Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.919
Cevap
235
Favori
394.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falcon84

    Eylül'de 8799 TL'ye i3 MacBook Air aldım çok da memnun kaldım ama simdi M1 cıkınca 6 ay önce tanıtılmış intel tabanlı macbook air'ler bir anda yok oldu. Bunu nasıl kabul ettirecekler alanlara bence dava vs acılabilir yani. Ben inanılmaz haksızlık olarak gordum bu olayı. Kimse bu olaydan bahsetmiyor ama bence inanılmaz bir olay

    Bu nasıl mantık Allah aşkına ya? Ne davası ne inanılmaz olayı ciddi misiniz siz? Apple M1 Mac [ANA KONU] Bu dediğiniz, Her yıl Eylül ayında tanıtılacağı bilinen yeni iPhone'u beklemeyip Ağustos ayında iPhone alıp da 1 ay sonra "Ama ben daha yeni almıştım." deyip ağlamak gibi. Bu ürünlerin çıkacağı bir yıldan uzun süredir konuşuluyor zaten. Bu işin sonu yok. Sürekli ürünler yenileniyor. Ne zaman alırsanız alın zaten en geç 1 senede yenisi çıkacak.


    Ayrıca hiçbir şey yok olmadı. Bu ürünler yepyeni bir döneme geçişin ilk ürünleri. İlk çıkan ürünleri alanlar her zaman kobay olacak. Mutlaka bir takım sıkıntılar çıkacak. ARM sistemin tam olarak kusursuz bir şekilde oturması uzmanlara göre en az 2, ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek. Apple bile zaten tam olarak geçişin 2 yılda tamamlanmasını ön gördüğünü belirtmişti ki bu pandemiden önceydi bir de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 12 Kasım 2020; 1:34:12 >




  • Evet dediklerimiz, tahmin ettiklerimiz bir bir doğru çıktı. ARM ne oldu fos çıktı. Apple M1 Mac [ANA KONU] MacBook Pro 16" almayıp beklemeyi seçenler, tavsiyelerimizi dinlemeyenler şu an oldukça pişmandır eminim ki. Beklemeyecektiniz arkadaşlar bu ARM'leri. Apple M1 Mac [ANA KONU]  Hali hazırda 16" MacBook Pro kullanan arkadaşlarımız ise keyifle cihazlarını kullansınlar. Apple M1 Mac [ANA KONU] 

    İlk etapta 13'' Pro ve Air için ARM modelleri çıkacağını ve 16'' Pro modelinin güncellenmesine belli bir süre daha olduğunu aylarca söyledik. Şu anda 16 inç Pro almayı düşünen birisinin beklemesinin pek mantıklı olmadığını söyledik.



    Performans artışının reklamını rahatça yapabilmeleri ve ARM işlemci için gerçekten bir gövde gösterisi yapılabilmesi için önce düşük modellerin yenilenmesi gerekir. Çünkü Apple ilk etapta i9 16" Pro'daki kadar güçlü bir ARM işlemcili cihaz çıkaramayacaktı. Hatta ve hatta 16" Pro'nun ARM'ye geçmeden önce son bir Intel güncellemesi alma ihtimali bile olduğu söyleniyor, ki bu yönde sızıntılar da var. Bu olmasa bile 16" Pro modelinin yenilenmesine en ama en iyi ihtimalle en az 6-8 ay var.


    Cok değil 1.5 ay önce söyledik bunları. Şu anda 16" Pro'ların fiyatları ortada. 16" Pro almayıp bekleyen arkadaşlar, keşke biraz tavsiyelerimizi dikkate alsaydınız.


    16" Pro konusunu bir kenara bırakırsak, şu anda ARM'li MacBook'larda inanılmaz iştah kabartıcı geliştirmeler yok. Ayrıca yeni bir mimariye geçiş sürecinin kobayı olacaksınız. Yok şu uygulama çalışmadı, yok şu hata verdi, yok şu kasıyor. Eğer şu an bir MacBook'unuz yoksa, hali hazırda satışta olan neredeyse tüm sorunlarından arındırılmış güncel bir Intel işlemcili MacBook cihaz alıp, 4-5 yıl rahatça kullandıktan sonra ARM sistemi tamamen oturunca ARM'li bir MacBook'a geçişi yapmanızın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yeni her zaman sorunludur, denenir, birkaç yıl sonra anca oturur. Bu hep böyledir. ARM sistemin tam olarak kusursuz bir şekilde oturması uzmanlara göre en az 2, ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek. Apple bile zaten tam olarak geçişin 2 yılda tamamlanmasını ön gördüğünü belirtmişti ki bu pandemiden önceydi.


    Özet olarak ARM MAC'ler en az 2 yıl, "casual dediğimiz düz kullanıcı kitlesine" hitap eden ürünler olacak.


