta 13'' Pro ve Air için ARM modelleri çıkacağını ve 16'' Pro modelinin güncellenmesine belli bir süre daha olduğunu aylarca söyledik. Şu anda 16 inç Pro almayı düşünen birisinin beklemesinin pek mantıklı olmadığını söyledik.



    Performans artışının reklamını rahatça yapabilmeleri ve ARM işlemci için gerçekten bir gövde gösterisi yapılabilmesi için önce düşük modellerin yenilenmesi gerekir. Çünkü Apple ilk etapta i9 16" Pro'daki kadar güçlü bir ARM işlemcili cihaz çıkaramayacaktı. Hatta ve hatta 16" Pro'nun ARM'ye geçmeden önce son bir Intel güncellemesi alma ihtimali bile olduğu söyleniyor, ki bu yönde sızıntılar da var. Bu olmasa bile 16" Pro modelinin yenilenmesine en ama en iyi ihtimalle en az 6-8 ay var.


    Cok değil 1.5 ay önce söyledik bunları. Şu anda 16" Pro'ların fiyatları ortada. 16" Pro almayıp bekleyen arkadaşlar, keşke biraz tavsiyelerimizi dikkate alsaydınız.


    16" Pro konusunu bir kenara bırakırsak, şu anda ARM'li MacBook'larda inanılmaz iştah kabartıcı geliştirmeler yok. Ayrıca yeni bir mimariye geçiş sürecinin kobayı olacaksınız. Yok şu uygulama çalışmadı, yok şu hata verdi, yok şu kasıyor. Eğer şu an bir MacBook'unuz yoksa, hali hazırda satışta olan neredeyse tüm sorunlarından arındırılmış güncel bir Intel işlemcili MacBook cihaz alıp, 4-5 yıl rahatça kullandıktan sonra ARM sistemi tamamen oturunca ARM'li bir MacBook'a geçişi yapmanızın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yeni her zaman sorunludur, denenir, birkaç yıl sonra anca oturur. Bu hep böyledir. ARM sistemin tam olarak kusursuz bir şekilde oturması uzmanlara göre en az 2, ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek. Apple bile zaten tam olarak geçişin 2 yılda tamamlanmasını ön gördüğünü belirtmişti ki bu pandemiden önceydi.


    Özet olarak ARM MAC'ler en az 2 yıl, "casual dediğimiz düz kullanıcı kitlesine" hitap eden ürünler olacak.


    Herkese iyi forumlar.

    yani bir kac gun once sana uzun bir cevap yazacaktim. ama asiri usenmistim. artik gerek kalmadi. su link yeter.


    https://www.macrumors.com/2020/11/15/m1-chip-emulating-x86-benchmark//



    apple silicon fos filan cikmadi. aksine adamlar buyuk bir devrimin icindeler. bu saatten sonra x86 almak enayilik. cok acil 16 inc'e ihtiyaciniz yoksa az bekleyin derim.





  • Paralellsten bahsedilmedigi için beklemedeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarından itibaren gercek kullanıcı yorumları cıkmaya baslayacaktır

    Yerimizi alalım cok merak ediyorum.


    Suan ihtiyacım yok fakat 16" apple silicon ile cıktıgı zaman dusunecegim performans testlerine bakarak.

  • Konuyu adam akıllı okusaydın sonraki mesajlarımda bu konuyla ilgili yazdığım pek çok mesajı görebilirdi. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum ancak yine de başka bir üyeye yazdığım mesajlardan birini aşağıya iliştiriyorum. Cümlelerdeki çekim eklerini kendi üstüne alınma.