    Herkese iyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 12 Kasım 2020; 1:54:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Bu nasıl mantık Allah aşkına ya? Ne davası ne inanılmaz olayı ciddi misiniz siz?  Bu dediğiniz, Her yıl Eylül ayında tanıtılacağı bilinen yeni iPhone'u beklemeyip Ağustos ayında iPhone alıp da 1 ay sonra "Ama ben daha yeni almıştım." deyip ağlamak gibi. Bu ürünlerin çıkacağı bir yıldan uzun süredir konuşuluyor zaten. Bu işin sonu yok. Sürekli ürünler yenileniyor. Ne zaman alırsanız alın zaten en geç 1 senede yenisi çıkacak.


    Ayrıca hiçbir şey yok olmadı. Bu ürünler yepyeni bir döneme geçişin ilk ürünleri. İlk çıkan ürünleri alanlar her zaman kobay olacak. Mutlaka bir takım sıkıntılar çıkacak. ARM sistemin tam olarak kusursuz bir şekilde oturması uzmanlara göre en az 2, ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek. Apple bile zaten tam olarak geçişin 2 yılda tamamlanmasını ön gördüğünü belirtmişti ki bu pandemiden önceydi bir de.



    Alıntıları Göster

    "ARM ne oldu fos çıktı." - ahhahahahahhash

    "şu anda ARM'li MacBook'larda inanılmaz iştah kabartıcı geliştirmeler yok." hahahahahahahhah

    "ortalama ise 4-5 yıl kadar sürecek." yalnız ciddeeeeeeeeeen

    "ki bu pandemiden önceydi." - haziran'da oldu o etkinlik, pandemiden önce değil.

    Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] Apple M1 Mac [ANA KONU] 


    %100 eminim ki intel işlemcili bir macbook aldın yakın zamanda. bunlar psikolojik olarak kendini rahatlatma çabaların. bizim her insanımızda "en iyi malı ben aldım" sendromu var zaten. kendi malı en iyisi, her şeyde en iyi tercihi kendisi yapıyor. bazen de parasını dolara altına borsaya yatırıyor orda da asla zarar etmiyor bizim insanımız. yersen. :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BABA -- 12 Kasım 2020; 10:30:27 >




  • MacBook Air'deki Apple Silikon M1 Çip, Üst Düzey 16 İnç MacBook Pro'dan Daha Yüksek Performans Gösteriyor.


    Apple M1 Mac [ANA KONU]


    Apple M1 Mac [ANA KONU]



    Kaynak





  • BABA kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde yazım tarzına sahip birine cevap vermeye bile tenezzül etmem. Benim aksime siz ARM alacağınız için kendinizi avutuyorsunuz. Apple M1 Mac [ANA KONU] 

  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt

    GeekBench testleri ürünün performansını net şekilde ortaya koyan testler değildir. Bu kadar kale almanız üzücü. Yıllarca Android cihazların iPhone'dan bilmem kaç kat yüksek puan alıp da iş reele gelince solda sıfır kalması bile en basit örneği. Bu sadece bir GeekBench karşılaştırması ve listede tek çekirdek karşılaştırması var.


    i7'den 3 kat hızlı olduğu iddia edilen M1 işlemcinin i9 9980HK'dan daha iyi performans gösterdiğini düşünüyorsanız hayal dünyanızda yaşamaya devam edebilirsiniz. Apple M1 Mac [ANA KONU]  Apple gerizekalı mı da MacBook Pro 16'dan bile daha hızlı diye çıkartmadı o zaman bu ürünü? 16 inçin yenilenememesinin sebebi zaten şu an i9 9980 kadar güçlü bir ARM yapılamaması. Gerçekten neyin kafasını yaşıyorsunuz ben çok merak ediyorum.


    Hiçbir şey anlamadığınız o kadar belli ki. En çok satan sanatçıya en iyi sanatçı demek gibi bir şey şu yaptığınız. Üzücü.


    Apple'ın bile lanse etmediği şeyi siz lanse ediyorsunuz. Evet hocam M1, i9 9980'den daha iyi, o yüzden zaten Apple 16" modeli yenilemedi, o yüzden 16"'den daha güçlü demektense 13 " ile karşılaştırıyor. Apple bunu nasıl düşünemedi? Keşke lansmanı siz sunsaymışsınız. Apple M1 Mac [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 12 Kasım 2020; 11:30:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    GeekBench testleri ürünün performansını net şekilde ortaya koyan testler değildir. Bu kadar kale almanız üzücü. Yıllarca Android cihazların iPhone'dan bilmem kaç kat yüksek puan alıp da iş reele gelince solda sıfır kalması bile en basit örneği. Bu sadece bir GeekBench karşılaştırması ve listede tek çekirdek karşılaştırması var.


    i7'den 3 kat hızlı olduğu iddia edilen M1 işlemcinin i9 9980HK'dan daha iyi performans gösterdiğini düşünüyorsanız hayal dünyanızda yaşamaya devam edebilirsiniz.   Apple gerizekalı mı da MacBook Pro 16'dan bile daha hızlı diye çıkartmadı o zaman bu ürünü? 16 inçin yenilenememesinin sebebi zaten şu an i9 9980 kadar güçlü bir ARM yapılamaması. Gerçekten neyin kafasını yaşıyorsunuz ben çok merak ediyorum.


    Hiçbir şey anlamadığınız o kadar belli ki. En çok satan sanatçıya en iyi sanatçı demek gibi bir şey şu yaptığınız. Üzücü.


    Apple'ın bile lanse etmediği şeyi siz lanse ediyorsunuz. Evet hocam M1, i9 9980'den daha iyi, o yüzden zaten Apple 16" modeli yenilemedi, o yüzden 16"'den daha güçlü demektense 13 " ile karşılaştırıyor. Apple bunu nasıl düşünemedi? Keşke lansmanı siz sunsaymışsınız.  

    "GeekBench testleri ürünün performansını net şekilde ortaya koyan testler değildir." Şimdi de böyle mi avutuyorsun kendini gerçekten. Ben senin neyin kafasını yaşadığını merak etmiyorum, çünkü biliyorum. Kendini bu şekilde avutmaya devam et. Apple M1 Mac [ANA KONU] 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: LazerBülbül

    "GeekBench testleri ürünün performansını net şekilde ortaya koyan testler değildir." Şimdi de böyle mi avutuyorsun kendini gerçekten. Ben senin neyin kafasını yaşadığını merak etmiyorum, çünkü biliyorum. Kendini bu şekilde avutmaya devam et.  



    Alıntıları Göster

    Hocam yazim tarziniz cok igneleyici ve karsi tarafi kiskirtmaya yonelik konusuyorsunuz. Bu sekilde insanlarla tartisarak bir yere varamazsiniz benden soylemesi.


    Konuya gelirsek benim bir Macbook um yok. Uzun bir süre de alamayacagim yuksek ihtimal. Yani objektif bir sekilde konusabilirim. GeekBench testleri gerçekten de @NomadCRY'ın dedigi gibi urun performansini salt bir sekilde ortaya koyan testler degildir hocam. Bu zaten cok bilinen bir şey. Anca webtekno gibi boş haber sitelerinin işine yariyor bu testler. Yurtdisindaki forumlarda bir taraflarina bile takmazlar. Su an i9 9980'den daha güçlü bir ARM olmasinin mumkunati yok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hattat.

    Hocam yazim tarziniz cok igneleyici ve karsi tarafi kiskirtmaya yonelik konusuyorsunuz. Bu sekilde insanlarla tartisarak bir yere varamazsiniz benden soylemesi.


    Konuya gelirsek benim bir Macbook um yok. Uzun bir süre de alamayacagim yuksek ihtimal. Yani objektif bir sekilde konusabilirim. GeekBench testleri gerçekten de @NomadCRY'ın dedigi gibi urun performansini salt bir sekilde ortaya koyan testler degildir hocam. Bu zaten cok bilinen bir şey. Anca webtekno gibi boş haber sitelerinin işine yariyor bu testler. Yurtdisindaki forumlarda bir taraflarina bile takmazlar. Su an i9 9980'den daha güçlü bir ARM olmasinin mumkunati yok.



    Alıntıları Göster

    İğnelemeyi ilk o arkadaş yaptı. Yoksa hiç tarzım değildir ad hominem, profilim gizli değil istediğiniz gibi bakabilirsiniz yorumlarıma.


    Geekbench konusuna gelince. Ben zaten Geekbench sonuçlarını olduğu gibi verdim, bunlar kendi iddiam değil sonuçta. Aşağıda kaynak var, Macrumors'dan aldım haberi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 12 Kasım 2020; 11:57:30 >




  • 16 inch Pro'lar gelir mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myhres7

    16 inch Pro'lar gelir mi ?

    Gelir ama en az 6 ayı var hocam.

  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt
    Sabırla beklemek gerek hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TSİ 21.00'da MacOS Big Sur indirmeye açılacak.

  • Geliştiriciler için bir haber.


  • Apple holiday satın alımları için iade politikasını US bölgesinde genişletti. 10 Kasım ile 25 Aralık'ta satın alınan ürünler 8 Ocak'a kadar iade edilebiliyor.


    Detaylar

  • Cinebench ASi cihazlar için güncellendi.


    Güncelleme notları

  • ASi MacBook Air'ın klavyesinde bazı değişiklikler mevcut.


  • Serif Affinity uygulamaları M1 çipi için tamamen hazır.


    Detaylar

  • Big Sur'u hemen indirmeden beklemek mi gerek ? Sıkıntı çıkar diyenler var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.