    Alıntı

    metni:
    GeekBench testleri ürünün performansını net şekilde ortaya koyan testler değildir. Bu kadar kale almanız üzücü. Yıllarca Android cihazların iPhone'dan bilmem kaç kat yüksek puan alıp da iş reele gelince solda sıfır kalması bile en basit örneği. Bu sadece bir GeekBench karşılaştırması ve listede tek çekirdek karşılaştırması var. i7'den 3 kat hızlı olduğu iddia edilen M1 işlemcinin i9 9980HK'dan daha iyi performans gösterdiğini düşünüyorsanız hayal dünyanızda yaşamaya devam edebilirsiniz. Apple gerizekalı mı da MacBook Pro 16'dan bile daha hızlı diye çıkartmadı o zaman bu ürünü? 16 inçin yenilenememesinin sebebi zaten şu an i9 9980 kadar güçlü bir ARM yapılamaması. Gerçekten neyin kafasını yaşıyorsunuz ben çok merak ediyorum. Apple'ın bile lanse etmediği şeyi siz lanse ediyorsunuz. Evet hocam M1, i9 9980'den daha iyi, o yüzden zaten Apple 16" modeli yenilemedi, o yüzden 16"'den daha güçlü demektense 13 " ile karşılaştırıyor. Apple bunu nasıl düşünemedi? Keşke lansmanı siz sunsaymışsınız. Hiçbir şey anlamadığınız o kadar belli ki. En çok satan sanatçıya en iyi sanatçı demek gibi bir şey şu yaptığınız. Üzücü.



    Linkini attığın yabancı forumdaki konudaki mesajları az buçuk okusaydın halen daha neredeyse herkesin bu şekilde düşündüğünü görebilirdin.

    Apple halen daha en güçlü dizüstü cihazı olarak MBP 16" 2019'u konumlandırmakta. Neyse kağıt üstündeki performans farklı bir konu, her şeyi bir kenara bırak, uyumluluk, hata oranının düşüklüğü, programların nasıl çalıştığı gibi etkenler asıl performansı ortaya koyacak. Kağıt üstündeki veriler her şey değildir. Ortada bir geçiş süreci var. Aynı şeyleri tekrar tekrar anlattırmayın lütfen. Güvenilir yabancı Youtuber'ların videolarını izleyip az buçuk fikir sahibi olabilirsin. iPhoneDO'nun videosunu izleyebilirsin. Mesut Çevik'in videosunu da izleyebilirsin. En azından her şeyin kağıtta yazan sayılardan ibaret olmadığını anlarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 16 Kasım 2020; 15:14:22 >




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    yoo okudum. sen olaya duygusal yaklasiyorsun. elimde o kadar cok x86 tabanli mac var ki, senin acindan bakarsam oturup aglamam lazim.


    eger hic mac cihaziniz yoksa ve su an acil ihtiyaci karsilamak icin yuksek guclu mobil bir macbook almaniz gerekiyorsa gidin 16 inclik alin. fakat elinizde idare eden ve eski model mac varsa en fazla 1 sene bekleyeceksiniz ki cok buyuk ihtimalle 2021 q1 sonlarina dogru gelecek daha guclu cihazlar.


    evet uyumluluk buyuk problem bunun herkes farkinda fakat emulasyon da goruldugu uzere cok daha iyi calisiyor. android hic bir zaman iphone'dan yuksek almadi geekbench'te. geekbench testlerinde hep onden giden zaten iphone. keza gpu'da da her zaman ondeler.


    20 saat pil omru, isinma problemi yok, ve daha ucuz. arm islemciler en fazla 6 ay gerideler x86 mac'lerden. ki uyumluluk probleminin %90 cok rahat ilk 3 ay icinde cozulecektir. keza haziran temmuz'dan itibaren basladi developerlar calismalara.



    su saatten sonra x86 oneren kimseyi dinlemeyin. 48 saat icinde gercek dunya incelemeleri de dusmeye baslayacak zaten. o zaman buraya tekrar yazacagim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 16 Kasım 2020; 18:30:23 >




  • Kendinle çelişiyorsun.
    quote:

    eger hic mac cihaziniz yoksa ve su an acil
    ihtiyaci karsilamak icin yuksek guclu mobil bir macbook almaniz gerekiyorsa gidin 16 inclik alin.

    Diyorsun. Ben de zaten bunu diyorum. Yazının en sonunda ise x86 önereni dinlemeyin diyorsun.

    Evet yıllarını bu işe veren uzmanların neredeyse tamamı bekleyin diyor. Hepsi hemen atlamayın, önce insanlar bi alsın görelim neyin nesi diyor. Ama sen onlardan daha bilgilisin. 3 ay sonra “şu uymadı şu yavaş çalıştı bu hata verdi, hani crack olmuyor bu parayı nasıl vereceğim” diye ağlayanlarla dolacak burası.

    Neyse sizin gibiler sayesinde zaten bu cihazlar revize edilecek, hataları düzeltilecek. Geçiş sürecinde çok yardımcı olacaksınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Kendinle çelişiyorsun.
    quote:

    eger hic mac cihaziniz yoksa ve su an acil
    ihtiyaci karsilamak icin yuksek guclu mobil bir macbook almaniz gerekiyorsa gidin 16 inclik alin.

    Diyorsun. Ben de zaten bunu diyorum. Yazının en sonunda ise x86 önereni dinlemeyin diyorsun.

    Evet yıllarını bu işe veren uzmanların neredeyse tamamı bekleyin diyor. Hepsi hemen atlamayın, önce insanlar bi alsın görelim neyin nesi diyor. Ama sen onlardan daha bilgilisin. 3 ay sonra “şu uymadı şu yavaş çalıştı bu hata verdi, hani crack olmuyor bu parayı nasıl vereceğim” diye ağlayanlarla dolacak burası.

    Neyse sizin gibiler sayesinde zaten bu cihazlar revize edilecek, hataları düzeltilecek. Geçiş sürecinde çok yardımcı olacaksınız.

    yahu 16 inclik macbook yok zaten. olmayan urunu git al mi diyeyim adama. mac pro da gelmedi mesela. apple'in arm'a gecisi fos cikti mi diyelim mac pro yok diye.


    hayir benchmark lar'a niye guvenemiyoruz onu da anlamiyorum.


    adamlar x86 mimarisinde derlenen geekbench'i calistirmislar mesela. single core olarak macbook pro 16 i9 luk olandan daha iyi sonuc veriyor. mesela detaylari da burada:


    https://browser.geekbench.com/v5/cpu/compare/4731213?baseline=4758357


    multicore'u yetersiz cunku 16 inc icin arm islemcisi gelmedi daha. belli ki o da gelince komple gececek. adamlar x86 programlari rosetta ile sorunsuz calistiracagiz diyorlar. linkin altina inersen benchmark sirasinda yapilan islemleri gorursun. bu islemler zaten gunluk kullanimin %90'ini karsiliyor. gercek hayat daha ne anlamis degilim.


    insanlarin gunluk kullandigi uygulamalarin cok buyuk kismi da big sur ile zaten arm'a uygun native calisacak sekilde geliyor. x86 lar arm'da emulasyon olmasina ragmen daha hizli calisiyor. daha problem ne kaldi ki?


    al mesela yeni dustu bu da:

    https://www.macrumors.com/2020/11/16/m1-beats-geforce-gtx-1050-ti-and-radeon-rx-560//


    air'daki gpu macbook pro 16'daki rx 560 kadar calisiyor. zaten metal ile calistigindan uyumluluk problemi de yok. adamlar 1000 dolarlik cihazin gpu'sunu 3000 dolarlik macbook pro ile esitledi ve sen buna fos diyorsun. hakikaten komedi.


    tekrar diyorum. bugun cok acil ihtiyaciniz yoksa almayin bekleyin. air veya pro 13 alacaksaniz durmaniz hata. cok buyuk bir sicrama oldu cunku.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 16 Kasım 2020; 18:52:22 >




  • Kullanıcılara ilk MacBook'lar ulaşmaya başlamış. Yarın tüm bu performans tartışmaları son bulacak.


  • 8GB Ramli ve M1 işlemcili MBP'nin geekbench skoru:



  • cinebench (çoklu çekirdek)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 17 Kasım 2020; 0:47:34 >
  • single core da geldi





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 17 Kasım 2020; 0:47:51 >
  • İnanılmaz cidden bu Apple işi biliyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testler geliyor yavaş yavaş. Sanırım Air'i uzun vadede kullanabilmek adına 16 gb yapıp alacağım. Takip ettiğim birkaç kanaldan testleri izleyip aynı sonuçları görürsem sanırım rahatlıkla m1'li MBA ve MBP'nin uzun yıllar dayanacağını düşünebiliriz.

  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:45:34 >
  • Yoğun yük altında M1 işlemcili MBA'nın en sıcak yerini 37.4c derece ölçtüler.


    https://www.iphoneincanada.ca/mac/apple-m1-macbook-air-vs-m1-macbook-pro-temps-measured-under-heavy-load//

  • Bu da yük altında değilkenki sıcaklığı :)))))))))))))))))


  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.